בנושא פליטת כדורים בצבא - האם אנחנו בדרך הנכונה ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בנושא פליטת כדורים בצבא - האם אנחנו בדרך הנכונה ?
ציטוט מאתר וואלה על עונשו של חיל
"חייל שפצע את חברתו בפליטת כדור מרובהו סמוך לבית קפה בתל אביב נדון היום (חמישי) למאסר של שבעה חודשים וחצי בכלא צבאי. העונש הקל יחסית נקבע, לאחר שבית הדין הצבאי בקסטינה קיבל את עסקת הטיעון בין סנגורי החייל לפרקליטות הצבאית שהתחשבה בעברו הנקי. בנוסף קבע השופט, אל"ם ניר אבירם, כי החייל ירצה בפני חיילים בבסיסי צה"ל אודות המקרה האישי שלו, בתקווה כי הדבר ימנע מקרים דומים."
שאלה, האם "העונש" של החיל להרצות בפני חיילים על המקרה שלו יעזור או שהנושא יפול על אזניים ערלות ?
אני מקווה שיהיו קצינים/מפקדים שיקבלו את החיל בזרועות פתוחות ויתנו לו להרצות על הנושא מתןך הכרת חשיבותו ו שיהיו כמה חייליםשילמדו מהמקרה איך לשמור/לתפעל את הנשק ולהימנע ממקרה דומה.
"חייל שפצע את חברתו בפליטת כדור מרובהו סמוך לבית קפה בתל אביב נדון היום (חמישי) למאסר של שבעה חודשים וחצי בכלא צבאי. העונש הקל יחסית נקבע, לאחר שבית הדין הצבאי בקסטינה קיבל את עסקת הטיעון בין סנגורי החייל לפרקליטות הצבאית שהתחשבה בעברו הנקי. בנוסף קבע השופט, אל"ם ניר אבירם, כי החייל ירצה בפני חיילים בבסיסי צה"ל אודות המקרה האישי שלו, בתקווה כי הדבר ימנע מקרים דומים."
שאלה, האם "העונש" של החיל להרצות בפני חיילים על המקרה שלו יעזור או שהנושא יפול על אזניים ערלות ?
אני מקווה שיהיו קצינים/מפקדים שיקבלו את החיל בזרועות פתוחות ויתנו לו להרצות על הנושא מתןך הכרת חשיבותו ו שיהיו כמה חייליםשילמדו מהמקרה איך לשמור/לתפעל את הנשק ולהימנע ממקרה דומה.
- סליקאי זהב

שיטת הפריקה החדשה שהונהגה לא מכבר בצבא, תביא לעוד הרבה פליטות מסוג זה, וגרועות אף יותר.
במקום לתת לחייל כזה לשתף את החברים, עדיף לנצל את הזמן בלימוד ותרגול מקצועי שיועבר ע"י מדריך מקצועי, רצוי מילואימניק.....
במקום זה שיתנו לו לכתוב חיבור בנושא "אבל המפקד, הנשק לא היה טעון, שיקשקתי שלוש וחצי פעמים, בדיוק כמו שלימדת אותי"
במקום לתת לחייל כזה לשתף את החברים, עדיף לנצל את הזמן בלימוד ותרגול מקצועי שיועבר ע"י מדריך מקצועי, רצוי מילואימניק.....
במקום זה שיתנו לו לכתוב חיבור בנושא "אבל המפקד, הנשק לא היה טעון, שיקשקתי שלוש וחצי פעמים, בדיוק כמו שלימדת אותי"
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
תגובבה
תלוי עד כמה רצינית תהיה ההרצאה שהחייל יעביר, וכמובן עד כמה הוא לקוח את המקרה ברצינות/מדבר בפן אישי ולא בסיסמאות.
לגבי שיטת הפריקה החדשה
. "רוצים להעלות את חשיהות הנקירה"....

לגבי שיטת הפריקה החדשה
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
shrek כתב:מה הרעיון מאחורי השיקשוקים ללא הנקירה?
אני ראיתי הרבה חיילים שדורכים מאוד "חלבי" ככה ששום כדור לא היה יוצא מהקנה.
תלוי בהקפדת אותו חייל/מש"ק, לגבי ביטול הנקירה?#$%&*@!#
אבל בואו לא נשכח שהחיילים הלא מיומנים בנשיאת נשק-הם אלו שעולים לשמירות ושאין להם מושג/אחריות בנושא(לא מדבר על לוחמים)-ברוב המקרים האלה מש"ק פורק ומעביר חוטר.
לפי דעתי אם לא נוקרים ולא מעבירים חוטר-אנחנו יושבים על פצצת זמן מתקתקת....
נמתין עד האירוע הבא אחרי שנה יפיקו לקחים ואז יחזירו את הנוהל הישן
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד