השתלמות משרד הפנים - למדריכי ירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי שרקן » 07 נובמבר 2008, 10:12

ידידיי

אני לא חושב שמדריך ירי בעל תעודה, צריך להיות פטור מהשתלמויות מקצועיות. בכלל לא!

אבל!

במקצוע בו בחרנו, יש סיכון מקצועי רב. אנו עוסקים בהדרכת "עמך ישראל" וכל חניך שלנו עלול להביא ביום מן הימים להעמדתנו לדין אם יטען ש: "בגלל ההדרכה הלקויה שקיבלתי, הרגתי את הילד ההוא".

אנחנו נדרשים להיות נציגיה של מדינת ישראל בתחום הכשרת אותו ציבור שמקבל מהמדינה רשיון נשיאת נשק ולכן על המדינה לקחת גם על עצמה אחריות כלשהי ולא להתנער מחובותיה.

אני סבור שאחידות ההדרכה מחוייבת המציאות ורק משרד הפנים אחראי לה. מחובתו להנפיק לנו את מערכי השיעור, מערכי הבחינות, נוהל בחינת השפה העברית וכו'.

כל אחד מהנושאים הללו חייב להיות "תפור" ברמה שתמנע וויכוחים (והתדיינויות משפטיות) בעתיד.

המדינה חושבת שאנו זקוקים להדרכה וריענונים מאסיביים? אין בעייה גם אני כאמור חושב כך.

אבל!

מנו במחילה מכבודכם צוות מקצועי שיכין תוכנית הדרכה מפורטת, אשרו אותה על ידי יועציכם המשפטיים והעבירו אותה בקורסים מסודרים ואחידים .

עם כל הכבוד, אל תשלחו אותי "לחזר על פתחיהם" של מדריכים בכירים שחלקם מתחרים שלי, חלקם לא מסוגלים להוציא לי חשבונית עבור כספי וחלקם ממוקם מאות ק"מ ממקום מגורי ועבודתי.

בדיוק כפי שהמשרד דורש מאיתנו - בעלי המטווחים ומדריכי הירי, אחידות מלאה בהדרכת החניכים שלנו, כך גם אנו מבקשים שינהגו כלפינו.

----------------------------------------------------------------------

ולגבי ההתמרמרות והזעם על הקליקה של המדריכים הבכירים. אל תתמהו על כך שאנו (אלו שלא שייכים ל"עם הנבחר") מתמרמרים.

נכון, כביכול כל מדריך וותיק יכול להיות בעל התואר הנכסף "מדריך בכיר" אלא שגם אתם יודעים איזו וויה דלורוזה עליו לעבור (והראייה, הכמות ה"עצומה" של מצטרפים חדשים לקליקה הזו). וגם אתם יודעים שיש בין המדריכים ה"פשוטים" כאלו שנסיונם, רמתם והשכלתם עולות בהרבה על אלו של אחדים מהבכירים.

אגב.

מעניין אם המדינה מבקשת מהמדריכים הבכירים "רשיון עסק" מהרשות המקומית ואישור ניהול ספרים משלטונות המס - כפי שהיא דורשת מאיתנו. הרי, לא ייתכן שהמדינה מצפה שנשלם עבור שרות ולא נקבל חשבונית מס כחוק...

-----------------------------------------------------------------------

לסיום, אני חייב גם להתייחס ל"האשמת" המטווחים בגזילת כספי הציבור (600 ש"ח עבור אימון של 9 שעות), אני משוכנע שהמאשים הנכבד יודע כמה כסף נשאר בידיינו מתוך הסכום הזה (אחרי שקיזזנו את המע"מ, מס הכנסה, משכורות, ביטוח, חשמל, עלות התחמושת, שכר הדירה, בלאי וחומרים מתכלים ועוד.

אנחנו (בעלי המטווחים השיילוקים) מרוויחים המון כסף, אין פלא שהחנייה בימי העיון מלאה במרצדסים וריינג'רוברים נוצצים.

ולמי שלא הבין את האירוניה: מצבם הכלכלי של רוב המטווחים בארץ בכי רע. בשנים האחרונות קרסו כלכלית מטווחים רבים, האחרים ברובם שורדים בתקווה לימים טובים יותר.

נכון, יש כ 4 - 5 מטווחים גדולים שמצבם טוב מאד אך היתר, סובלים מהמצב הכלכלי בדיוק כמו שאר הענפים במשק.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי שרקן » 07 נובמבר 2008, 10:20

רגל עץ יקר

כתבת שלעיתים, הסגנון כאן מרתיע בכירים מלכתוב את דבריהם ואני שואל מדוע?

הלא מדובר במדריכים / פקידים שאמורים להתמודד עם הנושא החשוב של הדרכת ירי. אז ממה הם מפחדים בדיוק? מגיבורי מקלדת?

אולי קשה להם להתמודד עם עובדות?

אולי קשה להם להתבטא?

אולי גם הם מבינים שציבור מדריכי הירי כבר מזמן לא תמים?

אולי הם לא מבינים שכשדנים בעתיד תחום ההדרכה, צריך להושיב בפורום לא רק את אנשי הרמה הממונה אלא גם מישהו מהציבור שצריך לבצע את ההחלטות? אולי גם לציבור הזה (מדריכי הירי) יש מה לתרום לדיון?

ואולי, פשוט קשה להם להתמודד עם ביקורת שבסתר ליבם, הם יודעים כי היא נכונה?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי מוספי עופר » 07 נובמבר 2008, 10:54

צורי ידידי (בלי נקודות)
אני לא מכיר אותך ולא יודע אם עובד כמדריך ואיפה.
כל מה שכתבתי מסתדר בדיוק עם המצב הקיים, עלות ה-600 ש"ח היא עלות הכשרת המאבטח שגובה המטווח.
מדריכי הלחימה שכרם נע בין 500-600 ש"ח ליום ולמעלה מזה תלוי ברמת ההכשרה.
מדרכי ירי אשר עוסקים בחידושי רשיונות ומבצעים אימוני שומר במטווחים השונים אכן עובדים על שכר של בין 25-30 ש"ח.
אני לפחות בניגוד לחלק מהמגיבים פה עוסק ומעורב במקצוע ויודע בדיוק על מה מדבר.
כמדריך אני חושב שהתהליך הלמידה צריך להיות כזה שאחרי שקיבלתי ידע אני צריך לשמר ואף להעשיר אותו וזה יקרה רק אם יתבצעו קורסים,הכשרות מקצועויות בין פרקי זמן שיקבעו לפי תוכנית לימוד סדורה.
לגבי נושא המדריכים הבכירים הדברים מאד פשוטים יש ליצור קשר עם יוסי מנשה לוודא שאנו עומדים בקריטריונים שנקבעו ולהגיע לועדת הסמכה לענין.
דרך אגב אני לא מדריך בכיר.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רגל עץ » 07 נובמבר 2008, 11:23

שרקן כתב:רגל עץ יקר
כתבת שלעיתים, הסגנון כאן מרתיע בכירים מלכתוב את דבריהם ואני שואל מדוע?
הלא מדובר במדריכים / פקידים שאמורים להתמודד עם הנושא החשוב של הדרכת ירי. אז ממה הם מפחדים בדיוק? מגיבורי מקלדת?
אולי קשה להם להתמודד עם עובדות?
אולי קשה להם להתבטא?
אולי גם הם מבינים שציבור מדריכי הירי כבר מזמן לא תמים?
אולי הם לא מבינים שכשדנים בעתיד תחום ההדרכה, צריך להושיב בפורום לא רק את אנשי הרמה הממונה אלא גם מישהו מהציבור שצריך לבצע את ההחלטות? אולי גם לציבור הזה (מדריכי הירי) יש מה לתרום לדיון?
ואולי, פשוט קשה להם להתמודד עם ביקורת שבסתר ליבם, הם יודעים כי היא נכונה?

מבלי לפגוע בזכויות - שרקן יקר

אתה באמת חושב שכל מי שצועק "גוועלד" אני צריך לעזוב הכל ולענות לו.
ואם לא אענה לבחור אחשב לפחדן ו/או שנתפסתי בקלקלתי - זו בדיוק הגישה המכשילה.

בתגובתי מעיד אני על עצמי ולא יותר. לא הוסמכתי כבכיר יש מאין.

אני עובד קשה מאוד בשביל להמשיך ולשאת את התואר הזה בכבוד , ואינני מתנצל ו/או מנסה לרצות.

כל מה שהשגתי ולאן שהגעתי היה בשתי ידי ולא יותר - ( בטוחני שלא בודד אנוכי )

אני עומד מאחורי דעותי עמדותי והחלטותי לגבי תצורתו של שוק וקצת קשה להפחיד אותי בשאלות מתנגחות ו/או קנטרניות.

פורם בכירים, מנחה ומכווין עלול לדרך על יבלות בטח בשוק הפרוץ מקצועית כמו שלנו. ואל להם לאנשי הפורום לקבל החלטות פופוליסטיות שליבתן - נוחות וקפיאה על שמרים, ו/או שימור הבינוניות.אלא לייצר הכוונה והנחייות לעשייה נכונה ונאותה של כלל העוסקים במלאכה.

וכמו כל פורום יש כאלה שהנושא קרוב לליבם ויש כאלה שפחות - אל לך לבצע הכללה הפוגעת בכאלה ( ויש לא מעט ) שבאמת מתאמצים לשאת את התואר ולכבד את העוסקים במלאכה

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה / השקפה כי העוסקים במלאכה לא התייעצו, על בסיס מה ?

לסיכום: ליבי אינו נמלא מורא מפאת שאלות תוכן אמיתיות!!!

בברכת אחלה יום, והמשך עשייה חיובית

:wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מוספי עופר » 07 נובמבר 2008, 12:31

שרקן
אכן אני מאשים את חברות האבטחה ואת בעלי המטווחים וכן את חברות ההכשרה והלחימה בהורדת מקצוע האבטחה לרצפה ובעקבותיו את מקצוע ההדרכה לזנות מבחינת ההיתיחסות לבעל מקצוע זה בכל ההיבטים.
אני חושב שלא צריך לגבות 600 ש"ח ליום אימון אלא הרבה יותר.
רק עלות מכובדת ליום אימון ושכר הולם ולא מבייש למדריך יצרו מדריך עם מוטיבציה להשקעה רבה יותר ובעל רצון ללמידה והיתפתחות מקצועית.
אך ורק השתלמויות והכשרות מקצועיות ייצרו שוק מקצועי, ואדוני ישנו קשר ישיר בין רמת המדריך לבין שכרו.
לחברות האבטחה, שמיבחינתי אלו סוחריי העבדים המודרניים נוח להעסיק מאבטחים בלתי מוכשרים וללא ידע בשפה העברית- אחרת יוכלו לקרוא את תלוש המשכורת שלהם...
ובהקשר של "למד בני יהודה קשת" ו "הגנת עמך ישראל" אנא אנו באים?
ולגבי המדריכים הבכירים אני לא חושב שיוסי פינק,בן בן, אורן שם טוב, דייב קוצר, אורן לוי ואחרים הם ערמת מושחטים.
שבת שלום
נערך לאחרונה על ידי מוספי עופר בתאריך 07 נובמבר 2008, 13:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרקן » 07 נובמבר 2008, 12:35

רגל עץ יקר(ה)

ב 15 שורות הצלחת לא לענות עניינית על אף אחת מהטענות שלי.

אינני מטיל דופי בך או בשאר הבכירים (אולם אני עדיין סבור שיש צל על דרך בחירתכם). גם אתה יודע כמוני שלא כולכם עברתם את דרך החתחתים שאמורים לעבור המבקשים להצטרף אליכם.

הטענות שהעליתי ענייניות ואני סבור שהן ראויות למענה. שים לב שאני לא מתחמק מהצורך לרענן וללמוד דברים חדשים. הבעייה שלי היא בדרך בה נעשים הדברים.

אין מסלול הכשרה מסודר, אין חומר לימודים אחיד ואין מענה על כל השאלות שהועלו כאן.

מגוף ממלכתי שאמון על הנושא החשוב - מתן רשיונות לכלי יריה, מותר לנו לצפות ל"קצת" יותר מקצועיות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי donduck » 07 נובמבר 2008, 13:01

אני לא חושב שזה רעיון טוב לפתוח במלחמת מחנות של מדריכים בכירים מול מדריכים רגילים.

הרגולטור מבקש לערוך השתלמויות למדריכים ולבחון אותם כתנאי להמשך מתן הרשיון.
על פניו, זו זכותו המלאה.
המצב קיים בעוד הרבה מאד תחומים ובקרוב, לכל מי שבאמת מעוניין לדעת, גם ברפואה!
נראה לי שעד כאן כולנו מסכימים.

הבעיה היא שיטת הביצוע.
בינתיים לא קיבלנו שום הודעה רשמית ממשרד הפנים על שיטת הביצוע, החומר הנדרש, היקף השעות וכו'.
עם כל הכבוד לפורומים שלנו ואחרים, הם לא מהווים מקור רשמי למידע או מדיה לפרסום תקנות של משרד הפנים. כל הנכתב כאן נכתב ע"י חברים ולמען חברים, הה ותו לא. אני גם לא חושב ש"רגל מעץ" או בכירים אחרים חייבים לנו הסברים מעל דפי הפורום, או בשום דרך אחרת.

ההסבר, הדרישות, הנהלים וכל השאר חייבים להגיע מפי הסוס - משרד הפנים- ובכתב. לאחר שנקבל אותם נוכל להתיחס לתכנם. רק כך ניתן לקיים תרבות של מנהל תקין ונורמות דמוקרטיות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 07 נובמבר 2008, 13:50

עופר ידידי

היכן טענתי שמדובר בחבורת מושחתים או במדריכים שאין להם מה לתרום?

טענתי רק לגבי דרך בחירתם (וחסימת אותה דרך למדריכים לא פחות מוכשרים שרמתם אינה נופלת מרמת אותם בכירים אך משום מה, הם נפקדים מאותה רשימה ונדרשים לעבור דרך משפילה בה עליהם להיבחן ע"י אנשים שהשכלתם המקצועית פחותה מזו שלהם).

להלן לינק לדרך הייסורים (ויסלח לי דביר על חוסר הידע בתחום קיצור לינקים ארוכים):

הלינק
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי מוספי עופר » 07 נובמבר 2008, 15:02

אמיר שלום רב,
אכן למיטב ידיעתי תחילתו של נושא המדריכים הבכירים לא התבצע כראוי ולמטרה לא כשרה.
מאז עברו הרבה מים בנהר והנושא עבר אל פסים מקצועיים גרידא.

ידידי
הרי בסך הכל מדובר בהסמכה להדרכת קורסים מונחי משרד הפנים, זו לא חובה.
לדעתי דרישות ההסמכה לא צריכות להיחשב כאקט משפיל.

תאמר לי אתה כאיש מקצוע, איזה אדם צריך להיות מדריך שאנו רוצים שיסמיך מדריכים?
לדעתי מדריך כזה צריך להיות לפחות בשתי רמות מהמודרך , אם בנושאים המקצועיים ואם בצורת הלימוד והעברת החומר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רגל עץ » 07 נובמבר 2008, 16:19

שרקן כתב:רגל עץ יקר(ה)

ב 15 שורות הצלחת לא לענות עניינית על אף אחת מהטענות שלי.

.

שרקן - סליחה טעיתי !!!

יום טוב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרקן » 07 נובמבר 2008, 16:45

רגל

כעת אתה נעלב ואני חש שלא בנוח על שאולי הגזמתי בתגובתי.

אבל נסה להבין גם את העלבון העמוק שלנו.

אנחנו נמצאים במצב בלתי אפשרי בו:

הנחיות מתחלפות מעת לעת ואנחנו לא יודעים על כך. טפסים שאנו עובדים עליהם בעמל (וכסף) רב, הופכים ללא רלוונטיים אחרי שבועות ספורים ואנו נדרשים להכין חדשים רק בגלל שמישהו למעלה, לא עשה שיעורי בית וגילה שההנחיות שנתן - שגויות (הוא לא יודה בכך כמובן).

הנחיות למנהלי מטווחים משתנות בהתאם לפקידי הרישוי השונים (שנראה כי גם הם לא תמיד מבינים מה רוצה מהם המערכת) וכתוצאה מכך יש הבדלים בנוהלי העבודה בין הנפות.

הנחיות למטווחים ניתנות בשפה לא מובנת, לא אחת, עם שגיאות כתיב וניסוח ואפילו - עם שוביניזם (ידעת שההנחיה החדשה מחייבת להעסיק פקידה (ממין נקבה))?

שאלות "לא נוחות" ששואלים מדריכים במהלך הקורסים נותרות ללא מענה.

מנהלי מטווחים מרגישים מאויימים כל העת מצד המערכת (ראה נוסח המכתבים שנשלחים אלינו).

האם אתה יודע (למשל) שבסיום כל קורס, מנהל המטווח נדרש להגיע עם כל החומר לפ' הרישוי על מנת שהלה יבדוק כל דף ונייר? חשבת על העלות הכרוכה בביטול יום עבודה, דלק, תשלום עבור חניה וכו' - רק בגלל שהמערכת לא מוכנה לקבל את החומר בדוא"ל?

הידעת שבעת קניית / מכירת נשק יש לשלם אגרה בסך 12.5 ש"ח במזומן בלבד (כלומר יש להגיע פיזית לפ' הרישוי)?

הדוגמאות רבות ואין לי רצון להתחיל ולפרטן.

אני סבור שאם היה נציג שלנו (מדריכי הירי ומנהלי המטווחים) באותן ישיבות עליהן אתה מדבר, אולי היו מקבלי ההחלטות רואים גם את צידו השני של המטבע.

התחושה קשה ולא נוחה!

ומה עושה המערכת? במקום לבנות את האמון ההדדי, היא עושה הכל בכדי לערער אותו.

-------------------------------
ושוב, סליחה ששפכתי דווקא עליך את זעמי, אולי שלא בצדק.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי yoav30 » 07 נובמבר 2008, 21:03

שרקן כתב:אני סבור שאם היה נציג שלנו (מדריכי הירי ומנהלי המטווחים) באותן ישיבות עליהן אתה מדבר, אולי היו מקבלי ההחלטות רואים גם את צידו השני של המטבע.

ובדיוק בשביל זה אנחנו מנסים להקים את ארגון מדריכי הירי.

בוא נראה כמה מדריכים יסכילו להתחייב לגוף הזה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי slavochk » 07 נובמבר 2008, 21:20

yoav30 כתב:
ובדיוק בשביל זה אנחנו מנסים להקים את ארגון מדריכי הירי.

בוא נראה כמה מדריכים יסכילו להתחייב לגוף הזה.

זה לא היה פעם ארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווח...?
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 07 נובמבר 2008, 22:08

יכול להיות, אבל גם מהם אף אחד לא טרח להרשם, ועכשיו הם זן נכחד.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yravve72 » 07 נובמבר 2008, 22:21

ערב טוב,

זאת הפעם הראשונה שהנני כותב בפורום אך משתדל לעקוב מקרוב אחרי מה שקורה.

ראשית ברצוני לציין שהנני פעיל בתחום כ 5 שנים , 4 שנים כמפקח מטווח פעיל ושנה כמדריך פעיל.

הוכשרתי ע"י מדריכים בכירים שהנני רוכש כבוד רב לכל אחד ואחד מהם. אין לי שום רקע צבאי בתחום וכל נסיוני מסתכם בעבודה בחברות אבטחה כבעל רישיון מיוחד ( מה שמוגדר רישיון מפעל ראוי ) ובמטווח פעיל.

לגבי ההכשרה של ה6 ימים שכולכם מדברים עליה . לפי הנאמר הכנס המדריכים שנכחתי בו ועל פי הכתוב יש לבצע רק לקראת החידוש בעוד 3 שנים ולא לגבי החידוש הקרוב אז כנראה שאין צורך לנפח למדריך בכיר זה או אחר את כיס , עדיין.

ריענונים אלו צריכים להתקיים לאילו הנוסעים תעודה אבל לא יודעים איך נראה חניך או איך מתפעלים נשק ומחזיקים בא רק רק בשביל הפוזה וההצגה.

אין לי בעיה להשתלם תמיד כי מכל מלמדי השכלתי אך נמאס מהקופון שכל אחד גוזר בגלל קרבה כזאת או אחרת למישהו מהקודקודים שלדעתי בעצמם לא יודעים מה הם רוצים מאיתנו.

אולי במקום לדבר כל כך הרבה על האיגוד של המדריכים שמשהו יזיז את העניינים במקום לדפוק לעצמכם על החזה להראות למי יש גדול יותר.

מקווה שלא פגעתי באף אחד מהנוכחים בפורום ואם אבקש את סליחתכם מראש.

שבת שלום לכולם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד