משרד הפנים מציג קורס חדש: נוהל פריקת נשק לאלמנים ושארי בשר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
משרד הפנים מציג קורס חדש: נוהל פריקת נשק לאלמנים ושארי בשר
במהלך הקורס ילמדו אלמנות, אלמנים ויתומים איך לפרוק את כלי הנשק של יקירהם שהלכו לעולמם.
אחר כך, ילמדו איך לנוע עם הנשק באופן בטוח ובסיום הקורס, יקבלו "תעודת מפקיד" ויוכלו סוף סוף לחפש בבית את הנשק של יקירם, לפרוק אותו ולהפקידו בתחנת המשטרה.
כמובן שגם השוטרים יעברו קורס פנשש"ב (פריקת נשק של שארי בשר) על מנת שיוכלו לבדוק אם הנשק שהובא אליהם מהציבור פרוק וניתן להפקידו במחסן בביטחה.
--------------------------------------------------
ובתרגום לעברית:
כשמשרד התמ"ס מקבל דיווח על חנויות שמוכרות זיקוקים פירטיים, הוא שולח לשם פקח עם שוטר. כשהללו אכן מזהים חומר לא חוקי, הם מזמנים למקום את אנשיה של חברת זיקוקין פרטית (שזכו במכרז ציבורי) והללו, אוספים את החומר בדרכים מקצועיות ומובילים אותו למחסני התמ"ת (ששם הוא מאוחסן בצורה נאותה עד להשמדתו).
כשהצעתי למשרד הפנים לבדוק את האפשרות להעזר באנשי מקצוע (סוחרי נשק / מדריכי ירי) על מנת לפנות מבתי אזרחים שנפטרו את הנשק שלהם, נעניתי בגסות וזלזול "נו, אתם כבר מחפשים עוד דרך להוציא כסף מהציבור".
כשהסברתי לפקיד (שלמען כבודו, לא אזכיר את שמו) שבעצם, המדינה רומסת את החוק ומסכנת את הציבור כשהיא מבקשת משארי בשר חסרי הכשרה מתאימה לנוע עם נשק (שייתכן והוא דרוך / מסוכן / לא תקין) ולהביאו בעצמם לתחנת משטרה (שלעיתים השוטר הממונה על הנשק שאמור להימצא בה נעדר מהמקום והאזרח נדרש לשוב במועד אחר), נעניתי שזו לא בעייה שלי.
אחר כך, ילמדו איך לנוע עם הנשק באופן בטוח ובסיום הקורס, יקבלו "תעודת מפקיד" ויוכלו סוף סוף לחפש בבית את הנשק של יקירם, לפרוק אותו ולהפקידו בתחנת המשטרה.
כמובן שגם השוטרים יעברו קורס פנשש"ב (פריקת נשק של שארי בשר) על מנת שיוכלו לבדוק אם הנשק שהובא אליהם מהציבור פרוק וניתן להפקידו במחסן בביטחה.
--------------------------------------------------
ובתרגום לעברית:
כשמשרד התמ"ס מקבל דיווח על חנויות שמוכרות זיקוקים פירטיים, הוא שולח לשם פקח עם שוטר. כשהללו אכן מזהים חומר לא חוקי, הם מזמנים למקום את אנשיה של חברת זיקוקין פרטית (שזכו במכרז ציבורי) והללו, אוספים את החומר בדרכים מקצועיות ומובילים אותו למחסני התמ"ת (ששם הוא מאוחסן בצורה נאותה עד להשמדתו).
כשהצעתי למשרד הפנים לבדוק את האפשרות להעזר באנשי מקצוע (סוחרי נשק / מדריכי ירי) על מנת לפנות מבתי אזרחים שנפטרו את הנשק שלהם, נעניתי בגסות וזלזול "נו, אתם כבר מחפשים עוד דרך להוציא כסף מהציבור".
כשהסברתי לפקיד (שלמען כבודו, לא אזכיר את שמו) שבעצם, המדינה רומסת את החוק ומסכנת את הציבור כשהיא מבקשת משארי בשר חסרי הכשרה מתאימה לנוע עם נשק (שייתכן והוא דרוך / מסוכן / לא תקין) ולהביאו בעצמם לתחנת משטרה (שלעיתים השוטר הממונה על הנשק שאמור להימצא בה נעדר מהמקום והאזרח נדרש לשוב במועד אחר), נעניתי שזו לא בעייה שלי.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
- תרמתי למען הסליק

Re: משרד הפנים מציג קורס חדש: נוהל פריקת נשק לאלמנים ושארי ב
שרקן כתב:במהלך הקורס ילמדו אלמנות, אלמנים ויתומים איך לפרוק את כלי הנשק של יקירהם שהלכו לעולמם..
האם שארי הבשר נדרשים להיות "אנשים פעילים"?
האם הנפטרים זצ"ל הם הם אותם "תושבים לא פעילים" שמשרד הפנים מספר כי הם מחזיקים בכ-7500 כלי יריה?
בברכה,
גלעד
גלעד
כנראה שהאירוניה שלי לא הובנה כראוי
אין קורס ואין בטיח (ואין גם פיתרון חלופי).
שארי בשר נדרשים לסכן את עצמם ואת סביבתם כשהם נדרשים לאתר את הנשק בעצמם ולהביאו לתחנת משטרה.
לאחרונה ניסיתי (לשווא. לא קיבלתי אישור) לסייע לאלמנה שנדרשה להביא לתחנת המשטרה 6 כלי נשק (כולל רובים) של בעלה המנוח. בניה נמצאים בחו"ל והיא נדרשה לקחת ולהוביל את הכלים לבדה ברכבה.
אין קורס ואין בטיח (ואין גם פיתרון חלופי).
שארי בשר נדרשים לסכן את עצמם ואת סביבתם כשהם נדרשים לאתר את הנשק בעצמם ולהביאו לתחנת משטרה.
לאחרונה ניסיתי (לשווא. לא קיבלתי אישור) לסייע לאלמנה שנדרשה להביא לתחנת המשטרה 6 כלי נשק (כולל רובים) של בעלה המנוח. בניה נמצאים בחו"ל והיא נדרשה לקחת ולהוביל את הכלים לבדה ברכבה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
donduck כתב:איזה אישור ביקשת?
היית יכול פשוט ללכת לביתה, לפרוק עבורה את הכלים, לארוז אותם במזוודה וכל מה שהיא הייתה צריכה לעשות זה לקחת את המזוודה למשטרה.
וזה בערך מה שקרה (אחד מהצוות שלי שגר בשכנות אליה הגיע לבייתה, פרק את הכלים, ארז אותם ונסע איתה ועם הכלים לתחנת המשטרה).
אבל זה לא העניין.
העניין הוא שהגוף המנחה והמפקח בתחום זה, דורש (באופן רשמי) מאזרחים לעבור על החוק.
ואגב, אני יודע משיחות עם פקידי רישוי שיש שארי בשר שמחזירים את הנשק של יקירם רק אחרי חודשים / שנים.
מי ערב לכך שהם לא נעים עם הנשק עליהם כל הזמן (ואם יתפסו, יגידו ש"אני בדיוק בדרך להפקידו במשטרה..."?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד