אנחנו לא לבד...: "אחרי הבחירות: האמריקנים אוגרים תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אנחנו לא לבד...: "אחרי הבחירות: האמריקנים אוגרים תחמושת
כתבה מ-YNET על החשש שארה"ב תהפוך לישראל
(לפחות בכל הנוגע לרישוי נשק...)
אחרי הבחירות: האמריקנים אוגרים תחמושת
אחרי הבחירות: האמריקנים אוגרים תחמושת
נערך לאחרונה על ידי Coach בתאריך 11 נובמבר 2008, 00:00, נערך 6 פעמים בסך הכל.
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
"אובאמה אמר בעבר כי הוא מכבד את התיקון השני לחוקה, המגן על הזכות של תושבי ארצות הברית לשאת נשק, אך הוא מעדיף חוקי נשק שיתבססו על "ההיגיון הפשוט". חסידי זכויות הנשק מעריכים כי הצהרה זו פירושה שהנשיא הנבחר ינסה להטיל מגבלות על נשיאת נשק אישי."
בעבר יצא לי לשמוע שהתיקון השני לחוקה מתבסס על מצבה של אמריקה דאז בראשיתה - כאשר תושבי ארה"ב היו גרים בחוות מבודדות וסבלו מפשיטות ורציחות של הבריטים/אינדיאנים/פושטקים כאלו ואחרים... כיום הטיעון הזה משמש בעיקר את הדמוקרטים שטוענים שאין הצדקה לתיקון כיום. מה אתם אומרים?
אם דברי לא מדוייקים,
זה בגלל שעברו 4 שנים מאז שיעור ההיסטוריה האחרון שלי.
שבוע טוב
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
זה כמו שהתיקון הראשון חל רק לגבי ספרים, דיבור ושליחים הרכובים על גבי סוסים, ולא על האינטרנט, עיתונים המוניים, טלוויזיה, טלפוניה ושאר רעין בישין שמשמשים להוצאת דיבה, רצח אופי, הסתה לרצח, זריעת בהלה וייאוש וכדומה.
במילים אחרות, התיקון השני נועד להבטיח את הזכות של הציבור להחזיק ולהשתמש באותם כלי הנשק האישיים המונפקים לחיילי חי"ר. היום הכוונה ל-M16 ול-M249 וכל כלי דומה אשר נופק אי פעם לאדם השייך לכוח ממשלתי כלשהו לנשיאה ולשימוש על ידי הפרט.
במילים אחרות, התיקון השני נועד להבטיח את הזכות של הציבור להחזיק ולהשתמש באותם כלי הנשק האישיים המונפקים לחיילי חי"ר. היום הכוונה ל-M16 ול-M249 וכל כלי דומה אשר נופק אי פעם לאדם השייך לכוח ממשלתי כלשהו לנשיאה ולשימוש על ידי הפרט.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אם אני זוכר נכון, התיקון הקשור לנשיאת נשק היה קשור יותר לאנגלים.
מתחיל מזה שבזמנו האמריקאים חיו הרבה על ציד, כך שלכל אחד היה נשק בבית.
האתוסים שלהם מבוססים על הציידים והחלוצים של פעם שהיו מסתובבים עם רובה ונלחמים באינדיאנים, אבל המקור לזכות לשאת נשק מקורו בתרומה של המיליציות האזרחיות למלחמת העצמאות נגד האנגלים מצד אחד, ולאינדיבידואליזם הקיצוני ששלט מצד שני.
הנשק אמור לשמש את האמריקני המצוי כדי למנוע מהמדינה להשתלט עליו יותר מדי, אגב. לא נקרה לי שזה עובד...
מתחיל מזה שבזמנו האמריקאים חיו הרבה על ציד, כך שלכל אחד היה נשק בבית.
האתוסים שלהם מבוססים על הציידים והחלוצים של פעם שהיו מסתובבים עם רובה ונלחמים באינדיאנים, אבל המקור לזכות לשאת נשק מקורו בתרומה של המיליציות האזרחיות למלחמת העצמאות נגד האנגלים מצד אחד, ולאינדיבידואליזם הקיצוני ששלט מצד שני.
הנשק אמור לשמש את האמריקני המצוי כדי למנוע מהמדינה להשתלט עליו יותר מדי, אגב. לא נקרה לי שזה עובד...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד