השתלמות משרד הפנים - למדריכי ירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי מוספי עופר » 07 נובמבר 2008, 22:56

מר yravve72 שלום רב וברוך הבא,
הנך מוזמן לעיין באשכול את ההודעה שמדברת על הארגון, ליצור קשר ולהצתרף.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Coach » 08 נובמבר 2008, 00:06

yoav30 כתב:יכול להיות, אבל גם מהם אף אחד לא טרח להרשם, ועכשיו הם זן נכחד.

למיטב ידיעתי, אני (כמפקח מטווח) נרשמתי ל-ISIA בגלגולו הקודם, ואפילו שילשלתי סכום צנוע..

עקב החשש להיות זן נכחד :lol: היום אני כבר מדריך ירי, ועקב התפוקה הלא מרשימה במיוחד של האירגון בגילגולו הקודם, אני מודה ומתוודה כי אני חושב פעמיים לפני שאתחייב לתשלום חודשי.

האם ישנה תוכנית עבודה מסודרת, כתובת לתשלומים (לא... לא כתובת למשלוח.. כתובת אליה יופנו ההוצאות..), הגדרת מטרות וכו'..?
או שכרגע רק אוספים נרשמים וכסף, ואח"כ יוחלט לאן לכוון אותו?
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yravve72 » 08 נובמבר 2008, 09:22

מר מוספי היקר ,

ביום ששמעתי שמקימים אירגון דרך מס' אנשים מהמקצוע, וזה היה לפני מס' שנים, רשמתי את כל פרטי בחפץ לב ובתקווה שמשהו יזוז אבל מרוב אגו מנופח של אנשים מסויימים שום דבר לא זז.

תמיד אשמח לקחת חלק בהתארגנות במיוחד אם זה יעזור למנוע את הפריצות שישנה בתחום הירי בארץ אשר מתנהל ע"י קומץ מקורבים לצלחת.

צריך לבטל תעודות למי שלא עוסק בתחום ולבדוק שכל העוסקים במלאכה החשובה של הכשרת נושאי נשק, ממאבטחים ועד אזרחים, יעשו את המלאכה בצורה אחראית ולא יהיו חותמת גומי כמו מס' מקומות שידוע לי שדואגים לעגל פינות כדי לא לפגוע בפרנסה של אנשים ובכך מסקנים את תושבי המדינה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מוספי עופר » 08 נובמבר 2008, 09:38

מר yravve72
צור עימי קשר בפרטי בבקשה.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 08 נובמבר 2008, 21:11

yravve72 כתב:צריך לבטל תעודות למי שלא עוסק בתחום

מי שמך?

שנה שלמה אתה מדריך ירי (ותק ראוי לציון) וכבר אתה פוסל במחי יד עשרות ומאות מדריכי ירי שעוסקים בעניין כתחביב או כעיסוק משני שנים רבות, ואינם מעוניינים לעסוק בתחום במשרה מלאה (ולעיתים לא רווחית במיוחד).
הם לא עבדו בשביל התעודה שלהם, הם לא יודעים יותר ממך (אני בטוח שחלקם יודעים את מה שלא תדע לעולם), אז שוב, כדאי מאוד לשקול דברים לפני שכותבים אותם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי צורי » 08 נובמבר 2008, 21:33

[b]דביר[/b !!!

זה היה מתחת לחגורה.............

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי Webart » 08 נובמבר 2008, 21:35

סליחה, צורי, אבל תגובתך אינה ברורה לי.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי צורי » 08 נובמבר 2008, 21:55

את זה דביר:
שנה שלמה אתה מדריך ירי (ותק ראוי לציון)

btw אני סיימתי את הקורס לפני יומיים !!

שבוע טוב ידידי ואצבע יותר קשה על המקלדת :)

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי Webart » 09 נובמבר 2008, 01:17

צורי,
כשתכיר אותי, תבין שכל אות שיוצאת מהמקלדת שלי מתוכננת היטב.
ואם על זה נתפסת, כנראה שממש לא קראת את כל ההודעה.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 09 נובמבר 2008, 07:38

1. הויכוח נסב לכיוון הלא נכון.

2. הרעיון המנחה הוא שלכולנו יש תמיד מה ללמוד, ולכל המעורבים בדבר.

3. כמו שאמר אחד המתכנה PAPY - אין חכם יותר מכולנו.

ולכן :

4. הויכוח (ולהתווכח זה בהחלט טוב) צריך להיות על :

4.1 איך הדברים מתבצעים (תהליכי קבלת החלטות במשרד הפנים, תהליכי הלימוד וכו')

4.2 מיסוד חומר ואיחוד ידע, העברת חומרים ומסרים שווים לכל. "יישור קו". כתיבת מערכי הדרכה אחידים והעברתם באופן אחיד על ידי מי שיעביר, לא לתת ראשי פרקים וכל אחד ייצוק תוכן, בסוף, ככה תהיה הצורה של הדברים.

4.3 מיסוד נושא העלויות, תוך השתתפות המדינה בחלקן (אפשרות להנחה בדמי הרישיון או ביטול דמי הרישיון ? ) כיוון שמשרד הפנים אינו יכול לפעול ללא המדריכים והמטווחים, ולהיפך. שת"פ חיובי נדרש. (בכלל גישה חיובית של שני הצדדים נדרשת)

4.4 מיסוד נושא ההדרכות למדריכים ולא חזרה על חומר בכל מפגש.

4.5 מתן הכרה מסודרת למקצוע "מדריך ירי". (אין מקצוע רשום ויש לכך השלכות שונות ורבות)

4.6 הפסקת השימוש של אנשי משרד הפנים (המנסחים תכתובות, הצעות חוק וכיו"ב) במונחים - "הגברת הפיקוח", "ריסון" אחרים, אשר מטבעם מציבים את העוסקים במלאכה בצד השלילי ומאירים אותם בזרקאורים אפלים בעיני הציבור, הרשויות ובעיני מקבלי ההחלטות.

5. הקמת ארגון המדריכים והמפקחים מחדש הינה צעד מתחייב על מנת לגרור העלאת הרמה באופן חיובי ולא על ידי מריבות ואיומים דו צדדיים.

6. העלאת רף התנאים לקבלת רישיונות ולחידושם (כלי ירייה) על מנת לייצר מקצועיות בקרב נושאי הנשק. (בוגר צבא / ש"ל, גיל 21 , עבר נקי, אימונים בכל פרק זמן קצר וחידוש רישיון אחת לשנה כמו יישובים, חברות אבטחה ומפעלים ראויים אחרים) על מנת להעלות את המקצועיות של המדריכים וליצור תעסוקה בענף אשר תסייע לכלל המעורבים בנושא.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yravve72 » 09 נובמבר 2008, 08:01

מר דביר היקר,

לעולם לא זילזלתי באף אדם ויש דבר שהוא המוטו שלי בחיים והוא שמכל מלמדי השכלתי.

הנני בתחום חמש שנים ( תודה על הזילזול ב"ותק" שלי ) ואם כל הכבוד הכרתי מס' לא קטן של מדריכים שמפחיד לחשוב שהם נושאים בתעודה אם אחריות כל כך כבדה ולא טורחים לדעת מה קורה ומה מתחדש.

אין לי שום כוונה להמשיך לכתוב באתר זה מאחר וכנראה האגו מדבר מגרונם של האנשים.

חבל שתחום זה הפך להיות בדיחה ושכל מדריך בכיר יכול להכשיר ולחתום על תעודות מפקחים ומדריכים כל עוד הם שילמו ממיטב כספם.

שיהיה לך שבוע טוב מר דביר היקר ומי ייתן שלא נצטרך לשלם על טעויות של אחרים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 09 נובמבר 2008, 11:43

yravve72 כתב:מר דביר היקר,

לעולם לא זילזלתי באף אדם ויש דבר שהוא המוטו שלי בחיים והוא שמכל מלמדי השכלתי.

הנני בתחום חמש שנים ( תודה על הזילזול ב"ותק" שלי ) ואם כל הכבוד הכרתי מס' לא קטן של מדריכים שמפחיד לחשוב שהם נושאים בתעודה אם אחריות כל כך כבדה ולא טורחים לדעת מה קורה ומה מתחדש.

אין לי שום כוונה להמשיך לכתוב באתר זה מאחר וכנראה האגו מדבר מגרונם של האנשים.

חבל שתחום זה הפך להיות בדיחה ושכל מדריך בכיר יכול להכשיר ולחתום על תעודות מפקחים ומדריכים כל עוד הם שילמו ממיטב כספם.

שיהיה לך שבוע טוב מר דביר היקר ומי ייתן שלא נצטרך לשלם על טעויות של אחרים.

א. אני לא "מר".
ב. כל מה שאמרתי הוא שאינני מבין מאיפה לך עזות המצח לבוא ולדרוש לשלול מכל מדריך שאינו עוסק בתחום את רשיונו/תעודתו.
אם קשה לך אם ביקורת שכזאת, זאת אכן בעיה קשה.
מה קורה עם מדריכים שנפלטו ממקום עבודתם ונמצאים "בין עבודות", האם גם להם נשלול את התעודה?
ומדריכי הירי המעשי, בהם ניתן לספור על יד אחת את אלו המועסקים כמדריכים במשרה מלאה, גם להם?
ואלו השופטים בתחרויות ליגה למינהן אולימפיות/ירי מעשי ובזה מסתכם "פועלם", גם להם?
ואפילו כמה מדריכים בכירים, שאינם מדריכים למחייתם, אולי גם להם?

בקיצור, אין כאן שום עניין של אגו, יש כאן עניין של דאגה לעשרות מחברי שבמחי מקלדת חרצת את גורל תעודתם (אם כבר בזלזול עסקינן), אבל אין ספק שיותר נוח להאשים את האגו שמדבר מגרוני.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי yravve72 » 09 נובמבר 2008, 13:22

אולי אין לך רצון להבין ואין לי מושג למה אך, כל שציינתי בפעם הראשונה שכתבתי זה שימי ההכשרה ( 3/6/9 כמה שאותם מדריכים בכירים יוכלו לדחוף לנו בשביל הכיס שלהם)
צריכים להיות מיועדים למדריכים שחוץ ממפגש פעם בשלוש שנים לא זוכרים איך נראה מטווח ואם כל הכבוד יש ה ר ב ה כאלה ולא דיברתי על אלה שבין עבודות או שפעילים כמקצוע כמשלים הכנסה. לא ציינתי בשום מצב שיש לקחת תעודות לכאלה שבין עבודות או שמשלימים הכנסה.

כנראה שאתה מבין רק את מה שאתה רוצה וה" ותק " שלי מאוד מפריע לך , כי איזה זכות יכול אדם כמוני להגיב לאדם ותיק שכמוך.

בגלל מצבים כאלה ואנשים במעמד כזה או אחר ל"צעירים" איך זכות דיבור והכל נסגר בין הקודקודים שלמעלה.

אני מבטיח לך שעשיתי הרבה שיעורי בית ובדקתי את עברם של הרבה מאוד אנשים במשרדי משרד הפנים אשר מכתיבים לנו מה יהיה ואשר אין להם שום רקע כזה או אחר ופשוט מקבלים יעוץ מאלה שדואגים לכיס שלהם ולא באמת לטובת המדריכים או המפקחים או בכלל לטובת תחום הירי בארץ.

קבל את התנצלותי שהעזתי לכתוב באתרך המכובד ובכך שנדחפתי לעניינים שלא לי.

שבוע טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 09 נובמבר 2008, 14:17

yravve72 כתב:אולי אין לך רצון להבין ואין לי מושג למה אך, כל שציינתי בפעם הראשונה שכתבתי זה שימי ההכשרה ( 3/6/9 כמה שאותם מדריכים בכירים יוכלו לדחוף לנו בשביל הכיס שלהם)
צריכים להיות מיועדים למדריכים שחוץ ממפגש פעם בשלוש שנים לא זוכרים איך נראה מטווח ואם כל הכבוד יש ה ר ב ה כאלה ולא דיברתי על אלה שבין עבודות או שפעילים כמקצוע כמשלים הכנסה. לא ציינתי בשום מצב שיש לקחת תעודות לכאלה שבין עבודות או שמשלימים הכנסה.

כנראה שאתה מבין רק את מה שאתה רוצה וה" ותק " שלי מאוד מפריע לך , כי איזה זכות יכול אדם כמוני להגיב לאדם ותיק שכמוך.

בגלל מצבים כאלה ואנשים במעמד כזה או אחר ל"צעירים" איך זכות דיבור והכל נסגר בין הקודקודים שלמעלה.

אני מבטיח לך שעשיתי הרבה שיעורי בית ובדקתי את עברם של הרבה מאוד אנשים במשרדי משרד הפנים אשר מכתיבים לנו מה יהיה ואשר אין להם שום רקע כזה או אחר ופשוט מקבלים יעוץ מאלה שדואגים לכיס שלהם ולא באמת לטובת המדריכים או המפקחים או בכלל לטובת תחום הירי בארץ.

קבל את התנצלותי שהעזתי לכתוב באתרך המכובד ובכך שנדחפתי לעניינים שלא לי.

שבוע טוב.

אני מבין מה שאני קורא, ואתה כתבת: "צריך לבטל תעודות למי שלא עוסק בתחום".
הותק שלך אינו מפריע לי כהוא זה, לותק שלך יש קשר לדבר אחד, לכך שמשום מה, אתה מרשה לעצמך לבטל הרבה מאוד אנשים אחרים (שרובם, כך אני מניח, ותיקים ממך בתחום).
בוא ונחסוך מעצמנו את הנימה הצינית והמתנשאת ("קבל את התנצלותי שהעזתי לכתוב באתרך המכובד ובכך שנדחפתי לעניינים שלא לי."), אף אחד לא מונע ממך לכתוב את כל אשר על דעתך, אך כפי שאתה חושב שאתה ראוי לשמש כמדריך, ישנם עוד רבים אחרים שחושבים כך, אך בעיניך הם אינם ראויים.
אגב, כתבת, "כי איזה זכות יכול אדם כמוני להגיב לאדם ותיק שכמוך", ואני, בשום מקום כאן באשכול, או בשום מקום אחר לא ציינתי ותק, או ידע, ואפילו לא כתבתי שאני מדריך, או מפקח, או בכלל יודע לירות, ואתה מוזמן לבדוק את הודעותי לאורך השנים, לענייננו, אני בסה"כ מנהל אתר אינטרנט.

את דעתי על הנושא המסויים כתבתי כבר בראשית האשכול, אם היית טורח לקרוא אותה היית מבין ששנינו חושבים על החלטותיו של משרד הפנים אותו הדבר, אך דווקא אתה לקחת את הדברים עוד הרבה קדימה מעבר למה שמשרה"פ דרש או התכוון לדרוש.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Webart » 09 נובמבר 2008, 15:35

מכיוון ולדעתי אשכול טעון זה הולך למקומות לא בריאים לאף-אחד, ומכיל בתוכו תגובות של אנשים שכנראה יש להם יותר מסתם דעה בעניין (ואינני מתכוון בכך ל-yravve72), אני משאיר, כרגע, את העיסוק בעניין לאלה שדעתם נחשבת יותר משלי (האגו שלי כנראה פוגע בשיקול הדעת שלי, או כך לפחות אובחנתי) ופורש ממנו.

מסקנותי בשלב זה:
- ISIA קם לו מחדש, שמחתי לדעת זאת (לא ידעתי שהתפרק) ואני מאחל להנהגתו החדשה הרבה הצלחה.
- משרד הפנים החליט להכריז על מלחמת חורמה (ולא סתם "מדיניות מצמצמת") והדרך החדשה הינה פגיעה ישירה בכיסיהם של אלו שממילא מרויחים משכורות הדומות למשכורותיהם של השומרים בחנויות (אם אינני טועה, זאת היתה אחת ממטרותיו של ISIA, והיא מטרה ראויה, ללא כל ספק).
- הרשות האחראית על הנושא אינה מוכנה, כפי שהיה במהלך כל השנים, לשים על הנייר את כלליה ואת החוקים להם היא כפופה, ובכך מאפשרת (במקרה דנן) ל"יחידי סגולה" (שעדיין לא ברורה הדרך כיצד מצטרפים אליהם) להרוויח מכל מיני המצאות מהמצאות שונות.
-אנ, בשלב זה, מעביר את תגובותי לנושא לפסים שונים, במסרים הפרטיים, נראה לי מיותר לכלות באשכול זה את האנרגיות שלי (הטובות והרעות גם יחד :wink: )

מסקנה אחרונה:
-לא קל לנהל אתר אינטרנט, ישנם תמיד כאלה שלעולם לא ינסו להבין את הכרוך בכך, ישנם תמיד אלה אשר ידאגו להראות לך שאתה דיקטטור (כן, אני דיקטטור, כפי הנראה) וישנם אלו שיעריכו, הם אלה שיתנו לך את הכוח להמשיך.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד