השתלמות משרד הפנים - למדריכי ירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי yoav30 » 10 נובמבר 2008, 09:20

דביר,
א. אני לא חושב שאתה צריך להתנצל על הוותק שלך כמדריך ירי, מן הסתם אתה בין מדריכי הירי הראשונים בארץ, וגם אחד ממדריכי הירי המעשי הראשונים בארץ ויש לכך משמעות.

ב. אמנם ISIA לא התפרק מעולם, אבל מכיוון שלא היה שיתוף פעולה מאף אחד מהצדדים (מצד הרשויות או מצד המדריכים) הוא לא בדיוק קם. כיום הגישה היא שונה לחלוטין, וסתם לסבר לכולם את האוזן, אני וחבריי העושים הכל בכדי שיקום הארגון הזה, קיבלנו הרבה מאוד טלפונים האומרים כמה חשוב הארגון, אבל כשזה מגיע לכיס, אף אחד לא מוכן לשלם. אם צריך להעסיק מישהו במשרה מלאה רק בכדי שירוץ לכל חור שצריך (אם זה לירושלים למשרד הפנים, למתקני הכשרה שיש בעיות, לפגוש מדריכים שמבקשים להפגש או לכל מקום בו הוא יצטרך להגיע אליו), לשלם לעורך דין, או לכל דבר בו הארגון מתחייב לסייע, לא יכול ולא מוכן שישלם מכיסו את כל ההוצאות הללו.
בכל ארגון מקצועי יש תשלום חודשי/שנתי שלא הולך לכיסו של אף אחד, אלא להפעלה שוטפת של הארגון, וכיסוי הוצאות למי שעושה למען הארגון (כולל משכורת במידה והמשרה היא מלאה)
לצערי, מדריכי הירי עדיין לא הטמיעו שבכדי לקבל, אתה צריך גם לתת, אלא תביא הכל בחינם, ואם זה חינם, תביא 2.
ובכן, מה שיגרום לארגון לקום או ליפול, יהיה האם המדריכים יירשמו לארגון, יסכימו לשלם את דמי החבר ובכך יתנו לנו את הכוח לעזור להם בכל טענותיהם, או שימשיכו לבכות מעל המקלדת ובסופו של יום ירוצו לרקוד לפי החליל של משרד הפנים או כל שטות אחרת העולה בראש.
אף אחד לא ייתן שום דבר בחינם.
(אגב, למי ש"דואג", אני לא מרוויח מכל הסיפור הזה שקל אחד, וכך גם שותפיי לדרך).

ג. הרשות האחראית קרי משרד הפנים ,עלתה כאן על נושא שדובר עליו שנים ואף אחד לא ידע מה לעשות עם זה. מדריכי הירי במשך השנים עברו "קורס ירי" ולא "קורס מדריכי ירי", ורוב תכני הקורס היו, שימוש בנשק והפעלתו, ולא כיצד להדריך, כיצד להעביר את החומר שכבר קיים אצלך לאחרים, מהן הבעיות הלימודיות שיש למבוגר מול צעיר וכו'.

כל מדריך ירי בכיר שרוצה ויכול להעביר את השתלמות, מוזמן להעביר אותה, ולגבות כמה שהוא חושב שנכון.
הוא חייב להעביר את ההשתלמות במתקן הכשרה מוסמך ולא בכל מטווח שיבחר.
* שעות המטווח עולות כסף.
*שעות העבודה שלו עולות כסף, השעות שהוא משקיע בבית לאחר השיעור בכדי לבדוק את *העבודות, להעריך אותן ולתת חוות דעת לחניך לתיקון עולה כסף. הידע שלו עולה כסף (מה
לעשות)

נכון, יש טובים יותר וטובים פחות, והציבור מוזמן להצביע ברגליים וללכת לאיזה מדריך בכיר שהוא חושב שיעביר לו את ההשתלמות הטובה ביותר. (ולצערי, מה שיקרה, שרוב המדריכים ילכו למי שזול יותר, ולא למי שטוב יותר)

אני חושב שמשרד הפנים היה צריך להשקיע קצת יותר מחשבה בנושא, ולתפור את הפינות בצורה טובה יותר:
* רשימה מדוייקת של מי מהמדריכים הבכירים יודע/יכול להעביר את הקורס
* מהם הנושאים בצורה מפורטת אותם הולכים לעבור בהשתלמות
* מה המחיר ה"מומלץ לצרכן" להשתלמות כזו
ואת כל זה להפיץ באיגרת ישירות לבית כל מדריך בדואר. כמו שיכולים לשלוח לנו את הזימון להשתלמות המדריכים שכולנו עוברים בשבועות האחרונים.

בנושא ההדרכות שכל אחד מאיתנו מעביר: חידושי רשיונות לאזרחים/שומרים וקורסי מאבטחים ברמה כזו או אחרת. הבעיות כיום ידועות לרובנו:
* אם תכשיל בהדרכת חידוש רשיון (שעה/שעתיים) מישהו, הוא ייקח את הניירות וילך למטווח אחר ושם יעבור (קרה לי לא פעם)
* אם תכשיל שומר בחידוש הרשיון שלו, החברה שלו תפנה למנהל המטווח שלך והוא יבוא אליך בטענות (יותר מדי שומרים ייכשלו אצלו במטווח והוא יפסיד את החוזה מול החברה)
* אם תכשיל מאבטח בקורס, כנ"ל יבואו אליך בטענות:
ואז השאלות הם: בסה"כ איך הוא היה? איך הפגיעות?. לא מעניין הפירוט.
במידה ותכשיל מספר מאבטחים, מקום העבודה שלך בסיכון.

מה צריך להיות? (לדעתי האישית)

בואו ננסה להקביל את הנושא לתחום הרכב:
את הלימוד מבצעים בבית ספר אזרחי, המבחנים (העיוני והמעשי) מתבצעים על ידי בוחן של משרד הרישוי, ללא קשר לבית הספר בו למדת. אם לא עברת את הטסט, אתה לא מאשים את בית הספר או את המורה, אלא את הטסטר (שלא מזיז לו, תאשים אותו כמה שאתה רוצה) ואת עצמך.
אתה חוזר למורה וממשיך ללמוד וממשיך לעבור טסטים עד שתצליח.

אולם ההבדל הגדול הוא בכך שלמשרד הפנים אין טסטרים משלהם, אין כיתות לימוד ולא מטווח.
לכן הם נעזרים בשליחיהם (המדריכים הבכירים), ובתקני ההכשרה האזרחיים.
לדעתי, ההשתלמות שאותה מבקש משרד הפנים שנעבור, היתה צריכה להיות על ידי מדריכים משרד הפנים, במתקנים של משרד הפנים, עם סבסוד של משרד הפנים.

אני אישית מאמין שצריך לשנות את השיטה כולה:

מי שמבקש לעצמו רשיון לנשק אישי/רשיון לנשק לשומר, ילך לבית ספר (מתקן הכשרה כזה או אחר) יעבור קורס, ואת המבחן יצטרך לעשות כאשר הוא מוכן, אצל נציג של משרד הפנים, במתקן הכשרה כזה או אחר. עבר את המבחן, אשריהו. לא עבר, יחזור ללמוד עד שיעבור.

תקראו לזה מדריך בכיר, תקראו לזה מדריך רמה א', תקראו לזה איך שאתם רוצים. (גם במשרד הרישוי יש מורה לנהיגה ובוחן).

באופן זה לא ייפגע אף מתקן הכשרה, ולא ייפגע אף מדריך, וכן ה"אש" של חברות האבטחה ששולחים חומר אנושי כזה או אחר לקורסים, יופנה למשרד הפנים שיעסיק את אותם הבוחנים.

אין יותר מצב ששואלים מדריך מסויים "איך הבחור עבר את הקורס" והתשובה היא "בסדר" ואז כשמתחילים לצלול פנימה: "איך הוא בהחלפת מחסנית" התשובה היא "וואלה בזה היה קצת חלש", "טוב, ואיך הוא בתפעול מעצורים", "וואלה בזה לא ממש הצליח", "אז איך היו הפגיעות?" "הוא הצליח לפגוע את רוב הכדורים, אבל....", "טוב אם הוא הצליח לפגוע את רוב הכדורים אז יאללה תעביר אותו".

קדחת בצלחת. אנחנו משכנעים את עצמנו שאותו חניך טוב, מכיוון שכיום במידה ותכשיל על פי חוות הדעת המקצועית שלך חניך (או יותר מאחד) בגלל תפעול קלוקל שלהם, אתה תיתן את הדין מול המנהל שלך, כי הוא יצטרך לתת תשובות מול החברה ששלחה את אותו מאבטח. ויש מקומות (מבלי לפגוע באף אחד) שכאשר תעבוד אצלם, ותכשיל יותר מדי (לא כי אתה פרפקציוניסט, אלא כי אתה מצפה לרמה טובה ולא מינימלית), לא תמשיך לעבוד באותה חברה.

ד. אני חושב שאתה מנהל את האתר בצורה שקולה הוגנת ובלתי מתפשרת על שמירה על כללי הכתיבה, וכך צריך להיות, ומי שלא מוצא חן בעיניו מוזמן לקרוא בלבד או לא להכנס לכאן בכלל.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 10 נובמבר 2008, 10:08

yoav30 כתב:דביר,

כל מדריך ירי בכיר שרוצה ויכול להעביר את השתלמות, מוזמן להעביר אותה, ולגבות כמה שהוא חושב שנכון.
הוא חייב להעביר את ההשתלמות במתקן הכשרה מוסמך ולא בכל מטווח שיבחר.
* שעות המטווח עולות כסף.
*שעות העבודה שלו עולות כסף, השעות שהוא משקיע בבית לאחר השיעור בכדי לבדוק את *העבודות, להעריך אותן ולתת חוות דעת לחניך לתיקון עולה כסף. הידע שלו עולה כסף (מה
לעשות)

נכון, יש טובים יותר וטובים פחות, והציבור מוזמן להצביע ברגליים וללכת לאיזה מדריך בכיר שהוא חושב שיעביר לו את ההשתלמות הטובה ביותר. (ולצערי, מה שיקרה, שרוב המדריכים ילכו למי שזול יותר, ולא למי שטוב יותר)

.

יואב ידידי

יש בארץ עשרות ספורות של מדריכים בכירים. הם פרוסים בעיקר באזור ש"בין גדרה לחדרה" ולרובם אין מטווח משלהם וחשוב מכך - לרבים מהם אין יכולת להנפיק חשבונית מס!

מה בדיוק משרד הפנים מצפה שציבור המדריכים יעשה,

התמחרות עם כולם?

התמחרות עם מתקני הכשרה בהם מעביר המדריך הבכיר (שאין לו מתקן משלו) את האימון (או לחילופין, לשלם לו עבור נסיעות לפריפריה)?

ובכלל, איזה כלים יש לנו לשפוט מי מהם מדריך טוב ומי פחות טוב?

אני חוזר ומזכיר כי הטענות שלנו אינן כנגד הצורך לעבור הדרכה ולהפוך למדריכי ירי טובים יותר. על כך כבר הסכמנו. אבל אנו חוזרים וטוענים שהמטרה אינה מקדשת את האמצעים. ניתן להגיע למטרה הנכספת באמצעים נכונים יותר.

איך?

קביעת מועדי הדרכה מסודרים במתקן שיזכה במכרז משרד הפנים.

הכנת תכנית הדרכה אחידה (שבסיומה כל מדריך יקבל "תנ"ך" הכולל לא רק מערכי שיעור אלא גם את החומר כולו, ולפיו ידריך כל בוגר הכשרה את חניכיו).

רק כך יוסר הצל מהתכנית המוזרה של משרד הפנים (תכנית שלדעתי לא תעמוד במבחן משפטי).

ואם ראשי המשרד ימשיכו לדבוק בדרך שהוצגה לנו בכנס, שיכבדו וידווחו לנו בשקיפות מלאה:

1. מה הרקורד המקצועי של כל מדריך בכיר ומהו נסיונו בהכשרת מדריכים.

2. למי מהמדריכים הבכירים יש אישורי "ניהול ספרים" כחוק (אף אחד הרי לא מצפה שנשלם ולא נקבל חשבונית מס כחוק).

3. למי מהמדריכים הבכירים יש ביטוח אחריות מקצועית (ביטוח שמכסה אותו בגין תביעה שיבובית - אם אנחנו עצמינו ניתבע על הדרכה לקוייה).

4. למי מהם יש מתקן הכשרה משלו או מתקן עימו הוא קשור (ומה התעריף שאנו נדרשים לשלם לאותו מתקן).

5. מהו תעריף האימון (הלא אנו אמורים לדעת מראש מה התעריף עבור ימי עיון והדרכות שונות של האגף).

6. מהי תכנית ההדרכה המלאה של האימון.

ידידי.
בדיוק כפי שאנו נדרשים לשקיפות מלאה מול האגף בכל פעולותינו כמדריכים, כך גם המערכת נדרשת לשקיפות כלפינו בכל הקשור להכשרה המקצועית שלנו. זזה מגיע לנו בזכות ולא בחסד!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי הצעדן » 10 נובמבר 2008, 11:28

תוספת ותיקון קטנים לגבי הכרת משרד הפנים בארגון המפקחים והמדריכים..

בפגישה שהיתה לי עם מר יעקב עמית (ראש האגף) ועם מר משה דיין סוכם כי על מנת שמשרד הפנים יוכל להכיר בארגון כגוף רשמי ומסודר יש לעבור תהליך של רישום מסודר של הארגון, דהיינו עמותה. רישום העמותה התבושש מסיבות שונות וכתוצאה מכך משרד הפנים אינו יכול להכיר בארגון כגוף בר סמכא.

כמובן שהנכונות של מר עמית טרם נבחנה דה פקטו, אבל ההגינות מחייבת לציין כי לא הובעה התנגדות מצדו או מצד מישהו אחר מטעם משרד הפנים -לפחות בפני- וכי בפגישתי עמו הביעו השניים עניין רב וחיובי בהקמת הארגון וביסוס שת"פ עמו.

תוכן הפגישה הועבר למי שחלק עמי את התפקיד בארגון בשלב ההקמה ובפגישת הצוות המקים הקרובה שהתרחשה לאחר השיחה הנ"ל.

ולרגל עץ מופנית שאלה, מי המדריכים הבכירים שהיוו את הפאנל המייעץ למשרד הפנים? מי נכח בפגישות הללו ? האם יש פרוטוקול מסודר שיצא משם ?
כיצד נקבעה תכנית ההכשרה\השלמה\עדכון ? מה חלקם של אנשי המשרד בכתיבתה ?
כל זאת מתוך הנחה שלא מדובר בתכנים סודיים שעין הציבור אסור שתשזפנו. (?)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי רגל עץ » 10 נובמבר 2008, 20:04

הצעדן כתב:
ולרגל עץ מופנית שאלה, מי המדריכים הבכירים שהיוו את הפאנל המייעץ למשרד הפנים? מי נכח בפגישות הללו ? האם יש פרוטוקול מסודר שיצא משם ?

אהלן צעדן

תנסה במשרד הפנים

יום טוב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 10 נובמבר 2008, 20:37

עדכון חם מיום העיון למדריכים שהתקיים היום:
משרד הפנים שוקד בימים אלו על כתיבת הסילבוס לחומר עבור ההשתלמות המדוברת. לפי מה שנאמר, הם עדין לא יודעים אילו חומרים יכללו בתכנית, אבל, הם כן יודעים שזה יקח 6 ימים - יומיים בכל שנה... :?
לא יהיה מבחן בסוף ההדרכה, אלא רק כתיבה של עבודוה/ מערכי שעור.
כאשר החומר יתגבש ויכתב, בסביבות ינואר 2009 הוא יועבר בכתב, בצורה מסודרת לכל המדריכים (הדרישות, לא החומר כמובן. עליו נאלץ לשלם).
המשרד גם ישתדל לקבוע מחירון עבור ההשתלמות הזו.

רוב השאלות ששאל הקהל הושבו ריקם.
כולם הופנו ל"אתר האנטרנט של משרד הפנים".

לפי אחת ההרצאות, למדריכי הירי אין ביטוח אחריות מקצועית. הביטוח של המטווח לא יכסה אותנו במקרה של תביעת רשלנות, והדוגמא שניתנה הייתה של נזק שמיעתי שנגרם לחניך כתוצאה משימוש באטמי אזניים שלא עמדו בתקן. לדברי המרצה הבכיר, מדריך ירי אמור לדעת שמכל סוגי האטמים שישנם - 8 במספר לדבריו, רק 2 עומדים בתקן הישראלי. לא ידעת? הפרת את חובת הזהירות, ואם נגרם נזק - אתה תורשע.

יואבי אח שלי
את כל הדוגמאות שלך שמעתי היום בכנס. מה, יש מישהו שמצטט אותך ולא נותן לך את הקרדיט :?:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 10 נובמבר 2008, 20:41

אמיר יקירי,

בכל הנקודות שהעלת אני מסכים.

אין לי אלא להעלות את השאלות הללו בפני משרד הפנים.
אני אנסה להפנות את השאלות ליוסי מנשה ונראה מה התשובות שנקבל.

מבטיח לעדכן ברגע שיהיו לי תשובות.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

פראיירים

על ידי susita » 11 נובמבר 2008, 09:02

חבר'ה, לאור כל מה שקראתי כאן, פראייר מי שממשיך להיות מדריך אם זה לא העיסוק העיקרי שלו.
הבנתי כבר שזו בדיוק כוונתו של משרד (על) הפנים, אבל בכ"ז.
העלו כאן את נושא בג"צ, נראה לי שעדיף להשקיע את המשאבים לכיוון הזה.
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 11 נובמבר 2008, 11:59

רגל עץ כתב:
הצעדן כתב:

אהלן צעדן

תנסה במשרד הפנים

יום טוב

פה בדיוק טמונה הבעיה, משרד הפנים רותם את העגלה לפני הסוסים. ראה את דבריו של donduck, שהרי נראה לכאורה כי הם עצמם אינם בקיאים בפרטי הפרטים אך יודעים להצביע על מסקנות ומסגרת.

לפי דבריך נראה כי יש לך ידע אישי בנושא, למה אתה מפנה אותי למשרד הפנים? הרי אתה התייחסת למסגרת:

הוועדה המייעצת שאתה הגדרת מורכבת מפורום מדריכים בכירים בעלי רקע ידע ודעות שונות המאפשרות להביא לשולחן הדיונים כשאנחנו לא מתקוטטים תובנות מקצועיות בעלות גוון רחב ומחייבות התייחסות לפקטורים רבים.

מדוע אינך יכול לספר במי מדובר ? זה סוד ? יש למישהו סיבה להסתתר ?

והוספת:

צריך לזכור שכגורם מייעץ הכי קל להיות פפולסטי ומקובל - אבל אני לא חושב שאתה ואחרים מחפשים חברים - אלא מחפשים ניהוג מקצועי ככל האפשר - כחלק מהגורמים המכוונים את השוק המקצועי וכאחד שהמקצוע יקר לליבו - חותר אני ללא לאות לקידומם המקצועי של העוסקים במלאכה והענף כולו.

אז אנא, קיים מצוות שקיפות שהרי מדובר פה בנושא שנוגע לקהל רחב.

וגם:

אני עומד מאחורי דעותי עמדותי והחלטותי לגבי תצורתו של שוק וקצת קשה להפחיד אותי בשאלות מתנגחות ו/או קנטרניות.

אז אנא עמוד מאחורי הדברים, הכנס לעובי הקורה, פזר את הערפל המיותר ואל תשלח אותי למשרד הפנים שמתקשים במתן תשובות.

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה / השקפה כי העוסקים במלאכה לא התייעצו, על בסיס מה ?

אינני יודע מה דעתו של שרקן לגבי התייעצות \ התדיינות הפורום המדובר ואינני יכול אלא להביע את שאלתי שנית - (ככה עושים כשלא ברור משהו, נכון ?! שואלים. ולי בכלל לא ברור התהליך לאור התוצאה ולאור קשיים של משרד הפנים ונציגיו להשיב על שאלות שעלו בנדון) - מי מרכיב את הפורום המייעץ, מה הפרוטוקול של הדיונים הללו, מה היה ההליך של ההחלטה, מה הקוים המנחים והשיקולים וכדומה..

ואני מסיים בדבריו של שרקן שקלע לדעתי בדיוק:
בדיוק כפי שאנו נדרשים לשקיפות מלאה מול האגף בכל פעולותינו כמדריכים, כך גם המערכת נדרשת לשקיפות כלפינו בכל הקשור להכשרה המקצועית שלנו. זזה מגיע לנו בזכות ולא בחסד!

מאחר ומדבריך ניתן להבין כי יש לך יד בהליך קביעת המדיניות המדוברת, אני מפנה את השאלות הללו אליך. אנא הבהר את התמונה ואל תראה בזה מתקפה אישית אלא שאלה\שאלות שמטרתן פיזור הערפל. רוצים לעשות debugging - אז עושים debugging כל הדרך ולא רק ברמת מדריך הקצה. אמות מידה שוות!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי רגל עץ » 11 נובמבר 2008, 14:34

הצעדן כתב:
רגל עץ כתב:
הצעדן כתב:

אהלן צעדן

תנסה במשרד הפנים

יום טוב

פה בדיוק טמונה הבעיה, משרד הפנים רותם את העגלה לפני הסוסים. ראה את דבריו של donduck, שהרי נראה לכאורה כי הם עצמם אינם בקיאים בפרטי הפרטים אך יודעים להצביע על מסקנות ומסגרת.

לפי דבריך נראה כי יש לך ידע אישי בנושא, למה אתה מפנה אותי למשרד הפנים? הרי אתה התייחסת למסגרת:

הוועדה המייעצת שאתה הגדרת מורכבת מפורום מדריכים בכירים בעלי רקע ידע ודעות שונות המאפשרות להביא לשולחן הדיונים כשאנחנו לא מתקוטטים תובנות מקצועיות בעלות גוון רחב ומחייבות התייחסות לפקטורים רבים.

מדוע אינך יכול לספר במי מדובר ? זה סוד ? יש למישהו סיבה להסתתר ?

והוספת:

צריך לזכור שכגורם מייעץ הכי קל להיות פפולסטי ומקובל - אבל אני לא חושב שאתה ואחרים מחפשים חברים - אלא מחפשים ניהוג מקצועי ככל האפשר - כחלק מהגורמים המכוונים את השוק המקצועי וכאחד שהמקצוע יקר לליבו - חותר אני ללא לאות לקידומם המקצועי של העוסקים במלאכה והענף כולו.

אז אנא, קיים מצוות שקיפות שהרי מדובר פה בנושא שנוגע לקהל רחב.

וגם:

אני עומד מאחורי דעותי עמדותי והחלטותי לגבי תצורתו של שוק וקצת קשה להפחיד אותי בשאלות מתנגחות ו/או קנטרניות.

אז אנא עמוד מאחורי הדברים, הכנס לעובי הקורה, פזר את הערפל המיותר ואל תשלח אותי למשרד הפנים שמתקשים במתן תשובות.

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה / השקפה כי העוסקים במלאכה לא התייעצו, על בסיס מה ?

אינני יודע מה דעתו של שרקן לגבי התייעצות \ התדיינות הפורום המדובר ואינני יכול אלא להביע את שאלתי שנית - (ככה עושים כשלא ברור משהו, נכון ?! שואלים. ולי בכלל לא ברור התהליך לאור התוצאה ולאור קשיים של משרד הפנים ונציגיו להשיב על שאלות שעלו בנדון) - מי מרכיב את הפורום המייעץ, מה הפרוטוקול של הדיונים הללו, מה היה ההליך של ההחלטה, מה הקוים המנחים והשיקולים וכדומה..

ואני מסיים בדבריו של שרקן שקלע לדעתי בדיוק:

מאחר ומדבריך ניתן להבין כי יש לך יד בהליך קביעת המדיניות המדוברת, אני מפנה את השאלות הללו אליך. אנא הבהר את התמונה ואל תראה בזה מתקפה אישית אלא שאלה\שאלות שמטרתן פיזור הערפל. רוצים לעשות debugging - אז עושים debugging כל הדרך ולא רק ברמת מדריך הקצה. אמות מידה שוות!

זה בדיוק מה שרציתי לבצע בהתחלה ולאחר ההתקפות הבלתי מובנות ( לפחות לי ) ירדתי מהנושא כמו שאר חברי מנסיונות ההסבר.
בטוחני שתמצאו תשובות כמו שתמיד השגתם וכמו שתמיד אתם יודעים, שכן 90% מהאשכול הזה מתבסס על ידע אמיתי ולא על השערות ורמיזות בגין אופיים יכולותיהם נסיונם תום ליבם של העוסקים במלאכה. המשכו נא להרגיז את עצמכם ואל תתנו לאף אחד להפריע לכם.

בברכת יום טוב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 11 נובמבר 2008, 15:09

ידידי,
אני מציע לרדת מ"רגל עץ".
כמו שאמרתי הוא לא חייב לנו דבר, ויש לי תחושה מוזרה שככל שנבקש יותר הוא רק יתן פחות.
בואו נחכה בסבלנות לחומר שיעביר אלינו משרד הפנים - הגוף הרשמי שמינה אותנו ואחראי גם להנחות את פעילותנו.
כאשר נקבל את החומר בצורה רשמית, כתוב, נוכל לשאול את כל השאלות הרלונטיות, שחשיפתן בטרם עת עלול רק להזיק לקייס שלנו. כרגע, אין לנו ממי לקבל שום תשובה מחייבת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מכתב גלוי לצעדן

על ידי רגל עץ » 11 נובמבר 2008, 21:25

אהלן צעדן
צר לי שדברים הגיעו לאן שהגיעו אבל הם שם וזוהי עובדה מוגמרת!!!
כשלא רוצים לשמוע אז לא שומעים.
כותב אני בראשי פרקים מפאת קוצר זמן – בטוח אני כי תצליח לקשר בין החלקים.
אומר לכם יוסי מנשה, שהבכירים שווים אליכם וגם הם צריכים להכין מערכי שיעור על פי הגדרות ברורות בדיוק כמוכם - ראה איזה פלא. בתרגום חופשי של מספר מדריכים מחררי ריב ומדון - הם לא מוכנים על בסיס מה הם נעים קדימה.
לידיעתך, לא מעט מדריכים מוכנים עם החומר - רק שה"דד-ליין" שהוגדר עדיין רחוק היית מאמין.
ועכשיו הדוגמא שעולה בראשי בכדי להמחיש את העניין היא:
לקומה שנייה ניתן להגיע במספר דרכים ואו אופנים:
* מדרגות.
* מדרגות נעות.
* מעלית.
* סולם.
* סנפלינג.
זמן הביצוע הנדרש הינו 6 דקות.( במגבלות הבטיחות כמובן )
מכאן אנו למדים כי מבחן התוצאה הוגדר בנוסף לזמן הביצוע הנדרש.
איך באמת משדרגים סקטור המתבסס על ידע ללא הכתבת / כפייה דרך חשיבה ?
העיקרון של לתת להרבה מעט - ולתת למעט הרבה לא כל כך פשוט ליישום אבל הצלחנו .
הרעיון המרכזי הינו שכל אחד יוכל להביא את תפישותיו תובנותיו ויכולותיו לשולחן ודבריו או כתביו יתקבלו ללא זלזול ואו פחיתות במעמדו כל זמן שהוא עומד במבחן התוצאה וגבולות "הברבור". תוצרי העשייה פורטו בהרצאות המבוא של משה"פ.
וזוהי ליבת העשייה וליבת הבעיה כנראה שגורם כזה או אחר, מפחד שהמדריכים יתחילו לחשוב שמא עלולים הם להגיע לתובנות מסוימות – זה הצוואר שלי !!! כמה לשעה ? איך זה יכנס בתוך זה ? - עדיף שיישארו מטומטמים דרך אגב אתה יודע איזה קהל קל להסיט ?!. ( ואני אומר יודחו מקבלי ההחלטות במשרד הפנים לאלתר - על עצם העובדה כי העיזו לקבל חו"ד מקצועית האומרת שלכל מדריך יש מקום )
ניצול מומנטום - קבלת האחר ו/או השונה - חסימת הניסיון להשתלט על מקורות הידע ו/או לנסות להכתיב ידע מבית מדרש אחד - נהפוך הוא - זוהי הצהרה מובהקת היוצאת מבית מדרשם של הבכירים המושחתים כי כולם שווים בעיני החוק - ונאה דורש נאה מקיים - על אף שאיננו בין מקבלי ההחלטות ואת זה לא מעט אנשים לא מפנימים.
מסגרות זמן וביצוע הוגדרו ועכשיו כל בכיר צריך לצקת את התוכן בו הוא מאמין על בסיס הכשרתו ידיעותיו וניסיונו. - בדיוק כמוכם - כל אחד בתחומו המוגדר.
תוצר סופי - השוואת דרישות מכלל מדריכי מדינת ישראל - כל אחד בתחומו הוא תוך הפגנת התהליך שאף אחד אינו מעל החוק. (מושחתים נמאסתם)
כבר אמרו לפני, כשכולם חושבים אותו הדבר סימן שמשהו לא חושב!!! - לא מצפים לגלי אהדה - אבל לגל השנאה המופגן באתר ללא התערבות של בעלי הגיון - זהו אתר שנשלט ע"י קיצוניים - כבר בהודעתי השלישית הפכתי ליעד ומטרה - איזה מזל שאני לא עובד אצלכם!!!

וסתם לידיעה - אין בכיר שעוסק בהדרכה שלא הרגיש את "נחת - זרועו" של יוסי מנשה זה לא עושה אותו רשע ואותנו הטובים או הפוך - זה אומר שאנו עובדים ועושים גם טעויות ונוצרים מתחים כאלה ואחרים, אבל ממשיכים הלאה ללא טינה ומדון ולא מפרקים את החבילה בהשראת אחיתופל כזה או אחר.( פשוט מבינים את חשיבות ומשקל העשייה ).
לגבי שאר ירקות אדמיניסטרטיביות למה באמת שלא תתחילו בבירור מסודר - מי יודע יכול להיות שתופתעו
צר לי באם קלקלתי למשהו את החגיגה / אג'נדה
יום טוב
וכשתחליט להיות אדם רציני - תרכוש קיאק ותבוא לחתור - נפגש בעמוקים :wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 12 נובמבר 2008, 04:33

רגל עץ
התהליך בבסיסוהוא נכון !
רק הביצוע כמו בחלם.

לצערי הוא מתחיל מהאמצע ולא מההתחלה.
לא מובנה ולא מסודר כחלק ממדיניות כוללת. :

להלן הראיה שלי :
א. מדיניות.
ב. הגדרת הנדרש מהיורה (40 שעות נשק מרובאי 2= מינימום 24 שעות מאזרח נושא אקדח)
ג. הגדרת הנדרש משומר.
ד. הנדרש ממאבטח.

פרסום !!!

לאחר מכן :
ה. הגדרת דרגות מדריכים
ו. הכשרת מדריכי ירי ל 24 שעות נושא אקדח.(השוואת רמה / ביטול מפקח מטווח)
ז. הכשרת מדריכי ירי לשומר. (כולל ישובים)- (השואת רמה + קידום)
ח.הכשרת מדריכי ירי למאבטחים(השואת רמה +קידום)
ט. ניהול ארגון חמוש - רק לארגונים חמושים !!!
י.פתיחת מערך מדריכי הירי הבכירים לדם צעיר.

פרסום !!!

י. הפרדה בטיפול בין מדריכים פעילים למדריכים רדומים.
הרי לא יתכן לקחת מדריך שחי את השטח יום יום ותחת לתת לו משוב וטיפים להביא אותו לימי השתלמות כמו מי שכמוני היום יום שלו ברפת. ממני נדרש יותר.
כמו כן ניתן לתתת או לשלול רישיון לא ניתן לקחת תעודה!!!
ד"ר הוא ד"ר - ע"מ לעסוק במקצוע נדרש לרישיון.
זוהי שרירות שאין להשלים עימה !!!
בטח לא כשהיא נשללת ע"י מי שאינו מבין.

י"א הוצאת הירי הספורטיבי לתבחין נפרד
י"ב - מפקח מטווח רק לירי ספורט !!!

פרסום !!!

שלבי העבודה :

שלב א' להעיף את הירי הספורטיבי קיביני מט ולהסיר אבן ריחיים מהעיסוק הבטחוני

שלב ב'- מהלך של שנתיים לבניית (והשלמות) מדריכי ירי וחלוקת דרגות. תוך הקפדה על הפרדה בין פעילים לרדומים. בסיום ההכשרה בחינה ע"י בוחן חיצוני !!!

שלב ג' לאחר ביצוע שלב ב' מהלך של 3 שנים בו כל נושא נשק יוכל לבצע אחת מהשתיים : קורס מהתחלה, או בוחן רמה - מעבר = חידוש מיידי - כשלון = קורס.

בכל מקרה של קורס הכשרה בחינה ע"י בוחן חיצוני כמו בטסט

שליפות כגון קורס כזה או אחר ללא מדיניות כוללת מפורסמת היא המתכון לכשלון !!!

(צר לי אך התפרצות מגפה ברפת קטעה את עבודתי על הנושא - מקווה לחזור לכך בימים הקרובים)

מי כמונו יודע ש ה 9 שעות לשרותי שמירה הן לא 9 שעות ואו את רשימת הנושאים הנדרשים בחיים לא ניתן להעביר ב 9 שעות.

מקווה לסיים במהרה את העבודה שהתחלתי בה ולהפרד מפורום הבכירים הזקוק כאויר לנשימה לדם חדש.

יוסי מנשה בצורה שהוא מוביל עשוי למצוא עצמו מוקף רק ברודפי בצע שיפילו אותו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: מכתב גלוי לצעדן

על ידי Webart » 12 נובמבר 2008, 07:34

רגל עץ כתב:זהו אתר שנשלט ע"י קיצוניים - כבר בהודעתי השלישית הפכתי ליעד ומטרה - איזה מזל שאני לא עובד אצלכם!!!

לא עובד - זה בטוח מזל.
לא כותב בו יותר - גם זה בטוח, והרווחת את חסימתך ביושר.

אם הייתי חורג מכללי הכתיבה באתר, הייתי מספר לכל הנוכחים מי העומד מאחורי הכינוי, אך לקבל את הטחת העלבונות הזאת אני ממש לא חייב.

"... איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו"
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

אחריות??

על ידי papy » 12 נובמבר 2008, 09:52

שלום חברים .

לא בכל יום אני צובר אומץ ע"מ להגיב על המועלה בפורום.
אין זה אומר שאני לא מעורב.
לעיתים אני מצר על העובדה שאך מעטים ניגשים למקלדלת ומשחררים ניצרה, רק לאחר שמטרתם ברורה להם. רבים לא עושים זאת.

המלאך שבא בחלומו של מלך כוזר חזר וטען בחלומו של המלך:" כוונתך ראויה, אך מעשיך אינם". הדבר הדיר שינה מעיני המלך ועל כן ריכז את חכמי הדור ( נוצרי, מוסלמי ויהודי, ד"א מדריכים בכירים לא היו שם.) בכדי ללמוד, להבין ורק לבסוף להסיק מסקנות, להחליט ולבצע.

יעמידו אותי, חברי העוסקים בדין ובמשפט, על טעותי, אך איני זוכר מקרה בו הועמד מורה לנהיגה או טסטר לדין, בגין אחריות שילוחית ( לימודית והסמכתית), זאת למרות כ- 600 הרוגים בתאונות דרכים בשנה !!!!
איני מכיר אף מ"כ, קצין, ק. הדרכה, לא בצבא, לא במשטרה ולא באף כוח ביטחון , בארץ ובעולם, שהובא לדיו או הואשם על לימוד והכשרה של פולט כדורים זה או אחר, בין אם זה קרה תוך כדי אימו או במהלך "משחק איציק" זה או אחר.

להזכירכם!
כמה מאבני היסוד של ארגון מדריכי הירי היו:
* הכשרה מקצועית לאנשיו.
* בחינת הידע של מדריך הירי , לפני תחילת העסקתו כמדריך ( רישיון עיסוק) ושמירה על רמת ידע מעודכנת.
* ועדה אתית, פנימית, שאחד מתפקידה - ניקוי שורות.

אינני סבור שדיוניים פנימיים של המדריכים הבכירים צריכים להתפרסם ברבים, אך הם בהחלט חייבים להיות גלויים , לפחות למדריכים הבכירים עצמם.
"רגל מעץ ", מקריאת הדברים אני מבין שאתה אחד המדריכים הבכירים. אינני פוסל שימוש בכינויים, (שהרי אני מתהדר באחד שכזה), אך אני מצפה שבצד הכינוי יתנוסס שמך המכובד. ולו רק שיוכל מי שמפקפק בדבריך וממעיט בערכך, לדעת בפני מי הוא עומד ומה מקור הסמכות שבדבריך.
כתבת למשל שישבה קבוצת מדריכים בכירים וניהלה דיון מעמיק בסוגייה הנ"ל של ריענון והכשרת המדריכים. הדבר היחיד שאני מכיר, זה דיון סוער מאוד שהתנהל, בעיקבות הרעיון שפרס אורן שם טוב, בדבר אופן קיום הריענונים הנ"ל ועל 'עבודת המטה' ( שלא התקיימה !! או נעשתה בצורה לא נכונה) שהביאו להחלטות הנ"ל.

ושוב, אינני רוצה לפתוח את הדיון הציבורי על אופן קבלת ההחלטות בפורום הבכירים, לשם כך קיים פורום המדריכים הבכירים. אני סבור שהדיון חייב להעשות שם!! והוא לא נעשה !!!!!!

הדרכות , כן!
רענונים, כן !!
ימיי עיון, כן !!!

השאלה היא איך .
לצערי נרתמה העגלה לפני הסוסים,
העגלה בבוץ ויש בלגן במושכות,
העגלון יושב על מקומו ולא רואה שהסוסים בבלגן מאחור.

יש לי עוד הרבה .... אבל לא עכשיו.

פפי
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
מדריך ירי מעשי

על ידי שרקן » 12 נובמבר 2008, 10:38

לא אחזור על השאלות והנקודות שהעליתי בדיון זה, שאלות שנותרו ללא מענה.

לצערי, בניגוד למהפך שחל ביחס פקידי הרישוי אלינו (שינוי דרמטי לטובה), התחושה היא שראשי האגף רואים בנו כמעט אוייבים (ולא לטעות. אני מדבר על תחושות סובייקטיביות ולא על יחס כזה בפועל מצידם).

התחושות הללו לא נולדו כתוצאה מריגשי נחיתות. הן באו כתוצאה ממגוון רב של דברים כגון:

מכתבי הנחיה מסתיימים באיומים ("מי שלא יעשה כן, צפוי לעונשים הקבועים... וכו'"),

שאלות לא נוחות בימי העיון שנשארות ללא מענה,

פניות במייל עם שאלות מקצועיות "בעייתיות" שלא זוכות לתשובה ועוד דברים שכבר הועלו באשכול זה.

ממך רגל עץ, כמי שהיה פעם מדריך רגיל (או שמא נולדת מדריך בכיר...) אנו מצפים לקצת יותר לויאליות וקצת פחות יהירות.

לצערי, לא רק שלא טרחת להשיב עניינית לטענות שהועלו כאן, אלא בחרת לחזור על מנטרות שחוקות (הצורך בהעלאת רמת המדריכים) - מנטרות שמאחוריהן רעיון חשוב מאד אלא שאם היית גם מקשיב לרחשי החניכים הפוטנציאלים שלך (כפי שמצופה ממדריך טוב מסוגך...), היית קולט שעל כך, אין לנו ויכוח כלל. הויכוח שלנו הוא רק על השיטה והדרך.

במקום להטות אוזן לטענות, בחרת לתקוף ולהאשים את הגולשים ואת הפורום הזה - רק בגלל ש"העזנו" להרים את האף ור"ל, לבקש שקיפות והגיון בהדרכה.

הטענות שלך כלפי האתר הזה ומדריכי הירי שכותבים בו הן בלתי נסבלות בעליל:

ראשית, במקום לכבד אותנו ולהזדהות (כפי שאנו מזוהים בשמות אמיתיים), בחרת להתחבא מאחורי ניק עלום (ממה בדיוק אתה חושש? הלא אנחנו אלו שתחת מרותך ולא להיפך. תאמין לי שאנחנו לא נושכים).

שנית, במקום לכבד את אלו שלא מתביישים להביע דעה בגלוי וללא מורא, אתה ממשיך לתקוף ולהתחבא מאחורי מסך של מילים שאין מאחוריהן התייחסות אמיתית למצוקת (כן. מצוקת!) הציבור שאתה אמור להוביל כמדריך בכיר לעבר עתיד טוב יותר.

הפורום הזה הוא כר המידע הרחב ביותר בישראל בתחום הנשק הפרטי. לו היית טורח לעבור על החומר הרשום כאן, היית מגלה שיש כאן אנשי מקצוע ברמה גבוהה בכל קנה מידה (כולל ברמות בין לאומיות) שהמכנה המשותף שלהם, רצון לחלוק בידע עם אחרים. כשאתה מזלזל בהם, אתה מזלזל בעצמך.

ואגב, כמי שאמור ללמד אותנו לא רק חומר מקצועי אלא גם שיטות הדרכה טובה, אני תמה אם הפנמת את החומר אותו עליך להטמיע בנו...

ככה מדריך בונה אמון אצל חניכיו?
התנשאות ויצירת אנטגוניזם זו הדרך?
הסתרת מידע ומניעת גילוי נאות הן השיטות המומלצות?

סליחה ידידי אבל מהמדריך שלי אני מצפה ליותר...
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד