השתלמות משרד הפנים - למדריכי ירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שמתי לב שהוא חסום אבל:
1. ממילא גם כשיכול היה להגיב - לא השיב עניינית.
2. אני משוכנע שהוא עדיין קורא את הכתוב כאן ואולי יבין למה ההתמרמרות כה רבה.
3. אולי הוא יירשם מחדש בשמו האמיתי וירצה להגן על עמדותיו או להציג בפנינו נקודות שישפכו אור אחר או יציגו זווית חדשה של הדברים.
1. ממילא גם כשיכול היה להגיב - לא השיב עניינית.
2. אני משוכנע שהוא עדיין קורא את הכתוב כאן ואולי יבין למה ההתמרמרות כה רבה.
3. אולי הוא יירשם מחדש בשמו האמיתי וירצה להגן על עמדותיו או להציג בפנינו נקודות שישפכו אור אחר או יציגו זווית חדשה של הדברים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
לכל המכובדים שלום!!!
כמו ששמתם לב אני לא מהמגיבים באתר ,
אבל ...
הרבה מהדברים שהושמעו ( או נכתבו איך שלא מסתכלים על זה) פה באשכול הנם דברי אמת (ואני ישמח לתת את דעתי האישית בצורת דיון ממצה עם גורמי משרד הפנים השונים בצירוף מספר מדריכי ירי וותיקים, כל המדריכים הבכירים ומספר מדריכי ירי "צעירים" אשר מסקנותיו והפרוטוקול שלו וכל מה שקשור לדיון יהיו שקופים לכולםםםםם).
אך העליהום שנעשה פה ל"רגל עץ" אינו במקומו לדעתי שכן למרות שבעצם תפקידו והכשרתו (מדריך בכיר) הוא חלק מהפאנל המייעץ למשה"פ, הוא עדיין איננה הכתובת הבלעדית (והקובעת בעצם) לכל המענות של כולנו .
הוא כן הכתובת לנסות ולענות בצורה מעמיקה ומעשירה על השינויים הבאים עלינו (ובתור קורא בלבד הוא אכן ניסה לעשות זאת).
לסיום
אני מרשה לעצמי לחזור שוב על ציטוט של שרקן שלדעתי פשוט משפט שממצה את כל הנושא ובמדוייק.
"ידידי.
בדיוק כפי שאנו נדרשים לשקיפות מלאה מול האגף בכל פעולותינו כמדריכים, כך גם המערכת נדרשת לשקיפות כלפינו בכל הקשור להכשרה המקצועית שלנו. וזה מגיע לנו בזכות ולא בחסד!"
כמו ששמתם לב אני לא מהמגיבים באתר ,
אבל ...
הרבה מהדברים שהושמעו ( או נכתבו איך שלא מסתכלים על זה) פה באשכול הנם דברי אמת (ואני ישמח לתת את דעתי האישית בצורת דיון ממצה עם גורמי משרד הפנים השונים בצירוף מספר מדריכי ירי וותיקים, כל המדריכים הבכירים ומספר מדריכי ירי "צעירים" אשר מסקנותיו והפרוטוקול שלו וכל מה שקשור לדיון יהיו שקופים לכולםםםםם).
אך העליהום שנעשה פה ל"רגל עץ" אינו במקומו לדעתי שכן למרות שבעצם תפקידו והכשרתו (מדריך בכיר) הוא חלק מהפאנל המייעץ למשה"פ, הוא עדיין איננה הכתובת הבלעדית (והקובעת בעצם) לכל המענות של כולנו .
הוא כן הכתובת לנסות ולענות בצורה מעמיקה ומעשירה על השינויים הבאים עלינו (ובתור קורא בלבד הוא אכן ניסה לעשות זאת).
לסיום
אני מרשה לעצמי לחזור שוב על ציטוט של שרקן שלדעתי פשוט משפט שממצה את כל הנושא ובמדוייק.
"ידידי.
בדיוק כפי שאנו נדרשים לשקיפות מלאה מול האגף בכל פעולותינו כמדריכים, כך גם המערכת נדרשת לשקיפות כלפינו בכל הקשור להכשרה המקצועית שלנו. וזה מגיע לנו בזכות ולא בחסד!"
חפש אחר האמת, בסוף תמצא את אלוהים
- תרמתי למען הסליק

חברים שלום רב,
עיינתי עמוקות בהודעותיו של רגל עץ ולא ברור לי על מה יוצא הקצף.
האיש מדבר עיננית על תהליכי עשיה ולמידה שיוכלו להביא את המדריך לרמות מקצועיות גבוהות מחד עם אפשרויות שכר גבוהות יותר מאידך.
האם לא זה מה שאנו רצים ?
איך אנו רואים את ענף הדרכת הירי בעתיד?
אני מציע לקרוא את ההודעות שוב בעיון רב.
באתר זה הפתוח לחובבי הנשק גולשים הרבה אנשים, חשבתם פעם איך אנו, אנשי המקצוע נראים בעינהם?
אני מעלה כאן את הודעותיו על מנת להראות לכם את רצינות דבריו.
יושב בנינו מדריך בכיר שמדבר על עתידו של הענף ומקבל מטר של חיצים שלדעתי אינם מכבדים את בעליהם ובטח לא את מקצועם.
שלום לחברי וקוראי הפורום
רצ"ב מספר נקודות שעלו לאור השרשור , מצטער על הכתיבה המקוצרת בטוחני כי הדברים שאותן בקשתי להמחיש יובנו.
איך זה תמיד נכון ?
* כשהם משלמים - זה מקצועי ומבורך.
* כשאנחנו משלמים - קומבינה! / משהו עושה עלינו סיבוב! / חוסר הבנה !/ חוסר מקצועיות ! / הם ילמדו אותנו ? וכו'.
כולנו יודעים לצעוק עד כמה בלתי מקצועי בעליל - מצבו של אוחז נשק מין המניין - וכי אימון פעם ב - 3 שנים - הינו.....! וכי יש צורך מיידי לשנות מצב זה ל - לפחות פעם בשנה. ( דוגמא קטנה ולא יחידה )
אנחנו אנשי מקצוע בעלי דעות מקצועיות כאשר מדובר בכספים של אחרים.
וכשמדובר בנו תמיד ההחלטות שנתקבלו עבורינו הם פוליטיות חסרות מקצועיות הבנה ותובנה יקרות עד להחריד.
במחשבה שניה אולי זה טבעי,, ויחד עם זאת הייתי אולי מוריד את הטונים ומנסה לחשוב קצת אחרת תוך ניסיון אמיתי לרדת לכוונת משורר, ולחשוב היכן נהיה בעוד X שנים ומה תהיה רמתנו המקצועית שכן בגינה אנו מרוויחים את לחמינו.
6-9-12 ימי עיון מתווכחים צועקים מלינים על מה באמת - חלקתם זאת ל - 3 שנים על מה אנחנו בכלל מרגיזים את עצמנו על מקסימום 4 ימים בשנה(בחישוב כולל).
הנקודה מרכזית בהודעתי היא - באו לא נתלהם סתם , ולא ניפול ליידיהם של יועצי אחיתופל המחרחרים מלחמות מיותרות - ומנסים לשמר את הבינוניות בסקטור - ידע זה כוח ועדיף שיהיה אצלינו מאשר אצל אחרים!!!
מקווה שלא הרגזתי אף אחד/ת עוד משהו עלול להמליץ לתבוע גם אותי
משתמע מהודעתך כי מסתתר אני מאחורי כינוי ולא כך הדבר - אני חדש בפורום זה ויתכן שמכאן נובעת אי ההבנה - אני שותף פעיל בלא מעט פורומים ולאו דווקא בפורום זה ובכולם באותו הכינוי שהפך למזוהה עימי. בדיוק כמו איש גדול, רפתן ושאר ירקות ( מבלי לפגוע בזכויותיהם ).
אני חושב - ( ברמה האישית בלבד ) כי ייתכן שהצורה בא מוצגים הדברים בפורום זה עוצמתם והנימות האישיות המובאות פה חדשות לבקרים פשוט מרתיעים אנשי מקצוע מלהסביר שאין להם אחות - יש כאלה שיראו זאת כבריחה ויש כאלה שיראו זאת כהתעסקות עם קהל מוסת ועדיף להתפרנס מאשר להתווכח עם הודעה מוקלטת.
אני לא מכיר ו/או יודע על כוונת משורר להכניס ל.. / להרתיע / לצמצם את כמות מדריכי הירי
ואני לא שותף בצוות על שחושב איך מזי**נים את המדריכים ו/או איך עושים עליהם קופה.
הוועדה המייעצת שאתה הגדרת מורכבת מפורום מדריכים בכירים בעלי רקע ידע ודעות שונות המאפשרות להביא לשולחן הדיונים כשאנחנו לא מתקוטטים תובנות מקצועיות בעלות גוון רחב ומחייבות התייחסות לפקטורים רבים.
צריך לזכור שכגורם מייעץ הכי קל להיות פפולסטי ומקובל - אבל אני לא חושב שאתה ואחרים מחפשים חברים - אלא מחפשים ניהוג מקצועי ככל האפשר - כחלק מהגורמים המכוונים את השוק המקצועי וכאחד שהמקצוע יקר לליבו - חותר אני ללא לאות לקידומם המקצועי של העוסקים במלאכה והענף כולו.
בחלק מההחלטות אוהבים אותך ובחלק ממהחלטות לא - כשאימון 9 מגיע לפיתחם של העוסקים במלאכה אף אחד לא שואל ואו אומר תודה - האמת אני גם לא מחפש תודות, אבל הצדקנות הנהוגה בבית ספרנו ואומנות הפירגון ו/או הערות על עשייה של אחרים ולא על העשייה העצמית של העוסקים במלאכה רק מכשילות.
כמה מאלה הפובליציסטים הנחבאים אל הכלים חדי הלשון ובעלי המקלדת המושחזת אכן שיפרו את מעמדם המקצועי ואו החברתי ( לובי ) של העוסקים במלאכה - " ללמד בני יהודה קשת "
ואותם "פקידונים" שכולם אוהבים לשנוא קיבלו את ההחלטה שמייצרת בטווח הקצר והבינוני ובעיקר בארוך אנשי מקצוע טובים יותר שיכולים לקבל שרביט מידי הבכירים של היום, ולהוביל את הסקטור הלאה בהתאם לרוח התקופה דרישותיה ונפלאותיה.
בברכת אחלה יום,
בזכויות - שרקן יקר
אתה באמת חושב שכל מי שצועק "גוועלד" אני צריך לעזוב הכל ולענות לו.
ואם לא אענה לבחור אחשב לפחדן ו/או שנתפסתי בקלקלתי - זו בדיוק הגישה המכשילה.
בתגובתי מעיד אני על עצמי ולא יותר. לא הוסמכתי כבכיר יש מאין.
אני עובד קשה מאוד בשביל להמשיך ולשאת את התואר הזה בכבוד , ואינני מתנצל ו/או מנסה לרצות.
כל מה שהשגתי ולאן שהגעתי היה בשתי ידי ולא יותר - ( בטוחני שלא בודד אנוכי )
אני עומד מאחורי דעותי עמדותי והחלטותי לגבי תצורתו של שוק וקצת קשה להפחיד אותי בשאלות מתנגחות ו/או קנטרניות.
פורם בכירים, מנחה ומכווין עלול לדרך על יבלות בטח בשוק הפרוץ מקצועית כמו שלנו. ואל להם לאנשי הפורום לקבל החלטות פופוליסטיות שליבתן - נוחות וקפיאה על שמרים, ו/או שימור הבינוניות.אלא לייצר הכוונה והנחייות לעשייה נכונה ונאותה של כלל העוסקים במלאכה.
וכמו כל פורום יש כאלה שהנושא קרוב לליבם ויש כאלה שפחות - אל לך לבצע הכללה הפוגעת בכאלה ( ויש לא מעט ) שבאמת מתאמצים לשאת את התואר ולכבד את העוסקים במלאכה
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה / השקפה כי העוסקים במלאכה לא התייעצו, על בסיס מה ?
לסיכום: ליבי אינו נמלא מורא מפאת שאלות תוכן אמיתיות!!!
בברכת אחלה יום, והמשך עשייה חיובית
אהלן צעדן
צר לי שדברים הגיעו לאן שהגיעו אבל הם שם וזוהי עובדה מוגמרת!!!
כשלא רוצים לשמוע אז לא שומעים.
כותב אני בראשי פרקים מפאת קוצר זמן בטוח אני כי תצליח לקשר בין החלקים.
אומר לכם יוסי מנשה, שהבכירים שווים אליכם וגם הם צריכים להכין מערכי שיעור על פי הגדרות ברורות בדיוק כמוכם - ראה איזה פלא. בתרגום חופשי של מספר מדריכים מחררי ריב ומדון - הם לא מוכנים על בסיס מה הם נעים קדימה.
לידיעתך, לא מעט מדריכים מוכנים עם החומר - רק שה"דד-ליין" שהוגדר עדיין רחוק היית מאמין.
ועכשיו הדוגמא שעולה בראשי בכדי להמחיש את העניין היא:
לקומה שנייה ניתן להגיע במספר דרכים ואו אופנים:
* מדרגות.
* מדרגות נעות.
* מעלית.
* סולם.
* סנפלינג.
זמן הביצוע הנדרש הינו 6 דקות.( במגבלות הבטיחות כמובן )
מכאן אנו למדים כי מבחן התוצאה הוגדר בנוסף לזמן הביצוע הנדרש.
איך באמת משדרגים סקטור המתבסס על ידע ללא הכתבת / כפייה דרך חשיבה ?
העיקרון של לתת להרבה מעט - ולתת למעט הרבה לא כל כך פשוט ליישום אבל הצלחנו .
הרעיון המרכזי הינו שכל אחד יוכל להביא את תפישותיו תובנותיו ויכולותיו לשולחן ודבריו או כתביו יתקבלו ללא זלזול ואו פחיתות במעמדו כל זמן שהוא עומד במבחן התוצאה וגבולות "הברבור". תוצרי העשייה פורטו בהרצאות המבוא של משה"פ.
וזוהי ליבת העשייה וליבת הבעיה כנראה שגורם כזה או אחר, מפחד שהמדריכים יתחילו לחשוב שמא עלולים הם להגיע לתובנות מסוימות זה הצוואר שלי !!! כמה לשעה ? איך זה יכנס בתוך זה ? - עדיף שיישארו מטומטמים דרך אגב אתה יודע איזה קהל קל להסיט ?!. ( ואני אומר יודחו מקבלי ההחלטות במשרד הפנים לאלתר - על עצם העובדה כי העיזו לקבל חו"ד מקצועית האומרת שלכל מדריך יש מקום )
ניצול מומנטום - קבלת האחר ו/או השונה - חסימת הניסיון להשתלט על מקורות הידע ו/או לנסות להכתיב ידע מבית מדרש אחד - נהפוך הוא - זוהי הצהרה מובהקת היוצאת מבית מדרשם של הבכירים המושחתים כי כולם שווים בעיני החוק - ונאה דורש נאה מקיים - על אף שאיננו בין מקבלי ההחלטות ואת זה לא מעט אנשים לא מפנימים.
מסגרות זמן וביצוע הוגדרו ועכשיו כל בכיר צריך לצקת את התוכן בו הוא מאמין על בסיס הכשרתו ידיעותיו וניסיונו. - בדיוק כמוכם - כל אחד בתחומו המוגדר.
תוצר סופי - השוואת דרישות מכלל מדריכי מדינת ישראל - כל אחד בתחומו הוא תוך הפגנת התהליך שאף אחד אינו מעל החוק. (מושחתים נמאסתם)
כבר אמרו לפני, כשכולם חושבים אותו הדבר סימן שמשהו לא חושב!!! - לא מצפים לגלי אהדה - אבל לגל השנאה המופגן באתר ללא התערבות של בעלי הגיון - זהו אתר שנשלט ע"י קיצוניים - כבר בהודעתי השלישית הפכתי ליעד ומטרה - איזה מזל שאני לא עובד אצלכם!!!
וסתם לידיעה - אין בכיר שעוסק בהדרכה שלא הרגיש את "נחת - זרועו" של יוסי מנשה זה לא עושה אותו רשע ואותנו הטובים או הפוך - זה אומר שאנו עובדים ועושים גם טעויות ונוצרים מתחים כאלה ואחרים, אבל ממשיכים הלאה ללא טינה ומדון ולא מפרקים את החבילה בהשראת אחיתופל כזה או אחר.( פשוט מבינים את חשיבות ומשקל העשייה ).
לגבי שאר ירקות אדמיניסטרטיביות למה באמת שלא תתחילו בבירור מסודר - מי יודע יכול להיות שתופתעו
צר לי באם קלקלתי למשהו את החגיגה / אג'נדה
יום טוב
וכשתחליט להיות אדם רציני - תרכוש קיאק ותבוא לחתור - נפגש בעמוקים
עיינתי עמוקות בהודעותיו של רגל עץ ולא ברור לי על מה יוצא הקצף.
האיש מדבר עיננית על תהליכי עשיה ולמידה שיוכלו להביא את המדריך לרמות מקצועיות גבוהות מחד עם אפשרויות שכר גבוהות יותר מאידך.
האם לא זה מה שאנו רצים ?
איך אנו רואים את ענף הדרכת הירי בעתיד?
אני מציע לקרוא את ההודעות שוב בעיון רב.
באתר זה הפתוח לחובבי הנשק גולשים הרבה אנשים, חשבתם פעם איך אנו, אנשי המקצוע נראים בעינהם?
אני מעלה כאן את הודעותיו על מנת להראות לכם את רצינות דבריו.
יושב בנינו מדריך בכיר שמדבר על עתידו של הענף ומקבל מטר של חיצים שלדעתי אינם מכבדים את בעליהם ובטח לא את מקצועם.
שלום לחברי וקוראי הפורום
רצ"ב מספר נקודות שעלו לאור השרשור , מצטער על הכתיבה המקוצרת בטוחני כי הדברים שאותן בקשתי להמחיש יובנו.
איך זה תמיד נכון ?
* כשהם משלמים - זה מקצועי ומבורך.
* כשאנחנו משלמים - קומבינה! / משהו עושה עלינו סיבוב! / חוסר הבנה !/ חוסר מקצועיות ! / הם ילמדו אותנו ? וכו'.
כולנו יודעים לצעוק עד כמה בלתי מקצועי בעליל - מצבו של אוחז נשק מין המניין - וכי אימון פעם ב - 3 שנים - הינו.....! וכי יש צורך מיידי לשנות מצב זה ל - לפחות פעם בשנה. ( דוגמא קטנה ולא יחידה )
אנחנו אנשי מקצוע בעלי דעות מקצועיות כאשר מדובר בכספים של אחרים.
וכשמדובר בנו תמיד ההחלטות שנתקבלו עבורינו הם פוליטיות חסרות מקצועיות הבנה ותובנה יקרות עד להחריד.
במחשבה שניה אולי זה טבעי,, ויחד עם זאת הייתי אולי מוריד את הטונים ומנסה לחשוב קצת אחרת תוך ניסיון אמיתי לרדת לכוונת משורר, ולחשוב היכן נהיה בעוד X שנים ומה תהיה רמתנו המקצועית שכן בגינה אנו מרוויחים את לחמינו.
6-9-12 ימי עיון מתווכחים צועקים מלינים על מה באמת - חלקתם זאת ל - 3 שנים על מה אנחנו בכלל מרגיזים את עצמנו על מקסימום 4 ימים בשנה(בחישוב כולל).
הנקודה מרכזית בהודעתי היא - באו לא נתלהם סתם , ולא ניפול ליידיהם של יועצי אחיתופל המחרחרים מלחמות מיותרות - ומנסים לשמר את הבינוניות בסקטור - ידע זה כוח ועדיף שיהיה אצלינו מאשר אצל אחרים!!!
מקווה שלא הרגזתי אף אחד/ת עוד משהו עלול להמליץ לתבוע גם אותי
נ.ב.
שלום יריב
תודה על המחמאה !
משתמע מהודעתך כי מסתתר אני מאחורי כינוי ולא כך הדבר - אני חדש בפורום זה ויתכן שמכאן נובעת אי ההבנה - אני שותף פעיל בלא מעט פורומים ולאו דווקא בפורום זה ובכולם באותו הכינוי שהפך למזוהה עימי. בדיוק כמו איש גדול, רפתן ושאר ירקות ( מבלי לפגוע בזכויותיהם ).
אני חושב - ( ברמה האישית בלבד ) כי ייתכן שהצורה בא מוצגים הדברים בפורום זה עוצמתם והנימות האישיות המובאות פה חדשות לבקרים פשוט מרתיעים אנשי מקצוע מלהסביר שאין להם אחות - יש כאלה שיראו זאת כבריחה ויש כאלה שיראו זאת כהתעסקות עם קהל מוסת ועדיף להתפרנס מאשר להתווכח עם הודעה מוקלטת.
אני לא מכיר ו/או יודע על כוונת משורר להכניס ל.. / להרתיע / לצמצם את כמות מדריכי הירי
ואני לא שותף בצוות על שחושב איך מזי**נים את המדריכים ו/או איך עושים עליהם קופה.
הוועדה המייעצת שאתה הגדרת מורכבת מפורום מדריכים בכירים בעלי רקע ידע ודעות שונות המאפשרות להביא לשולחן הדיונים כשאנחנו לא מתקוטטים תובנות מקצועיות בעלות גוון רחב ומחייבות התייחסות לפקטורים רבים.
צריך לזכור שכגורם מייעץ הכי קל להיות פפולסטי ומקובל - אבל אני לא חושב שאתה ואחרים מחפשים חברים - אלא מחפשים ניהוג מקצועי ככל האפשר - כחלק מהגורמים המכוונים את השוק המקצועי וכאחד שהמקצוע יקר לליבו - חותר אני ללא לאות לקידומם המקצועי של העוסקים במלאכה והענף כולו.
בחלק מההחלטות אוהבים אותך ובחלק ממהחלטות לא - כשאימון 9 מגיע לפיתחם של העוסקים במלאכה אף אחד לא שואל ואו אומר תודה - האמת אני גם לא מחפש תודות, אבל הצדקנות הנהוגה בבית ספרנו ואומנות הפירגון ו/או הערות על עשייה של אחרים ולא על העשייה העצמית של העוסקים במלאכה רק מכשילות.
כמה מאלה הפובליציסטים הנחבאים אל הכלים חדי הלשון ובעלי המקלדת המושחזת אכן שיפרו את מעמדם המקצועי ואו החברתי ( לובי ) של העוסקים במלאכה - " ללמד בני יהודה קשת "
ואותם "פקידונים" שכולם אוהבים לשנוא קיבלו את ההחלטה שמייצרת בטווח הקצר והבינוני ובעיקר בארוך אנשי מקצוע טובים יותר שיכולים לקבל שרביט מידי הבכירים של היום, ולהוביל את הסקטור הלאה בהתאם לרוח התקופה דרישותיה ונפלאותיה.
בברכת אחלה יום,
בזכויות - שרקן יקר
אתה באמת חושב שכל מי שצועק "גוועלד" אני צריך לעזוב הכל ולענות לו.
ואם לא אענה לבחור אחשב לפחדן ו/או שנתפסתי בקלקלתי - זו בדיוק הגישה המכשילה.
בתגובתי מעיד אני על עצמי ולא יותר. לא הוסמכתי כבכיר יש מאין.
אני עובד קשה מאוד בשביל להמשיך ולשאת את התואר הזה בכבוד , ואינני מתנצל ו/או מנסה לרצות.
כל מה שהשגתי ולאן שהגעתי היה בשתי ידי ולא יותר - ( בטוחני שלא בודד אנוכי )
אני עומד מאחורי דעותי עמדותי והחלטותי לגבי תצורתו של שוק וקצת קשה להפחיד אותי בשאלות מתנגחות ו/או קנטרניות.
פורם בכירים, מנחה ומכווין עלול לדרך על יבלות בטח בשוק הפרוץ מקצועית כמו שלנו. ואל להם לאנשי הפורום לקבל החלטות פופוליסטיות שליבתן - נוחות וקפיאה על שמרים, ו/או שימור הבינוניות.אלא לייצר הכוונה והנחייות לעשייה נכונה ונאותה של כלל העוסקים במלאכה.
וכמו כל פורום יש כאלה שהנושא קרוב לליבם ויש כאלה שפחות - אל לך לבצע הכללה הפוגעת בכאלה ( ויש לא מעט ) שבאמת מתאמצים לשאת את התואר ולכבד את העוסקים במלאכה
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה / השקפה כי העוסקים במלאכה לא התייעצו, על בסיס מה ?
לסיכום: ליבי אינו נמלא מורא מפאת שאלות תוכן אמיתיות!!!
בברכת אחלה יום, והמשך עשייה חיובית
אהלן צעדן
צר לי שדברים הגיעו לאן שהגיעו אבל הם שם וזוהי עובדה מוגמרת!!!
כשלא רוצים לשמוע אז לא שומעים.
כותב אני בראשי פרקים מפאת קוצר זמן בטוח אני כי תצליח לקשר בין החלקים.
אומר לכם יוסי מנשה, שהבכירים שווים אליכם וגם הם צריכים להכין מערכי שיעור על פי הגדרות ברורות בדיוק כמוכם - ראה איזה פלא. בתרגום חופשי של מספר מדריכים מחררי ריב ומדון - הם לא מוכנים על בסיס מה הם נעים קדימה.
לידיעתך, לא מעט מדריכים מוכנים עם החומר - רק שה"דד-ליין" שהוגדר עדיין רחוק היית מאמין.
ועכשיו הדוגמא שעולה בראשי בכדי להמחיש את העניין היא:
לקומה שנייה ניתן להגיע במספר דרכים ואו אופנים:
* מדרגות.
* מדרגות נעות.
* מעלית.
* סולם.
* סנפלינג.
זמן הביצוע הנדרש הינו 6 דקות.( במגבלות הבטיחות כמובן )
מכאן אנו למדים כי מבחן התוצאה הוגדר בנוסף לזמן הביצוע הנדרש.
איך באמת משדרגים סקטור המתבסס על ידע ללא הכתבת / כפייה דרך חשיבה ?
העיקרון של לתת להרבה מעט - ולתת למעט הרבה לא כל כך פשוט ליישום אבל הצלחנו .
הרעיון המרכזי הינו שכל אחד יוכל להביא את תפישותיו תובנותיו ויכולותיו לשולחן ודבריו או כתביו יתקבלו ללא זלזול ואו פחיתות במעמדו כל זמן שהוא עומד במבחן התוצאה וגבולות "הברבור". תוצרי העשייה פורטו בהרצאות המבוא של משה"פ.
וזוהי ליבת העשייה וליבת הבעיה כנראה שגורם כזה או אחר, מפחד שהמדריכים יתחילו לחשוב שמא עלולים הם להגיע לתובנות מסוימות זה הצוואר שלי !!! כמה לשעה ? איך זה יכנס בתוך זה ? - עדיף שיישארו מטומטמים דרך אגב אתה יודע איזה קהל קל להסיט ?!. ( ואני אומר יודחו מקבלי ההחלטות במשרד הפנים לאלתר - על עצם העובדה כי העיזו לקבל חו"ד מקצועית האומרת שלכל מדריך יש מקום )
ניצול מומנטום - קבלת האחר ו/או השונה - חסימת הניסיון להשתלט על מקורות הידע ו/או לנסות להכתיב ידע מבית מדרש אחד - נהפוך הוא - זוהי הצהרה מובהקת היוצאת מבית מדרשם של הבכירים המושחתים כי כולם שווים בעיני החוק - ונאה דורש נאה מקיים - על אף שאיננו בין מקבלי ההחלטות ואת זה לא מעט אנשים לא מפנימים.
מסגרות זמן וביצוע הוגדרו ועכשיו כל בכיר צריך לצקת את התוכן בו הוא מאמין על בסיס הכשרתו ידיעותיו וניסיונו. - בדיוק כמוכם - כל אחד בתחומו המוגדר.
תוצר סופי - השוואת דרישות מכלל מדריכי מדינת ישראל - כל אחד בתחומו הוא תוך הפגנת התהליך שאף אחד אינו מעל החוק. (מושחתים נמאסתם)
כבר אמרו לפני, כשכולם חושבים אותו הדבר סימן שמשהו לא חושב!!! - לא מצפים לגלי אהדה - אבל לגל השנאה המופגן באתר ללא התערבות של בעלי הגיון - זהו אתר שנשלט ע"י קיצוניים - כבר בהודעתי השלישית הפכתי ליעד ומטרה - איזה מזל שאני לא עובד אצלכם!!!
וסתם לידיעה - אין בכיר שעוסק בהדרכה שלא הרגיש את "נחת - זרועו" של יוסי מנשה זה לא עושה אותו רשע ואותנו הטובים או הפוך - זה אומר שאנו עובדים ועושים גם טעויות ונוצרים מתחים כאלה ואחרים, אבל ממשיכים הלאה ללא טינה ומדון ולא מפרקים את החבילה בהשראת אחיתופל כזה או אחר.( פשוט מבינים את חשיבות ומשקל העשייה ).
לגבי שאר ירקות אדמיניסטרטיביות למה באמת שלא תתחילו בבירור מסודר - מי יודע יכול להיות שתופתעו
צר לי באם קלקלתי למשהו את החגיגה / אג'נדה
יום טוב
וכשתחליט להיות אדם רציני - תרכוש קיאק ותבוא לחתור - נפגש בעמוקים
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
- סליקאי ארד

עפר שלום
מתוך היכרות עם רבים מהכותבים בוא אנסה להסביר לך על מה הקצף.
הקצף הוא לא על הרענון שיש לעבור, אלא על כך שהדברים מונחתים לפתע - לא ברור מהי התמונה הכוללת ולאן מובילים....
אפשר היה לפתור את הכעס בצורה פשוטה פרסום החזון והשלבים. (ראה הודעתי)
אגב אני כל השנים טוען בכל פגישה (היית שם עפר) ששעתיים זה לא מספיק וגם לא תשע. אך בניגוד לכך ובנוסף לכך שאני מסרב להדריך 9 שעות !!! (קרא לזה שביתה / מחאה אם אתה רוצה) וכשאני גרדתי בייצים (זאת האמת ) אתה עפר בנית מערכי שעור וקורסים ושדרגת את האימון. *** ההודעה נערכה ע"י דביר עקב חריגה מכללי הכתיבה באתר***הכיוון נכון. רק לצערי אין לגוף המוביל במשרד תכנית אב ואו ידע מקצועי להוביל ולפקח.
אני חוזר לעמדתי עפר.
הכיוון נכון - הביצוע אומלל.
וחבל כי עם ישראל יפסיד .
כשבונים ביית - אדריכל מתכנן !
וקונסטרוקטור הופך לתכנית ביצוע.
את התוכנית הוא מתחיל מהקומה האחרונה ומשם לאורך הדרך עד ליסודות.
נראה לי שכאן בנו קומה ראשונה,
הוסיפו שניה.
ורוצים להוסיף שלישית בלי יסודות שיכולים לשאת זאת.
משול הדבר לאולמי ורסאי, גשר המכביה , מגדל בבל.
או כל חלמאות טחרת שתבחר.
מתוך היכרות עם רבים מהכותבים בוא אנסה להסביר לך על מה הקצף.
הקצף הוא לא על הרענון שיש לעבור, אלא על כך שהדברים מונחתים לפתע - לא ברור מהי התמונה הכוללת ולאן מובילים....
אפשר היה לפתור את הכעס בצורה פשוטה פרסום החזון והשלבים. (ראה הודעתי)
אגב אני כל השנים טוען בכל פגישה (היית שם עפר) ששעתיים זה לא מספיק וגם לא תשע. אך בניגוד לכך ובנוסף לכך שאני מסרב להדריך 9 שעות !!! (קרא לזה שביתה / מחאה אם אתה רוצה) וכשאני גרדתי בייצים (זאת האמת ) אתה עפר בנית מערכי שעור וקורסים ושדרגת את האימון. *** ההודעה נערכה ע"י דביר עקב חריגה מכללי הכתיבה באתר***הכיוון נכון. רק לצערי אין לגוף המוביל במשרד תכנית אב ואו ידע מקצועי להוביל ולפקח.
אני חוזר לעמדתי עפר.
הכיוון נכון - הביצוע אומלל.
וחבל כי עם ישראל יפסיד .
כשבונים ביית - אדריכל מתכנן !
וקונסטרוקטור הופך לתכנית ביצוע.
את התוכנית הוא מתחיל מהקומה האחרונה ומשם לאורך הדרך עד ליסודות.
נראה לי שכאן בנו קומה ראשונה,
הוסיפו שניה.
ורוצים להוסיף שלישית בלי יסודות שיכולים לשאת זאת.
משול הדבר לאולמי ורסאי, גשר המכביה , מגדל בבל.
או כל חלמאות טחרת שתבחר.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ידידי,
אם אכן כך הוא הדבר אז לטעמי יש להפנות את "הקצף" כלפי הרשות ולא כלפי אדם כזה או אחר.
אנו כל הזמן מדברים על הדרך האם נכונה היא אם לאו, אם כך מהי המטרה?
אנא האר את עייני.
בברכה
עופר
אם אכן כך הוא הדבר אז לטעמי יש להפנות את "הקצף" כלפי הרשות ולא כלפי אדם כזה או אחר.
אנו כל הזמן מדברים על הדרך האם נכונה היא אם לאו, אם כך מהי המטרה?
אנא האר את עייני.
בברכה
עופר
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
- סליקאי ארד

עפר יקירי
מה שכתבתי לרגל עץ נכון גם לך.
פשוט לעבור דף אחורה.
ידידנו רגל עץ עשה עבודה נפלאה רק היא חלק משלם והוא יקרוס.
מה שכתבתי לרגל עץ נכון גם לך.
פשוט לעבור דף אחורה.
ידידנו רגל עץ עשה עבודה נפלאה רק היא חלק משלם והוא יקרוס.
אילן ב כתב:רגל עץ
התהליך בבסיסוהוא נכון !
רק הביצוע כמו בחלם.
לצערי הוא מתחיל מהאמצע ולא מההתחלה.
לא מובנה ולא מסודר כחלק ממדיניות כוללת. :
להלן הראיה שלי :
א. מדיניות.
ב. הגדרת הנדרש מהיורה (40 שעות נשק מרובאי 2= מינימום 24 שעות מאזרח נושא אקדח)
ג. הגדרת הנדרש משומר.
ד. הנדרש ממאבטח.
פרסום !!!
לאחר מכן :
ה. הגדרת דרגות מדריכים
ו. הכשרת מדריכי ירי ל 24 שעות נושא אקדח.(השוואת רמה / ביטול מפקח מטווח)
ז. הכשרת מדריכי ירי לשומר. (כולל ישובים)- (השואת רמה + קידום)
ח.הכשרת מדריכי ירי למאבטחים(השואת רמה +קידום)
ט. ניהול ארגון חמוש - רק לארגונים חמושים !!!
י.פתיחת מערך מדריכי הירי הבכירים לדם צעיר.
פרסום !!!
י. הפרדה בטיפול בין מדריכים פעילים למדריכים רדומים.
הרי לא יתכן לקחת מדריך שחי את השטח יום יום ותחת לתת לו משוב וטיפים להביא אותו לימי השתלמות כמו מי שכמוני היום יום שלו ברפת. ממני נדרש יותר.
כמו כן ניתן לתתת או לשלול רישיון לא ניתן לקחת תעודה!!!
ד"ר הוא ד"ר - ע"מ לעסוק במקצוע נדרש לרישיון.
זוהי שרירות שאין להשלים עימה !!!
בטח לא כשהיא נשללת ע"י מי שאינו מבין.
י"א הוצאת הירי הספורטיבי לתבחין נפרד
י"ב - מפקח מטווח רק לירי ספורט !!!
פרסום !!!
שלבי העבודה :
שלב א' להעיף את הירי הספורטיבי קיביני מט ולהסיר אבן ריחיים מהעיסוק הבטחוני
שלב ב'- מהלך של שנתיים לבניית (והשלמות) מדריכי ירי וחלוקת דרגות. תוך הקפדה על הפרדה בין פעילים לרדומים. בסיום ההכשרה בחינה ע"י בוחן חיצוני !!!
שלב ג' לאחר ביצוע שלב ב' מהלך של 3 שנים בו כל נושא נשק יוכל לבצע אחת מהשתיים : קורס מהתחלה, או בוחן רמה - מעבר = חידוש מיידי - כשלון = קורס.
בכל מקרה של קורס הכשרה בחינה ע"י בוחן חיצוני כמו בטסט
שליפות כגון קורס כזה או אחר ללא מדיניות כוללת מפורסמת היא המתכון לכשלון !!!
(צר לי אך התפרצות מגפה ברפת קטעה את עבודתי על הנושא - מקווה לחזור לכך בימים הקרובים)
מי כמונו יודע ש ה 9 שעות לשרותי שמירה הן לא 9 שעות ואו את רשימת הנושאים הנדרשים בחיים לא ניתן להעביר ב 9 שעות.
מקווה לסיים במהרה את העבודה שהתחלתי בה ולהפרד מפורום הבכירים הזקוק כאויר לנשימה לדם חדש.
יוסי מנשה בצורה שהוא מוביל עשוי למצוא עצמו מוקף רק ברודפי בצע שיפילו אותו.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד