תכנון אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי גמ » 18 נובמבר 2008, 19:10

Wolf יש הבדל אם אתה מתכנן כתחביב לבנות אקדח לעצמך או שאתה מתכנן לפתח כלי נשק חדש למטרה מסחרית. אם לעצמך, ניתן לעשות זאת ללא עלויות גבוהות במיוחד אבל הייתי בודק את חוקיות העניין. אם למטרת פיתוח נשק חדש כחברה אז כמו שאיתמר כתב, הדרך לפיתוח מוצר דורשת תהליך פיתוח מסודר ותהליך אישור רגולטורי (שיתן למוצר שלך תווי תקן) וזו דרך ארוכה ויקרה. מצד שני, בארץ יש דרכים לקבל מימון ולהקים חברת הזנק (כך נקראת חברת סטרטאפ בשפת הקודש) בעיקר מהקרנות של המדען הראשי של משרד המסחר התעשיה והתעסוקה (יש גופי מימון נוספים כגון קרנות הון סיכון אבל בארץ מי שמשקיע בחברות בתחילת דרכן הוא בעיקר הגוף שציינתי). אם תהיה יותר ספציפי, ואם האפשרות השניה היא הכיוון שלך יש כאן לא מעט סליקאים שיוכלו לייעץ לך בנושא אפשרויות מימון, רישום פטנטים וכו'.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 19 נובמבר 2008, 12:53

שכחתם עוד מספר מאפיינים שיש לקחת בחשבון:
1. חישוב כוחות מכניים על כל חלקי המתכת כתוצאה מפיצוץ התחמיש
2. חישוב קבוע הקפיץ המחזיר כך שבסוף מהלך הפליטה מהירות המחלק לא תהיה גבוהה מדי (שאז גוף האקדח יקבל מכה חזקה מדי) ולא נמוכה מדי, כך שבמסגרת הטולרנסים של התחמושת לא יווצר מצב של אי-פליטה)
3. חישוב קבוע קפיץ הנוקר כך שיתן נקירה בעוצמה במסגרת הטולרנסים של התחמושת, ויחד עם זאת יבלע חלק מאנרגיית התנועה של המחלק אחורה
4. שיטת נעילת הקנה (אם מדובר על קליבר גדול), ומתי היא נפתחת

בקיצור, נראה לי שגם מהנדס מכונות, מוכשר ככל שיהיה, יעמול קשה על מנת להוציא תכנון של כלי מדויק, אמין ומאריך ימים. לי משימה כזו נראית כמשימה של צוות מהנדסים עם אמצעי מחשוב חזקים ומעבדה בליסטית מצוידת כהלכה.
לסיכום- איש אינו יודע כמה ניסויים ושינויים עבר הקולט של בראונינג עד שהשרטוטים הבשילו, אבל ברור שלא מעט.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 נובמבר 2008, 15:21

ramdishon כתב:בקיצור, נראה לי שגם מהנדס מכונות, מוכשר ככל שיהיה, יעמול קשה על מנת להוציא תכנון של כלי מדויק, אמין ומאריך ימים. לי משימה כזו נראית כמשימה של צוות מהנדסים עם אמצעי מחשוב חזקים ומעבדה בליסטית מצוידת כהלכה.
לסיכום- איש אינו יודע כמה ניסויים ושינויים עבר הקולט של בראונינג עד שהשרטוטים הבשילו, אבל ברור שלא מעט.

נכון אתה צודק, צריך הרבה מאד תיזמונים וסינכורנים כדי שאקדח מיטען יעבוד בצורה אמינה.
אחד הדברים ששכחת לציין לדוגמא זה שקפיץ המחסנית צריך להיות מספיק מהיר כדי לדחוף את הכדור התורן למעלה לפני שהצינה מתחילה לחזור קדימה. והקפיץ של השן החולצת צריך להיות מספיק חזק כדי לאחוז בכרכוב של התרמיל אבל לא חזק מדי שיגרום למעצורי הזנה או חלש מדי שיגרום למעצורי הפלטה.

למרות זאת גם לפני 100 שנה (זה הגיל בערך של מנגנון בראונינג) הצליחו לבנות כלי נשק לא רעים בכלל בלי צוות של מהנדסים, בלי מחשבים ובלי האינטרנט.

היום הרבה מאד מהדברים שציינת ניתנים לתכנון בעזרת מחשב מבלי שאפילו כירסמת שבב מתכת אחד. את האקדח אתה מתכנן בעזרת תוכנת תיב"ם על המחשב. מתוך המודל הזה אתה מייצר בקלות מודל של אלמנטים סופיים שמשמש לאנליזות נומריות בכל התחום של חוזק חומרים בכל מיני תנאים (מכות, תדירויות, חום, קור, לחץ וכו וכו וכו). בעזרת התוצאות אתה משפר שוב את המודל שבנית. אתה גם יכול לבנות מודל קינטי של האקדח שיעזור לך לתכנן את כל הקפיצים והתיזמונים למיניהם. וכל זאת על הנייר.. מתוך תוכנת התיב"ם אתה יכול גם לייצר באופן די אוטומטי תוכניות לייצור של החלקים ב-CNC, כך שהחיים היום בנושא הזה הם די קלים.

פרט לכך, יש היום די הרבה ידע מצטבר בנושא הזה שהוא נגיש לכל. לדוגמא:
- יש די הרבה חומר בנושא של לחצים, רעידות ומעבר חום בכלי נשק
- מאגר הפטנטים של ארה"ב פתוח לכל והוא מכיל תוכניות ושירטוטים של כל מיני פטנטים
- וכמובן אפשר גם לשאוב רעיונות מתכנון של כלי נשק קיימים ואמינים. לדוגמא מנגנון בראונינג שאין עליו כבר פטנט, גלוק - הפטנט פג ב-2006 ואפשר להעתיק וכו וכו...

וכמובן שבסופו של דבר אחרי שמייצרים את אב הטיפוס הראשון צריך לירות 10,000 - 20,000 כדורים כדי לראות איפה נקודות התורפה ואיפה הבעיות. צריך לתקן, לייצר עוד אב טיפוס.. לירות עוד 20000 כדורים וחוזר חלילה...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 20 נובמבר 2008, 07:16

איתמר,
שכחת עוד כמה אמצעים, אחד במיוחד חביב עלי, מדפסות תלת-מימד, אותם ניתן לרכוש גם בארץ:
http://www.caliber.co.il/products/3D%20 ... inters.htm
אני יכול לספר לך שכבר לפני יותר מעשר שנים היו כאלה בארץ, ואת ה-M5 של בול הספקתי עוד לראות במודל התלת-מימד שלו.

חוויה מדהימה לכל מעצב מוצר באשר הוא.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 20 נובמבר 2008, 08:37

Webart כתב:איתמר,
שכחת עוד כמה אמצעים, אחד במיוחד חביב עלי, מדפסות תלת-מימד, אותם ניתן לרכוש גם בארץ:
אני יכול לספר לך שכבר לפני יותר מעשר שנים היו כאלה בארץ, ואת ה-M5 של בול הספקתי עוד לראות במודל התלת-מימד שלו.

כן אני מכיר את הנושא הזה.
לפני יותר מ-15 שנה הייתה פה חברת סאטרט-אפ שנקראה קיוביקל שהייתה חלוצה בתחום.
אני לא יודע מה בדיוק המצב של החברה הזו היום, אבל מאז חלה התפתחות מאד משמעותית בתחום הזה וניתן לייצר בלחיצת כפתור MOCK-UP של כמעט כל מוצר שיעלה בדעתך...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי ח » 20 נובמבר 2008, 10:56

מה לדעתכם צריכה להיות עלות של הפקת מודל של אקדח קיים בעל משקל זהה למקור (עם balance זהה) עם דגש על נאמנות למקור של הכוונות וידית האחיזה ?

השימוש שאני חושב עליו הוא לצרכים של אימון בבית/משרד בצורה בטוחה לחלוטין (אפשר לחשוב גם על דגמים קלים יותר משמעותית שיתאימו לילדים). למעט התרגול של לחיצה ניתן להפיק מאימון כזה לא מעט (לפחות בכל הקשור לקליעה אולימפית)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 20 נובמבר 2008, 11:01

ניתן לרכוש דגמים "כחולים" של כמעט כל דגמי האקדחים הנפוצים.
אני יודע שמשה הורביץ (מ.ר. הנטר) מייבא כלים כאלה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נוסע מתמיד » 20 נובמבר 2008, 16:31

Webart כתב
איתמר,

זה באמת חוויה לכל מעצב מוצר כי אפשר לראות את המוצר בזמן קצר מאוד ולהפוך חלום למציאות
תוך ימים ספורים. אבל המרחק מהדגם התלת מימדי לנשק עובד הוא גדול היות צריך להשקיע זמן רב בירי ותיקונים של תקלות שמופיעות בירי ושינוי חלקים וקפיצים עד לקבלת אקדח שעובד נקי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תכנון אקדח

על ידי אורי אברהם » 18 ינואר 2009, 21:06

WOLF500 כתב:האם יש אנשים שבנו אקדח (מהיסוד או משלב כזה או אחר)אנשים פרטים כאילו אם ציוד מתקדם יחסית באיזו סדנה או משהו?,נורא הייתי רוצה לעצב ולבנות אקדח ולהליט לגבי רוב המאפיינים שלו ולבנות אותו בעצמי.

יצור נשק חם ללא רשיון יצרן ממשרד הפנים זאת עברה פלילית !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תכנון אקדח

על ידי אורי אברהם » 18 ינואר 2009, 21:37

WOLF500 כתב:האם יש אנשים שבנו אקדח (מהיסוד או משלב כזה או אחר)אנשים פרטים כאילו אם ציוד מתקדם יחסית באיזו סדנה או משהו?,נורא הייתי רוצה לעצב ולבנות אקדח ולהליט לגבי רוב המאפיינים שלו ולבנות אותו בעצמי.

כן ,לפני מספר שנים היית הבתע"ש סדנת נשקים דרג ג' (מעבדה ) על כל חניך היה עליו לשדרג נשק קיים או ליצר,לבנות כלי ירייה, הוצאה ספר ע"י התעשיה הצבאית לישראל (תע"ש) מחלקת הדרכה מיון והערכה שם הספר סיכום סדנאות ב' ג' מחזור- 1 2004 - 2003 בספר יש ממש פרוט מדויק עם תמונות והסבר של כל הפרויקטים שהכינו משתתפי הקורס וסיימו בהצלחה

חלק מהנושאים הם:
שינו מנגנון אקדח חצי אוטמטי לאוטומט עם בורר ירי
הקטנת רטיעה בכלי היריה
יצור מטול רימונים \זיקוקים
מערכת השטקה אינטגרלית
שיפור מנגנון ברובה צלפים שינוי מערכת גזים ועוד ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 21 ינואר 2009, 19:08

עניין הפטנט הוא ממש לא מדויק.

זהו תחום עצום שאין בו תשובה אחת לכל המצבים - מאוד מורכב ודורש התמחות מיוחדת.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 21 ינואר 2009, 20:02

advocate כתב:עניין הפטנט הוא ממש לא מדויק.

זהו תחום עצום שאין בו תשובה אחת לכל המצבים - מאוד מורכב ודורש התמחות מיוחדת.

אתה צודק, אבל CCF כבר יצרו גוף מתכתי תואם גלוק, תואמי FN, קולט ומנגנון נעילה בראונינג יש לעשרות ואולי אפילו יותר...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד