קנית אקדח מיד שניה - הסתבכתי ...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קנית אקדח מיד שניה - הסתבכתי ...
שלום
אני מחפש אקדח מיד שניה, כשאמצא את המבוקש אני צריך להעביר בעלות עליו מבעליו המקוריים.
את האקדח הקיים שלי אני מעביר לאבי, ואבי צריך להעביר את אקדחו לחנות או להשמדה במשטרה.
דיברתי עם שני בעלי חנוית נשק והם לא ידעו לענות לי מהי הפרוצדורה המדוייקת.
רציתי לדעת:
1. האם חייבים לבצע את כל התהליך בחנות ?
2. אני מעריך שאת העברות (פלוני מעביר אליי, ואני מעביר לאבי) אפשר לבצע במשרד הפנים אבל מה קורה לאקדח הישן של אבי ? האם הוא צריך להעביר אותו לחנות\משטרה לפני או אחרי ההחלפה במשרד הפנים ?
מבולבלים ? אני כן ...
תודה
אני מחפש אקדח מיד שניה, כשאמצא את המבוקש אני צריך להעביר בעלות עליו מבעליו המקוריים.
את האקדח הקיים שלי אני מעביר לאבי, ואבי צריך להעביר את אקדחו לחנות או להשמדה במשטרה.
דיברתי עם שני בעלי חנוית נשק והם לא ידעו לענות לי מהי הפרוצדורה המדוייקת.
רציתי לדעת:
1. האם חייבים לבצע את כל התהליך בחנות ?
2. אני מעריך שאת העברות (פלוני מעביר אליי, ואני מעביר לאבי) אפשר לבצע במשרד הפנים אבל מה קורה לאקדח הישן של אבי ? האם הוא צריך להעביר אותו לחנות\משטרה לפני או אחרי ההחלפה במשרד הפנים ?
מבולבלים ? אני כן ...
תודה
- סליקאי ארד

לא כל כך מבלבל
מה שאתה צריך בסוף היום זה שלכל כלי שמחליף ידיים (לא כולל זה שהולך למשטרה/סוחר) יהיה
1)אישור אימות פרטים (צריך לעשות אצל סוחר נשק)
2)שטר מכר
3)לאדם שמקבל את הכלי צריך להיות אוו מטווח על הקליבר של האקדח אותו הוא מקבל
(אוו שיש אוו שצריך לעשות ולהביא אישור)
הדרך הכי פשוטה זה למצוא סוחר שכל שלושת הכלים יופקדו אצלו הוא יפיק את כל הניירת
תלכו למשרד הפנים תחזרו עם רשיונות ותיקחו כל אחד את הכלי החדש שלו.
מה שאתה צריך בסוף היום זה שלכל כלי שמחליף ידיים (לא כולל זה שהולך למשטרה/סוחר) יהיה
1)אישור אימות פרטים (צריך לעשות אצל סוחר נשק)
2)שטר מכר
3)לאדם שמקבל את הכלי צריך להיות אוו מטווח על הקליבר של האקדח אותו הוא מקבל
(אוו שיש אוו שצריך לעשות ולהביא אישור)
הדרך הכי פשוטה זה למצוא סוחר שכל שלושת הכלים יופקדו אצלו הוא יפיק את כל הניירת
תלכו למשרד הפנים תחזרו עם רשיונות ותיקחו כל אחד את הכלי החדש שלו.
אני מרשה לעצמי להוסיף את ההמלצות הבאות: להשתדל עד קצה גבול היכולת להימנע מרכישת אקדחים מאנשים פרטיים: א) אתה אחראי לכל טעות בפרוצדורה. ב)אין לך שום דרך לקבוע מהי איכותו של האקדח שקיבלת, מה ירו בו וכמה. אין לו ספידומטר...יוצא שאתה משלם מחיר עבור אקדח שנראה נוצץ ומרשים, אבל כזה שהשן החולצת שלו מיצתה את עצמה, קפיץ הנוקר ידע ימים טובים יותר וכו'... ההמלצה היא להשתדל לרכוש מבית מסחר מסודר, מהסיבות: א) הוא דואג לכל הפרוצדורה. ב) יש לך "אבא" ו"אמא": יש לך כתובת ואחריות לתקלות, טענות ומענות (נקודה למחשבה: מה תעשה אם לאחר שירית 300 כדור מתחילות בעיות חליצה? תרוץ לאיש הקבע שמכר לך ותבקש שיממן עלות תיקון?) ג) יש מקומות שמציעים מבצעים והטבות אטרקטיביים, לעיתים בגובה מאות שקלים. ד) עוד נקודה למחשבה:אומנם, בית העסק ימכור לך אקדח פי שניים ויותר ממחירו אצל אדם פרטי. תשאל את עצמך למה. למה אדם פרטי ישמח להיפטר מאקדח ב-800 שקלים בלבד, כשמחירו בשוק 2500? היית קונה מרצדס 2008 שעולה 10,000 שקל?
"June '67 taught them respect..."
יובי כתב: תשאל את עצמך למה. למה אדם פרטי ישמח להיפטר מאקדח ב-800 שקלים בלבד, כשמחירו בשוק 2500? היית קונה מרצדס 2008 שעולה 10,000 שקל?
יובי לכל מטבע יש שני צדדים.
אני אשאל אותך את אותה השאלה. את אותו מרצדס, היית מעדיף לקנות יד ראשונה מרופא או מסוחר במגרש מכוניות?
בתכלס בשטח, אדם פרטי ימכור לך נשק שעולה 2500 שח ב-800, כי הוא נמצא במצב של נחיתות מול הסוחר.
יכול להיות שהוא תקוע עם נשק שהוא שכח לחדש את הרשיון שלו.
יכול להיות שהעילה שלו הולכת לפוג והוא חייב למכור אותו, יכול להיות שהנשק שייך לאדם שנפטר, ויכול להיות שפשוט נמאס לו והוא רוצה למכור.
המשותף לכל המקרים האלה הוא שבשוק של מוכרים בלבד, אדם פרטי ישלם לו 800 שח על כלי שעולה 2500, ובעוד שסוחר נשק ישלם 500 שח ואולי גם אפס מאופס (תלוי מאד בסוג הכלי ואם יש לו ביקוש בשוק).
לגבי הסוחר, יש לו כספת גדולה, אין לו שום מגבלות על מספר כלי הנשק שהוא רשאי להחזיק (ובלבד שהוא מנהל את הרישומים כמו שצריך) הוא מקבל את הכלי הזה בחצי חינם או באפס מחיר ומבחינתו לא בוער לו שום דבר. אקדחים זה לא חלב, והם לא מתקלקלים אם הם עומדים במלאי. אותו סוחר יחכה ללקוח המתאים וימכור לו את הכלי במחיר מלא, או שמקסימום ייצא אותו לסוחר נשק בחו"ל. יש לו את כל הזמן שבעולם ובניגוד לבעל הנשק ואף אחד לא עומד לו עם אקדח על הראש למכור או להפקיד.
לגבי מצב של האקדחים...
עד כמה שאני ראיתי, דווקא אצל סוחרים יש יותר סיכוי ליפול על איזה לימון ואחר כך לך תחפש, כי הוא ימכור לך מה שיש לו והוא יכול להרוויח עליו הכי הרבה. לדוגמא, כלים שיצאו מהמחזור בצהל או מערכת הביטחון ועברו שיפוצים קוסמטיים.
בארצינו הקטנה, אני לא מכיר הרבה פרט ליורי ירי מעשי שטוחנים את הנשק שלהם עד דק. הישראלי הממוצע יורה בחידושי רשיון והמשקיעים שמבינהם עוד כמה עשרות כדורים בשנה.
אני לא רואה שום בעייה לקנות מאיש קבע גלוק דור-3 יד שניה שירה 200 כדור..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

לדעתי, המלצתך הגורפת אינה במקומה.
הסיבה היחידה שאדם קונה כילי יריה משומש, או למעשה כל חפץ לא חדש היא ע"מ לחסוך כסף.
קניה של כלי כזה אצל סוחר תהיה הרבה יותר יקרה ממה שתשיג מאדם פרטי, וזאת מסיבות לגיטימיות לחלוטין, כולל הרצון של אותו סוחר להרויח על העסקה.
דברים יכולים להשתבש בכל כלי יריה ללא קשר לכמה הוא ירה או ממי נרכש.
במידה ואכן ישנה בעיה, כל סוחר/ נשק ישמח לתקן אותה תמורת תשלום, ולא רק זאת, תוכל גם לעשות SHOPING ולבחור את הנשק, את מיומנותו וכמובן את המחיר.
את עלות התיקון - חסכת במחיר הקניה.
כמובן שעליך לדעת לבדוק את מה שאתה קונה, אך המלצה זו תקפה גם בקניה אצל סוחר, ויש כאלו שאצלם תקפה עוד יותר.... אם הקונה אינו מספיק מיומן מוטב לו שיעזר באחד שיודע מה הוא רואה, ולוא דוקא בעצתו של המוכר, בין אם סוחר או סתם אחד האדם.
לגבי הפרוצדורות, באמת שלא מדובר במשהו קשה או מסובך.
הסיבה היחידה שאדם קונה כילי יריה משומש, או למעשה כל חפץ לא חדש היא ע"מ לחסוך כסף.
קניה של כלי כזה אצל סוחר תהיה הרבה יותר יקרה ממה שתשיג מאדם פרטי, וזאת מסיבות לגיטימיות לחלוטין, כולל הרצון של אותו סוחר להרויח על העסקה.
דברים יכולים להשתבש בכל כלי יריה ללא קשר לכמה הוא ירה או ממי נרכש.
במידה ואכן ישנה בעיה, כל סוחר/ נשק ישמח לתקן אותה תמורת תשלום, ולא רק זאת, תוכל גם לעשות SHOPING ולבחור את הנשק, את מיומנותו וכמובן את המחיר.
את עלות התיקון - חסכת במחיר הקניה.
כמובן שעליך לדעת לבדוק את מה שאתה קונה, אך המלצה זו תקפה גם בקניה אצל סוחר, ויש כאלו שאצלם תקפה עוד יותר.... אם הקונה אינו מספיק מיומן מוטב לו שיעזר באחד שיודע מה הוא רואה, ולוא דוקא בעצתו של המוכר, בין אם סוחר או סתם אחד האדם.
לגבי הפרוצדורות, באמת שלא מדובר במשהו קשה או מסובך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יובי,
ראשית, חבל שאינך מעניק אמון באנשים המחזיקים כלי יריה ומעוניינים למכור אותו. אדם ישר ואמין, שניתן לזהות את התכונות האלו בו, לא ישקר במיוחד לא בסיטואציה כזו. ומלבד זאת - כאשר מבצעים מטווח במקום שמכבד את עצמו, הוא לא יעניק אישור בדיקת נשק סתם כך - הוא אכן יבדוק את הנשק. אחריות על חיי אדם.
לגבי המחיר - זהו שוק של מוכרים בלבד. אדם שצריך למכור את נשקו, הוא חייב למעשה [תלוי בסטאוציה] להפטר ממנו. אני רכשתי זיג 228 מוכסף שנבדק ע"י נשק במקום מוסדר ונמצא כשיר כחדש, במחיר מצחיק של 900 ש"ח בעוד שבבית מסחר המחיר יכול להגיע להרבה הרבה יותר מזה. לא המחיר מלמד על האיכות אלא על הבעיה הקיימת במכירת נשק.
אומנם יש אכן דבר חשוב ביותר - בית מסחר הוא "אבא ואמא" ואין לכך תחליף. קניה בית מסחר היא ביטוח חיים. כמו כן, מבחינה חוקית - הם יודעים לעשות את זה הכי נכון והכי ישר.
ראשית, חבל שאינך מעניק אמון באנשים המחזיקים כלי יריה ומעוניינים למכור אותו. אדם ישר ואמין, שניתן לזהות את התכונות האלו בו, לא ישקר במיוחד לא בסיטואציה כזו. ומלבד זאת - כאשר מבצעים מטווח במקום שמכבד את עצמו, הוא לא יעניק אישור בדיקת נשק סתם כך - הוא אכן יבדוק את הנשק. אחריות על חיי אדם.
לגבי המחיר - זהו שוק של מוכרים בלבד. אדם שצריך למכור את נשקו, הוא חייב למעשה [תלוי בסטאוציה] להפטר ממנו. אני רכשתי זיג 228 מוכסף שנבדק ע"י נשק במקום מוסדר ונמצא כשיר כחדש, במחיר מצחיק של 900 ש"ח בעוד שבבית מסחר המחיר יכול להגיע להרבה הרבה יותר מזה. לא המחיר מלמד על האיכות אלא על הבעיה הקיימת במכירת נשק.
אומנם יש אכן דבר חשוב ביותר - בית מסחר הוא "אבא ואמא" ואין לכך תחליף. קניה בית מסחר היא ביטוח חיים. כמו כן, מבחינה חוקית - הם יודעים לעשות את זה הכי נכון והכי ישר.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

לפותח האשכול :
1. אקדח משומש ? בדוק באתר הזה, או ב YAD2 או חפש בחנויות הנשק.
(אני כסוחר נשק, רכשתי לעצמי אקדח יד שנייה ממישהו באתר יד2 לפני מספר שבועות... לעיתים יש מציאות ששווה לרכוש הן מבחינת המחיר והן מבחינת מצבם)
2. אני מוכן לקבל את הכלי שלא אביך ללא תלות במצבו. הוא יקבל ממני שטר קנייה לאקדחו.
(את עלות העברת הכלי במשרד הפנים אני מוכן לספוג אם תתרום בקופת צדקה כלשהיא שקשורה בילדים הזקוקים לסיוע)
3. עם שטר הקנייה שאביך יקבל תוכלו לגשת שניכם למשרד הפנים ולבצע העברת הכלי שלך אליו. (יש להעביר אלי בחזרה ניירת שמתקבלת מפקיד/ת הרישוי)
4. אם תרכוש אקדח מאדם פרטי - קבע עימו לאותה נקודת זמן במשרד הפנים על מנת להעביר בעלות בניכם.
5. אם ישנן שאלות נוספות, נא צור עימי קשר 054.7916288 אשתדל לסייע.
נועם.
1. אקדח משומש ? בדוק באתר הזה, או ב YAD2 או חפש בחנויות הנשק.
(אני כסוחר נשק, רכשתי לעצמי אקדח יד שנייה ממישהו באתר יד2 לפני מספר שבועות... לעיתים יש מציאות ששווה לרכוש הן מבחינת המחיר והן מבחינת מצבם)
2. אני מוכן לקבל את הכלי שלא אביך ללא תלות במצבו. הוא יקבל ממני שטר קנייה לאקדחו.
(את עלות העברת הכלי במשרד הפנים אני מוכן לספוג אם תתרום בקופת צדקה כלשהיא שקשורה בילדים הזקוקים לסיוע)
3. עם שטר הקנייה שאביך יקבל תוכלו לגשת שניכם למשרד הפנים ולבצע העברת הכלי שלך אליו. (יש להעביר אלי בחזרה ניירת שמתקבלת מפקיד/ת הרישוי)
4. אם תרכוש אקדח מאדם פרטי - קבע עימו לאותה נקודת זמן במשרד הפנים על מנת להעביר בעלות בניכם.
5. אם ישנן שאלות נוספות, נא צור עימי קשר 054.7916288 אשתדל לסייע.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד