על מצתים ואקדחים..

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי יובל » 23 מרץ 2003, 14:42

לפני כשנה יצא לאקרנים הסרט "המבצר האחרון" עם ג'יימס גנדולפיני ורוברט רדפורד.גנדולפיני משחק שם מפקד כלא צבאי,ורדפורד אסיר בדרגת קולונל הנכלא שם.במהלך שיחת הפתיחה המיוחדת שגנדולפיני עושה לאסיר החדש(עקב דרגתו הגבוהה של רדפורד) הוא ניגש לספריה להוציא ספר שהקולונל כתב על לוחמה,ומבקש ממנו לחתום לו.עד שגנדולפיני-מפקד הכלא-מגיע,רדפורד מסייר במשרדו של המפקד,סוקר בעיניין את אוסף הנשקים המרהיב,הכדורים,התחמושת והחרבות של מפקד הכלא,אוסף יקר אותו הוא מציג לראווה במשרדו.תוך כדי סקירה של הנשקים,מפטיר רדפורד,הקולונל האסיר,לשליש של מפקד הכלא שנותר לשמור עליו,את אחד המונולוגים הגדולים של הקולנוע בכל הזמנים,לדעתי:"אתה יודע איך אני מזהה ג'ובניקים? לפי אוסף הנשקים,התחמושת והציוד שהם תמיד מציגים.בשביל חייל קרבי, הנשק והתחמושת אף פעם לא יהיו משהו מיוחד.סתם כלי עבודה לביצוע המשימה.לא יותר.הוא לא מפתח אליהם רגשות כלשהם.אבל עבור טמבל (-הכינוי במקור/יובל) שמעולם לא אחז בידו נשק בסערת הקרב,הם תמיד יהיו משאת נפשו,למלא בהם את החלל הריק של נשמתו".
מפקד הכלא שומע את רדפורד מבעד לקיר,מחזיר את הספר למקומו ויוצא אל רדפורד.מאותו רגע עלו יחסיהם על שרטון,והסרט בעצם מתחיל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יאיר82 » 23 מרץ 2003, 16:07

ומה תאמר על לוחם,שפשוט "מת" על נשקים?????
ויש לו אוסף אדיר של קיר וחצי בבית(נשקים מושבתים,וחלקם סתם צעצועים בשביל היופי)
גם הוא ג'ובניק?????????????? :shock:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יובל » 23 מרץ 2003, 16:43

יאיר,ג'ובניק הוא לאו דווקא תפקיד או הגדרה אופרטיבית.הוא אורח מחשבה.דרך חיים.תפישת עולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 23 מרץ 2003, 19:56

שטיות הוליוודיות
1) ברגע שנשק מסויים (נשק אישי) ולא משנה איזה, מציל את חייך אתה נקשר אליו ריגשת
2) מה יש להוליווד להגיד על מי שאוסף מכוניות מרוץ או עטים או .....
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 23 מרץ 2003, 20:33

מסכים ולא מסכים ...
ללוחם, כמקצוע, הנשק הוכ כלי עבודה ולכן יתכן שלא נקשר אליו 'ריגשית'
כמו שבעל מחשב משוכלל בבית יתלהב ממנו יותר מאשר מקצוען ש'יושב' על מחשב
ששווה פי כמה וכמה אבל מה לעשות, מבחינתו הוא כלי עבודה.
כך גם צלם וידאו מקצועי למצלמתו ותלם ביתי שקנה מצלמת וידאו דיגיטלית ובטוח שהיא
פאר יצירת תעשיית הקולנוע...
כמו כן אני בטוח שטייס בואינג פחות קשור למטוס מטייס ססנה שזהו חלום חייו...

לכן 'אימרת השפר' הזו ניתנת להשלכה על כל תחום ותחום בחיינו
רק מה, היא נשמעת יופי כפתיח לסרט ... 8)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 24 מרץ 2003, 17:15

הגיטריסט של להקת THE WHO,פיט טאונסנד,אמר שהוא שונא מוזיקאים שמכנים את הגיטרה שלהם בשם (כמו "לוסיל"...).הוא ראה בגיטרה כלי עבודה,ולראיה הוא נהג לנפץ כמה וכמה מהן במהלך הופעה.(מעניין מי יהיה המגניב התורן ויגיד "אז מה,אתה רוצה לנפץ כלי נשק?").הדבר לא מנע ממנו להיות אחד מהנגנים המחוננים ביותר של הרוק.

אז מה הנקודה? אין נקודה.הוליבוד או לא הוליבוד,אני טוען שאיסוף מצתים בצורה של כלי נשק,תחמושת וכדומה מקבילה לאיסוף בובות מחלונות ראווה.בשני המקרים זה מחפה על חסך.

איסוף כלי נשק אמיתיים זה דבר אחר.יש להם פונקציה.אבל סתם להניח על השולחן תרמילים וכדורים?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 24 מרץ 2003, 17:53

מר יובל.

הצורך שלך לקטלג אנשים ולהדביק להם תוויות, לא ראוי.
אתה אומר :
איסוף כלי נשק אמיתיים זה דבר אחר. יש להם פונקציה. ...

אם לשיטתך כל אוסף שאין בו פונקציונליות גורר אחריו הדבקת תוית למי שמחזיק בו, הרי אתה הולך צעד אחד רחוק מדי.

אנשים אוספים כלי פורצלן, מטבעות, בולים, ותמונות. כן כן, תולים תמונות על הקיר רק על מנת להתבונן בהם, שום פונקציונליות אין בתמונות, לראותם בלבד, על איזה חסך זה מעיד ?

אולי מי שלא יכול להבין תחביבים שאין בהם עיסוק פונקציונלי, דווקא הוא סובל מחסכים ?

להשתמע
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי amnon » 24 מרץ 2003, 19:45

מתנדב, לראשונה אני קורא משהו רציני מפרי מקלדתך שלא נכתב בכדי לנגח גלוקרים למיניהם (לא, אין לי גלוק) :!:
בבקשה תמשיך כך :roll:
ההערות על הגלוק כבר עשו את שלהן :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אביG19 » 24 מרץ 2003, 20:03

volunteer
נדיר, נדיר, אבל אני באותה דעה.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 24 מרץ 2003, 20:12

amnon.

שני דברים לי אליך.

א. אם זאת הפעם הראשונה, מן הסתם אתה לא קורא את כל ההודעות שלי (לא שאתה חייב), אבל אם אתה מעביר ביקורת, ראוי שתהיה מבוססת.

ב. לכל הערה על ה- גלוק היה לפחות בן שיח אחד, בין אם אני כתבתי את ה- "עקיצה", ובין אם רק הגבתי עליה, שכן אני אינני נוהג להתווכח עם עצמי. אי לכך, אני תמהה אם פיך וליבך שווים, משום שאינך מזכיר ולו במילה את חברי אלה שהנם שותפים מלאים לכתיבת הזוטות הנ"ל, וכניראה די נהנים מההערות המחוייכות האלה.

אביG19

וואללה הפחדת אותי, בוא נלך להיבדק :) .
להשתמע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי amnon » 24 מרץ 2003, 22:08

אגיב באותו הסדר:
א. "פעם ראשונה" מזה זמן רב (כמדומני שמאז ימי שוק הנשק), ואל תתפוס אותי במילה. אכן קראתי לא מעט מהודעותיך, אבל לאחר שנוכחתי שרובן ככולן עסקו בגלוק (ושאם לומר את האמת די הצחיקו בהתחלה :) ) העין מדלגת כמעט באופן אוטמטי על ה"מתנדב באדום". הפעם כמובן קראתי את הודעתך והייתי מופתע לטובה (שים לב- ביקורת בונה :wink: ).

ב. אתה צודק. לכל הערה היה לפחות בן שיח אחד. משום מה בחרו רבים להתעמת עם הערותיך שהפריעו להם, ובכך למעשה נתנו פומבי לכתובים בכך שהקפיצו אותם שוב למקום ראשון. אני פשוט "דילגתי" כהמלצתך. פי וליבי שווים, חופפים ומשיקים וכו'. אין לי, לא היה לי, ומקווה שלעולם לא יהיה לי דבר נגדך (והסיבה היא: אני פשוט לא מכיר אותך בכלל!!!). שים לב, בפעם הראשונה שהגבתי לדבריך השתדלתי לעשות זאת בצורה חיובית ואני מצטער שכנראה הבנת אותי אחרת :cry:

ועכשיו תוספת שלי:
ג.למיטב הבנתי אתה כותב את דבריך על דרך ההומור מבלי כוונה לפגוע באמת בחובבי הגלוק, אז למה שלא תתייחס גם להערות אליך על דרך ההומור במקום להתרומם על שתי הרגליים האחוריות ? ואם לא ממש בא לך לצחוק איתנו על זה אז פשוט "דלג" כמו שמישהו (אדום) מחברי הפורום הגדיר זאת :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 24 מרץ 2003, 23:09

amnon.

א. זה בסדר גמור שאתה מדלג, ואין לי ולו מילה אחת נגד, אלה שאם אתה כותב משהו, מעבר להבעת הדעה שהיא לגיטימית באשר היא, רצוי שעובדתית הטענה תעמוד. אני מניח שיש חברים שכבר בהתחלה לא צחקו, יש כמוך שבהתחלה העלו חיוך ואחר כך לא, ויש שמחייכים עד היום (כניראה, אחרת לא היו יוצרים את הדיאלוג).

ב. בדברי לא התכוונתי לחברים שמגיבים בכעס/זעם או איך שתגדיר זאת, ובכך מעלים את האשכול לראש "מצעד הפזמונים". אלה לחברים שדואגים ליצור את הדיאלוג בכך שמפרסמים הודעה עליה אני מגיב, או מגיבים להודעתי תגובה "הולמת" :). חברים אלה כניראה מוצאים את הדיאלוג, ראוי/חביב/משעשע משהו. לא אתה ולא חברים אחרים כאן התייחסתם בביקורת שלכם לציבור הזה. אל תצטער, אין אני מחזיק זאת כנגדך :).

ריבונו של עולם, הרי אני לא מתווכח עם עצמי, מן הסתם, יש "קליינטים" לסוגיות האלה, והם כאן, חברים כמוני וכמוך. משום מה לא אתה ולא קוראי קריאה אחרים העליתם על דל שיפתותיכם פניה אליהם, לכן העלתי את התמיהה.

דרך אגב, ראה כמה הודעות "סרק"/ברברת/קשקשת ע"פ דעתם של חלק מהחברים כאן נכתבו מרגע שמר Nailicq כתב את הודעת ה- "סרק" שלו. האם זה היה שווה ?, שהרי נגד התופעה הזאת בדיוק יצאו החברים. לא היה ראוי יותר לדלג, להתעלם ?, כל אחד יתן לעצמו את התשובות.

ג. בהחלט כל הסוגיה הזאת מבחינתי היא על דרך ההומור, אך משחברים כאן עברו לאיומים, נו, זה כבר סיפור אחר, לא ?

אתה צודק, אני מאמץ את הצעתך ע"פ הצעתו של האדום האדום ההוא. לא טוב, לא מוצא חן דלגווווווווו.

:)

להשתמע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי יובל » 25 מרץ 2003, 16:25

מתנדב.מה לעשות.לא סובל דברים חסרי תכלית.

לאיסוף כלי נשק מצעצוע אין שום פונקציונליות.צר לי.

אתה נפעם מהגימור? מעבודת היד,מהצורה היחודית של האקדח? זה מצת למען השם!
ומה כ"כ יפה בכדור 5.56?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי HKpro » 25 מרץ 2003, 16:31

אז מה, מישהו הכריח אותך לאסוף משהו חסר-תכלית ?
יש אנשים (כמוני) שנהנים לאסוף דברי חסרי תכלית, כמו בולים, מעטפות, גפרורים, נקניקים מהמאה ה-19, אבנים וכן, אפילו רפליקות של נשק.

האם זה אומר שאני אחד שלא מתייחס לנקניקים כאל כלי עבודה ? :lol:

איש איש באמונתו.
עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי יובל » 25 מרץ 2003, 19:11

אכן מילים כדורבנות.אני למשל הייתי אוסף מספרי טלפון.של בנות.אבל עזוב....
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד