מה נשתנה הלילה הזה - מהדורת חנוכה מיוחדת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה נשתנה הלילה הזה - מהדורת חנוכה מיוחדת
האם מישהו מהנכבדים כאן שינה \ ישנה את התנהלותו באשר לתצורת הנשיאה, תחמושת או כל עניין ודבר הכרוך בהיותו נושא נשק בעקבות האירועים האחרונים בגזרה הדרומית וגילויי המחאה במגזר הערבי הישראלי ?
ובקשה אחת שלי - מאחר ואני פותח הדיון - אבקש לשמור על תרבות דיון נאותה ועניינית ובעיקר מקצועית.
ולגבי השינוי אצלי:
מייד עם תחילת הפעולה הצבאית בעזה היה ברור לי שיהיו גילויי מחאה בקרב שכנינו ערביי ישראל, כחלק מההיכרות עם הפלגים הפונדמנטליסטיים בקרבם, עם הנסיון שהיה בעבר והתמונה הכללית המראה הקצנה בדעות ומעשים מצאתי לנכון לעלות מדרגה ברמת הכוננות האישית שלי.
מבחינתי מדובר בהתייחסות שונה לתכנון ציר התנועה בו אני מתעתד לנוע ובתוספת של שתי מחסניות נוספות שמלוות אותי כאשר אני מתנייד ממקום למקום.
בדיעבד, האירועים שהתרחשו ביומיים האחרונים מוכיחים כי אין מדובר בפארנויה מיותרת וכי קיימת התכנות מסויימת להתקל במצב בו אזדקק לכישורי כנושא נשק על מנת להבטיח לעצמי וסביבתי את ההגנה המקסימלית האפשרית.
על האירועים נמנים: זריקות אבנים במקומות שונים, ידוי בקט"בים, חסימת צירים המלווה בהתנהגות אלימה כלפי עוברי האורח והפגנות עם פוטנציאל נפיץ (כולם בתחומי הליבה של ישראל).
נכון לעכשיו נדמה כי המשטרה פועלת באופן מספק מחד ומחושב מאידך על מנת למנוע התדרדרות הבטחון האישי של האזרחים - אלו הנבונים מספיק שלא לחפש צרות צרורות היכן שלא צריך.
מצד שני, אין לדעת מניין תפתח הרעה.
דעתכם, הבנתכם ותפיסתכם את נושא הדיון יתקבלו בברכה, רק אנא שמרו את תרבות הדיון על מנת שנוכל להפיק את המקסימום מהדיון במקום להתעסק בויכוחי סרק.
בזמנכם החופשי.. אש !
ובקשה אחת שלי - מאחר ואני פותח הדיון - אבקש לשמור על תרבות דיון נאותה ועניינית ובעיקר מקצועית.
ולגבי השינוי אצלי:
מייד עם תחילת הפעולה הצבאית בעזה היה ברור לי שיהיו גילויי מחאה בקרב שכנינו ערביי ישראל, כחלק מההיכרות עם הפלגים הפונדמנטליסטיים בקרבם, עם הנסיון שהיה בעבר והתמונה הכללית המראה הקצנה בדעות ומעשים מצאתי לנכון לעלות מדרגה ברמת הכוננות האישית שלי.
מבחינתי מדובר בהתייחסות שונה לתכנון ציר התנועה בו אני מתעתד לנוע ובתוספת של שתי מחסניות נוספות שמלוות אותי כאשר אני מתנייד ממקום למקום.
בדיעבד, האירועים שהתרחשו ביומיים האחרונים מוכיחים כי אין מדובר בפארנויה מיותרת וכי קיימת התכנות מסויימת להתקל במצב בו אזדקק לכישורי כנושא נשק על מנת להבטיח לעצמי וסביבתי את ההגנה המקסימלית האפשרית.
על האירועים נמנים: זריקות אבנים במקומות שונים, ידוי בקט"בים, חסימת צירים המלווה בהתנהגות אלימה כלפי עוברי האורח והפגנות עם פוטנציאל נפיץ (כולם בתחומי הליבה של ישראל).
נכון לעכשיו נדמה כי המשטרה פועלת באופן מספק מחד ומחושב מאידך על מנת למנוע התדרדרות הבטחון האישי של האזרחים - אלו הנבונים מספיק שלא לחפש צרות צרורות היכן שלא צריך.
מצד שני, אין לדעת מניין תפתח הרעה.
דעתכם, הבנתכם ותפיסתכם את נושא הדיון יתקבלו בברכה, רק אנא שמרו את תרבות הדיון על מנת שנוכל להפיק את המקסימום מהדיון במקום להתעסק בויכוחי סרק.
בזמנכם החופשי.. אש !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
לכל מה שהועלה כאן (תכנון מסלול,מחסניות,עירנות,שכל,. . . .)הייתי מוסיף גם משקפיים.
משקפי שמש טובות/משקפי מגן - לא נעים לקבל מטח של רסיסים מהשמשה של הרכב - אחרי שזו חטפה בלוק/אבן/. . . .תוך כדי נסיעה - במיוחד לא בעיניים -עניין שעלול לגרום לתאונה,לנטרל את הנפגע ולאפשר פגיעה בו גם אם הוא חמוש,. . . .
משקפי שמש טובות/משקפי מגן - לא נעים לקבל מטח של רסיסים מהשמשה של הרכב - אחרי שזו חטפה בלוק/אבן/. . . .תוך כדי נסיעה - במיוחד לא בעיניים -עניין שעלול לגרום לתאונה,לנטרל את הנפגע ולאפשר פגיעה בו גם אם הוא חמוש,. . . .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

כן.
המנוסר יצא מהמלונה ונוסף גם הוא לנשיאה קבועה עם צולבת, קרמי בדיגום מלא כולל תחמושת לרוס"ר ,ציוד ע"ר, מוטורולה, פנס ידני + ראש, תחמושת לאקדח, סכין חילוץ, משקפת, פנקס + ציוד כתיבה, חבל אישי, פנס סריקה גדול, שקית שתייה 2 לי', סטיקלייטים... הכל בהישג יד יותר מהרגיל.
מישהו מודאג מהיתקלות ? יש בעיות במדינת ישראל ?
חשבתי שרק במדינת הנגב המערבי ובשאר יישובי הספר.

המנוסר יצא מהמלונה ונוסף גם הוא לנשיאה קבועה עם צולבת, קרמי בדיגום מלא כולל תחמושת לרוס"ר ,ציוד ע"ר, מוטורולה, פנס ידני + ראש, תחמושת לאקדח, סכין חילוץ, משקפת, פנקס + ציוד כתיבה, חבל אישי, פנס סריקה גדול, שקית שתייה 2 לי', סטיקלייטים... הכל בהישג יד יותר מהרגיל.
מישהו מודאג מהיתקלות ? יש בעיות במדינת ישראל ?
חשבתי שרק במדינת הנגב המערבי ובשאר יישובי הספר.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מה שבעיקר הדאיג אותי זה חס וחלילה סיטואציה של פיגוע דריסה או ירי בשבתות.
ביום יום אני נושא את האקדח בפאוץ קדמי (שקל לשלוף ממנו) אך בשבת (בדרך אל ובבית הכנסת) אני "מתפשר" על נרתיק קרסול. במצב כזה זמן התגובה לא מצא חן בעיני.
בעקבות המצב עברתי לשאת את האקדח בשבתות בנרתיק חגורה (מתחת לסוודר או ג'קט)
אני גם עושה ניסוי לשבת הקרובה - חתכתי את המחיצה באמצע ה-Smart Carry כך שהאקדח יושב מקביל לקרקע - אולי זה יהיה יותר נוח ואני אעבור אליו. נדווח אם יהיו חדשות מרעישות.
ביום יום אני נושא את האקדח בפאוץ קדמי (שקל לשלוף ממנו) אך בשבת (בדרך אל ובבית הכנסת) אני "מתפשר" על נרתיק קרסול. במצב כזה זמן התגובה לא מצא חן בעיני.
בעקבות המצב עברתי לשאת את האקדח בשבתות בנרתיק חגורה (מתחת לסוודר או ג'קט)
אני גם עושה ניסוי לשבת הקרובה - חתכתי את המחיצה באמצע ה-Smart Carry כך שהאקדח יושב מקביל לקרקע - אולי זה יהיה יותר נוח ואני אעבור אליו. נדווח אם יהיו חדשות מרעישות.
- סליקאי כסף

אני עובד באזור תעשיה אפק ליד כפר קאסם.
יש פוטנציאל שעניינים יכולים להתחמם שם וכבר היו דברים מעולם.
את פק"ל הנשיאה שלי לא שיניתי עקב הארועים האחרונים.
גלוק 17, מחסנית אחת בנרתיק פנימי.
בתכלס הייתי שמח לקחת עלי יותר מחסניות, אבל בגלל אופי העבודה לא מתאפשר לי.
א.
יש פוטנציאל שעניינים יכולים להתחמם שם וכבר היו דברים מעולם.
את פק"ל הנשיאה שלי לא שיניתי עקב הארועים האחרונים.
גלוק 17, מחסנית אחת בנרתיק פנימי.
בתכלס הייתי שמח לקחת עלי יותר מחסניות, אבל בגלל אופי העבודה לא מתאפשר לי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

- תרמתי למען הסליק