אבולוציה של אחזקת האקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אבולוציה של אחזקת האקדח

על ידי poga69 » 21 ינואר 2009, 18:15

שלום לכולם
אני מציע נושא לשרשור חדש. אני חושב שבפורום זה ישנם חברים רבים אשר החליפו את האקדח שלהם במהלך השנים כתוצאה משינוים שונים ומשונים. אני חושב כי אם חברים אלו יפרטו בשרשור זה את סוגי האקדחים שהיו ברשותם, סיבת הבחירה בהם ,ניסיונם האישי באקדחים אלו וסיבת החלפתם ,הדבר יוסיף הרבה לחברים המתלבטים בבחירת האקדח הטוב ביותר עבורם. אני יכול להגיד מניסיוני האישי כי המידע אשר קיבלתי בפורום זה עזר לי מאוד בבחירה של האקדח שרכשתי השבוע.
אז אני אתחיל באבולוציה האישית שלי:
את הרישיון שלי קיבלתי בשנות ה80 כשהייתי חייל בשירות סדיר. בתקופה זו כל חייל אשר היה בקבע או חתום מראש לשירות קבע קיבל רישיון די בקלות.
האקדח הראשון שלי היה S&W מודל 60. אקדח תופי מנירוסטה בעל קנה של 2" . קליבר 0.38 ספיישל בעל 5 כדורים בתוף. הסיבה שבחרתי באקדח זה היתה שבאותם ימים כלי התחבורה העיקרי של החיילים היה טרמפים. לאורך תקופה של שנה וחצי לא הייתי שייך לבסיס מסויים אלא נדדתי בין הבסיסים ברמה היומיומית ובעיקר בשעות הלילה המאוחרות. הסיבה שבחרתי באקדח זה היא שלהערכתי הוא היה הכלי הטוב ביותר לשימוש בתוך כלי רכב.
כשהוצבתי בבסיס קבע החלפתי את האקדח לFN פרבלום. הסיבה למכירת התופי הייתה כמות כדורים יחסית נמוכה, תחמיש יקר, כלי "מסוכן" יחסית, קנה קצר וגישה יחסית קלה לכדורי פרבלום. את הFN החזקתי לאורך כל שירותי הצבאי וכשמכרתי אותו הוא היה "טחון" לגמרי.
האקדח הבא היה CZ 380 הסיבה לקנייה זו היתה פשוט אקדח קטן יותר אבל עם כמות כדורים גדולה יחסית. את האקדח הזה מכרתי די מהר משום שהוא לא היה קטן מספיק ולמעשה הוא בילה את מרבית ימיו בבית. האקדח הבא שלי היה WALTHER PPK 380. אקדח מדהים שליווה אותי במשך 5 שנים. הלכתי איתו יום יום בנרתיק קרסול ופשוט שכחתי שהוא איתי. המגרעת היחידה שמצאתי בכלי זה היא שהניצרה על הצינה ולי אישית קרה לפחות פעם אחת שנצרתי את האקדח תוך כדי דריכה. את הWALTHER מכרתי לטובת גלוק 19. הסיבה המרכזית למהלך תמוה זה היא שרציתי אקדח מתאים לירי מעשי. מיום קניית הגלוק אני לא זוכר שהלכתי איתו " באזרחות". האקדח שכב בכספת משירות מילואים אחד לשני ומידי פעם איווררתי אותו במטווח. לאחרונה החלטתי כי אני מעוניין לשאת את האקדח עלי כל הזמן ולא הצלחתי ליישם זאת עם הגלוק. חיפושי אחר כלי מתאים היו ארוכים ואני שמח לבשר כי אני כעת בעליו של קולט גוברמנט 380. אני איתו כבר שבוע ועדיין נושא אותו יום יום. אני יודע שויתרתי על כוח אש במהלך זה אבל כוח אש בכספת לא יעזור לי כשאצטרך אותו. הסיבה שבחרתי בקולט דווקא ולא בכלי אחר היתה כי הוא קולט. תמיד רציתי 1911 וכלי זה בעל זיקה מסוימת לז'אנר זה. כמו כן בניגוד לWALTHER הניצרה שלו היא בגוף האקדח ולא על הצינה. יש לציין כי הרתע של הקולט קטן משמעותית מהWALTHER למרות שהתחמיש אותו דבר. איני יודע מה הסיבה לכך.
זהו, אני מקווה שלא עייפתי אתכם יותר מידי
כולכם מוזמנים לפרט את הגילגולים הפרטיים שלכם.
You never argue with a loaded .45
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 21 ינואר 2009, 20:13

הסטוריה שלי:
1. כלי ראשון שהיה לי היה אקדח FN בלגי. זה האקדח שהייתי רגיל/מאומן עוד מהשירות הצבאי.
2. כלי שני אקדח פארה אורדיננס 0.45 שאיציק אריאל בנה לי - אחד הכלים הטובים ביותר שהיו לי.
3. הקלר USP 0.45: איציק ירד לארה"ב ואיתו גם השירות המעולה שהוא נתן לאקדח. פרט לזאת כבר נשבר לי הגב לסחוב את הפארה ששקלה קרוב ל-2ק"ג אבל בכל זאת רציתי להשאר עם 0.45.
3. (כן לא סתם 3 עוד פעם) בתקופה הזו נסעתי לארהב לשליחות של 4 שנים וההקלר היה מופקד בחנות נשק. האקדח שהיה לי ביוסטון היה זיג 226 יד שניה במצב ומחיר מעולים שמצאתי. מדוע דווקא את זה? כי באותה תקופה היה איסור על מכירה של מחסניות מעל 10 כדור, והאקדח הזה בא עם 4 מחסניות אורגינליות של 15.

4. גלוק 17. תקופה קצרה אחרי שחזרתי מארה"ב נשבר לי איזה קפיץ קטן בהקלר, וזה הפך להיות משימה בלתי אפשרית להשיג אותו. בתור הקלריסט מושבע, נשבר לי הלב, אבל קיבלתי החלטה ללכת עם העדר ולקנות גלוק בגלל מצאי חלפים ושירות. נכון שזה לא הקלר, אבל עד היום אני לא מתחרט על הקניה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 21 ינואר 2009, 21:22

ההסטוריה שלי:
1. FEG של חברת שמירה.
2. יריחו של חברת שמירה.
3. גלוק 17 פרטי. יד ראשונה.
4. לאחר כניסה לעולם הירי המעשי עם הגלוק 17, רכשתי בנוסף אליו בול Commander.
5. גלוק 17 מוחלף בשל גודלו ולאור כאבי הגב העזים בזיג P230.
6. לאחר מספר חודשים P230 נמכר משיקולי קוטר, מספר כדורים במחסנית ותפס מחסנית אירופאי. יחי המלך החדש שמשמש אותי עד היום - גלוק 26.
7. למשפחה מצטרף בול Government לטובת הירי המעשי.
8. ה- Commander נכנס לאחסנה בהמתנה למכירה והחלפה ב-.... (אני כבר החלטתי, אבל עוד לא מפרסם).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 21 ינואר 2009, 22:36

האקדח הראשון שלי היה תופי 0.22 מגנום (לא זוכר של איזו חברה) - מאחר וקיבלתי את הרשיון בימים שהיה תבחין ספורטאי הייתי צריך אקדח 0.22 וזול (חייל צעיר..),
תשלום המילגת ספורטאי הראשון שקיבלתי שימש לקניית גלוק 17 (אז הוא עוד היה אקדח זול), עם הגלוק הסתובבתי במשך כעשור.. ואיתו התחלתי לירות בירי מעשי, בהמשך רכשתי בנוסף בול קומנדר, אשר משמש אותי לירי מעשי גם היום.
בדרך, כשוטר במ"י נשאתי FN (רק על מדים).
את הגלוק החלטתי להחליף באקדח קטן וקל להסלקה עם יכולת הפעלה מהירה (בלי דריכות וניצרות וקשקושים..) מאחר והגדרת הצורך היתה "טווח אפס, שליפה, כדור או שניים ולברוח" בחרתי בתופי S&W 0.38,
התופי היה עלי במשך שנתיים וקצת, עד שנמאס לי ובא לי צעצוע חדש, העיקרון נשאר זהה - תפעול מהיר והסלקה, אבל הבנתי שכדאי שיהיו לי קצת יותר מחמישה כדורים, או לפחות יכולת להחליף מחסנית מהר, וגם שעדיף 9 מ"מ מאשר 0.38 - תכל'ס הייתי מעדיף 0.40 אבל ויתרתי כי מצאתי אחל'ה צעצוע PARA PDA
והיד עוד נטויה ..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 22 ינואר 2009, 07:05

כמו אצל ריקו, גם האקדח הראשון שלי היה תופי 0.22, במקרה שלי זה היה ארמיניוס. השיקול היה שילוב של כושר עצירה (0.22 מגנום הולופוינט), מס' כדורים (8 כדורים, במקום ששה בתופי "רגיל") ואפשרות לירות כדורי LR זולים לאימונים.
לפני השחרור החלפתי לסטאר 9 מ"מ, כדי שבאזרחות אוכל לקבל רשיון לאקדח בקוטר גדול (באותה תקופה היתה מדיניות רישוי שונה לאקדחים בקוטר 0.22 לעומת אקדחים בקוטר גדול יותר).
הסטאר ליווה אותי בנאמנות שש שנים כשאני ממשיך לחפש אקדח שישמש תחליף לרובה (אני לא צריך אקדח בעיר אלא לנסיעות מעבר לקו הירוק ולטיולים שאני אוהב לעשות לבד עם הכלבה).

ואז...אז ראיתי אותו והתאהבתי. מאז הוא איתי - כבר 18 שנה: נשר המדבר 0.357, שילוב מושלם של דיוק, כושר עצירה, טווח ומחיר תחמושת סביר. כבונוס קיבלתי אקדח עם דריכה קלה (בזכות הקפיץ הכפול) ופירוק והרכבה קלים ללא מתחרה (יתרון מודגש במיוחד לאחר הסטאר שמחייב להניח את הפין של הקפיץ בזוית מאד מסויימת לצורך ההרכבה).
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: אבולוציה של אחזקת האקדח

על ידי AmirM » 22 ינואר 2009, 16:54

תמיד אהבתי היסטוריה :lol:

1) FN125 0.380 : עוד במהלך השירות (קטן, קומפקטי, על מנת לקבע את הרשיון הצבאי)
2) יריחו (דור I) : פשוט על מנת לעבור לקליבר "סביר"
3) 4" S&W 686 357 : חלום ילדות
4) "S&W Bodyguard 0.38 : העבודה חייבה הסלקה. אין כמו הקרסול.
5) H&K USP Compact : חזרה ל- Mainstream. אמינות, אמינות, אמינות. קליבר סטנדרטי, ירי קל.
(50 כדורים ב-BG , נזק לכף היד)
6) "Bul M5 Government 0.45 : עוד חלום ילדות, 0.45. קולט חדש היה קשה להשגה.
7) G17C : חוק העדר. פשוט קל יותר מהבול לצרכי היום יום (יאוש המשקל נהיה יותר נוח), עם קליבר סטנדרטי
ותחמושת זולה יותר.
8") מי יודע ...

עמיר
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 22 ינואר 2009, 18:34

הראשון ב-86: ברטה 92F (רק כי ידעתי שביום מן הימים ליאור45 יחשוב שזה האקדח הסקסי ביותר על פני האדמה).
אחריו: סמיט ווסון 6906, קומפקטי, קל ונוח, הדק מחורבן, עף באותה מהירות בה הגיע.
אחריו: קולט אופיסרס "0.45
אחריו: CZ 85, עד היום, אחד האהובים עלי ביותר.
ב-91, קונה בפעם הראשונה את החלום, P7M13 (נושא אותו עד היום, תוך כדי כך עברתי שלושה כלים זהים, כל פעם כי פשוט היתה לי הזדמנות לעבור לכלי חדש לחלוטין בלי להשקיע יותר מדי כסף).
במקביל, לאורך השנים:
סמיט 66 "2.5 בקוטר "0.357 שנמכר בהמשך לידידי הצעדן.
יריחו 941, מהסדרה הראשונה שנמכרה (אולצתי לשאת אותו כחלק מאיזה מהלך פירסומי, נפטרתי ממנו כשגופו נסדק).
גלוק 21, הגלוק הראשון והאחרון שלי, זהו הגלוק "45. הראשון שהגיע לארץ (בתקופה בה מכרתי גלוקים למחייתי), זה היה הגלוק הראשון והאחרון שלי (אם לא סופרים את ה-19 של זוגתי, שהוחלף לאחר מכן לאולטרא-X).
את הגלוק החלפתי בבול, מסדרת היצור הראשונה, שנשאה כיתוב של ספרינגפילד.
אותו מכרתי לגלעד יסעור מהסליק והוא הוחלף באחד האקדחים הטובים ביותר שפגשתי מעודי, CZ Tactical Sports.
ה-TS הוחלף ב-SPS סטנדרט, אקדח מדהים שנמצא עדיין אצלי, יחד עם ה-P7 שעוד לא נמצא לו תחליף ראוי, גם לא ברמה התיאורטית.

אני מתנצל בפני כל אקדח שהשמטתי מהרשימה בטעות.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נוסע מתמיד » 22 ינואר 2009, 20:54

אם האבולוציה כוללת גם רובים אז ככה:
בגיל 14 רובה אוויר
בגיל 17 אקדח 0.22 קולט "הנדסמן" + רובה ברטה 0.22.
אחרי זה את האקדח החלפתח בתופי 0.22 של S&W ואת הרובה ברובה 0.22 של CZ.
מאוחר יותר הוספתי לרשימה אקדח S&W מודל 28 357 מגנום.
אחרי השחרור קניתי מספר רובי צייד כאשר הראשון היה גרינר ואחר כל החלפתי אותו ברובה רוסי "בייקל" דו קני והוספתי ברטה כולם בקליבר 12.
כעבור כמה שנם החלפתי את המודל 28 באקדח CZ.
וכעבור םרק זמן מסויים החלפתי את התופי 0.22 ב"וולטר" 9 קצר ששניתי בו את עצר המחלק כך שהוא יהיה חצוני
והגדלתי לו את תפס המחסנית.
את רובי הצייד מכרתי והחלפתי ברובה "רמינגטון" "פאמפ אקשן" עליו הורכבה קת של גליל והקנה קוצר לאורך "18 שיתאים להגנה עצמית.
כעבור כמה שנים הוספתי לרשימה מיקרו עוזי.
היום אני מחזיק את הוולטר וטקדח גלוק 26.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 22 ינואר 2009, 23:20

ההיסטוריה שלי קצרה -

1. בארטה 84 קוטר 380 שהגיע מאבא והוחלף ל -
2. זיג 228 שרכשתי במחיר מצחיק לאחר ניסוי כלים
3. חשבתי להחליף את זיגי אבל שכנעתם אותי להישאר איתו...
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 23 ינואר 2009, 08:57

שלי קצרה עוד יותר
לפני כ8 שנים רכשתי FN-HP בלגי דור ראשון (זה האקדח בדמות שלי בסליק) והוא אצלי עד היום כנשק עיקרי להגנה עצמית.
לפני כשנה קיבלתי מתנה ברטה 0.22 עם שני קנים (ארוך וקצר).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bb1911 » 23 ינואר 2009, 10:02

טוב אז ככה :
רובה ראשון מתנת יום הולדת בגיל 14 תוצרת טנפוליו קוטר 177 כלי מדהים וחזק (עדיין איתי)
אקדח ראשון בגיל 17 לאחר קורס ירי מעשי גלוק 17 משופר: הדק,עצר מחלק מוארך,כוונות מפרו,תפס מחסנית (אקדח ראשון לא מוכרים עדיין איתי).
אקדח שני לצורך מסט"ב ברטה 0.22 יפהיפיה בקופסא מעץ מהגוני ו 2 קנים (נקנה בהזדמנות כנראה מהדורה מיוחדת כבר לא איתי).
אקדח שלישי טנפוליו אולטרה 9 מ"מ עם קומפנסטור מובנה מגיע משופר לירי מעשי מהמפעל כלי מדהים ומדוייק (עדיין איתי).
אקדח רביעי גלוק 19 שניקנה כשידרוג לברטה (כבר לא איתי).
אקדח חמישי פארה אורדננס 9 מ"מ חלום ילדות שניבנה ע"י איציק אריאל וכל מילה מיותרת כרגע משמש להגנה עצמית.
נכון לעכשיו סיימתי עד שהמחלה תתפרץ שוב :wink:
נ.ב ניתן לראות את השלישיה בתמונת פרופיל שלי
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 23 ינואר 2009, 10:49

האשכול הזה מתפתח בצורה טובה, בהמשך הדרך אפשר יהיה לעשות ניתוח די מעניין של המניעים לבחירת אקדח.. (אם מספיק אנשים ינדבו את המידע ההיסטורי שלהם כולל המניע לבחירת אקדח זה או אחר)

ודרך אגב, אם מוסיפים לעניין גם רובים אז יש לי עוד כמה כלי לרשימה :wink:

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 23 ינואר 2009, 11:05

רוב"צ (הצד החזק שלי)
גלילים למניהם, M16 וצורותיו המקוצרות והמעוצבות יותר, AK47 עם קת מתקפלת "שהתגלגל" לידי, ושלאחר מלחמת לבנון הראשונה "הלבנתי" ונתתי לרב"ש הישוב שירשום אותו כשייך למחסן הנשק בקבוץ. מהאחרון נאלצתי להפרד לפני מספר שנים עת החליט מי שהחליט שאין עוד צורך בהגנה מרחבית וישובית (לפחות בקיבוצים שאינם בסמיכות לגבול) וערב הרב של כלי הנשק בנשקיות הקבוצים (למעט קרבין) נלקחו מהם.
אקדחים
משנות השמונים עד לפני מספר שנים ברטה 7.65. מאז גלוק 17 (בעקבות העדר). שיקולים: במקביל הלחזקת ה AK47 והנשק הצבאי בבית לא הרגשתי צורך לטפח ולהשקיע בצד של האקדחים. לפני מספר שנים עת השתחררתי מהמילואים עם המלצה חודשית לביקור בשדה התעופה ודרישה (שלא יכולתי לסרב לה) להחזרת הנשק הצבאי לצבא החלטתי לעבור לאקדח שגם יורה :lol:
בעתיד: אלה הוא אכבר....
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 23 ינואר 2009, 11:24

במהלך 2003 נשאתי ברטה 71 משטרתי (בתפקיד בלבד).
2004-2010 עברתי לגלוק 19
2010 - החלפתי את הגלוק ב-CZ P07 Duty ורכשתי אקדח ספורט ראשון, Bul M5 IPSC
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 23 דצמבר 2010, 20:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי doron-30 » 23 ינואר 2009, 13:52

טוב נתחיל :

אקדח ראשון ,עימו עשיתי גם את הירי המעשי קולט קומבט עלית.
במקביל נשר המדבר 0.44 משומש הועף לאחר שבית הבליעה התנפח
לטובת נשר 0.357 חדש ,גם זה הלך בעקבות אותו הסיפור.
נכנס פרא 0.45 p14 ,הפרא הלך נכנס עוד קומבט עלית זה הלך עקב שבירות של עצרי מחלק
נכנס רוגר סופר רד הוק 0.44 ,הקולט הלך ניכנס זיג 226, הזיג הלך ניכנס רוגרp85
הרוגר הלך ניכנס גלוק 21 ,הגלוק הלך ניכנס ברטה f92 ,בשלב הזה מכרתי את הרוגר סופר רד הוק
בגלל החזקה בבית.
נשבר הטס הזנה של הברטה ניכנס קארין ,הקארין היה אצלי יום אחד ועף לטובת בול קומנדר
הבול עף בגלל תקלות ניכנס עוד בולv-jet אחרי שחטפתי רסיסים לפנים ועוד תקלות ,הלך הבול ניכנס השטייר
בשלב הזה חידשתי את פעילותי בירי מעשי הלך השטייר ניכנס ההקלר usp ,במקביל קניתי גם גלוק 17 עם צינה של 22
ההקלר הלך לטובת יריחו עבור הירי מעשי בהמשך קניתי עוד פרא p14.
אלו שלושת הכלים שאצלי כרגע ,בתיכנון להוציא היריחו מהשרות ולקנות cz sp 01 לירי מעשי.

זהו.

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד