התקנת כספת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התקנת כספת

על ידי צבי גליק » 24 ינואר 2009, 07:59

מאחר ולא מצאתי בחיפוש שנושא זה עלה כאן -
שאלתי היא- מה נדרש בהתקנת כספת על פי החוק ?
האם יש דרישה לגודל מסוים? צורת עיגון? מיקום בבית? וכו'......

צביקה גליק :?:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: התקנת כספת

על ידי אישגדול » 24 ינואר 2009, 08:54

אין כיום חוק ו/ או תקן לכספת לכלי נשק אחד. קיים תקן לכספות עבור מספר גדול של כלים (מעל 5, מעל 10 ומעל 20, אם אני לא טועה)וניתן למצוא אותו באתר משטרת ישראל, בחלק של רישוי עסקים. בכל מקרה, התקן מחייב עסק טעון רישוי, ולא אדם פרטי, אם כי החל מהכלי הרביעי משרד הפנים דורש אישור שהכספת שלך עומדת בתקן.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אביG19 » 24 ינואר 2009, 09:40

איש גדול
האם יש משהו נוסף שאני מחוייב לו כאדם פרטי או רק כספת בתקן משטרתי ?
תודה
אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

עצות מקצועיות להתקנת כספת

על ידי שרקן » 24 ינואר 2009, 10:53

כספת לנשק אחד יש להתקין במקום בו הפרוק שלה מהקיר על ידי הגנב, לא יגרום נזק לריהוט הבית.

יש למקם אותה במקום נסתר - מסוג המקומות שכל אחד משוכנע כי בהם היא לא תימצא (למשל חדר הכביסה) ושבפועל, הגנבים מחפשים בהם כבר בתחילת ה"ביקור".

יש להקפיד ולשים את הכסף / תכשיטים / דברי ערך בתוך הכספת (לא זו שהתקנתם אלא זו שבבנק) ולהקפיד על נעילתה.

את האקדח, שאו על גופכם.

אגב, זו איננה בדיחה.
תפקיד הכספת (100 ש"ח בהום סנטר) הוא להקטין את הנזק לרכוש. הגנב יעקור אותה מהקיר ויימנע מחיפוש בישבן של העוף שבפריזר, בריפוד הספה בסלון, בתוך הקרמים שעל מדף המקלחת, מאחורי ארון הקיר (אז מה אם הוא נשבר...) וכמאחורי ציפוי העץ שעל קיר חדר השינה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי mishael » 24 ינואר 2009, 11:19

כספת כמו שצויינה כאן שנקנית בהום סנטר ואחרים שווה ל.....
אלא אם אתה באמת משקיע בכספת איכותית מעל כמה מאות שקלים ואז יהיה לגנב קצת יותר קשה לפרוץ אותה אבל גנב עם קצת כשרון גם אותה יפרוץ.
לפי דעתי כסת"ח- נטו!!!
כמעט תמיד האקדח עליי למעט מקרים חריגים במיוחד כשאין ברירה. למשל אם אתה הולך לים.
שורה תחתונה במקרים החריגים שאין ברירה והאקדח נשאר בבית-אז שלמדינה הנחמדה שלנו יהיה קצת יותר קשה בלהאשים אותך בהפקרת נשק ורשלנות...
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Neon Golden » 24 ינואר 2009, 11:50

אני אתפוס טרמפ על השירשור הזה ואשאל את השאלה הבאה.

החברה שבה אני מועסק היא חברה גדולה הממוקמת באחד מפארקי המדע (תעשיות עתירות ידע או כל שם אחר שתרצו) בארץ. בכניסה למבנה ליד פקידות הקבלה ושומר הכניסה ממוקמת כספת להפקדה של 7 אקדחים ותא נוסף לנשק ארוך. שולחן הקבלה מאויש 24-7. כאשר בררתי את האפשרות להגיע באופן קבוע לעבודה עם נשק התברר שיש להפקיד את הנשק בכספת, אולם המשטרה עושה בעיות עם אישור הכספת מסיבות אלו ואחרות.

המצב הנתון הוא שהנשק מופקד בכספת ללא אישור המשטרה אך תחת השגחה קבועה של מאבטח ופקידות. ריאלית אני מרגיש רגוע עם הפתרון. השאלה שלי היא האם פורמלית אני עלול להמצא בבעיה משפטית במידה והנשק נגנב מכספת שאין לה אישור משטרתי, או שהמעסיק הוא האחראי היחידי למצב?

כמובן שהייתי מעדיף שלא לדעת שלכספת אין היתר של המשטרה. אני מניח שמפקידי נשק מזדמנים בכספת לא דורשים לראות את ההיתר המשטרתי ולא מודעים למצב.

תודה,

גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 24 ינואר 2009, 14:59

השאלה מעניינת במישור המשפטי.

ככלל, אם למישהו מלבדך יש מפתחות לכספת - בוודאי שזה לא חוקי ובפועל, הפקדת הנשק כמוה כמסירתו לאדם אחר שאיננו מורשה ויש בכך עבירה וודאית על החוק.

מאידך, אם רק לך יש מפתח לאותו תא והתא ממוקם במקום שהוא מקום עבודתך, ייתכן והכנסת הנשק לתוכו דומה לנעילתו בארון בביתך הפרטי (אבל כאמור, אני רק מעלה השערה. אין לי מספיק ידע משפטי בנושא).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי ליאור45 » 24 ינואר 2009, 15:04

קשה לי היה להיות רגוע במצבו של Neon. הייתי מעדיף לשאת עליי את האקדח במהלך יום העבודה, אלא אם יש בעיה רצינית עם זה.

לפני כשנה הגעתי למפעל היי-טק רציני ביותר עם קבוצת אנשי צבא שליוויתי. נציג המקום אמר שהמדיניות דיברה על gun free zone ושיש ארונות הפקדה מסודרים וכו'. לא אני ולא אף אחד מאנשי הצבא הפקיד אף כלי ירייה. אולם יש לציין שהכלי הגדול ביותר שנשאנו באותו היום היה מיקרו עוזי. אף אחד לא טרח להניס אותנו מחצרי המפעל באמצעות מטאטא, אך מאידך לא נפלטו שם צרורות.

עם זאת, כל מקרה לגופו ואינני מוסמך לשפוט מכיסאי המשרדי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 24 ינואר 2009, 15:28

Neon Golden כתב:אני אתפוס טרמפ על השירשור הזה ואשאל את השאלה הבאה.

החברה שבה אני מועסק היא חברה גדולה הממוקמת באחד מפארקי המדע (תעשיות עתירות ידע או כל שם אחר שתרצו) בארץ. בכניסה למבנה ליד פקידות הקבלה ושומר הכניסה ממוקמת כספת להפקדה של 7 אקדחים ותא נוסף לנשק ארוך. שולחן הקבלה מאויש 24-7. כאשר בררתי את האפשרות להגיע באופן קבוע לעבודה עם נשק התברר שיש להפקיד את הנשק בכספת, אולם המשטרה עושה בעיות עם אישור הכספת מסיבות אלו ואחרות.

המצב הנתון הוא שהנשק מופקד בכספת ללא אישור המשטרה אך תחת השגחה קבועה של מאבטח ופקידות. ריאלית אני מרגיש רגוע עם הפתרון. השאלה שלי היא האם פורמלית אני עלול להמצא בבעיה משפטית במידה והנשק נגנב מכספת שאין לה אישור משטרתי, או שהמעסיק הוא האחראי היחידי למצב?

כמובן שהייתי מעדיף שלא לדעת שלכספת אין היתר של המשטרה. אני מניח שמפקידי נשק מזדמנים בכספת לא דורשים לראות את ההיתר המשטרתי ולא מודעים למצב.

תודה,

גיא

אני צריך לבדוק שוב את החוק (אני לא עוסק בנושא הזה ביום-יום), אך ככל הזכור לי השר לבטחון פנים צריך להכריז על מקום ככזה שאסור להכניס אליו נשק, כאשר נוהל ההפקדה אמור להיות שיש שני מפתחות - אחד (מאסטר) אצל המאבטח, ואחד (יחודי לכל כספת) אצל המפקיד, כך שרק שניהם יחד יכולים לפתוח את הכספת.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 24 ינואר 2009, 20:18

תודה לעונים,

שרקן - מדובר בכספת כמו שתיאר אישגדול, לכל תא מפתח למפקיד, ומפתח נוסף שמשותף לכל התאים. לכן אין לי חשש אמיתי. ההנחה שלי היא שמבחינה משפטית זה בדיוק כמו אחסנת שבעה כלי נשק בבית - עדיין נדרשת כספת באישור משטרתי - וזה כרגע אין.

ליאור - גם אני הייתי שמח מאוד לשאת את הנשק איתי במשך היום, רק כשהוא עלי אני ואני חש את משקלו אני מרגיש שקט לגמרי לגבי מיקומו. האנשים במקום העבודה שלי הרבה פחות פתוחים לנשק שנישא ע"י מישהו אחר מאנשי האבטחה. היות וזוהי חברה אזרחית לחלוטין (ולא סמי צבאית כמו אלביט רפא"ל ודומיהם), אין את הפתיחות שתיארת בדוגמה שנתת.

אפשר אפילו להרחיב את השאלה, האם כאשר אתם "מפקידים מזדמנים" באתר כלשהו ונוכחתם שנושא ההפקדה מטופל ברצינות, האם עדיין תתעקשו לראות אישור משטרתי למתקן ההפקדה?

תודה,

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 24 ינואר 2009, 22:15

גיא,

אם חלילה האקדח ייגנב מההפקדה הלא מאושרת הזו, האם תשאל את אותה השאלה בכיוון ההפוך ?

לראייתי - מקום המבקש להפקיד נשק בכניסה חייב לבצע תחת מגבלות החוק. לא מסוגל לענות לדרישות החוק - אל תדרוש הפקדת נשק.

קב"ט המקום חייב לעמוד בדרישות החוק ולא לנסות ליצור חוקים ותקנות שאינם עולים בקנה אחד (תרתי משמע) עם מה מותר ומה מותר באפור. החוק צריך להיות מיושם ולהתפרש או בשחור או בלבן, לא באפור. הגדלת הראש אצל קב"טים לעיתים איננה קשורה למציאות ונובעת מרצון לא ברור לתנאים סטריליים שאינם נדרשים כלל.

להפקדת הנשק יש צורך באישור מ"י הכולל בין היתר עמידה בתנאי סעיף 9ב' לרישוי עסקים, אישור משרד הפנים, אישור ק.רישוי עסקים ורשות מקומית כולל כב"א.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 25 ינואר 2009, 09:35

נועם,

לא הבנתי איך אפשר לשאול את השאלה בכיוון ההפוך.

אני מסכים ומקבל את מה שאתה אומר, עסק חייב לעמוד בתנאי החוק ולא להמציא אותו מחדש. השאלה מה עושים בנתיים. אני לא מסכים שצריך לשבור את כל הכלים, במיוחד שזה מקום עבודה קבוע ולא ביקור של פעם בחצי שנה. אני לא חושב שהנשק מופקר בתנאים הנוכחיים. ושזו פשרה סבירה. אני כמובן לא עובר על זה לסדר היום ומעלה את השאלה.

השאלה שלי היא לא על הרצוי, אלא על המצוי. כאשר אתה ניגש לביקור במקום כמו חברה בטחונית או גוף בטחוני ורואה חדר הפקדות מסודר, האם אתה מבקש אישור משטרתי לכספת? האם אתה מוודא שהכספת מקובעת לקיר? אני מניח שרוב האנשים לא עושים זאת. האם רוב האנשים טועים? אולי.

בכל מקרה, אני יכול לדרוש להכנס עם הנשק עלי, והקב"ט יכול להחזיר את הכדור אלי ולקבוע שאני לא נכנס בכלל לאתר (אפשר לחשוב על זה כמו "טעם העיר" שנמשך כל השנה ומשלם משכורת - אסורה כניסה עם נשק - ואין מקום להפקיד).

גיא
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 25 ינואר 2009, 09:46

Neon Golden כתב:נועם,

לא הבנתי איך אפשר לשאול את השאלה בכיוון ההפוך.

אני מסכים ומקבל את מה שאתה אומר, עסק חייב לעמוד בתנאי החוק ולא להמציא אותו מחדש. השאלה מה עושים בנתיים. אני לא מסכים שצריך לשבור את כל הכלים, במיוחד שזה מקום עבודה קבוע ולא ביקור של פעם בחצי שנה. אני לא חושב שהנשק מופקר בתנאים הנוכחיים. ושזו פשרה סבירה. אני כמובן לא עובר על זה לסדר היום ומעלה את השאלה.

השאלה שלי היא לא על הרצוי, אלא על המצוי. כאשר אתה ניגש לביקור במקום כמו חברה בטחונית או גוף בטחוני ורואה חדר הפקדות מסודר, האם אתה מבקש אישור משטרתי לכספת? האם אתה מוודא שהכספת מקובעת לקיר? אני מניח שרוב האנשים לא עושים זאת. האם רוב האנשים טועים? אולי.

בכל מקרה, אני יכול לדרוש להכנס עם הנשק עלי, והקב"ט יכול להחזיר את הכדור אלי ולקבוע שאני לא נכנס בכלל לאתר (אפשר לחשוב על זה כמו "טעם העיר" שנמשך כל השנה ומשלם משכורת - אסורה כניסה עם נשק - ואין מקום להפקיד).

גיא

אולי תנסה בכל זאת לשכנע את הקב"ט לתת לך להיכנס עם נשק?
אל תגיד לו "אין הפקדה כחוק, לכן אתה חייב לתת לי להיכנס עם נשק", אלא בצורה ידידותית. אולי תציע לו להיות בכיתת הכוננות של הבניין?
אולי הוא יוכל להציב תנאים שתחתם יוכל לישון בשקט? כך במקום העבודה שלי יש חובה להצניע את הנשק.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 25 ינואר 2009, 11:25

גיא,

לא אמרתי לשבור את הכלים, מה שכן - כולם צריכים להתיישר לפי החוק. מעבר לכך, זוהי פשרה בינך לבין הקב"ט.

הועלתה הצעה לכיתת כוננות של המבנה - הצעה מעולה. ניתן ליישם גם באמצעות משא"ז.

צריך לעבוד נכון וחכם. לא לרמות.

מבחינת השאלה מהכיוון ההפוך - היה וח"ח ייגנב הכלי בדרך כלשהיא כאשר היה מופקד בהפקדה דלעיל, להערכתי והנחתי אתה עשוי למצוא עצמך מואשם בהפקרת הנשק ע"י מ"י ומה"פ. זה מאוד "בכותרות" להאשים אזחרים על אבדן וחוסר אחריות בתחום.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yuval » 25 ינואר 2009, 11:39

גם מקומות שמאושרים על ידי כל הגורמים אבל מבצעים נוהלים משלהם (מפעלי התעשיה האוירית למיניהם - לא כולם)
לא ניתן להפקיד בהם את הנשק.

ואני מוצא את עצמי לא פעם לפני נסיעה לאחד מהם מברר מראש מהם נוהלי ההפקדה ועל בסיס זה מחליט האם להשאיר את הנשק בבית או לצאת איתו עלי.

כדרך אגב -
במקום עבודה שלי בעבר ההחלטה לאסור כניסה עם נשק היתה בעקבות משחק עם הנשק (אורח הגיע עם אקדח חדש שלו ואחד העובדים ביקש לראות... פליטת כדור שבנס לא גרמה נזק בנפש אלא רק בקיר גבס)
עובדי המקום לאחר תדרוך / בחינה אצל הקב"ט אושרו להכניס את נשקם הפרטי.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד