מנויי בזק בינלאומי - נסיון הונאה טלפוני?
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מנויי בזק בינלאומי - נסיון הונאה טלפוני?
היום קיבלתי שיחה מוקלטת שטענה שאמצעי התשלום שלי בבזק בינ"ל אינו תקף, וניסתה לבקש ממני לתת פרטי אמצעי תשלום מחדש לפני ניתוק.
לאור חוסר אמון בסיסי שיש לי בבני אדם מוקלטים ניתקתי, חייגתי למוקדן - הוא בדק וטען שאין לי שום חוב ואין לו מושג על מה מדובר.
שמעתי בעבר על הודעות מוקלטות כאלה, אבל לא ברור לי כעת האם מדובר בטעות בחיוג, נסיון לגנוב פרטי כרטיס אשראי או פרטי מנוי או כל עניין אחר.
רעיונות, מישהו?
עוד מישהו נתקל במקרה דומה?
לאור חוסר אמון בסיסי שיש לי בבני אדם מוקלטים ניתקתי, חייגתי למוקדן - הוא בדק וטען שאין לי שום חוב ואין לו מושג על מה מדובר.
שמעתי בעבר על הודעות מוקלטות כאלה, אבל לא ברור לי כעת האם מדובר בטעות בחיוג, נסיון לגנוב פרטי כרטיס אשראי או פרטי מנוי או כל עניין אחר.
רעיונות, מישהו?
עוד מישהו נתקל במקרה דומה?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
תגובה
אהלן,
אני לא מכיר מקרה סםציפית על בזק בינ"ל, אבל בכל פעם שמתקשרים אליי ואני שומע הודעה מוקלטת אן מספר ממש מוזר אני מנתק.
לא חסרים היום אנשים נחמדים...
אני לא מכיר מקרה סםציפית על בזק בינ"ל, אבל בכל פעם שמתקשרים אליי ואני שומע הודעה מוקלטת אן מספר ממש מוזר אני מנתק.
לא חסרים היום אנשים נחמדים...
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
Re: מנויי בזק בינלאומי - נסיון הונאה טלפוני?
יש היום לא מעט נסיונות לקבל תוך מצג הונאה מתוחכם פרטים כגון מספר כרטיס אשראי ופרטי חשבון בנק דרך הטלפון. לא תמיד מהודעה מוקלטת, לפעמים מהצד השני דווקא מדבר אדם שמציג את עצמו כנציג של חברה שבה יש לך חשבון כלשהו או בנק בו יש לך כרטיס אשראי. בשיחה האדם מהצד השני מנסה לברר בדרך מתוחכמת את הפרטים הנדרשים לו לביצוע ההונאה. הכלל שאני נוקט בו, לעולם לא למסור פרטי כרטיס אשראי או מספר חשבון בנק דרך הטלפון לגורם שלא אני התקשרתי אליו ויזמתי איתו את השיחה ואין לי דרך לבחון במהלך שיחה (שבה הוא התקשר אלי) מיהו ומה מטרתו.
- תרמתי למען הסליק
לעולם, אל תתן בטלפון מס' כ"א, סיסמה, כלום, כאשר לא אתה יזמת את השיחה.
- סליקאי זהב
זה כמו ההודעה המוקלטת שהגיעה ללא מעט אנשים בתחילת הלחימה בעזה, שמסרה להם שהם מגוייסים למילואים בצו 8. זו היתה סתם מתיחה.
I think, therefore I am. I think
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד