התקנת כספת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: התקנת כספת

על ידי hk765 » 25 ינואר 2009, 22:07

פעם הגעתי לאיזה מלון בהרצליה ליום עיון.
המאבטח בכניסה דרש להפקיד את הנשק בכספת המלון.
הנ"ל טען שמדיניות המלון היא לא להרשות כניסה עם נשק כי זה מפחיד את התיירים.
סבבתי לאחור, עשיתי סיבוב קצר, ו- 50 מטר משם יש שער שתמיד פתוח ... ישר לחצר הפנימית של המלון.
לא חור בגדר, לא מפתח גנבים ... סתם שער פתוח.
בפעמים שלאחר מכן הלכתי ישר לשער ההוא.

העיקר שהתיירים רגועים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 25 ינואר 2009, 23:17

לא בדיוק הכיוון שאליו קיוויתי שהדיון יתפתח.

HK765 - אני לא לגמרי מבין מדבריך האם היתה בעיה בכספת המלון שמנעה ממך להפקיד. אני מבין שאותו מלון לא הציג רמת אבטחה אחידה. אבל לו הייתי אני במקומך הייתי מפקיד את הנשק (כמובן אם תנאי ההפקדה נראו לי סבירים). נניח ואתה זה אני לרגע, והתפלחתי לכנס (IVS עולה לי לראש - כנס של כימאים) ואני חמוש. בדיוק כשאני מציג את העבודה שלי לאחד הבכירים מחו"ל מסתערים עלי שלושה מאבטחים ומנהל המלון ולווים אותי בתקיפות החוצה. אז שמתי את אבטחת המלון ללעג, ויתרתי על אפשרות הפקדה שנראית בטוחה, ופספסתי אופציה לשיתוף פעולה עם אחת המעבדות המובילות בעולם. אתה בטוח שזו הדרך המועדפת? התרחיש דמיוני לחלוטין - אבל נראה לי מאוד ריאלי.

נועם - במשפט הסיום שלך נתת תשובה אפשרית לשאלתי המקורית. והיה ונגנב הנשק, האם יגיבו אנשי מ"י ומה"פ בדרך הנוקשה של:"תשמע חבוב הפקדת את הנשק בכספת שלא מאושרת ע"י מ"י והדבר שקול להפקרת הנשק" או לחילופין:"הנשק הופקד בכספת נעולה ותחת השגחה של שומר במשך כל הזמן. למרות שאין לכספת אישור מ"י, עשית בסט אפורט ולכן אין לך אשמה. האשמה מוטלת על העסק שביודעין התנה את כניסתך בהפקדת הנשק בכספת לא מאושרת ע"י מ"י." כמו שאמר שרקן קודם זו שאלה משפטית. אין לי נסיון בתחום ולכן אני שואל לדעתכם. אני אגב לא אתפלא אם התשובה היא רב משמעית ותלויה בגחמותיו של ביהמ"ש ו/או מ"י ומה"פ (ותלויה כמובן בסדר היום הציבורי). ועם כל הזהירות שאפשר ממה שאני זוכר, רוב המקרים שבהם היתה הפקרת נשק היו ברכב או בבית, נעול או לא נעול. לא מוכרים לי מקרים של אזרחים שהואשמו בהפקרת נשק אחרי שהפקידו אותם בכספת של ממסד.

לגבי פתרון הבעיה שלי - אני אשוחח עם הקב"ט ונראה איך פותרים את הבעיה. אני אציע כמובן את האופציה של כיתת כוננות אבל אני בספק שהיא תתקבל. לדעתי היות ומדובר בחברה אזרחית מאוד גדולה מנסים כמו שהזכיר HK לחשוף את "התיירים" כמה שפחות לנשק. ומתוך מדיניות יעדיפו להשלים את הנדרש להשגת האישור ממ"י מאשר לאפשר לעובדים ולמבקרים להסתובב חמושים - לשם אני חותר כפתרון כדי שכולם יהיו מרוצים.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 26 ינואר 2009, 06:23

Neon Golden כתב:נועם - במשפט הסיום שלך נתת תשובה אפשרית לשאלתי המקורית. והיה ונגנב הנשק, האם יגיבו אנשי מ"י ומה"פ בדרך הנוקשה של:"תשמע חבוב הפקדת את הנשק בכספת שלא מאושרת ע"י מ"י והדבר שקול להפקרת הנשק" או לחילופין:"הנשק הופקד בכספת נעולה ותחת השגחה של שומר במשך כל הזמן. למרות שאין לכספת אישור מ"י, עשית בסט אפורט ולכן אין לך אשמה.

ניאון,

נניח שיש לך פגישה מאד חשובה בתל אביב, זו הזדמנות חייך להשיג איזו פריצת דרך משמעותית בחיים שלך.
אתה מסתובב כבר חצי שעה בשביל למצוא מקום חנייה בסביבה אבל אין. הכל תפוס וגם כל החניונים מלאים.
השעה של הפגישה שלך מתקרבת ואתה מחליט להחנות את הרכב שלך באמצע המדרכה.
אתה חושב שזה באמת יעניין את הפקח שאתה מסתובב כבר חצי שעה ועשית BEST EFFORT למצוא מקום חניה חוקי?

הנשק הוא שלך ובאחריותך הבלעדית. כמו לכל דבר בחיים יש תקנות וחוקים ועליך גם מוטלת האחריות לוודא שאתה עומד בהם. היה וחרגת מהם, תתכונן לשלם את המחיר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד