ילדים יורים - כתבה היום בידיעות אחרונות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ילדים יורים - כתבה היום בידיעות אחרונות

על ידי Webart » 01 פברואר 2009, 06:57

ובכן, בעמוד הראשון בידיעות אחרונות (כנראה שזה יותר חשוב מאובמה ומהבחירות הקרבות), ובכפולת המרכז של הכותרת הראשית, התפרסמה היום כתבה אודות הורים המתירים לילדהם לירות בנשק.
לשמחתי הרבה, רואיינו לכתבה כמה מחברינו, אשר שמרו על הצגת הנושא בצורה אחראית וחכמה, ופרט לכותרת הצהובה, אני חושב שהנושא הוצג בצורה חיובית ביותר, פרט לתגובת המועצה לשלום הילד, המבססת עצמה אך ורק על חוסר ידע והבנה מינימליים.

תמונה
להורדה בגודל מלא
תמונה
להורדה בגודל מלא
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

Re: ילדים יורים - כתבה היום בידיעות אחרונות

על ידי נועם » 01 פברואר 2009, 07:16

דביר תודה על הסריקה - אין לי עיתון ותרמת לי לעדכון בנושא תוכן הכתבה המלא.

התקשרו אלי הבוקר מגלי צה"ל, הסברתי את אותן הנקודות שהעליתי בפני תמר טרבלסי (שאגב, הפניתי אותה למרואיינים בכתבה ולנוספים) והדגשתי את הנקודה כי אין אפשרות להתפרץ למטווח ולירות באופן חופשי, ישנן מסננות אנושיות בדמות מדריך הירי ומנהל המטווח אשר פועלים תחת מגבלות / היתרי החוק.

כנראה שאעלה לשידור אצל רפי רשף בגל"צ, במידה ויהיה להם זמן לטפל בנושא. מקווה שאוכל להמשיך ולהסביר את עמדתנו כי אין בכך פסול ולמעשה הכתבה הינה מהומה רבה על שום מה..

מי שיכול להאזין לתוכנית של רפי רשף - במידה וידובר אודות הכתבה ואף להקליט אם ייצא לפועל, אודה לו מאוד.

דבר שלא הוזכר בכתבה ונשאלתי אודותיו -

"מה יש לי לומר על כך שהמועצה לשלום הילד עשויה לדרוש תיקון לחוק אשר ימנע את השימוש בנשק במטווח מילדים מתחת לגיל 16 ... " ?

תשובתי הייתה שעדיף שהמועצה שלום הילד תעסוק בהגנה עליהם מפני פושעי מין, הורים מכים, סיוע לילדים רעבים וכו'. תיקון שכזה לחוק, ימנע גם את האפשרות לעסוק בספורט הקליעה החל מגיל 12 - קליעה אולימפית..

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glockbuster » 01 פברואר 2009, 07:20

אוי הבורות של ה"מומחים" האלו פשוט מקוממת אותי
אפשר לחשוב שקליעה פתאום נהפכה לפשע
ולאמן ילדות מגיל 3 בהתעמלות אומנותית זה ממש נורמטיבי
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 פברואר 2009, 07:39

והשאלה שלי איך הנושא הזה בכלל הגיע ובעקבות מה ועוד עם התמונה של דביר לעיתונות ומי עורר אותו?
:o :o האם היה פה איזה נסיון ליצור כתבה אוהדת על כל נושא של כלי נשק ספורט קליעה ונוער?
אם כן, סחתיין על הנאיביות. מי שמכיר קצת איך התקשורת עובדת יודע שאין קשר בין מה ששואל אותך המראיין, מה הוא רושם לעצמו, מה מתפרסם בסוף ואל מי הוא הולך לקבל תגובות. לא סתם כל מי שמתחכך בהם באופן קבוע לא זז מטר מבלי להתייעץ בשירותיהם של יחצני"ם ויועצי תקשורת למיניהם שמכירים את המדיה הזו ואת הנפשות הפועלות מבפנים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 01 פברואר 2009, 07:41

לפני מס' שנים, בתקופת הפיגועים במרכז הארץ, קיבלתי שיחת טלפון מילד בן 12 מאחת הערים בגוש דן.

הילד דיבר בבכי, הציג עצמו ואמר שהוא מבקש לרכוש נשק להגנה עצמית מאחר והוא חושש לחייו וחיי אמו.

הילד היה משוכנע שמחבל עלול להגיע לביתם בכל רגע (כנראה שמדובר במשפחה חד הורית) ונשמע היסטרי לחלוטין ושידר מצוקה נוראית. לאחר שדובבתי אותו ווידאתי שלא מדובר במתחזה, ביקשתי (וקיבלתי) את פרטיו האישיים והבטחתי לסייע.

בתום השיחה, פניתי מיד לשרותי הרווחה בעירו ולד"ר קדמן. מאחר והשיחה עם הילד נוהלה ביום ה' אח"הצ, לא היה מענה במשרדו של קדמן אלא הודעה קולית "תשאירו הודעה ונחזור אליכם ביום א'".

השארתי הודעה מפורטת (למעט פרטי הילד) וביקשתי שיחזרו אלי מייד כשיגיעו למשרד.

אני עדיין מחכה...

(שרותי הרווחה אגב הגיבו מיידית, קיבלו את הפרטים והבטיחו לטפל תוך שעות).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי itamar » 01 פברואר 2009, 07:56

נועם כתב:דביר תודה על הסריקה - אין לי עיתון ותרמת לי לעדכון בנושא תוכן הכתבה המלא.

התקשרו אלי הבוקר מגלי צה"ל, הסברתי את אותן הנקודות שהעליתי בפני תמר טרבלסי (שאגב, הפניתי אותה למרואיינים בכתבה ולנוספים) והדגשתי את הנקודה כי אין אפשרות להתפרץ למטווח ולירות באופן חופשי, ישנן מסננות אנושיות בדמות מדריך הירי ומנהל המטווח אשר פועלים תחת מגבלות / היתרי החוק.

כנראה שאעלה לשידור אצל רפי רשף בגל"צ, במידה ויהיה להם זמן לטפל בנושא. מקווה שאוכל להמשיך ולהסביר את עמדתנו כי אין בכך פסול ולמעשה הכתבה הינה מהומה רבה על שום מה..

מי שיכול להאזין לתוכנית של רפי רשף - במידה וידובר אודות הכתבה ואף להקליט אם ייצא לפועל, אודה לו מאוד.

דבר שלא הוזכר בכתבה ונשאלתי אודותיו -

"מה יש לי לומר על כך שהמועצה לשלום הילד עשויה לדרוש תיקון לחוק אשר ימנע את השימוש בנשק במטווח מילדים מתחת לגיל 16 ... " ?

תשובתי הייתה שעדיף שהמועצה שלום הילד תעסוק בהגנה עליהם מפני פושעי מין, הורים מכים, סיוע לילדים רעבים וכו'. תיקון שכזה לחוק, ימנע גם את האפשרות לעסוק בספורט הקליעה החל מגיל 12 - קליעה אולימפית..

נועם.

ודרך אגב, שווה להתייעץ במומחה תקשורת לפני שאתה עולה לשידור כי רפי רשף יאכל אותך לארוחת בוקר - עמדותיו בנושא ידועות ואל תצפה ממנו לשום אמפטיה ואהדה בנושא.
בכל מקרה, לא משנה מה שתגיד המילים האחרונות אחרי שאתה מסיים את השיחה תמיד יהיו שלו ותמיד הוא מסיים אותה באיזה הערה צינית.

אני חושב ששווה אולי לשקול שלא לעלות בכלל לשידור ולתת לנושא הזה לגווע כמה שיותר מהר ולהבלע בכל שאר הדברים. כל תגובה שתגיב תגרור תגובה שכנגד ותשאיר את הנושא הזה חי וחם על סדר היום.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WastedFlame » 01 פברואר 2009, 07:57

להתרשמותי האישית "ידיעות אחרונות" פתחו במסע צלב עיתונאי ומפרסמים מדי חודש כתבה מגמתית ומוטעית (למשל כתבתה של תחיה ברק על "מחתרת הרייסים" מלפני מספר שבועות).
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 01 פברואר 2009, 08:13

אני דווקא לא רואה בכתבה כל עריכה מגמתית, הפעם נתנו לנו להציג את עמדתנו בצורה הוגנת, לא השמיטו ולא סילפו והחשוב מכל, לא הציגו דעה, אלא נתנו לשני הצדדים להציג את דעותיהם.

והחשוב ביותר, למרות שמצוטטים ילדים בכתבה, אנחנו לא פוגשים שוב את טוהר, שעוררה בעיות בפעם הקודמת.

אגב, בתוכנית של שי ודרור הבוקר כבר עשו מטעמים מהעניין, אני דווקא צחקתי לאללה...
להאזנה
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי WastedFlame » 01 פברואר 2009, 08:21

אני חולק על דעתך - לפחות מבחינה עיצובית, הכתבה מגמתית (רקע שחור, כותרת מאיימת) ומעוצבת בסגנון ששמור לפיגועים רבי נפגעים ולמעשים פליליים בקנה מידה נרחב.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoavp » 01 פברואר 2009, 09:20

מסתבר שברי שלנו הפך להיות סלבריקט, אומרים שאם השם שלך מופיע ברדיו (אפילו עם הוא לא נכון, ברי שחר...) אז כנראה שאתה מפורסם.

אותי זה הצחיק עד דמעות על הבוקר זה בטוח.

הכל מקרה רצוי להציג את הנושא בצורה הכי טובה שיש למען הדור הבא, מה גם שאולי סוף כל סוף נקבל במה להציג את שאר הבעיות שיש לנו עם הנושאים הנלווים, אישורי נשק, אישורי תחמושת למתאמנים וכו'.

בנימה יותר אישית, כל הכבוד לך גל שחר אראל אני מעריץ שלך... כל הכבוד.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 01 פברואר 2009, 09:43

התרשמותי מהכתב נחרצה בעקבות הביטוי "כדורים בקוטר 0.22 מ"מ"

כמו כן הוא מעז לקרוא לזכות "פרצה בחוק".

הכתבה גם די ממצה את דעתי לגבי העיתון: מכבד מאוד את חופש העיתונות, אך זו רמה נמוכה במסווה של אמת גמורה. על אף שבעבר הייתי מצטט מ-ynet בסליק, אובייטיקית אני אדם יותר מאושר מאז שהפסקתי להיכנס לאתר של העיתון.

פרסמתי תמונה לפני שבוע בפורום בריטי (של מתנדבי משטרה שם) שהוא מאוד anti-gun בה בני יורה במטווח העיר ודווקא היו כאלה ששיבחו אותי שאני לוקח את הבן לירות.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 01 פברואר 2009, 11:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 01 פברואר 2009, 10:06

משהו לא מסתדר לי:
אדם מבוגר שרוצה לירות במטווח, כמבון תחת פיקוח והדרכה של מדריך ירי, חייב להציג אישור רפואי שהוא בסדר ותעודת יושר מהמשטרה. איך זה שילד יכול לירות ללא ניירת זו?
והערה אישית. כשילדי היו צעירים, בגילאים הנזכרים בכתבה, לקחתי אותם למטווח ולימדתי אותם לירות באקדחים שלי. זאת לאחר שכשהייתי באותו גיל, לימד אותי חייל בחופשה לירות בעוזי. הדבר החשוב ביותר הוא סילוק המיסתורין סביב האקדח, ובנוסף השארת "טעם של עוד" בפה.
אם אתם צריכים קולות בעד התופעה הזו- קבלו גם את שלי.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 01 פברואר 2009, 20:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 פברואר 2009, 10:49

Webart כתב:אני דווקא לא רואה בכתבה כל עריכה מגמתית, הפעם נתנו לנו להציג את עמדתנו בצורה הוגנת, לא השמיטו ולא סילפו והחשוב מכל, לא הציגו דעה, אלא נתנו לשני הצדדים להציג את דעותיהם.

עוד כתבה "אוהדת" כזו ואבדנו...הכותרת בום בום טרללה גדלתי בשנה ממש אוהדת.
כמו כן הטון של הכתבה שמציג את כל הנושא הזה בתור דבר שערוריתי/פרוץ לחלוטין ואיש הישר בעיניו יעשה.
לא חשוב כמה נועם הסביר שזה נתון לשיקול דעתו של המדריך, ותחת השגחה קפדנית וחמורה וכו וכו וכו...
את נועם לא צריך למכור לי.
אני מכיר אותו אישית, אני סומך עליו בעיניים עצומות וגם ביתי הבכורה ירתה אצלו במטווח ונהנתה מאד (ודרך אגב לא מפסיקה לנדנד ולבקש עוד).

אבל בעיני אחד שלא מכיר את הנושא ולא מכיר את האדם מצטיירת תמונה אחרת ומעוותת לגמרי. מילה של בעל עסק שאומר שהכל בסדר ותחת השגחה מול תמונה של ילד שאוחז בנשק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asafii2 » 01 פברואר 2009, 11:11

לפני הרבה שנים קראתי תחקיר אמריקאי שעסק בנושא.., המסקנה היתה חד משמעית שילדים הינם סקרנים מטבעם
לכן חשוב ללמד אותם כבר מגיל צעיר מאד את עקרונות הנשק, סכנות ובטיחות, לאחר מכן ירי ובכך מבחינתם נעשה מיצוי
מסוים בנושא ופוחתת הסכנה ממשחקים מיותרים.

בארצנו קלוש שיהיה ניתן לשכנע שכך הדבר, אחפש ברשת את הכתבה.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 01 פברואר 2009, 11:42

היום אני מופיע בתוכנית "ערב חדש" על הנושא, אני מבין שיש מי שחושב שאנחנו בכלל לא אמורים לדבר עם התקשורת, אבל אני חושב שזה רק תורם לדימוי אותו מנסים ליצור.

מקווה שמישהו יקליט ויעלה.

מסרים ורעיונות יתקבלו באהדה.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד