שאלה בנושא תחמושת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי יעקב » 26 מרץ 2003, 08:06

גם בזיג שלי זה לא קרה . ואצלי יש תמיד! כדור בקנה .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שרקן » 26 מרץ 2003, 09:16

וכפי שאמרנו כבר 1000 פעם בעבר ונאמר עוד 1000 פעם בעתיד:

היתרון שבתנועה עם כדור בקנה (קיצור זמן התגובה במקרה של צורך להשתמש בנשק) הוא מזערי מול הסיכון לפליטת כדור ופגיעה עצמית.

יש לעשות הבדלה בין מצב בו נעים בשטח מסוכן במשך שעות רבות (ואז, אקדח זמין בנרתיק נוח, טעון ולא דרוך - זה מה שנחוץ לנו)

לבין מצב בו החלה תקרית ואז אנו שולפים את הנשק, דורכים אותו ונעים אתו במשך מס' דקות כשהוא ביד, זמין לירי מיידי לעבר התוקף.

במצב השני העירנות שלנו בשיאה, אנו מודעים להמצאותו של כלי דרוך בידינו ואנו יכולים להגיב במהירות.

במצב הראשון אנו עלולים לירות בעצמינו במהלך השליפה או התנועה לעבר המחסה הקרוב או נסיונות השליטה ברכב.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Webart » 26 מרץ 2003, 10:09

אנסה לפרט קצת יותר בנושא ה-P7:
ה-P7 עובד בשיטת ה-Blowback, משמע, נעילת המחלק לא מתבססת על נעילה מכנית, אלא על שלושה מרכיבים אחרים: משקל המחלק, התנגדות הקפיץ המחזיר ובוכנת הגזים, המפעילה את הנעילה רק בזמן קיום לחץ במערכת (משמע - בזמן תנועת הקליע בקנה).
חליצת התרמילים הריקים מבית הבליעה לא מתבצעת ע"י השן החולצת, אלא על-ידי חריצים המקיפים את בית הבליעה של האקדח ובעזרת גזים חולצים את התרמיל הריק מבית הבליעה, מונח הנקרא Fluted Barrel וקיים במספר רובי צלפים וב-MP5 (נשק נדיר ובלתי מוכר מבית H&K :wink:).
השן החולצת ב-P7 משמשת לשתי מטרות: הראשונה לשם חליצת כדור מבית הבליעה (בשלבי פריקת הנשק), השניה היא לשם הקניית כיוון פליטה אחיד בזמן ירי. מכיוון שכך, השן החולצת לא מצויידת בקפיץ חזק במיוחד ואין לה כל בעיה להנעל על כדור הנמצא בבית הבליעה.
ההסבר הנ"ל בתוספת העובדה כי הקנה הינו קנה קבוע מאפשרת הזנה אחידה בצורה אולטימטיבית ומונעת כליל את הסיכוי למעצור הזנה.
זהו...בינתיים... לפני שנתחיל לשמוע את הויכוחים המוכרים על מה, מי ולמה יותר טוב...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי יעקב » 26 מרץ 2003, 12:44

אמיר יקירי

בלי להכנס להסברים ארוכים עלי להזכירך שיש מקום אחד או שנים על פני כדור הארץ ששם סוחרי נשק , אנשי ירי מעשי ושאר מקצוענים סוברים אחרת מהמסר שלך . ותאמין לי שחוקי הפיזקיה, המתמיטקה, הביאולוגיה ושאר החוקים הרלוונטים זהים לחוקים בארץ (הם גם מעצבים את האקדחים שיתאימו לשיטתם . ).

אינני חושב שאנחנו הישראלים חכמים יותר מהם .

כמו כן, אינני חושב שהעברת מסר הרבה פעמים הופכת אותו לנכון .

בכבוד רב
יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 26 מרץ 2003, 14:16

יעקבב אני נוטה להסכים לסברה של כדור בקנה מיועד כשרוצים להוציא אותו משך זמן קצר מאד לאחר מכן.

אתה צדק שבארץ הנשק היא ארה"ב הגישה שם שונה ואכן בעקרון תופי DA ובעקבות זאת אוטו DA נישאים עם כדור בקנה כל הזמו (תופי זה תופי, בררת מחדל).

מצד שני מאז כניסה של נשקים SAO או SAFE ACTION היו לא מעט מקרים של פליטות בנשיאה (סידור החגורה) בשליפה, בכיוון לאיום ובירי. לדם כך חברה אחת עשתה את הדק הניו יורק שלה להכפיל את עומס קפיץ ההדק. עכשיו, האם היית מחזיק נשק לא נצור עם הדק שערה בחגורה שלך כאזרח במצב שאינו מצב סכנה מיידית (הטבלה של PAPY)?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 26 מרץ 2003, 15:06

חברים:

כבדו, בבקשה, את בקשתו של יוזם האשכול ואל תהפכו אותו ל"כן כדור בקנה - לא כדור בקנה", שכן בסרט הזה כבר היינו ולא נראה לי שאיזה מהצדדים הצליח לשכנע את הצד שמנגד בצדקתו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 26 מרץ 2003, 15:21

אילן,
לגבי מה שכתבת על ההקלר,
האם זה שהקליע מגיע ממש מול הקנה (ממורכז) למעשה זה גורם
לא להכנס לבית הבליעה בצורה חלקה ואז הוא לא יקבל את המכה שדוחפת את הקליע פנימה ...
עד כאן הבנתי נכון ?

גם בגלוק, על פניו נראה שהמחסנית בשני הכדורים הראשונים היא כמעט חד טורית
ומגש ההזנה (לא מצאתי שם טוב יותר לשיפוע לפני בית הבליעה) גדול ורחב כדי שהכדור
יכנס ללא ל'חטוף' מכה כלשהי ...

אז איפה הבעיה ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יעקב » 26 מרץ 2003, 15:46

ל trail_g19c

היי

1. אני אישית לא הייתי נושא נשק SA עם כדור בקנה כאשר הוא אינו נצור או ללא פטיש מושמט . זו הסיבה שלא בחרתי בגלוק .

2. בקשר לסברה ש "כדור בקנה מיועד כשרוצים להוציא אותו משך זמן קצר מאד לאחר מכן" , זכותך המלאה. אני תקווה שלא תעבור את גבול הטעם הטוב (ועד כמה שאני מכיר אותך אז לא תעבור את גבול הטעם הטוב) ותתחיל להטיף לאחרים כאילו והסברה שלך היא תורת אלוהים חיים . כדי להטיף צריך קצת יותר מסברה .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ברק » 26 מרץ 2003, 20:32

לדונלדאק תודה רבה על ההיתחשבות בבקשתי אני כבר היסקתי את מסקנותי מן האשכול

ולכל אלה שאינם בעד הליכה עם כדור בקנה אמנם הדבר דורש אימון לא מועט

אך יש לזכור [לדעתי בלבד] כי לאדם הרגיל בכך נשיאה של כדור בקנה אינה מהווה סיכון מיותר

ועוד נקודה בהוראות הבטיחות כתוב שיש להניח כי הנשק דרוך תמיד

ולא כל אדם מתיחס להנחה זאת ברצינות הראויה [בפרט כשהוא יודע שהוא לא דרך את הנשק]

אבל אדם הנושא נשק עם כדור בקנה בדרך כלל אינו צריך "להניח" שהנשק דרוך הוא יודע זאת

ולכן יחסו אל הנשק בכל רגע יהיה בהתאם.
"כי לא בקשתי אבטח וחרבי לא תושיעני"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ראובן טל » 26 מרץ 2003, 21:01

יעקב כתב:1. אני אישית לא הייתי נושא נשק SA עם כדור בקנה כאשר הוא אינו נצור או ללא פטיש מושמט . זו הסיבה שלא בחרתי בגלוק .
...

למה לדעתך הליכה עם כדור בקנה באקדח גלוק בטוחה פחות מאקדח DA?
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 27 מרץ 2003, 09:01

תשובה לראובן

היי

אינני מוכן לשאת גם את האקדח DA כאשר הוא דרוך , לא נצור ו-או פטיש לא מושמט. בגלל הקלות הבלתי נסבלת של פליטת כדור בעת פגיעה חיצונית קלה! בהדק . ככל שההדק יותר קצר ורך בעית הבטיחות מחריפה ובדרך כלל ל SA יש הדק קצר ורך יותר.

כמובן שהתשובה היא על דעתי בלבד וגם היא לא תורה מסיני .

ושלא תבין לא נכון , אינני פוסל את הגלוק . לי הוא לא מתאים .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ראובן טל » 27 מרץ 2003, 15:25

יעקב,
אם נשווה את שני האקדחים (זיג וגלוק) אני לא בטוח שהזיג יהיה בטוח יותר.
1. לזיג אין שום נצרה - לגלוק יש נצרת הדק.
2. לזיג יש פטיש, הפלה שלו תגרום לנקירה - בגלוק אין.
3. בשני האקדחים לחיצת ההדק מבצעת שתי פעולות - בגלוק "דריכת הנוקר" ושחרורו ובזיג דריכת הפטיש ושחרורו.

אם כך, למה לדעתך הזיג בטוח יותר לכדור בקנה??

אם טעיתי בהשוואה אנא תקן אותי.

תודה.

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 27 מרץ 2003, 16:18

שלום ראובן

למעט סעיף 2 לא טעית בהשוואה. אבל ,מה זה חשוב מה עושה ההדק בזיג או בגלוק ? אם יש נצרה על ההדק או לא ? מה שחשוב לנושא שלנו זה כמה האקדח מוגן בפני שגיאת הפעלה .

להמחשה: בני כשהיה בן שש וחצי לא הצליח לסחוט את ההדק של זיג (כאשר הפטיש היה מושמט) . לדעתי ילד בן שלוש יכול לסחוט את ההדק של הגלוק למרות הנצרה . לטעמי הקושי בסחיטה הוא גורם חשוב במניעת ירי לא מבוקר עקב פגיעה חצונית בהדק .

מאידך גיסא , לניצרה של הגלוק יש יתרון מאשר הדק ללא נצרה . הניצרה בעצם מקטינה משמעותית את שטח פני ההדק המועד לפורענות . לדעתי היתרון אינו מספיק .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ראובן טל » 27 מרץ 2003, 18:35

יעקב,

אני מנסה להתמקד ביתרון הגדול של הגלוק (לטעמי). מצד אחד הוא לא אקדח SA סטנדרטי (להיפך - בתפישתו הוא דומה יותר לאקדחי DA). ומצד שני ההדק שלו לא ארוך מדי.

היייתי בעליו (הגאה..) של זיג 228, אמנם אינני יורה מנוסה אבל התקשיתי לירות מטחים באקדח בגלל ההדק הארוך.
בסופו של דבר אני חושב שכדור בקנה באקדח גלוק אינו בטוח פחות מאשר בזיג.

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nhftk33 » 27 מרץ 2003, 19:13

ראובן
עד כמה שאני יודע, בזיג יש פין אבטחת נוקר בדיוק כמו בגלוק. כך שגם אים הפטיש יחליק מאיזו סיבה הנוקר לא יגיע לנקירה.
יעקב
הלחיצה הראשונה בהדק של הגלוק קשה וארוכה(בלחיצה השניה אים שומרים על חידוש קשר היא כבר קלה). זו הסיבה שיש הפלות בלחיצה ראשונה ללא סחיטה מבוקרת. מסיבה זו אני לא חושב שילד בן 3 יכול להפעיל את ההדק בגלוק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד