ירי במטווח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי במטווח

על ידי Smokey » 03 פברואר 2009, 22:32

לפני חודשיים בערך חגגתי יום הולדת 16 ( :) ), השאלה שלי היא, כמה מטווחים בארץ באיזור המרכז מאשרים בגילי ללכת למטווח ולטווח?
יצא לי לפני שנה כבר ללכת למטווח בכפ"ס אבל לצערי בעיות חמורות ביריחו שיריתי בו (המחלק נתקע כמה פעמים ונאלצתי לתת לו דחיפה קטנה כדי שיחזור והמחסנית נפלה מספר פעמים) מנעו מכל הסיפור להיות מהנה כמו שציפיתי.
אני יודע שצריך להביא אישור בריאות, לגבי אישור מהמשטרה אני כבר לא כל כך בטוח, חלק אמרו ל שאי אפשר בלי להביא וחלק אמרו שאסור ע"פ חוק. חוץ מהדברים האלה אם יש המלצות לגבי אקדח שמתאים למתחיל או כל דבר נוסף אני בהחלט אשמח נורא לשמוע :)
דבר נוסף- אני מתנדב במג"ב במסגרת של בית הספר ומג"ב, ולכן יש לי תעודת מתנדב ועברתי הכשרה על קרבין M1 ועל M16, אפשרי שאם אראה לבעל מטווח שיש לי נסיון עם נשק הוא יהיה מוכן "להחליק" את הגיל שלי ולתת לי להיכנס בכל זאת?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ירי במטווח

על ידי aviran » 04 פברואר 2009, 01:41

איך בדיוק אתה במחוייבות אישית ועברת הכשרה על הנשקים האלה?
אתה מודע לעובדה שזה לא חוקי לגשת למטווח באק"מ לפני גיל 17 וכיתה י'א?

בכל מקרה, לא יודע אם נתנו לך או לא לירות בM-16 ואם באמת ירית על קרבין M1, אבל אני לא חושב שזה יעזור "להחליק" את הגיל, שאין כל כך בעיות איתו :wink: אחרי הכל, אם בן 12 יכול לחגוג יום הולדת שם, אתה יכול גם לירות שם.
אתאיזם ישראל:
http://www.atheism-israel.org
כי מדע היא לא מילה גסה :-)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 04 פברואר 2009, 04:27

אקדח ברטה 71 בקוטר 0.22 אינץ' הוא כלי טוב למתחילים ונפוץ במטווחים בארצנו.

aviran, אנא הבא אסמכתאות לטענותיך הקשות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Smokey » 04 פברואר 2009, 07:26

aviran כתב:איך בדיוק אתה במחוייבות אישית ועברת הכשרה על הנשקים האלה?
אתה מודע לעובדה שזה לא חוקי לגשת למטווח באק"מ לפני גיל 17 וכיתה י'א?

בכל מקרה, לא יודע אם נתנו לך או לא לירות בM-16 ואם באמת ירית על קרבין M1, אבל אני לא חושב שזה יעזור "להחליק" את הגיל, שאין כל כך בעיות איתו :wink: אחרי הכל, אם בן 12 יכול לחגוג יום הולדת שם, אתה יכול גם לירות שם.

לא, אני לא הייתי מודע לזה ואני מניח שזה גם לא נכון לגביי אם יש לי היתר נשיאה של קרבין וM16 בפעולות, וכל הסיפור מגובה ע"י מג"ב (אם תרצה אני מוכן אפילו להעלות לפה את התעודת מתנדב ואת המקבץ שלי, אם זה נחוץ כדי להוכיח שאכן יריתי בשני הרובים האלו).
בנושא אחר לגמרי.. יש לכם, aviran וליאור, עצות לגבי מטווחים טובים במרכז? זה הדבר היותר קריטי בשבילי כרגע ואני אשמח לעצות. :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 04 פברואר 2009, 07:34

תלוי היכן במרכז.

בתל אביב: מטווח בול, ברח' ריב"ל 10.
בראשל"צ: מטווח מאיר רוט, ספיר 6, אז"ת מערבי
בנתניה: מטווח העיר, רח' הרצל 53 או המטווח המרכזי, קניון הדרים (רח' הקדר).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 פברואר 2009, 08:36

סמוקי שלום
אין מניעה לירות במטווח אזרחי גם מתחת לגיל 16 אבל החלטה הסופית תלויה במנהל אותו מטווח במדריך הירי במקום
אים הם מוכנים להדריך אותך ,וזה נכון אגב בכל גיל .
בטור קטין עלך להגיעה למטווח בליווי אפרוטרופוס חוקי ואז אין בעיה כלל .
וכפי שהסביר נועם באשכול סמוך הצורך בטופס אישור רפואי ותעודת יושר בוטל .

לענין המשא"ז אבירן ,יש במשא"ז מסגרת של מחויבות אישית במסגרת זאת המתנדבים עושים פעילות מרוכזת בתחומים
מסוימים ובאחרים לא .
כחלק מהתוכנית הם עוברים מטווח היכרות עם כלי הנשק אך לא מוסמכים לשאת אותם בזמן פעילות עד הגיעם לגיל 17
וגם אז בליווי של מתנדב בוגר יותר בחצי שנה הראשונה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 04 פברואר 2009, 12:08

higt-power כתב:...וכפי שהסביר נועם באשכול סמוך הצורך בטופס אישור רפואי ותעודת יושר בוטל .

.

לפי הנחיות משרד הפנים שהיגיעו רק אתמול, הדרישה לא בוטלה אלא שרירה וקיימת .
הדרישות אינן עבור קטינים אלא רק בגירים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Smokey » 04 פברואר 2009, 12:33

higt-power כתב:לענין המשא"ז אבירן ,יש במשא"ז מסגרת של מחויבות אישית במסגרת זאת המתנדבים עושים פעילות מרוכזת בתחומים
מסוימים ובאחרים לא .
כחלק מהתוכנית הם עוברים מטווח היכרות עם כלי הנשק אך לא מוסמכים לשאת אותם בזמן פעילות עד הגיעם לגיל 17

אתה צודק חלקית, קודם כל אני לא ממש מתנדב במשא"ז, ההתנדבות שלי היא במג"ב סמוך ליישובים ערביים כמו ג'לג'וליה בפעילויות כמו הקמת מחסומים ועצירת שב"חים . אנחנו נושאים נשק איתנו שאני חתומים עליו למשך זמן הפעילות, בד"כ קרבין ולפעמים גם M16. באמת יש חובה שיהיה מתנדב בוגר ובזה אתה צודק.
כמה פעמים במהלך הקורס הדרכה שלנו הסבירו לנו שאנחנו לא כמו מתנדבי משא"ז, כי עלינו יש אחריות כבדה יותר של נשיאת נשק בניגוד למתנדב רגיל.
אבל אני מרגיש שהאשכול סוטה מהנושא שלו, אז אם אפשר לפחות ביחד עם תגובה לאנשים אחרים שמגיבים באשכול גם לענות להודעה המרכזית שלי אני אודה לכם. :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviran » 04 פברואר 2009, 18:32

Smokey כתב:
higt-power כתב:לענין המשא"ז אבירן ,יש במשא"ז מסגרת של מחויבות אישית במסגרת זאת המתנדבים עושים פעילות מרוכזת בתחומים
מסוימים ובאחרים לא .

אתה צודק חלקית, קודם כל אני לא ממש מתנדב במשא"ז, ההתנדבות שלי היא במג"ב סמוך ליישובים ערביים כמו ג'לג'וליה בפעילויות כמו הקמת מחסומים ועצירת שב"חים . אנחנו נושאים נשק איתנו שאני חתומים עליו למשך זמן הפעילות, בד"כ קרבין ולפעמים גם M16. באמת יש חובה שיהיה מתנדב בוגר ובזה אתה צודק.
כמה פעמים במהלך הקורס הדרכה שלנו הסבירו לנו שאנחנו לא כמו מתנדבי משא"ז, כי עלינו יש אחריות כבדה יותר של נשיאת נשק בניגוד למתנדב רגיל.
אבל אני מרגיש שהאשכול סוטה מהנושא שלו, אז אם אפשר לפחות ביחד עם תגובה לאנשים אחרים שמגיבים באשכול גם לענות להודעה המרכזית שלי אני אודה לכם. :)

אחריות כבדה יותר? יש מתמי"דים אצלנו שמקבלים אקדח משטרתי בנוסף לנשק ארוך בפג'ז בניידת, והאקדח הולך איתם הביתה, אז לא מדוייק להגיד שעליכם האחריות גדולה יותר.
ללכת יותר רחוק? באירועי יום העצמאות בראשון וחגיגות היין, אנחנו שומרים על יותר מ-400 איש שמסתובבים, ביחד עם היס"מ, חבלנים, כלבנים ופרשים (יש גם עוד גורמים שמן הסתם אסור להגיד אותם..).

לא נכון להגיד שהאחריות גדולה יותר, אל תשכח שאתה מתנדב מג"ב, לא לוחם מג"ב. אתה לא תצא לפנות מתנחלים כמובן ולא תגוייס לצבא במקרה של מלחמה כמו רוב לוחמי מג"ב..

ואם במשטרה דיעסיקנן, מישהו יכול להרחיב קצת על הגדעונים?

וממה שאני יודע, למתנדבים בדר"כ מותר לירות רק מגיל 17, אבל כנראה שזה שונה או משהו, ומותר להם לירות מגיל 16 אבל לא לשאת, כי אני שמעתי ממתנדבת שאמרו להם שרק מגיל 17 יורים.

עצות לגבי מטווחים? כן, חפש כאלה שבהם עושים מטווחים בנשק ארוך כמו באבו כביר, דבר שישפר את יכולתך בפתיחה באש. יותר מזה, בקש להתאמן על טעינה ודריכה מהירה, כמו שעושים למי שסיים בית ספר למשטרה והגיע למרכז לכושר מבצעי (רק שאצלהם גם צריך לפתוח באש ולפגוע כמה כדורים לפחות במטרה). ואני אומר את זה מתוך ניסיון של מתנדבים (חלקם מעל גיל 40 וחלקם בני 20+) שלפעמים, בגלל המרווח של שנתיים בין מטווח למטווח, שוכחים איך טוענים את הנשק וברגע האמת הם מסתמכים על ניידות שיבואו לעזור להם.

מקווה שעזרתי.
אתאיזם ישראל:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yuval » 04 פברואר 2009, 18:55

מטווח אבו כביר היה מטווח גדנ"ע קליעה ונסגר יחד עם כל המטווחים האחרים של הגדנ"ע. )--(

:( :( :(
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 04 פברואר 2009, 18:57

aviran כתב:עצות לגבי מטווחים? כן, חפש כאלה שבהם עושים מטווחים בנשק ארוך כמו באבו כביר, דבר שישפר את יכולתך בפתיחה באש. יותר מזה, בקש להתאמן על טעינה ודריכה מהירה, כמו שעושים למי שסיים בית ספר למשטרה והגיע למרכז לכושר מבצעי (רק שאצלהם גם צריך לפתוח באש ולפגוע כמה כדורים לפחות במטרה). ואני אומר את זה מתוך ניסיון של מתנדבים (חלקם מעל גיל 40 וחלקם בני 20+) שלפעמים, בגלל המרווח של שנתיים בין מטווח למטווח, שוכחים איך טוענים את הנשק וברגע האמת הם מסתמכים על ניידות שיבואו לעזור להם.

מקווה שעזרתי.

:shock: :shock: :shock: אתה רציני? מאיזה מעיין כל זה נובע?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי aviran » 04 פברואר 2009, 19:04

Webart כתב:
aviran כתב:עצות לגבי מטווחים? כן, חפש כאלה שבהם עושים מטווחים בנשק ארוך כמו באבו כביר, דבר שישפר את יכולתך בפתיחה באש. יותר מזה, בקש להתאמן על טעינה ודריכה מהירה, כמו שעושים למי שסיים בית ספר למשטרה והגיע למרכז לכושר מבצעי (רק שאצלהם גם צריך לפתוח באש ולפגוע כמה כדורים לפחות במטרה). ואני אומר את זה מתוך ניסיון של מתנדבים (חלקם מעל גיל 40 וחלקם בני 20+) שלפעמים, בגלל המרווח של שנתיים בין מטווח למטווח, שוכחים איך טוענים את הנשק וברגע האמת הם מסתמכים על ניידות שיבואו לעזור להם.

מקווה שעזרתי.

אבא שלי היה שוטר, שמעתי משוטרים שפועלים כיום ואאל"ט כתוב באתר המשטרה.

בקשר לאבו כביר, זה משהו שלא ידעתי שהוא נסגר. פשוט זכרתי שהוא פעל עד לפני 3 שנים ולא ידעתי שהוא נסגר.
ורגע, במטווחי מאיר-רוט בראשון לציון אפשר להתאמן על נשקים ארוכי קנה? (דוגמת הקרבין והM-16).
אתאיזם ישראל:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי doron-30 » 04 פברואר 2009, 19:31

aviran כתב:
Webart כתב:

מקווה שעזרתי.

אבא שלי היה שוטר, שמעתי משוטרים שפועלים כיום ואאל"ט כתוב באתר המשטרה.

בקשר לאבו כביר, זה משהו שלא ידעתי שהוא נסגר. פשוט זכרתי שהוא פעל עד לפני 3 שנים ולא ידעתי שהוא נסגר.
ורגע, במטווחי מאיר-רוט בראשון לציון אפשר להתאמן על נשקים ארוכי קנה? (דוגמת הקרבין והM-16).

לא!!!!
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Smokey » 04 פברואר 2009, 21:10

aviran כתב:
Smokey כתב:
מסוימים ובאחרים לא .

אחריות כבדה יותר? יש מתמי"דים אצלנו שמקבלים אקדח משטרתי בנוסף לנשק ארוך בפג'ז בניידת, והאקדח הולך איתם הביתה, אז לא מדוייק להגיד שעליכם האחריות גדולה יותר.
ללכת יותר רחוק? באירועי יום העצמאות בראשון וחגיגות היין, אנחנו שומרים על יותר מ-400 איש שמסתובבים, ביחד עם היס"מ, חבלנים, כלבנים ופרשים (יש גם עוד גורמים שמן הסתם אסור להגיד אותם..).

לא נכון להגיד שהאחריות גדולה יותר, אל תשכח שאתה מתנדב מג"ב, לא לוחם מג"ב. אתה לא תצא לפנות מתנחלים כמובן ולא תגוייס לצבא במקרה של מלחמה כמו רוב לוחמי מג"ב..

אבירן, כמובן שאני מדבר על בני נוער, לא אנשים מעל גיל 18.
אני מחפש מטווחים לאקדחים, אז אם יש לך המלצות על כאלה באיזור כפ"ס (חוץ ממטווח כפ"ס) אני אודה לך.
דבר נוסף, אני לא בקיא בחוקים של משרד הפנים או של כל משרד שעשוי להיות אחראי על הנושא של נשיאת נשק, אני יודע רק מה שאני יודע מהזמן שבו התנדבתי, ושם אני עם רובה וזאת עובדה. מכאן 2 אפשרויות- או שאני נושא רובה בצורה לא חוקית, מה שלא נראה לי כי נושא רגיש כמו נתינת נשק לנשיאה לקטין זה לא משהו שהיו מאשרים בלי בדיקה יסודית של נהלים, או שפשוט ישנו חוק שלא מודעים אליו. אני אומר שהדבר הכי פשוט היא פשוט לשאול מישהו, ואני בהחלט ילך ויברר את זה ויחזור אליכם עם תשובה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviran » 04 פברואר 2009, 22:04

אבירן, כמובן שאני מדבר על בני נוער, לא אנשים מעל גיל 18.
אני מחפש מטווחים לאקדחים, אז אם יש לך המלצות על כאלה באיזור כפ"ס (חוץ ממטווח כפ"ס) אני אודה לך.
דבר נוסף, אני לא בקיא בחוקים של משרד הפנים או של כל משרד שעשוי להיות אחראי על הנושא של נשיאת נשק, אני יודע רק מה שאני יודע מהזמן שבו התנדבתי, ושם אני עם רובה וזאת עובדה. מכאן 2 אפשרויות- או שאני נושא רובה בצורה לא חוקית, מה שלא נראה לי כי נושא רגיש כמו נתינת נשק לנשיאה לקטין זה לא משהו שהיו מאשרים בלי בדיקה יסודית של נהלים, או שפשוט ישנו חוק שלא מודעים אליו. אני אומר שהדבר הכי פשוט היא פשוט לשאול מישהו, ואני בהחלט ילך ויברר את זה ויחזור אליכם עם תשובה.

אז זה יותר הגיוני :)

מטווחים לאקדחים? אם אתה אוהב אקדחים, כמו רובנו, אז אני ממש מציע לך את מטווחי מאיר-רוט במערב ראשון לציון. אני אישית עצמי הייתי בדרך לשם רק שזב חוטם אחד הפיל על הכביש מסמרים שפינצ'רו לי את הגלגל של הרכב. מצחיק שעד שאני מוצא יום ללכת לשם, אני מוצא את עצמי נגרר בכיוון הפוך :twisted: :evil:

אגב, אם אתה רוצה לעצמך נשק (ואני מדבר כרגע על אקדח), יש לך שלושה דרכים, לפי איך שאני רואה את זה:
א) כשתגיע לצבא תבחר שח"מ ותבקש למסלול המבצעי.
ב) כשתגיע לגיל 21, תעבוד באבטחה ותקבל נשק ארגוני.
ג) תעמוד באחד מהקריטריונים הביזארים של משרד הפנים ותקבל נשק פרטי.

יש גם כמובן את האופציה הרביעית שאני לא מחשיב אותה כל כך שהיא להתגייס אחרי הצבא בגיוס מלא למשטרה ולקבל אקדח משם. כמובן שאפשר גם להיות קצין בדרגה מסויימת ולקבל, אבל לא נראה לי הדרך הזו כל כך..

וזה סתם בכללי.

תראה, אני מזמין אותך לכתוב בפורום המשמר האזרחי בתפוז ושם יתנו לך יותר תשובות, רק כך בחשבון שאתה צריך להיזהר שלא יאכלו אותך שם ולזכור שזה כמו היהודים, אחד יודע טוב, האחר [חושב] שהוא יודע יותר טוב.
אתאיזם ישראל:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד