כניסה עם נשק למקומות בילוי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כניסה עם נשק למקומות בילוי

על ידי גארפילד1 » 15 פברואר 2009, 08:08

שלום לכולם
ברצוני לספר לכם על אירוע אשר התרחש ביום חמישי האחרון . בכוונה אני כותב עליו רק היום (יום א') כי רציתי לכתוב אותו כשאני כבר רגוע ולא עצבני על המאבטח שעבד בכניסה למועדון ( הוא לא אשם בכלום פשוט לא לימדו אותו ולא הסבירו לא נכון את תפקידו ואת סמכותו )
אז המקרה שהיה כך היה:
הגעתי בשעה 23 לערך למועדון/בר בהרצליה פיתוח עם חברים למסיבה .
בכניסה ראיתי שלט שהכניסה עם נשק אסורה .עמדתי בכניסה כאשר מולי עומדים שני מאבטחים ,אחד מהם הניח עליי את ידיו על מנת לבדוק אותי ואני אמרתי לו והצגתי לו את רשיון הנשק שלי ואת רשיון מדריך הירי שלי . הוא התחיל לחפש על הגוף שלי וכאשר תפסתי לו את היד ואמרתי לו שאני לא מוכן שייגע בי ושוב אמרתי לו שאני נושא נשק ואין לו סיבה לחפש עליי כי הוא ימצא את מה שאמרתי לו שיש ברשותי וזה כלי נשק , הוא התעצבן ולא היה מוכן להכניס אותי רק עם הוא יבדוק עליי גופנית .
ביקשתי לדבר עם האדם שאחראי על האבטחה במקום והמאבטח השני שעמד בכניסה קרא לו בקשר.
אותו מאבטח שאחראי על האבטחה הגיע עליי ואמר לי שהוא נותן לאנשים להכנס עם נשק אבל רק אם הם נותנים לו את המחסנית, שאלתי אותו איפה הוא שומר את המחסנית והוא הראה לי שולחן עם מגירה בכניסה למועדון שם גם מונח המגנומטר של המאבטחים.
הוא ציין בפניי שהוא שוטר ושגם חברים שלו מהמשטרה כולל המפקד שלו משאירים את המחסניות שלהם אצלו בכניסה כשהם באים לשם ואפילו באותו ערב הם שם .
הוא גם חזר ואמר כי אלו הנחיות המשטרה כשאני אמרתי לו שלא ייתכן כי משטרת ישראל הוראת לו לדרוש מאנשים להוציא מחסנית בכניסה למועדון וגם בטוח לא אישרה לו לבצע הפקדה של נשק או תחמושת במקום הוא התווכח איתי ואמר לי שהוא ביחידה מיוחדת של המשטרה והוא יודע יותר טוב ממני את הנהלים וגם יכול לקרוא לחברים שלו מה "יחידה" שיגידו לי גם כי אלו אכן הנהלים .
בשלב זה הגיע למקום חבר שלי שהוא במקרה חבלן במשטרת הרצליה אשר הגיע גם כן למסיבה .
כאשר הוא שמע על האירוע עם המאבטח הוא ניסה לפתור את העיניין ולהבין מאיזו יחידה מיוחדת המאבטח .
שנינו כבר הבנו כי למסיבה לא ניכנס כי להשאיר למאבטח את המחסניות אנו לא מוכנים . אך ניסינו להבין מהמאבטח איך ייתכן כי קיבל נהלים כאלו .המאבטחים גם הציעו לי להפקיד את הנשק בכספת של המועדון, כאשר אמרתי להם שאין להם כספת להפקדת נשק הם אמרו שיש להם וכאשר שאלתי אם אני מקבל מפתח של הכספת ואם יש להם לתת לי אישור הפקדה על הנשק הם אמרו שלא ציינתי בפניהם כי אם כך אז אין להם כספת מתאימה .
אין לי שום בעיה עם זה שמקום פרטי לא יכניס אותי עם אני נושא נשק (במיוחד מועדונים בהם אנו שומעים לצערנו על יריות ודקירות כמעט כל סופשבוע ) אבל מפריע לי , מציק לי ומאוד מעצבן אותי כאשר מקומות כאלו ומאבטחים משתמשים בשם משטרת ישראל ומשנים את חוקי המדינה ותקנות ונהלי המשטרה (לא ציינתי כי המאבטח בסוף אמר לנו כי היחידה המיוחדת בה הוא משרת היא יחידת הסיור של העירייה - אני לא בטוח אבל נראה לי שהוא לא שוטר ואין לו סמכויות של שוטר אלא עם הוא במשמרת ובליווי שוטר אשר נמצא איתו במשמרת ).
לאחר שהתנצלתי בפני אותם שלושה מאבטחים אם פגעתי בהם במהלך הויכוח הלכנו מבלי להכנס למקום .
מדריך ירי ולחימה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: כניסה עם נשק למקומות בילוי

על ידי c425x » 15 פברואר 2009, 08:25

מעצבן, אך לא חדש. כבר סיפרתי כאן מקרה שמקום פרטי לחלוטין (לא שזה משנה) באילת דרש ממני להפקיד את האקדח (לא מחסנית!) בכספת משותפת בחנות הצילום שבמקום! גם במוזיאון ישראל לפני כמה שנים סירבו לתת לי מפתח מהכספת בטענה שיותר מדי אנשים מאבדים את המפתחות.
לדעתי הגיע הזמן להתחיל להתלונן על מקרים מסוג זה בפני הרשויות.
הייתי מתחיל עם:
1. רישוי עסקים.
2. האגף לרישוי כלי יריה במשרד הפנים.
לא שאני מאמין שהם יעשו עם זה משהו, אבל לפחות שלא יגידו שלא ידעו.

די להפקרות! :evil: :evil: :evil:

נ.ב. מעניין מה היה קורה אם מקום בילוי כלשהו היה קובע שהכניסה מותרת רק לבעלי כלי נשק. אוי איזה רעש בתקשורת זה היה עושה ובטח מגיע מיד לבג"צ.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 15 פברואר 2009, 08:37

אני לא מבין על מה העצבים.
מותר לכל מקום פרטי לאסור על כניסה עם נשק. למאבטח שהוסמך ע"פ חוק, מותר לערוך חיפוש על כל אדם בכניסה מבלי שיהיה לו חשד כלשהו. מי שמסרב, אפשר למנוע ממנו כניסה.
למאבטח יש סמכות לקבל את הנשק להפקדה והוא לא חייב לתת מפתח לכספת.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי zvika » 15 פברואר 2009, 09:13

מותר לכל מקום פרטי לאסור על כניסה עם נשק. למאבטח שהוסמך ע"פ חוק, מותר לערוך חיפוש על כל אדם בכניסה מבלי שיהיה לו חשד כלשהו. מי שמסרב, אפשר למנוע ממנו כניסה.

האם שונו התקנות? :roll:

האם למאבטח יש סמכויות שאין לשוטר :idea:

תשקול הגשת תביעה, הערבים בצפון זכו בהרבה כסף על אפליה :wink:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי glockbuster » 15 פברואר 2009, 09:38

אחד במטרה

מי בדיוק הסמיך את המאבטח לקבל נשק אישי שלא שלו להפקדה?
ואיפו בדיוק זה כתוב?

למיטב ידיעתי אסור בתחלית האיסור להעביר את הנשק האישי שלי לאף אחד אלא, אם הוא שוטר
בתפקיד ולאחר שהשוטר הציג בפני תעודת שוטר ועילה מספקת ללקיחת הנשק.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 15 פברואר 2009, 10:19

glockbuster כתב:אחד במטרה

ואיפו בדיוק זה כתוב?

למיטב ידיעתי אסור בתחלית האיסור להעביר את הנשק האישי שלי לאף אחד אלא, אם הוא שוטר

חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס"ה-2005 :

10. הפקדת נשק

(א) לשם שמירה על ביטחון הציבור רשאי השר לקבוע בצו מקומות שבהם יהיה אסור להכניס נשק או לשאתו.

(ב) במקום שנקבע בצו לפי סעיף קטן (א), רשאי מי שמוסמך לערוך חיפוש לפי הוראות חוק זה, לדרוש מאדם הנכנס לאותו מקום, כי יפקיד בעת שהייתו במקום את הנשק שהוא נושא עמו, או למנוע ממנו את הכניסה עם נשק כאמור, אף תוך שימוש בכוח סביר - אם סירב להישמע להוראותיו.

(ג) הפקדת נשק לפי סעיף זה תהיה בדרך שתיקבע בתקנות שיתקין השר בהתייעצות עם שר הפנים; תקנות ראשונות לענין זה יובאו לאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת בתוך 90 ימים מיום תחילתו של חוק זה.

(ד) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מסמכות לאסור הכנסת נשק למקום, על פי כל דין.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 15 פברואר 2009, 10:30

אחד במטרה כתב:
glockbuster כתב:אחד במטרה

ואיפו בדיוק זה כתוב?

חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס"ה-2005 :

10. הפקדת נשק

(א) לשם שמירה על ביטחון הציבור רשאי השר לקבוע בצו מקומות שבהם יהיה אסור להכניס נשק או לשאתו.

(ב) במקום שנקבע בצו לפי סעיף קטן (א), רשאי מי שמוסמך לערוך חיפוש לפי הוראות חוק זה, לדרוש מאדם הנכנס לאותו מקום, כי יפקיד בעת שהייתו במקום את הנשק שהוא נושא עמו, או למנוע ממנו את הכניסה עם נשק כאמור, אף תוך שימוש בכוח סביר - אם סירב להישמע להוראותיו.

(ג) הפקדת נשק לפי סעיף זה תהיה בדרך שתיקבע בתקנות שיתקין השר בהתייעצות עם שר הפנים; תקנות ראשונות לענין זה יובאו לאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת בתוך 90 ימים מיום תחילתו של חוק זה.

(ד) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מסמכות לאסור הכנסת נשק למקום, על פי כל דין.

רק מה הבירו לך שלא היה להם אישור לפי סעיףג' שאתה הבאת.
כלומר הם אמרו שיש ולא היה.
כל מי שלוקח נשק שלא על פי הנהלים.........חייב לעמוד למשפט.
יש מקום להגיש תלונה במשטרה ולבצע מעקב על טיפול המשטרה בתקשורת.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי lyuv » 15 פברואר 2009, 10:35

אחד במטרה כתב:
[/quote]

זה שאפשר, תאורטית, לקבוע סמכויות למאן דהו לקבל נשק לרשותו כ-"הפקדה" זה מובן מאליו.

אבל כשאתה בא ומספר שאכן סמכויות כאלה ניתנו למאבטחים, האם זה מפני שידוע לך על תקנות שנקבעו ואושרו? ואם כן, אנא הפנה אותנו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 15 פברואר 2009, 11:40

למזלנו, יש עוד מקומות בישראל שמוכנים לקבל את הכסף שלנו למעט מועדונים שממציאים סמכויות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 15 פברואר 2009, 12:21

lyuv כתב:
אחד במטרה כתב:

זה שאפשר, תאורטית, לקבוע סמכויות למאן דהו לקבל נשק לרשותו כ-"הפקדה" זה מובן מאליו.

אבל כשאתה בא ומספר שאכן סמכויות כאלה ניתנו למאבטחים, האם זה מפני שידוע לך על תקנות שנקבעו ואושרו? ואם כן, אנא הפנה אותנו.[/quote]

אתה צודק

החוק מדבר על צו ותקנות שהיו צריכים להיות מוגשות תוך 90 יום מיום תחולתו (לפני למעלה משנתיים...). בפועל, בעקבות שאלתך פניתי ליועצים המשפטיים של המשרד לבטחון פנים ושל המשטרה ןבשני המקומות לא ידוע לא על צו ולא על תקנות.. :(
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 15 פברואר 2009, 13:52

אחד במטרה כתב:
lyuv כתב:
אחד במטרה כתב:

אבל כשאתה בא ומספר שאכן סמכויות כאלה ניתנו למאבטחים, האם זה מפני שידוע לך על תקנות שנקבעו ואושרו? ואם כן, אנא הפנה אותנו.

אתה צודק

החוק מדבר על צו ותקנות שהיו צריכים להיות מוגשות תוך 90 יום מיום תחולתו (לפני למעלה משנתיים...). בפועל, בעקבות שאלתך פניתי ליועצים המשפטיים של המשרד לבטחון פנים ושל המשטרה ןבשני המקומות לא ידוע לא על צו ולא על תקנות.. :([/quote]

קצת מפתיע שקצין רישוי עסקים של המשטרה יודע והיועצים המשפטיים לא מכירים את ההנחיות שהם הורידו לשטח :(
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גארפילד1 » 15 פברואר 2009, 14:13

אחד במטרה
רק לידיעתך כי סמכויות אלו ניתנות למאבטח אשר עבר הכשרה מתאימה וכאשר הוא עובד במקום אשר האבטחה בו היא מונחת משטרה (מועדונים מסוג זה אינם מונחי משטרה אלא חוק רישוי עסקים).
כמקום פרטי בעל המקום יכול לא להסכים לכניסה עם נשק אך אינו יכול לקבל נשק להפקדה אם אינו עומד בדרישות החוק .
מדריך ירי ולחימה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צורי » 15 פברואר 2009, 15:22

צודק 200% גארפילד

לא כל שומר מוסמך לבדוק או לערוך חיפוש! לשוטר מותר לקחת נשק רק במקרה של מעצר ורק קצינים מבצעים מעצרים......הנשק ילקח בתחום התחנה! לגבי הפקדת הנשק.....הרישיון הינו אישי ולא ניתן להעברה ( האקדח ) אלה למדריך ירי או מפקח בתחום המטווח או מקומות כמו הכנסת, בית הנשיא, מערת המכפלה ועוד כמה מקומות שהחוק קבע. כל מגע של יד זרה זו הפקרה ולא הפקדה.

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי אחד במטרה » 15 פברואר 2009, 15:46

אז ככה:
אילן - אין משמעות להנחיות שהורדו לשטח, אם אין את הצו והתקנות שנותנים להנחיות תוקף חוקי.
גרפילד - "אבטחה מונחית משטרה" אינה קשורה לעניין. אם היה צו והיו תקנות - ניתן היה להפקיד בכל מקום המופיע בצו.
צורי - לא שומר, אבל לכל מאבטח מוסמך מותר לעשות חיפוש על כל אדם בכניסה לבנין או למקום מגודר. לגבי הפקדה - כמו שכתבתי לגרפילד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צורי » 15 פברואר 2009, 15:53

פשוט לא נכון ידידי.......לא רק שלא מותר לו, אלה ישנם גם הנחיות וחוקים לעריכת חיפוש! כל אחד שמוסמך חייב להציג בפניך את האישור לכך. אומנם ישנם מאבטחות שהיתי נותן להם לערוך חיפוש גם ללא אישור, אבל זה סיפור אחר. :lol:

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד