דגשים לקניה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דגשים לקניה

על ידי dubimel » 14 פברואר 2009, 17:43

ערב טוב.
אני ב"ה קונה בזמן הקרוב גלוק 26 ומעוניין לדעת איזה דברים אני צריך לבדוק?.
וגם האם אני יכול ללכת לבצע במטווח ירי ניסוי באקדח גם אם אין לי רישיון עדיין?.
תודה ושבוע טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: דגשים לקניה

על ידי יובל ח. » 14 פברואר 2009, 19:40

שבוע טוב.
הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק זה האם האקדח מתאים לך. תצטרך לשאול את עצמך מדוע דווקא גלוק? אופנה? כי זה השם שכולם מכירים? גלוק רחוק מלהתאים לכל אחד, בוודאי הדגם הזה. ביקור בחנות נשק יגלה לך דגמים נוספים של כלי נשק, לא פחות קטנים שיכולים להתאים לך יותר.יתרה מכך, סביר שתגלה שגלוק הוא האקדח שאתה פוגע בו הכי פחות טוב מכל אקדח אחר...
דבר שני- תתעקש לבצע ירי במספר אקדחים שונים (לפחות 2-3 סוגים) לפני החלטה על קנייה. זכור: מדובר הגנה עצמית, לא בקניית ליווי'ס כך שאופנה לא תהווה שיקול...
לבסוף, ע"מ לירות להנאתך במטווח: אם קיבלת רשיון עקרוני ממשרד הפנים- חוץ מהאישור ותעודת זהות לא תצטרך דבר. במידה ולא קיבלת אישור: אזרח חייב להצטייד בשני טפסים קודם לירי באקדח: הצהרת בריאות חתומה ע"י רופא (זהו מסמך רישמי של המדינה. תוכל להוריד אותו כאן: http://www.moin.gov.il) + העדר רישום פלילי ממשטרת ישראל (כל תחנת משטרה תנפיק לך במקום. יש כאלה שעושות זאת בתשלום). במידה ואתה חייל/שוטר/איש שב"ס או מאבטח עם רשיון ארגוני, אינך צריך את שני הטפסים הללו. לשאלות נוספות ולסיוע תוכל לפנות אליי במסר פרטי (גילוי נאות: אני מדריך ירי באחד מבתי המסחר לכלי נשק בארץ). בהצלחה.
("June '67 taught them respect..." (Sabaton"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yravve72 » 14 פברואר 2009, 19:50

ערב טוב,

רק בעניין הרישום הפלילי ( ר"פ ) למיטב ידיעתי חל איסור על בקשת הצגת מסמך זה ו/או הצגתו לכל אדם אחר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי חבלני » 17 פברואר 2009, 13:27

yravve72 כתב:ערב טוב,

רק בעניין הרישום הפלילי ( ר"פ ) למיטב ידיעתי חל איסור על בקשת הצגת מסמך זה ו/או הצגתו לכל אדם אחר.

בעיקרון אתה צודק אבל זה אופנה של כולם לדרוש אותו. תיקח בחשבון שאם לא תציג אותו לא יאפשרו לך לירות
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חבלני » 17 פברואר 2009, 13:30

לוליק כתב: העדר רישום פלילי ממשטרת ישראל (כל תחנת משטרה תנפיק לך במקום. יש כאלה שעושות זאת בתשלום).

חייב לשלם לטופס ר"פ ע"י בולי הכנסה שקונים בדואר וזה לא שיקול דעת של שום שוטר שמנפק את הטופס.{אלא עם אותו שוטר מחפש להסתבך}
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asafii2 » 17 פברואר 2009, 15:21

32 ש"ח בולים בדואר לר"פ, נכון ע"פ החןוק זוהי פגיעה בפרטיות ואין סמכות לגופים פרטיים לדרוש זאת אך
גם ממש אין הוראה שמונעת מהם לעשות זאת ,לכן אם אתה מסרב לדרישה זו לא תקבל שרות כזה
או אחר, ואפילו דחייה בקבלה למקום עבודה.
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד