מצבי שליפה בראי החוק.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מצבי שליפה בראי החוק.
איתמר
נו באמת אתה הרי יודע שהאקדחים האלו לא יורים עם לא נוגעים בהם, כך שאם האקדח שלך תקין ובנרתיק איכותי
אין סיבה שיצא כדור כשלא התכוונת שהוא יצא אז למה לא ללכת במצב אחד.
אתה בטוח שתמיד שתי הידיים שלך יהיו פנויות כדי להתעסק בדריכות?
אתה זה שאמרת פה לא פעם אחת HANDGUN כלי נשק ליד אחת ולא HANDSGUN
והכי חשוב בסופו של דבר הנצרה היחידה היא בין האוזניים
(כשאקדחי עלי הוא תמיד אבל תמיד יהיה במצב אחד)
נו באמת אתה הרי יודע שהאקדחים האלו לא יורים עם לא נוגעים בהם, כך שאם האקדח שלך תקין ובנרתיק איכותי
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
לא חסרות סיבות לאי נשיאת כדור בקנה, גם אצל יורה מיומן. אצלי הסיבה נעוצה ברצון לעקביות במצב נשיאה (במשטרה דרוש הרי מצב 3) וגישה שאינה בהכרח בלעדית למקום האחסון. עוד סיבה אפשרית היא ה"שתחיה".
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
טולדו ידידי
שאלתה בחכמה על המעשי ולא על התאוריה .
ועל כן ידידי מעשית מה שתעשה אוו לא תעשה יכול להוביל אותך לצל"ש אוו לחקירה ולמשפט
התוצאה הסופית היא תולדה של הרבה נסיבות שכלל אין לך שליטה עלהם .
תלוי בחוקר בשטח ואחרו בפרקליטות ואחרי זה בפנל השופטים שמה לעשות לא חיים במגדל שן לצערנו אלה בתוך
עמם ועל כן מביאים איתם לעבודה דעות אישיות ודעות קדומות ומושפעים לא פעם מהלך הרוח ברחוב מצב מדיני פוליטי ועוד .
ואים ללמוד מנסיון העבר אז אים אתה בעל וילה מפוארת באיזור "טוב" אתה יכול לירות בחשודים שפורצים לך לרכב הפאר
ולהשתחרר בערבות בטום חקירה בת מספר שעות ,ומספר ימים לאחר מכן גם האקדח יוחזר .
מצד שני אים אתה חקלאי שגר באיזור מבודד וסובל מפגיעה חוזרת ונישנת במשק אוו סתם אזרח שקם באמצע הלילה
ומוצא 3 פורצים חמושים בסכין בסלון ביתך ,אז כנראה שתבלה כמה שבועות/חודשים במעצר ואולי אים יש לך ממש מזל
אז מעצר בית ,מהנשק אגב תשכח........
שאלתה בחכמה על המעשי ולא על התאוריה .
ועל כן ידידי מעשית מה שתעשה אוו לא תעשה יכול להוביל אותך לצל"ש אוו לחקירה ולמשפט
התוצאה הסופית היא תולדה של הרבה נסיבות שכלל אין לך שליטה עלהם .
תלוי בחוקר בשטח ואחרו בפרקליטות ואחרי זה בפנל השופטים שמה לעשות לא חיים במגדל שן לצערנו אלה בתוך
עמם ועל כן מביאים איתם לעבודה דעות אישיות ודעות קדומות ומושפעים לא פעם מהלך הרוח ברחוב מצב מדיני פוליטי ועוד .
ואים ללמוד מנסיון העבר אז אים אתה בעל וילה מפוארת באיזור "טוב" אתה יכול לירות בחשודים שפורצים לך לרכב הפאר
ולהשתחרר בערבות בטום חקירה בת מספר שעות ,ומספר ימים לאחר מכן גם האקדח יוחזר .
מצד שני אים אתה חקלאי שגר באיזור מבודד וסובל מפגיעה חוזרת ונישנת במשק אוו סתם אזרח שקם באמצע הלילה
ומוצא 3 פורצים חמושים בסכין בסלון ביתך ,אז כנראה שתבלה כמה שבועות/חודשים במעצר ואולי אים יש לך ממש מזל
אז מעצר בית ,מהנשק אגב תשכח........
במיוחד אם לתובעת קראים איסקה לייבוביץ
(זוכרים את האימרה...יודונאצים ??)
צורי.
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
glockbuster כתב:איתמר
הכל ברור ומובן מאליו אבל יכול להיות שאני קצת פרנואיד אבל זה לא עושה לי כל כך טוב על הנשמה להכניס לנרתיק כלי שכל מה שעומד בינו לבין פליטת כדור זה לחיצת הדק קצרה של פחות או יותר 1 ק"ג.
אני לא מדבר על הנשיאה בנרתיק עם כדור בקנה - אני מדבר על פעולת החגירה עצמה ועל העצמים (לא האצבע שלי חס וחלילה) שבטעות יכולים להשתחל לתוך שמורת ההדק ולהתגבר על אותה נצרת הדק ואני אתן דוגמא.
עד לפני זמן לא רב הלכתי עם נרתיק פנימי של פרונטליין עם בטנה של טפלון. אחרי זמן די קצר התפרים קרעו את הטפלון והבטנה נפרדה מגוף הנרתיק. אחרי עוד זמן, הבטנה עצמה נקרעה וחלקים שלה התחילו לבלוט לתוך הנרתיק.
ולסיום יש כזו הגבהה בנרתיק בצד שצמוד לגוף, וההגבהה הזו החליטה גם לעשות "אזני חמור" ולהתקפל מדי פעם פנימה.
כמובן שהנרתיק הלך לפח.
היו מקרים שהחולצה הסתבכה לי קצת ונכנסה גם לתוך הנרתיק בשעת החגירה של הנשק.
בקיצור צורי... אין ביננו שום ויכוח. נשק תמיד טעון באשר הוא מעצם ההגדרה של המושג נשק - ועל אחת כמה וכמה שאנחנו יודעים בפרוש שיש כדור בקנה.
במקרה כזה, אני מעדיף כלי עם פטיש חיצוני שיתן לי חיווי ברור אם הנשק נדרך מסיבה כל שהיא, שליתר ביטחון אני אניח עליו את האגודל בשעת חגירת הנשק על כל צרה שלא תבוא.
בנרתיק חיצוני שהוא הרבה יותר מרווח מנרתיק פנימי ומרוחק מהגוף וכל מיני עצמים זרים אין לי בעיה ללכת עם כדור בקנה - וכך לפעמים אני גם עושה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:glockbuster כתב:איתמר
בקיצור צורי... אין ביננו שום ויכוח. נשק תמיד טעון באשר הוא מעצם ההגדרה של המושג נשק - ועל אחת כמה וכמה שאנחנו יודעים בפרוש שיש כדור בקנה.
במקרה כזה, אני מעדיף כלי עם פטיש חיצוני שיתן לי חיווי ברור אם הנשק נדרך מסיבה כל שהיא, שליתר ביטחון אני אניח עליו את האגודל בשעת חגירת הנשק על כל צרה שלא תבוא.
איתמר
בעצם הנושא.....אם הינך זקוק לחווי חיצוני, סימן שאינך בטוח שלא פישלת בפעם הקודמת, בשעת החגירה או השד יודע....
כלל רבעי בבטיחות הינו...אגודל על הפטיש או המחלק מעל פיסת הנוקר!
בתקוה להמשך דיון פורה.....
צורי.
- משתמש חסום
זה היתרון של אקדח פעולה-כפולה מודרני:
הלחיצה בפעולה כפולה מספיק קשה שגם אם קרה משהו בלתי צפוי, האקדח לא יירה מעצמו.
בנוסף, הלחיצה הראשונה לא מדויקת בגלל הכוח הרב הנדרש, כך שבמצב חירום עדיף לכוון את הכדור הראשון כלפי מעלה לאזהרה ודריכת המנגנון, ובשניה - לכוון ולפגוע.
סדר דברים זה יעזור גם בדיון מול גורמי החוק (הדפוקים, לצערי), אם נידרש לכך- "לא סתם יריתי, אלא קודם הזהרתי".
המסקנה שלי: כל מי שיודע ומודע מה זה נשק, צריך ללכת עם כדור בקנה, ואני מאמין שכל מי שקורא את תוכן הפורום הזה נמנה עם אוכלוסיה זו. השיטה של שליפה ודריכה מהירה טובה ללמוד אלו שיורים פעם בשלוש שנים, עליהם אין לסמוך כלל שהם יודעים מאיזה צד של הקנה יוצא הקליע.
בנוסף, הלחיצה הראשונה לא מדויקת בגלל הכוח הרב הנדרש, כך שבמצב חירום עדיף לכוון את הכדור הראשון כלפי מעלה לאזהרה ודריכת המנגנון, ובשניה - לכוון ולפגוע.
סדר דברים זה יעזור גם בדיון מול גורמי החוק (הדפוקים, לצערי), אם נידרש לכך- "לא סתם יריתי, אלא קודם הזהרתי".
המסקנה שלי: כל מי שיודע ומודע מה זה נשק, צריך ללכת עם כדור בקנה, ואני מאמין שכל מי שקורא את תוכן הפורום הזה נמנה עם אוכלוסיה זו. השיטה של שליפה ודריכה מהירה טובה ללמוד אלו שיורים פעם בשלוש שנים, עליהם אין לסמוך כלל שהם יודעים מאיזה צד של הקנה יוצא הקליע.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 18 פברואר 2009, 12:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
itamar כתב:glockbuster כתב:איתמר
הכל ברור ומובן מאליו [b]אבל יכול להיות שאני קצת פרנואיד אבל זה לא עושה לי כל כך טוב על הנשמה להכניס לנרתיק כלי שכל מה שעומד בינו לבין פליטת כדור זה לחיצת הדק קצרה של פחות או יותר 1 ק"ג.
במקרה כזה, אני מעדיף כלי עם פטיש חיצוני שיתן לי חיווי ברור אם הנשק נדרך מסיבה כל שהיא, שליתר ביטחון אני אניח עליו את האגודל בשעת חגירת הנשק על כל צרה שלא תבוא.[/b]
א.
שני דברים
1. לחיצת הדק של 1 ק"ג ? אתה בטוח שיש לך גלוק?
2.אתה מעדיף כלי עם פטיש חיצוני? והולך עם גלוק.
שמע בחור אני חייב להגיד לך שיצאתי מבולבל לגמרי.............
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
ramdishon כתב:זה היתרון של אקדח פעולה-כפולה מודרני:
1. לטעמי פעולה כפולה רק מבלבלת. בטח מי שבא פעם ב 3 שנים. (אני סבור שלכאלו אין לתת אקדח)
2. אם אתה עם כדור בקנה - כך תלך תמיד. אם אתה בהכנס כך תלך תמיד.
3.השיטה של שליפה ודריכה טובה רק לאנשים מאומנים ! (שאל מדריכי ירי כמה פעמים הם ראו אי ירי בכדור ראשון?)
4.מול גורמי החוק ירית אתה עבריין. אדם שנפגע ממך יעשה הכל אבל הכל כדי לדפוק אותך ולסתור את גרסתך גם אם אמרת אמת. זכור למעט מי שנורה בגבו - אדם מת לא יכול לסתור את עדותך. אם הוא לא מסכן את חייך אל תשלוף - אם כן אין זמן להסברים ויריות אזהרה. לדוגמא שופל מתקדם אליך כדי לדרוס אותך, או מתאבד מתקדם אליך כדי לדקור אותך. אתה רוצה לדבר דבר, אתה רוצה לירות תירה. הגנה עצמית זה לא שקשוקה.
חבר isia זכור !
שני דברים
שמע בחור אני חייב להגיד לך שיצאתי מבולבל לגמרי
אילן,
1. מי שקצת מכיר יודע שניתן לשפר הדק של גלוק ולהפוך אותו לכמעט כל מה שאתה רוצה. ניתן לקצר בצורה משמעותית את ה-PRE-TRAVEL של ההדק, וגם את מהלך הסרק אחרי הנקירה וגם לשחק עם משקל ההדק וכל זה מבלי לבטל פעולה של אף אחד ממנגנוני האבטחה הפנימיים של הכלי.. בקיצור ההדק של הגלוק שלי זה לא בדיוק ההדק שבא מבית החרושת.
2. מעדיף כלי עם פטיש חיצוני והולך עם גלוק? אמרת עדר וגם צדקת. וזו גם הסיבה היחידה שקניתי גלוק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:שני דברים
שמע בחור אני חייב להגיד לך שיצאתי מבולבל לגמרי
אילן,
1. מי שקצת מכיר יודע שניתן לשפר הדק של גלוק ולהפוך אותו לכמעט כל מה שאתה רוצה. ניתן לקצר בצורה משמעותית את ה-PRE-TRAVEL של ההדק, וגם את מהלך הסרק אחרי הנקירה וגם לשחק עם משקל ההדק וכל זה מבלי לבטל פעולה של אף אחד ממנגנוני האבטחה הפנימיים של הכלי.. בקיצור ההדק של הגלוק שלי זה לא בדיוק ההדק שבא מבית החרושת.
2. מעדיף כלי עם פטיש חיצוני והולך עם גלוק? אמרת עדר וגם צדקת. וזו גם הסיבה היחידה שקניתי גלוק.
א.
אני אמרתי עדר ?
אני?
אני אמרתי עיידר.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רגעעעעעע אחדדדדדד!!!!!!!!!!
בנוגע לנשיאת אקדח דרוך ונצור - מבחינתי זה מטורף . כמה זמן לוקח לי לשלוף לדרוך ולירות ?
עד כדי כך שצריך ללכת במצב 2? . או שאולי תגידו שבסוג מסויים של אקדחים זה אחרת .
אני רק רואה את הנוקר מתוח - ואני נהיה מתוח .
השאלה ( מבחינת החברה המנוסים ) האם יש טעם בכך שאני נושא אותו לא דרוך אך נצור ? .
לגבי עניין של חלודה, יש טיפול מונע חלודה ?
בנוגע לנשיאת אקדח דרוך ונצור - מבחינתי זה מטורף . כמה זמן לוקח לי לשלוף לדרוך ולירות ?
השאלה ( מבחינת החברה המנוסים ) האם יש טעם בכך שאני נושא אותו לא דרוך אך נצור ? .
- סליקאי ארד

טולדו כתב:בנוגע לנשיאת אקדח דרוך ונצור - מבחינתי זה מטורף .
יש אנשים (במיוחד האמריקאים) שמבחינתם צורת הנשיאה הנהוגה בישראל (מצב 3) היא המטורפת.
טולדו כתב:כמה זמן לוקח לי לשלוף לדרוך ולירות ?
במטווח מול קרטון - לא הרבה.
בחיים, אולי חצי שניה יותר מדי (ושם אין תרגיל חוזר).
חוץ מזה, עם היד הפנויה אפשר לעשות דברים אחרים, כגון לדחוף את המפגע או להתגונן מסכין שהוא מחזיק.
טולדו כתב:אני רק רואה את הנוקר מתוח - ואני נהיה מתוח .
מתח זה רע. ריכוז זה טוב. תמיד מתייחסים לנשק כטעון ומתייחסים אליו בכבוד הראוי (לא בפחד).
טולדו כתב:השאלה ( מבחינת החברה המנוסים ) האם יש טעם בכך שאני נושא אותו לא דרוך אך נצור ? .
אני לא נוהג כך.
אקדחים רבים כלל לא מאפשרים נצירה ללא דריכה.
אפשר גם ללכת עם תותב בקנה ולהוציא אותו לפני הירי.
טולדו כתב:רגעעעעעע אחדדדדדד!!!!!!!!!!
.
מה זהההההההההההההההה???
צורי.
- משתמש חסום
טולדו כתב:רגעעעעעע אחדדדדדד!!!!!!!!!!
טולדו,
אם כבר מצאת לנכון להשקיע בנשק ולהגיע לכאן לאתר להתעניין ולשאול שאלות (מה שלא רבים טורחים לעשות), הייתי ממליץ לך בחום רב כאשר יהיה לך קצת כסף פנוי להשקיע בקורס ירי מעשי. מבחינתך זו תהיה ההשקעה הטובה ביותר שתוכל לעשות עבורך לשיפור המיומנות שלך בכל הקשור להתנהלות עם אקדח.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר