כניסה עם נשק למקומות בילוי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: כניסה עם נשק למקומות בילוי

על ידי dvas » 18 פברואר 2009, 14:57

אני לא יודע את הנוהלים, ולא עזר לי בבית משפט השלום בתל-אביב, כי לא רצו לתת לי את המפח השני. איך אני יכול ללמוד מה הנוהלים וזכויות?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 18 פברואר 2009, 15:04

dvas כתב:אני לא יודע את הנוהלים, ולא עזר לי בבית משפט השלום בתל-אביב, כי לא רצו לתת לי את המפח השני. איך אני יכול ללמוד מה הנוהלים וזכויות?

תתלונן. אפשר להתחיל בפניות הציבור של הנהלת בתי המשפט - pniyot@court.gov.il ואצל סמנכ"ל הביטחון (לחץ על הקישור לקבלת פרטיו).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 18 פברואר 2009, 15:35

dvas כתב:אני לא יודע את הנוהלים, ולא עזר לי בבית משפט השלום בתל-אביב, כי לא רצו לתת לי את המפח השני. איך אני יכול ללמוד מה הנוהלים וזכויות?

נראה קצת מוזר....דווקא בבתי משפט מקפידים מאוד בנושא! אבל מתברר שגם שם ישנם עבריינים :o

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי zvika » 18 פברואר 2009, 18:53

אני לא יודע את הנוהלים, ולא עזר לי בבית משפט השלום בתל-אביב, כי לא רצו לתת לי את המפח השני. איך אני יכול ללמוד מה הנוהלים וזכויות?

תתלונן. אפשר להתחיל בפניות הציבור של הנהלת בתי המשפט - pniyot@court.gov.il ואצל סמנכ"ל הביטחון (לחץ על הקישור לקבלת פרטיו).

נו, באמת. משמרות בתי המשפט הינם אחד הגופים שמוסמכים לקבל נשק להפקדה ומוסרים קבלה למפקיד.
משטרת ישראל מוסמכת לקבל נשק להפקדה תמורת קבלה למפקיד.
כל משרד שבכניסה מוצב שוטר במדים ויש לו כספת לצורך שמירה על הנשקים מוסמך תמורת קבלה.

כל הדרכת חידוש רשיון אמורה לכלול הדרכה בנושא, אלא אם כן חשבתם שהמדריך הוא סתם חרטטן ואתם יודעים את כל התורה :lol:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 18 פברואר 2009, 19:11

חשוב להבהיר משהו לגבי המאבטחים: למאבטח יש סמכות לערוך חיפוש על אדם, לגביו יש לו סמכות כזו, רק כאשר הוא נושא תעודת מאבטח בתוקף, נמצא בתפקיד ובמקום/ מתקן שהוגדר בתעודה!
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 20 פברואר 2009, 10:15

עם כל הכבוד לכל החברים,

נסיון לפרשנות משפטית על סמך מידע חלקי וללא הסמכה מתאימה הינה שקולה לאפשר לכל אדם להעביר הדרכת לוט"ר כי הוא קרא כמה כתבות בנושא...

נושא שלום הציבור וסמכויות חיפוש הוא מורכב ביותר ולא סתם ע"פ קריאה חלקית של מסמך סטטוטורי...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי bb1911 » 17 מאי 2010, 15:57

שלום חברים
הערב אני מוזמן לבר בתל אביב לחגוג יום הולדת לידידה
ובעקבות השירשור הנ"ל החלטתי לברר עם ניתן להגיע חמוש.
אחרי מספר תכתובות במיילים ושאלה "אם זה פרטי או דרך גוף מסויים כמו המשטרה?"
נאמר לי שאם הרישיון פרטי לא ניתן להיכנס לבר.
הגבתי במייל חוזר "חבל הפסדתם לקוח ובכל אופן תודה"
והתשובה הייתה "מצטערת שככה אתה מרגיש -אנחנו בסך הכל עובדים לפי החוק"
כמובן שאין טעם לחזור עם תגובה כי חבל על המקשים במקלדת שלי ששווה 23 ש"ח כולל מע"מ.

אשמח לתת את שם המקום אם הדבר לא עובר על כללי הפורום
ובכלל אני חושב שצריך להקים רשימה של מקומות שלא מעוניינים בנו נושאי הנשק המצורעים.
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 17 מאי 2010, 16:15

לו אתה היית בעלים הבר, שמשימתך בחיים היא למכור כמה שיותר אלכוהול, שמכיר מקרוב חלק מהמבלים במקומות כאלו, שיודע באיזו קלות מתלהטים שם היצרים, שלא היה לך שום קשר ולו הקלוש לכלי יריה או יותר נכון היית סולד מהם, איך היית חש לו לקוחות מזדמנים שאתה לא מכיר, עם פוטנציאל להשתכרות (כי זו המשימה שלך, זוכר?) אולי גם אלימים, ישבו אצלך חמושים וישתו בבר?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bb1911 » 17 מאי 2010, 16:24

הפוטנציאל של אותו שיכור להרוג מישהו עם הרכב שלו הרבה יותר גבוהה מאדם
שעבר את כל מסכת ההתעללויות של משרד הפנים והראה מספיק רצינות ושיקול דעת כדי לקבל כלי נשק.
אני לדוגמא כאשר מגיע לפאב בכוחות עצמי ברכבי דואג לא לשתות אלכוהול ובמיוחד שאני חמוש.
אני מקווה שלא רק אני.
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 17 מאי 2010, 16:34

ואם אתה שוטר/חייל/איש ביטחון זה בסדר???
מה ההבדל? נשק זה נשק
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 17 מאי 2010, 17:08

donduck כתב:לו אתה היית בעלים הבר, שמשימתך בחיים היא למכור כמה שיותר אלכוהול, שמכיר מקרוב חלק מהמבלים במקומות כאלו, שיודע באיזו קלות מתלהטים שם היצרים, שלא היה לך שום קשר ולו הקלוש לכלי יריה או יותר נכון היית סולד מהם, איך היית חש לו לקוחות מזדמנים שאתה לא מכיר, עם פוטנציאל להשתכרות (כי זו המשימה שלך, זוכר?) אולי גם אלימים, ישבו אצלך חמושים וישתו בבר?

אם אני בעליו של אותו בר ויש לי מודעות של סליקאי, אני מתקין במשרד של הפאב כספת לאפסון נשקים. או שמקום מאפשר כניסת אנשים עם נשק, או שהוא מוצא פתרון זמין נוח וחוקי למבקרים באכסניתו. באיזורי בילוי כמה בעלי עסק יכולים להתאגד ולתת פתרון במקום אחד. הפתרונות בעלי ניחוח ישראלי סגנון לך תפקיד במשטרה, לך תפקיד פה ולך תפקיד שם מטופשים.
בפאב של כפר גלעדי שלחו אותי ב 11 בלילה ביום שישי להפקיד בקריית שמונה - לא תודה.

אני מתפלא (לא באמת) שאין חקיקה בנושא שמאפשרת לבעל עסק לדרוש מלקוח להפקיד נשק - בתנאי כמובן שיש לו תשתית לכך.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 17 מאי 2010, 17:23

Neon Golden כתב:
donduck כתב:

אם אני בעליו של אותו בר ויש לי מודעות של סליקאי, אני מתקין במשרד של הפאב כספת לאפסון נשקים. או שמקום מאפשר כניסת אנשים עם נשק, או שהוא מוצא פתרון זמין נוח וחוקי למבקרים באכסניתו. באיזורי בילוי כמה בעלי עסק יכולים להתאגד ולתת פתרון במקום אחד. הפתרונות בעלי ניחוח ישראלי סגנון לך תפקיד במשטרה, לך תפקיד פה ולך תפקיד שם מטופשים.
בפאב של כפר גלעדי שלחו אותי ב 11 בלילה ביום שישי להפקיד בקריית שמונה - לא תודה.

אני מתפלא (לא באמת) שאין חקיקה בנושא שמאפשרת לבעל עסק לדרוש מלקוח להפקיד נשק - בתנאי כמובן שיש לו תשתית לכך.

האמת שדי נחרדתי מהרעיון שהעלית, בד"כ אני נוטה להסכים עם דבריך אבל הפעם כנראה שלא חשבת על הרעיון עד הסוף...

שני אופני הפקדה קיימים בסיטואציה שהעלית... אחת-אתה תפקיד את כלי הנשק שלך בכספת "אישית"במקום פרטי שהוא נכסו של אדם שאינך מכיר, לכאורה בידך המפתח היחיד לכספת, ומשנעלת אותה עד שחזרת לקחת אותו אתה סומך על יושרו של בעל הכספת... - לחלוטין הפקרה של נשק...

המקרה אף מחמיר אם הפקדת בכספת שבה אמורים להפקיד כל באי המקום את נשקם...לכאורה בהשגחת בעל העסק או מי מטעמו..לא שוטר או מי שמוסמך על פי חוק לקבל ממך נשק ולהנפיק תמורתו אישור הפקדה.

או שהנשק צמוד אליי או שאני לא נכנס - אין פשרות.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 17 מאי 2010, 18:05

1. "מסכת ההתעללות של משרד הפנים" כוללת את אוכלוסיית השומרים שקיבלו אקדח ממקום עבודתם. לא אוסיף במילים.
2. הייתי מעדיף בתור בעל כלי ירייה פרטי הנכנס לפאב עם הברכה של בעליו להתחייב בפניו שלא לשתות אלכוהול אצלו ולהסליק את האקדח הסלקה עמוקה במקום סנקציות אחרות. אבל מהפנטזיות שלי להוראות רישוי עסקים המרחק גדול.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 17 מאי 2010, 19:55

trooperglock כתב:האמת שדי נחרדתי מהרעיון שהעלית, בד"כ אני נוטה להסכים עם דבריך אבל הפעם כנראה שלא חשבת על הרעיון עד הסוף...

שני אופני הפקדה קיימים בסיטואציה שהעלית... אחת-אתה תפקיד את כלי הנשק שלך בכספת "אישית"במקום פרטי שהוא נכסו של אדם שאינך מכיר, לכאורה בידך המפתח היחיד לכספת, ומשנעלת אותה עד שחזרת לקחת אותו אתה סומך על יושרו של בעל הכספת... - לחלוטין הפקרה של נשק...

המקרה אף מחמיר אם הפקדת בכספת שבה אמורים להפקיד כל באי המקום את נשקם...לכאורה בהשגחת בעל העסק או מי מטעמו..לא שוטר או מי שמוסמך על פי חוק לקבל ממך נשק ולהנפיק תמורתו אישור הפקדה.

או שהנשק צמוד אליי או שאני לא נכנס - אין פשרות.

טרופר :)

אל חשש, חשבתי על הרעיון עד תומו והדגש הוא על כספת להפקדת נשקים. במקום העבודה שלי, שהוא מקום פרטי לחלוטין, מותקנת כספת להפקדת נשקים עם 8 תאים לאקדחים ותא גדול לרוס"ר. לכל תא שני מפתחות, האחד מכונה מאסטר ושייך לקבלה (לקב"ט לצורך העניין) והשני שייך לי. כל נשק מופקד בתא נפרד. כמובן שנדרשים שני המפתחות על מנת לפתוח את התא. הכספת הזו עברה למיטב ידיעתי את אישור המשטרה ומותר להפקיד בה נשקים (מקובעת לקיר וכו' וכו'). כמובן שאיני מתכוון לכספת רגילה/ביתית.

כספת דומה יכולה לשרת איזור בילוי או כמה בתי עסק צמודים. אני כן מקבל את דעתו של דון שבתור בעל פאב הייתי חושש לתת למבלה חמוש להשתכר אצלי בפאב, אפילו יותר ממה שהייתי דואג למבלה שיכור לחלוטין היוצא לרכבו. הפקדת הנשק מקטינה את הסיכון ממבלה שיכור ומאפשרת לבעל העסק להפעיל שיקול דעת האם להחזיר למבלה את נשקו בתום הערב (לפי מצבו).

נ.ב. שיטת ההפקדה שתיארת היא זו שמיושמת הכניסה לתחנת משטרה מוריה בירושלים - מחדל בטיחותי ממעלה ראשונה. שוחחתי עם האחראי במשטרה לביקורות בתי עסק מאותה תחנה והוא טוען שהמשטרה פטורה מחובה זו - הסנדלר הולך יחף ו-ט-י-פ-ש
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 מאי 2010, 20:40

גיא,
אני הייתי מרחיק לכת עם הרעיון שלך ואומר שכל עסק שמעסיק מאבטח צריך להתקין כספת לנעילת הנשק של המאבטח. המפתחות לכספת יהיו בידי המאבטחים וחברת השמירה ולבעל העסק כמובן שלא תהיה גישה.
במידה ועובדים במקום מאבטחים במשמרות, הנשק עובר מאחד לשני בהחלפת המשמרת. בסוף המשמרת האחרונה כאשר סוגרים את העסק, הנשק מוחזר אחר כבוד לכספת. ממש אין סיבה שמאבטח ילך עם הנשק שלו בסוף המשמרת הבייתה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד