שאלה בנושא תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
למיטב היכרותי עם ילדים בני שלוש (ויש לי קצת נסיון עם זה בזמן האחרון
)
הם :
1) אינם אמורים להגיע לנשק בשום מקרה.
2) יש להם יד קטנה מדי על מנת לאחוז את קת האקדח וגם להפעיל לחץ על ההדק, אבל זה ממש לא ישנה כי למה שילד בן שלוש או יותר, יגיע לנשק ?
היכן האחריות שלכם כבעלי הנשק, ובמיוחד כהורים ?
נשק, צמוד לבעליו או נעול / מוגן ממגע של אדם שאינו מורשה, ובכלל זה בני משפחה שאינם צריכים לגעת בכלי הירייה.

הם :
1) אינם אמורים להגיע לנשק בשום מקרה.
2) יש להם יד קטנה מדי על מנת לאחוז את קת האקדח וגם להפעיל לחץ על ההדק, אבל זה ממש לא ישנה כי למה שילד בן שלוש או יותר, יגיע לנשק ?
היכן האחריות שלכם כבעלי הנשק, ובמיוחד כהורים ?
נשק, צמוד לבעליו או נעול / מוגן ממגע של אדם שאינו מורשה, ובכלל זה בני משפחה שאינם צריכים לגעת בכלי הירייה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לאחר שאתה דורך את הגלוק ההדק נע ונשאר קדימה וזה בגלל שהוא אוחז את הנוקר ע"י הדוקרן. בלחיצה על ההדק הוא ימשוך את הנוקר לאחור(לנוקר יש מגמה לנוע קדימה בלחץ קפיץ) עד ירידת הדוקרן ע"י מדרגה(אגב, זוית המדרגה היא שמשפיעה על משקל ההדק) לאחר הירי, בשיחרור ההדק קדימה עד חידוש הקשר, הנוקר יהיה תפוס על הדוקרן במצב חצי לחוץ(לקראת סוף המהלך לאחור) כך שלחיצה נוספת תהיה קצרה יותר.
- סליקאי ארד
לאחר הירי הצינה רצה לאחור כתוצאה מלחץ הגזים. בתחתית הצינה יש מסילה שדוחפת הצידה את אותה מדרגה, שגורמת לדוקרן לרדת למטה ובכך משחררת את הדוקרן שעולה שוב(מלחץ קפיץ ההדק) וכשהצינה חוזרת קדימה מכח קפיץ המחזיר, זנב הנוקר פוגש את הדוקרן ונתפס עליו לחוץ לאחור.
- סליקאי ארד
nhftk33 כתב:לאחר שאתה דורך את הגלוק ההדק נע ונשאר קדימה וזה בגלל שהוא אוחז את הנוקר ע"י הדוקרן. בלחיצה על ההדק הוא ימשוך את הנוקר לאחור(לנוקר יש מגמה לנוע קדימה בלחץ קפיץ) עד ירידת הדוקרן ע"י מדרגה(אגב, זוית המדרגה היא שמשפיעה על משקל ההדק) לאחר הירי, בשיחרור ההדק קדימה עד חידוש הקשר, הנוקר יהיה תפוס על הדוקרן במצב חצי לחוץ(לקראת סוף המהלך לאחור) כך שלחיצה נוספת תהיה קצרה יותר.
nhftk33,
אתה טועה ומטעה.
לחיצת ההדק בגלוק הינה עקבית ואחידה, אין שום שינוי באורך לחיצת ההדק בין הכדור הראשון, השני או העשירי.
שיחרור האצבע עד לנקודת חידוש הקשר כמוהו כתנועה לאחור על החלק ה"ריק" של ההדק.
משקל ההדק בגלוק לעולם יהיה אחיד במשקלו, ממש כמו באקדח SA.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
- סליקאי ארד
ציטוט ממדריך קורס הירי מעשי בו אני משתתף:
"לדאוג שהמטרה תהיה כל הזמן בכוונות, לבטל את מהלך הסרק של ההדק, להגיע לנקודה בה ההדק מתחיל להיות קשה ולהמשיך לסחוט, תוך שמירה על המטרה בכוונות..." וכן, זה נאמר לכל בעל נשק, כולל לי עם הגלוק.
הילוך הסרק של הגלוק מתאפיין גם בחלק מתהליך דריכת הנוקר, בניגוד לנשקים עם פטיש חיצוני בהם הסרק הוא מהלך או חסר משמעות או שמבטל הגנות ואבטחות שונות . מכאן אולי, ניתן להסיק כי המהלך הוא לא רק סרק אלא מהלך בעל משמעות טכנית מסויימת אבל לצורך העניין, זה מהלך סרק עד לנקודת הלחיצה המשחררת את הנוקר.
"לדאוג שהמטרה תהיה כל הזמן בכוונות, לבטל את מהלך הסרק של ההדק, להגיע לנקודה בה ההדק מתחיל להיות קשה ולהמשיך לסחוט, תוך שמירה על המטרה בכוונות..." וכן, זה נאמר לכל בעל נשק, כולל לי עם הגלוק.
הילוך הסרק של הגלוק מתאפיין גם בחלק מתהליך דריכת הנוקר, בניגוד לנשקים עם פטיש חיצוני בהם הסרק הוא מהלך או חסר משמעות או שמבטל הגנות ואבטחות שונות . מכאן אולי, ניתן להסיק כי המהלך הוא לא רק סרק אלא מהלך בעל משמעות טכנית מסויימת אבל לצורך העניין, זה מהלך סרק עד לנקודת הלחיצה המשחררת את הנוקר.
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד