רשיון לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רשיון לנשק
שלום,
אני כרגע חייל אבל משתחרר בקרוב והייתי מעוניין להחזיק נשק פרטי...
אני לא ביישוב שמקבלים בו רשיון..
רציתי לדעת האם יש איזשהי דרך לעשות רשיון ?
או אם יש איזשהי הגדרה אחרת שאני אוכל לקנות אקדח ולהשתמש בו במטווח רק (שלא יהיה לי בעצם רשיון להסתובב איתו).
אם יש חלק בשאלה שהוא קצת דפוק זה פשוט כי אני לא מבין כל כך בתחום הזה אז מצטער מראש
אני כרגע חייל אבל משתחרר בקרוב והייתי מעוניין להחזיק נשק פרטי...
אני לא ביישוב שמקבלים בו רשיון..
רציתי לדעת האם יש איזשהי דרך לעשות רשיון ?
או אם יש איזשהי הגדרה אחרת שאני אוכל לקנות אקדח ולהשתמש בו במטווח רק (שלא יהיה לי בעצם רשיון להסתובב איתו).
אם יש חלק בשאלה שהוא קצת דפוק זה פשוט כי אני לא מבין כל כך בתחום הזה אז מצטער מראש
- סליקאי ארד

Re: רשיון לנשק
ידידי....היה רגוע, אף אחד לא נולד עם אקדח ביד. לגבי רישיון, יש למשרד הפנים עילות למתן רשיון ולגבי קניית אקדח לצורך ירי, שאל את החברה מירי מעשי.....הם מבינים הרבה יותר ממני.
ברוך הבא לסליק....
צורי.
ברוך הבא לסליק....
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
תודה אחי אני אחכה לתשובות
- סליקאי ארד

לקנות אקדח כדי שתוכל להחזיקו במטווח לשימושך האישי, אין כל בעיה, לדעתי, כל מטווח יאפשר לך לבצע את הרכישה בתנאים אלה.
הייתי קונה במקרה זה מנעול הדק טוב, רק כדי להיות בטוח שחוץ ממך, אף אחד לא משתמש בכלי הנשק.
מן הסתם, לא מתקיימת כל פרוצדורה חוקית לגבי הנשק, אלא פעולת רישום בעלות והרשיון נותר ע"ש סוחר הנשק.
הייתי קונה במקרה זה מנעול הדק טוב, רק כדי להיות בטוח שחוץ ממך, אף אחד לא משתמש בכלי הנשק.
מן הסתם, לא מתקיימת כל פרוצדורה חוקית לגבי הנשק, אלא פעולת רישום בעלות והרשיון נותר ע"ש סוחר הנשק.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
קודם כל ברוך הבא
לגבי רשיון לנשיאת נשק כמו שאמר צורי יש באתר משרד הפנים רשימה של כל התבחינים העדכנים ,אים אתה עומד
באחד מהם תוכל לקבל אישור לרכישת כלי יריה ולאחר הרכישה רשיון נשיאה .
אים לא אז לא ,לצערי.
לגבי הירי במטווח :
כמה אתה מתכוון לירות?
אים מדובר בירי חוויתי פעם אוו פעמים בשנה אז אין שום היגיון לדעתי לרכוש נשק משלך צור קשר עם מטווח שבו חפצתה
תברר מהם הדרישות מיורה חופשי שאין ברשותו רשיון נשק הצטיד באישורים המתאימים במידת הצורך .
תגיעה למטווח תשכור אקדח ותרכוש תחמושת ובהצלחה .
במידה ואתה מעונין לעסוק בירי בצורה יותר רצינית אז פתוחים בפנך שני תחומי ספורט ירי בארצנו הקטנה .
ירי אולימפי -ירי למטרה ממצב סטטי למטרת דיוק מקסימלי .
הירי מתבצע באקדח אוו רובה ספורטיבים מיוחדים (בד"כ אך לא תמיד) ויש פעילות ענפה במשך
רוב ימות השנה במסגרת המועדונים הפרוסים בארץ ויש תחריות .
ירי מעשי -ירי באקדח בקליבר 9מ"מ ארוך ומעלה במתארים שמדמים לחימה .
גם בענף זה יש פעילות רוב השנה באמונים ותחרויות .
בשני סוגי הספורט נכון להיום קלע שמתמיד בפעילות במשך 2 עונות רצופות ומשתתף במספר תחרויות מינימלי (3 למיטב ידיעתי) יהיה זכאי לרשיון לנשק בכפוף להמלצה של התאחדות הקליעה .
לענין העלות הכספית של התענוג זה משתנה ממועדון למועדון וע"פ רמת הפעילות בענף .
(יורה שיורה הרבה מין הסתם התחמושת תעלה יותר וכ"ו)
ע"פ רוב הפעילות בענפים האולימפים זולה יותר וכוללת הכל דמי רישום לתחרות, ותחמושת,ביטוח אין צורך בתשלום בעד קורס בסיסי בנפרד ולרוב תוכל לקבל מהמועדון ציוד בסיסי ראשוני לתחילת הדרך ולא תצטרך לרכוש מיד ציוד .
(אני אחרי 3 שנים עדין משתמש ב3 אקדחים ששיכים למועדון בו אני חבר)
בתחום הירי המעשי העסק יקר יותר כדי להתחיל לעסוק בספורט זה תזדקק לקורס בסיסי בן 40 שעות שעלותו כולל תחמושת היא כ3000 ש"ח (בפעם האחרונה שאני התעדכנתי) בנוסף תזדקק לציוד נלווה ועד שתהיה זכאי לרשיון
משלך תאלץ אוו לרכוש אקדח ולדאוג שמישהוא יוכל להעביר לך אותו ממקום למקום לצורכי אימון אוו תחרות אוו שתשכור אקדח במקום .
(יכול להיות שיש מועדונים שיכולים להסדיר עבורך אישור להעברת הכלי אני לא מכיר מספיק בתחום)
אני מקווה שזה עוזר ,אשמח לענות אים יש לך שאלות נוספות .
לגבי רכישת כלי ואחסנתו במטווח -עקרונית הדבר אפשרי אלה שהכלי מופיע ככלי בבעלות המטווח .
אים תחליט ללכת בדרך זאת אני ממליץ לך בחום שתדאג שתהיה ברשותך אסמכתה רשמית ככל האפשר
(חתימת עדים ,עו"ד.....) שמאשרת שהכלי שייך לך ונקנה בכספך .
וזאת אני אומר מינסיוני הרע עם הענין .
לגבי רשיון לנשיאת נשק כמו שאמר צורי יש באתר משרד הפנים רשימה של כל התבחינים העדכנים ,אים אתה עומד
באחד מהם תוכל לקבל אישור לרכישת כלי יריה ולאחר הרכישה רשיון נשיאה .
אים לא אז לא ,לצערי.
לגבי הירי במטווח :
כמה אתה מתכוון לירות?
אים מדובר בירי חוויתי פעם אוו פעמים בשנה אז אין שום היגיון לדעתי לרכוש נשק משלך צור קשר עם מטווח שבו חפצתה
תברר מהם הדרישות מיורה חופשי שאין ברשותו רשיון נשק הצטיד באישורים המתאימים במידת הצורך .
תגיעה למטווח תשכור אקדח ותרכוש תחמושת ובהצלחה .
במידה ואתה מעונין לעסוק בירי בצורה יותר רצינית אז פתוחים בפנך שני תחומי ספורט ירי בארצנו הקטנה .
ירי אולימפי -ירי למטרה ממצב סטטי למטרת דיוק מקסימלי .
הירי מתבצע באקדח אוו רובה ספורטיבים מיוחדים (בד"כ אך לא תמיד) ויש פעילות ענפה במשך
רוב ימות השנה במסגרת המועדונים הפרוסים בארץ ויש תחריות .
ירי מעשי -ירי באקדח בקליבר 9מ"מ ארוך ומעלה במתארים שמדמים לחימה .
גם בענף זה יש פעילות רוב השנה באמונים ותחרויות .
בשני סוגי הספורט נכון להיום קלע שמתמיד בפעילות במשך 2 עונות רצופות ומשתתף במספר תחרויות מינימלי (3 למיטב ידיעתי) יהיה זכאי לרשיון לנשק בכפוף להמלצה של התאחדות הקליעה .
לענין העלות הכספית של התענוג זה משתנה ממועדון למועדון וע"פ רמת הפעילות בענף .
(יורה שיורה הרבה מין הסתם התחמושת תעלה יותר וכ"ו)
ע"פ רוב הפעילות בענפים האולימפים זולה יותר וכוללת הכל דמי רישום לתחרות, ותחמושת,ביטוח אין צורך בתשלום בעד קורס בסיסי בנפרד ולרוב תוכל לקבל מהמועדון ציוד בסיסי ראשוני לתחילת הדרך ולא תצטרך לרכוש מיד ציוד .
(אני אחרי 3 שנים עדין משתמש ב3 אקדחים ששיכים למועדון בו אני חבר)
בתחום הירי המעשי העסק יקר יותר כדי להתחיל לעסוק בספורט זה תזדקק לקורס בסיסי בן 40 שעות שעלותו כולל תחמושת היא כ3000 ש"ח (בפעם האחרונה שאני התעדכנתי) בנוסף תזדקק לציוד נלווה ועד שתהיה זכאי לרשיון
משלך תאלץ אוו לרכוש אקדח ולדאוג שמישהוא יוכל להעביר לך אותו ממקום למקום לצורכי אימון אוו תחרות אוו שתשכור אקדח במקום .
(יכול להיות שיש מועדונים שיכולים להסדיר עבורך אישור להעברת הכלי אני לא מכיר מספיק בתחום)
אני מקווה שזה עוזר ,אשמח לענות אים יש לך שאלות נוספות .
לגבי רכישת כלי ואחסנתו במטווח -עקרונית הדבר אפשרי אלה שהכלי מופיע ככלי בבעלות המטווח .
אים תחליט ללכת בדרך זאת אני ממליץ לך בחום שתדאג שתהיה ברשותך אסמכתה רשמית ככל האפשר
(חתימת עדים ,עו"ד.....) שמאשרת שהכלי שייך לך ונקנה בכספך .
וזאת אני אומר מינסיוני הרע עם הענין .
קודם כל תודה על התשובה המפורטת השכלתי הרבה..
דבר שני יש לך אולי רשימת מועדונים או משהו בסגנון איפה אפשר לעבור את הקורס של הירי מעשי + איך מתחילים את הפרוצדורה בכלל
תודה מראש.
דבר שני יש לך אולי רשימת מועדונים או משהו בסגנון איפה אפשר לעבור את הקורס של הירי מעשי + איך מתחילים את הפרוצדורה בכלל
תודה מראש.
- סליקאי ארד

חשוב לי להדגיש -
ירי מעשי - ענף ספורט ולא עוד דרך או תבחין בשביל להשיג רישיון לאקדח.
התבחין נקרא מתאמן ירי פעיל.
לקבלת המלצה(אין זכאות לשום דבר, כי משרד הפנים לא חייב לאשר, עניין של תקופות ועל כך תודה להתאחדות על הסדרת העניינים)צריך לפחות שתי עונות - כשנתיים כיורה פעיל, כאשר מינימום 3 תחרויות לעונה, ביחד 6.
אם ברצונך להשאיר את הרישיון/נשק, עלייך להישאר מתאמן ירי פעיל. כלומר, 3 תחרויות מינימום לעונה!
ירי לאנשים ללא רישיון בתחרויות, רק לאחר קורס בסיסי של 40 שעות ומבחן(וחשוב לדעת, שלא כולם עוברים).
קיימות עלויות : קורס+תחמושת וציוד, עלויות מטווח מחושבות מראש(במקרה שהקורס מתבצע במטווח ללא מועדון).
לפי מיקומך בארץ נוכל להפנות אותך למועדון.
בד"כ, אנשים ללא רישיון יורים באקדחים של אנשים אחרים(עם השגחה כמובן), או כאלה שקנו אקדח אצל סוחר נשק שיכול להביא אותו אל התחרות(שוב בד"כ יורה ירי מעשי).
אנא העבר את שאלותיך לפורום ירי מעשי ונשמח לענות שם.
ירי מעשי - ענף ספורט ולא עוד דרך או תבחין בשביל להשיג רישיון לאקדח.
התבחין נקרא מתאמן ירי פעיל.
לקבלת המלצה(אין זכאות לשום דבר, כי משרד הפנים לא חייב לאשר, עניין של תקופות ועל כך תודה להתאחדות על הסדרת העניינים)צריך לפחות שתי עונות - כשנתיים כיורה פעיל, כאשר מינימום 3 תחרויות לעונה, ביחד 6.
אם ברצונך להשאיר את הרישיון/נשק, עלייך להישאר מתאמן ירי פעיל. כלומר, 3 תחרויות מינימום לעונה!
ירי לאנשים ללא רישיון בתחרויות, רק לאחר קורס בסיסי של 40 שעות ומבחן(וחשוב לדעת, שלא כולם עוברים).
קיימות עלויות : קורס+תחמושת וציוד, עלויות מטווח מחושבות מראש(במקרה שהקורס מתבצע במטווח ללא מועדון).
לפי מיקומך בארץ נוכל להפנות אותך למועדון.
בד"כ, אנשים ללא רישיון יורים באקדחים של אנשים אחרים(עם השגחה כמובן), או כאלה שקנו אקדח אצל סוחר נשק שיכול להביא אותו אל התחרות(שוב בד"כ יורה ירי מעשי).
אנא העבר את שאלותיך לפורום ירי מעשי ונשמח לענות שם.
SPS - מתקרב לשלמות...
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד