ערסים הגנה עצמית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ערסים הגנה עצמית

על ידי WOLF500 » 14 מרץ 2009, 12:49

שלום אני גר בסביבה אם הרבה מאד אשפה אנושית(הנקראת "ערסים")אותם אנשים שחושבים שכל הרחוב שלהם ומתנהגים בצורה מגעילה וחושבים שהם באיזה סרט אם איזה אולר 5 ס"מ,היו לי לא פעם התקלויות איתם ואני לא
יודע מתי בפעם הבאה ישלפו עליי סכין..נכון שעדיף להתעלם(אני מתעלם מרוב הערסים)אבל יש כאלה שפשוט
לא נותנים לך ברירה אחרת,האם שליפת אקדח וירית כדור לא קטלני כל שהוא לרגליהם יכולה להוות בעיה מבחינה
משפטית?? או שיתחשבו בזה שהכדורים לא קטלנים??,אשמח אם מישהו יציעה לי חלופה אחרת דווקא שמעתי שאלה טלסקופית יעילה מאד נגד מקרים כאלה מישהו יכול לומר לי את דעתו על זה??.תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ערסים הגנה עצמית

על ידי lior_baruch » 14 מרץ 2009, 12:55

WOLF500 כתב:שלום אני גר בסביבה אם הרבה מאד אשפה אנושית(הנקראת "ערסים")אותם אנשים שחושבים שכל הרחוב שלהם ומתנהגים בצורה מגעילה וחושבים שהם באיזה סרט אם איזה אולר 5 ס"מ,היו לי לא פעם התקלויות איתם ואני לא
יודע מתי בפעם הבאה ישלפו עליי סכין..נכון שעדיף להתעלם(אני מתעלם מרוב הערסים)אבל יש כאלה שפשוט
לא נותנים לך ברירה אחרת,האם שליפת אקדח וירית כדור לא קטלני כל שהוא לרגליהם יכולה להוות בעיה מבחינה
משפטית?? או שיתחשבו בזה שהכדורים לא קטלנים??,אשמח אם מישהו יציעה לי חלופה אחרת דווקא שמעתי שאלה טלסקופית יעילה מאד נגד מקרים כאלה מישהו יכול לומר לי את דעתו על זה??.תודה

מבחינתי, אני נושא עימי שני אמצעי הגנה עצמית לכל מקום ולכל עת - רגל ימין, רגל שמאל. את שתיהן אני דואג לתחזק באימונים פה ושם בכדי שברגע כמו הנ"ל, הן יגיבו באופן מדויק, אמין ולטווח ארוך - פשוט בורח משם.... :lol:

נאמר זאת כך, גם מול סיטואציה בה נשלפת מולי סכין, לא הייתי שולף אקדח ובמיוחד לא הייתי יורה בתוקף הפוטנציאלי ולו בשל העובדה שלדבריך, הם גרים בסביבתך... בסוף היום (וסוף האשפוז שלהם) הם חוזרים הבייתה, אתה עדיין גר שם וגם הם ול"ערסים" כאלה ואחרים, מחקרים הוכיחו שיש זיכרון נקמני ארוך... כך שלא הייתי נכנס לזה וחושב על דרכים אחרות ויצירתיות להתמודד עם זה מאשר להשתמש בנשק, חם או קר.

דבר נוסף, "ערסים" הם סוג של תרבית.. במקום שיש אחד, כנראה שתמיד יהיו עוד כמה והם מתרבים.. משמע שאם תתעסק עם אחד, תוך זמן קצר תמצא עצמך מוקף בעוד...

בברכת שבת שלום ושבוע טוב ולא אלים :)

ליאור.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WOLF500 » 14 מרץ 2009, 13:03

אי אפשר לוותר רק בגלל שהם כמה שולח אחד לאישפוז ואת הבאה אחריו לאישפוז ומבחנתי אפשר להמשיך..שישימו את היצר נקמנות המטופש שלהם בבית חולים מצידי,לקום ולברוח קל יותר שאין הרבה כאלה הבעיה שאני מוצף בערסים שמחפשים התנקלויות כל הזמן מרוב שמשעמם להם בסופו של דבר אני צריך להגן על עצמי כאן ועכשיו במקרים של תקיפה כי הרבה פעמים בריחה במקרא הטוב "תדליק" אותם עוד יותר לפעם הבאה ובמקרא הגרוע יותר יפילו אותי תוך כדי ריצה שהם עוד יותר רוצים להרביץ.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ron » 14 מרץ 2009, 13:41

ספריי פלפל יותר יעיל מאלה טלסקופית, אבל כל מקרה ייבחן לגופו ובמידה ותוגש נגדך תלונה יש סיכוי טוב שיאשימו אותך בתקיפה ואז תצטרך להוכיח הגנה עצמית. כמו שאמרו הפתרון הכי טוב זה לא להכנס לזה מלכתחילה אבל אם כבר קרה והשתמשת באלימות כזו או אחרת, תגיש תלונה במשטרה תדווח במדוייק מה קרה, איך הגבת ולמה זה היה לדעתך כח סביר בשביל למנוע את התקיפה. אם פעלת בגבול הסביר לא תואשם בדבר ונגד הצד השני ייפתח תיק על תקיפה (הכל לשיקול דעתו של קצין החקירות הקרוב...).
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 14 מרץ 2009, 15:14

WOLF500 כתב:אי אפשר לוותר רק בגלל שהם כמה שולח אחד לאישפוז ואת הבאה אחריו לאישפוז ומבחנתי אפשר להמשיך..שישימו את היצר נקמנות המטופש שלהם בבית חולים מצידי,לקום ולברוח קל יותר שאין הרבה כאלה הבעיה שאני מוצף בערסים שמחפשים התנקלויות כל הזמן מרוב שמשעמם להם בסופו של דבר אני צריך להגן על עצמי כאן ועכשיו במקרים של תקיפה כי הרבה פעמים בריחה במקרא הטוב "תדליק" אותם עוד יותר לפעם הבאה ובמקרא הגרוע יותר יפילו אותי תוך כדי ריצה שהם עוד יותר רוצים להרביץ.

איש יקר,
רשיון הנשק שניתן לך על ידי מדינת ישראל הוא למטרה אחת ויחידה - הגנה עצמית.
הוא לא למטרת שמירה, לא ליווי טיולים, לא כדי שתפתח במלחמה פרטית נגד הפשיעה ברחובות ולא למטרת דילול אוכלוסיה כזו או אחרת (אם כי אני יכול להבין לפעמים את הפיתוי).

במידה והחיים שלך בסכנה ואין לך אפשרות אחרת להתמודד עם הארוע הזה - כוונה שאם לא תגיב אז קיימת סכנה ממשית ומיידית לחיים שלך, תשתמש בנשק וכמובן תצטרך להסביר לרשויות את מעשיך.

במידה וזה לא המקרה, תמחל על כבודך הפגוע, תסתלק מהמקום, תשתה כוס מים ותרגע ותגיש תלונה במשטרה..מנסיון שלי לוקח להם זמן, לפעמים יותר מדי זמן אבל בסופו של דבר הם עושים את העבודה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WOLF500 » 14 מרץ 2009, 16:05

אני התכוונתי במקרים של הגנה עצמית אין לי בעיה להתעלם מהטיפשים האלה אבל לפעמים זה לא מספיק...
אז בעיקרון אם אני ישר מדווח למשטרה לא אמורים לחשוד שזאת לא הגנה עצמית בעיקרון?.
למרות שאני לא יודע אם לערס יש מספיק שכל לפנות למשטרה בכלל..
תודה לעונים(:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviran » 14 מרץ 2009, 16:56

בסיורים שיצאתי להם במשטרה, הייתי לוקח איתי 3 נשקים:
א. תרסיס פלפל - בעיקר נגד שיכורים ומסוממים מסוכנים.
ב. אלה טלסקופית קצרה (חיפשתי את הארוכה אבל לא מצאתי אז קניתי את זאת עם הידית ספוג השחורה) - למקרה של קטטה מרובה. כמובן שיש להיזהר איתה כי מכה של כזאת אלה בראש שוות ערך לכדור אקדח בריאות.
ג. קרבין M1 או קרבין M1 מקוצר - למקרה של סכנת חיים ושל מצב שאין ברירה אחרת.

למזלי, לא הייתי צריך להשתמש באף אחד משלושת אלו, וטוב שלא הייתי צריך להשתמש בשלישי.. כי עד שהייתי טוען מחסנית, סביר להניח שכבר היו לי 72 בתולות. (לצערי, למתנדבים אסור ללכת עם מכסנית בפנים ובטח שלא עם כדור בבית הבליעה ונצור.. כך שרוב המתנדבים מעדיפים כבר להרביץ עם הנשק).

כמובן שכל אלה זה בנוסף לציוד המשטרתי האחר (לא הגנתי..)
אתאיזם ישראל:
http://www.atheism-israel.org
כי מדע היא לא מילה גסה :-)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 14 מרץ 2009, 17:00

עוד נקודה אחת: שים לב טוב-טוב, אין דבר כזה "כדור לא קטלני". כל כדור תקני - קטלני. כל כדור לא תקני - עבירה על החוק. שימוש בנשק קטלני - מוצא אחרון בהחלט, ואת זה אתה תצטרך להוכיח, ואל תצפה להבנה והאדה יתרה מצד השופט, ההפך הוא הנכון.
ראשית - אל תכנס למצבים. ואני מתכוון, באמת אל תכנס, בלי התממות.
נכנסת בכל זאת למצב - תנסה לנתק מגע במהירות האפשרית (פוליטיקלי קורקט למושג "תברח משם")
אי אפשר לברוח - תנסה להשתמש באצעי לא קטלני שלא דורש מגע, תרסיס פלפל מומלץ. בשום פנים ואופן לא אלות, סכינים, נונצ'אקות וכו', כל אלה נופלים תחת הגדרת "נשק קר" ונשיאתם לא חוקית. לאחר השימוש - הגש עזרה רפואית לנפגע במידת הצורך, הגש תלונה מנומקת ומפורטת למשטרה.
אם באמת, אבל באמת אין ברירה, עד כדי שעדיף לשבת בכלא, תשקול להשתמש באקדח לצורך נטרול התוקף/ים. לאחר מכן - הגש עזרה רפואית לנפגע במידת הצורך, הגש מידית תלונה מנומקת ומפורטת במיוחד למשטרה באופן מידי, רשום את פרטי העדים. זכור, אתה תהיה תחת חקירה פלילית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי aviran » 14 מרץ 2009, 17:18

לדעתי אתה טועה בדבר אחד.
אני לא יודע מה בנוגע לאזרחים אבל שוטרים משתמשים באלות. למען האמת, זה האמצעי האהוב על הבלשים והשוטרים בעת קטטות כי מספיקה מכה אחת איתו ואתה יכול לעבור לאדם הבא.
אני חושב שגם האזרחים יכולים להשתמש באלות ואף היו תקדימים של אדם שהשתמש באלה (פלסטיק האמת) ונמצא זכאי.
אתאיזם ישראל:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 14 מרץ 2009, 17:34

aviran

אנחנו לא שוטרים ומה שמותר להם לנו אסור

אז לא מעניין אף אחד במה משתמש השוטר, כל עוד שאנחנו אזרחים אנחנו יכולים להשתמש
קודם כל בראש

לך תסביר אחר כך מול שופט "אבל לשוטרים מותר להשתמש באלות"
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקי » 14 מרץ 2009, 17:50

אצלי האיזור יש פריקים

אולי נתחלף ...?

אני לפעמים יושב איתם ומנסה להבין למה הם מחליטים לשבת דווקא מתחת לחלון שלי ולעשות רעש.
ערב אחד הזמנתי אותם אלי לבירה וכשהגיע השעה 12 בלילה
פתחתי את הדלת ואמרתי להם חברים יקרים פיפי ולישון
ובפעם הבאה שאראה אתכם למטה אחרי 12:00 בלילה זה יגמר אחרת .
ככשאלו מה למה איך ....
כתבתי להם על פתק את השמות - " בלינסון - מאיר - תל השומר "
מאז ועז היום אפילו בית העלמין יותר רועש .

לא צריך אקדחים גז פלפל ואלות זה סתם יסבך אותך

עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי aviran » 14 מרץ 2009, 18:56

לא ידעתי שמותר להציע דברים לא חוקים :?

ומה שכתבתי על שוטרים, כמו שציינתי, לדעתי, תקף גם על אזרחים. השוטרים היה להדגמה.
אתאיזם ישראל:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ron » 14 מרץ 2009, 20:08

aviran לא כל מה שמותר לשוטר לעשות מותר לאזרח, המחוקק נתן למשטרה מספר כלים ובעזרתם לאכוף את החוק, גם לאמבולנס או לכבאית אסור לעבור על חוקי תנועה שלשוטר בניידת מותר. אלה היא אחד מכלי עבודתו של השוטר ובקטטות האלה משמשת להגנה על חיי השוטר וגם על חיי המשתתפים בקטטה ולא על מנת לפגוע בהם, לידיעתך שימוש באלה זה נושא שמקבל דגש רב בבי"ס לכושר מבצעי של המשטרה שם לומדים איך לבצע הישתלטות על חשוד בלי לשבור לו עצמות ואיך לפזר הפגנות בלי לגרום נזק בלתי הפיך. חשוב לציין שאדם שימצא בקטטה עם אלה כנראה יעצר ויואשם בתקיפה בנסיבות מחמירות כי הוא כנראה לא הגיע איתה למקום עם מטרות כשרות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviran » 14 מרץ 2009, 21:45

השכלתי מהתגובה של רון.

רק שאלה קטנה. היס"מ משתמשים באלות שיכולות לגרום הרבה נכויות עם מכה באזור נכון, וחלק מהבילוש משתמשת באלות הברזל (מבלי כמובן שרשויות החוק יודעות או שפשוט מעלימות עין), איך אפשר להסביר את זה? הם כן גורמים נזקים בלתי הפיכים אבל הרשויות מעדיפות לשתוק..
אתאיזם ישראל:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי WOLF500 » 14 מרץ 2009, 22:51

לSPY אבל יש תחמושות כמו של פיזור הפגנות שהן לא קטלניות לא? או שזה משהו אחר?...
בכל מיקרא במיוחד לפי מה שאמרו כאן אני מעדיף אלה טלסקופית אקדח קטלני מידי ואפילו
שאני שונא את הערסים האלה הדבר האחרון שאני שמישהו יהיה נכה או אפילו ימות בגללי...
בקיצור אלה בצלעות ושיחפשו את החברים שלהם(:
דרך אגב קצת קשה לדמיין ערס במשטרה ואומר"בזמן שבאתי להביא באיזה אחד דקירה המנאיק הזה בא והוציא אלה..
אני רוצה להגיש על האמאמה שלו תלונה!" :?

בקשר לבריחה:רוב הזמן אני פשוט מתעלם מהם ומנפנף אותם מימני אבל לפעמים הם ישר מתחילים לבוא בתוקפנות ולא פעם כמעט הותקפתי בדרך כלל יותר קל לברוח כשלא כל האזור זה ערסים חסרי עניין בחיים):
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד