ירי מבעד לשמשת רכב

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ירי מבעד לשמשת רכב

על ידי יהודג » 11 מרץ 2009, 21:06

שוב תודה לכל המשיבים.
ראשית מרשים לראות איזו היענות יש בפורום! ותודה לכל אנשי המקצוע על התגובות המחכימות.
להלן תגובות למס' תשובות שנכתבו לדברי:
1. הכל התחיל מחבר שלי שנסע בכביש 60 (כביש שחוצה את יו"ש מדרום לצפון) בשלב מסויים של הנסיעה הוא הבחין כ-100 מ' לפניו בשלושה ערבים עומדים בצד הכביש הוא חשש שמתבשל כאן אירוע ודרך את אקדחו, כשהיה במרחק קטן מהם הושלך לעברו סלע קטן (בגודל של כדורעף...) שרק בנס לא חדר אל תוך הרכב, ירי מהיר שלו מתוך הרכב לעבר הפורעים גרם לשני האחרים לשמוט את האבנים מידם ולנוס מן המקום.
2. זריקת אבנים מסכנת חיים. החל ממוות ישיר מפגיעת אבן כפי שקרה לבכור ז'אן שנהרג במה שמכונה 'מהומות אוקטובר' כתוצאה מאבן שספג סמוך לגיסאר א זרקא, אולם הרבה יותר מצוי ולא פחות מסוכן היא ספיגת אבן שאפילו לא חודרת לרכב אבל גורמת לנהג איבוד שליטה והתהפכות (חישבו כיצד במהירות של 90 קמ"ש הופכת שמשת הרכב לרשת צפופה של קורי עכביש שלא רואים בעדם כלום...). ההתייחסות של זורקי אבנים אמורה להיות שווה כמעט לחלוטין לרוצח החמוש בנשק חם. דרך אגב מבחינה משפטית בכל מקרה של פתיחה באש על היורה להוכיח כי היה בסכנת חיים ולא משנה אם האיום על חייו היה באבן או בנשק חם.
3. היה מי שטען שאין כזה דבר 'ירי הרתעתי'. אני מקבל עקרונית את האמירה שנשק אמור להיות מופעל רק במקרים של סכנת חיים ממשית, אולם, לעיתים ישנה כרוניקה של התפתחות מצב כזה - כלומר בנקודת זמן זו אין עדייןסכנת חיים אבל יש תהליך שעומד להבשיל ולהגיע למב כזה. לדוגמא: התקהלות של כמה עשרות פורעים במרחק של עשרות מטרים איננה מסכנת ממשית, אולם ההתקרבות שלהם אלי תסכן אותי, אני יכול להמתין להתקרבות ואז לירות ע"מ לפגוע באלו שמסכנים את חיי, אולם ייתכן שירי באויר בעודם רחוקים ימנע מהם להגיע למצב בו יוכלו לאיים על חיי באופן ממשי.
4. דגם האקדח שלי הוא mod 5928 והקליבר הוא 9X19.
שוב תודה לכל המשיבים ושלא נזדקק לירי הגנתי כלל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי טולדו » 11 מרץ 2009, 21:20

אפילו שהשרשור הזה נסגר, הוא מעלה שאלות רבות .

אע"פ שהיו הרבה דיונים בעניין פה, עדיין הדברים לוטים בערפל .

זה מתקשר לכל מה שאני מציע - הוזלת עלויות נשק, וגם אימונים . אילו היה מעוגן בחוק שתושב ישובי קו התפר או כל מקום אחר שיוחלט כמסוכן יוכל לעבור קורס מסובסד ע"י הממשלה בנושאים האלה, הרבה פיגועים היו יכולים להימנע.

מי יודע בכלל על כל הטקטיקות שנכתבו פה. אזרח פשוט כמוני מן השורה הנוסע כל יום על 443 ועובד בעטרות ,
חשוף כל יום למציאות עוינית אין לו כסף להכשרה כזו . אצלי בעבודה לא נתנו לי רכב עם שמשה ממוגנת ( אפילו לא עם מזגן).

ירי הרתעתי , עם כל הכבוד לא שווה גרוש . בנסיעת לילה ב443 אתה מקבל אבן ולא יודע מאיפה קבלת אותה.

עם הדרכה מקצועית נכונה , בטוח שאפשר להתמודד- אך יש לכך עלויות שאני חושב שהממשלה שהקימה אזורי תעשיה
למשל במקומות מועדים לפורענות ( או כאלו שהיו שם פיגועים כבר) צריכה לתת מענה והדרכה מסובסדת לאזרח
שבא לקיים ולהתפרנס במקומות האלו.

מי שעובר זאת יודע כי למעשה בסופו של יום , הוא ברווזון נייח במטווח על הכביש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itsoubil » 11 מרץ 2009, 21:50

טולדו כתב:עם הדרכה מקצועית נכונה , בטוח שאפשר להתמודד- אך יש לכך עלויות שאני חושב שהממשלה שהקימה אזורי תעשיה
למשל במקומות מועדים לפורענות ( או כאלו שהיו שם פיגועים כבר) צריכה לתת מענה והדרכה מסובסדת לאזרח
שבא לקיים ולהתפרנס במקומות האלו.

מי שעובר זאת יודע כי למעשה בסופו של יום , הוא ברווזון נייח במטווח על הכביש.

אין טעם להאשים או לצפות מהממשלה להשקעה באזרח,בטח ובטח שלא לצפות מה"אגף לרישוי ופיקוח".
חשוב לך תשקיע,לגבי סיבסוד גם לזאת יש פיתרון,תנסה לארגן קבוצה של חברים,אני בטוח שישמחו לתת לכם מחיר טוב יותר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 12 מרץ 2009, 10:00

בענין זריקת אבנים אין פסיקה אחדה וחד משמעית יש מיקראים לכאן ולכאן .
למעשה מה שאומרת בפועל מערכת המשפט הוא שיש לבחון כל מיקרא לגופו ולהחליט אים באותו מיקרא ספציפי
התקימה סכנה מידית אוו לא ואים היו דרכים אחרות למניעת אותה סכנה .
ופה מובן שיש הבדל בין נהג שרכבו נתקע בשטח עויין (כמובן שהוא לא יכל לדעת שזה מה שיקרא שהתחיל הנסיעה)
לבין אחד שהחליט לצאת לטיול של שבת בכפר באיזור A כשהוא לובש חולצת "מוות לירוקים".
יש הבדל בין נהג ברכב ממוגן לאחד שרכבו לא כזה וכ"ו .

יהודג אני רואה שאתה מודע היטב למשמעות של פתיחה באש
אני גם בטוח שאתה יודע שכל כדור שיוצא מהנשק שלך הוא באחריותך ועלך להצדיק את יריתו .
קשה לראות איך אתה מצדיק למשל כדור שפגע בעובר עורך כתוצאה מירי "התרעתי" שירתה כתוצאה של "כרוניקה "
בקיצור תמיד אתה חייב להיות בטוח במטרה אליה אתה יורה אים זה האדמה ליד רגלי הפורעים אוו האוויר שבראות שלהם
ועלך להיות מוכן להצדיק ולהסביר את פעולתך ולהוכיח שנקטתה בכל האמצעים כדי למנוע פגיעה לא רצויה אוו החרפת האורע וזאת היתה דרך הפעולה האחרונה שנשארה פתוחה לפנך .
והמינימום לכך הוא לירות ירי מכוון בין כוונות .
בקיצור אתה רואה פורעים במרחק עשרות מטר ממך ?
תסתלק מהמקום ותודיעה לכוחות הביטחון .
אתה לא יכול להסתלק מכורח הנסיבות ?
תתקשר עם כוחות הביטחון תודיעה על מצבך ,פתח מעט את החלון תזהיר שאתה הולך לפתוח באש ותדרוך בהפגנתיות
את הנשק .
לא עוזר?
ירי בין כוונות דרך הפתח בחלון כאשר הקנה בולט מחוץ לרכב לכיוון האדמה לרגלי הפורעים .
לא עוזר ?
ירי לאוויר שבראות .
תימנה בכל מחיר מירי דרך החלון אוו ירי בתנועה בטח ובטח אים אתה הנהג .

לגבי תחמושת ממולצת בקוטר 9 ארוך אני משתמש בהידרה שוק של פדראל 124 גרין בלחץ +P+ לאחר שבדקתי
שהכלי שלי מזין אותה ללא בעיות ,בין היתר משיקולי חדירות של מכשולים קלים בדרך ולקיחה בחשבון של אופציהלירי לא
חזיתי במטרה .

טולדו- כמו שאמר המלך לואי "המדינה זה אני" אוו במקרא שלנו אנחנו.
המדינה לא יכולה לממן יש מאין ככה שהאופציה למימון כל שהוא הוא היא אוו להעלות מסים שעל זה נשלם אנחנו גם כן אוו קיצוץ במקומות אחרים ואני יכול לחשוב על 1001 סעיפים שמחיבים התערבות של המדינה הרבה לפני מימון אמוני הישרדות לאזרח החמוש .
בנוסף לזה כאשר אתה אני אוו כל אחד מאיתנו שוקל מקום עבודה אוו מקום מגורים עלינו לשקול את כל ההשלכות .
אני מתגורר מעבר לקו הירוק וכאשר עברתי לכאן היה ברור לי לאיזה מציאות אני נכנס .
אני משלם בכל שנה 480 שקלים היטל שמירה (למרות שאני היתי מעדיף לשמור כמה שעות בכל חודש ,ולא בגלל הכסף)
ולי עוד אין עדין ילדים בגיל מסגרות החובה ,שאז אני יחוייב בעוד היטל בגין שמירה מתוגברת במסדות הלימוד ופיעלויות חוץ.
באותה מידה חייב לדעתי לקחת כל נושא נשק בחשבון הוצאה כספית נוספת בגין אימונים ואחזקת נשק תקין(ולקזז את זה
מהמשכורת השנתית במקרא כמו שלך למשל ) .
בנוסף לזה המדינה כן ממנת את עלויות המלאות במקומות שהיא מוצאת לנכון ע"י ניפוק של נשק צבאי לתושבים
וקיום של שני אמונים לשנה ע"י מימון של כיתות כוננות ,הפעלה של צה"ל בישובים ולאורך הצירים כמו כביש 443 ואחרים
פריסה מתוגברת של מג"ב ומשטרה בירושלים .............
לדעת המדינה זאת חבילת הגנה מספקת לאזרח ,האישור לנשיאה של נשק הוא בנוסף לחבילת הביטחון והוא בונוס בלבד .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי lyuv » 12 מרץ 2009, 10:01

יהודג כתב:הכל התחיל מחבר שלי שנסע בכביש 60 (כביש שחוצה את יו"ש מדרום לצפון) בשלב מסויים של הנסיעה הוא הבחין כ-100 מ' לפניו בשלושה ערבים עומדים בצד הכביש הוא חשש שמתבשל כאן אירוע ודרך את אקדחו, כשהיה במרחק קטן מהם הושלך לעברו סלע קטן (בגודל של כדורעף...) שרק בנס לא חדר אל תוך הרכב, ירי מהיר שלו מתוך הרכב לעבר הפורעים גרם לשני האחרים לשמוט את האבנים מידם ולנוס מן המקום.

משהו מסריח מאוד בסיפור הזה.
אבן בגודל כזה יכולה היתה להזרק במרחק מטרים בודדים בלבד מהמכונית המתקרבת. במהירות נסיעה מתונה, הזמן מהרגע שהנהג מבין שניזרקה אבן ועד שהמכונית חולפת על פני הזורקים הוא חלקיקי שניה לכל היותר. אבן שעדין לא נזרקה כבר לא יכולה להוות סכנה. כך שאין צורך בירי, וגם לא נראה אפשרי (למעט ירי לאחור).

לעומת זאת, אם באמת התבצע ירי שהיה לו ערך להפסקת ידוי האבנים, זה אומר שהנהג עצר או האט מאוד מאוד. דבר המעיד שכוונתו לא היתה להציל את עצמו, אלא לפגוע באותם שלושה. מעשה חמור המכונה (בצדק) "נסיון לרצח".

כמובן שבנסיעה ב 80-90 קמ"ש (כגון המקרה בג'יסר-א-זרקא) אבן עשויה להיות קטלנית, אבל גם אין שום אפשרות וערך לירי להגנה עצמית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יהודג » 12 מרץ 2009, 11:09

LYUV כתב: משהו מסריח מאוד בסיפור הזה.
אבן בגודל כזה יכולה היתה להזרק במרחק מטרים בודדים בלבד מהמכונית המתקרבת. במהירות נסיעה מתונה, הזמן מהרגע שהנהג מבין שניזרקה אבן ועד שהמכונית חולפת על פני הזורקים הוא חלקיקי שניה לכל היותר. אבן שעדין לא נזרקה כבר לא יכולה להוות סכנה. כך שאין צורך בירי, וגם לא נראה אפשרי (למעט ירי לאחור).

לעומת זאת, אם באמת התבצע ירי שהיה לו ערך להפסקת ידוי האבנים, זה אומר שהנהג עצר או האט מאוד מאוד. דבר המעיד שכוונתו לא היתה להציל את עצמו, אלא לפגוע באותם שלושה. מעשה חמור המכונה (בצדק) "נסיון לרצח".

תגובתי: לא חשבת על האפשרות הפשוטה שהם לא עמדו בדבוקה אלא במרחק של 15 מ' בין אחד לשני?...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי lyuv » 12 מרץ 2009, 14:11

יהודג כתב:תגובתי: לא חשבת על האפשרות הפשוטה שהם לא עמדו בדבוקה אלא במרחק של 15 מ' בין אחד לשני?...

גם אם היו מפוזרים, במהירות סולידית של 60 קמ"ש הזמן בין אחד לשני הוא 0.9 שניה. גם אם החבר שלך הוא ספידי גונזלס, והספיק להבין מה קורה, להחליט לירות ולירות בפחות מהזמן הזה, למיידה השני לא היה נותר זמן להיבהל ולהתחרט. או שבאותו רגע האבן השניה כבר היתה בתעופה, או שמתחילה לא היתה כוונה לזרוק אותה.

מה לעשות, הפיזיקה היא פיזיקה. משום מה אני נזכר במשל של זבוב שעמד על פר שמשך מחרשה, ובסוף היום הביט אחור ואמר בגאוה, תראה כמה הרבה חרשנו.

לא כל אחד שחטף אבן, נתן גז וירה בפאניקה הרבה אחרי המקום, הוא גיבור. ולא חשוב כמה הוא מנפח את הסיפור שהוא מספר לחברים שלו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי daon » 12 מרץ 2009, 20:27

itsoubil כתב:ערב טוב
כולם ענו יפה לגבי התנהגות קליע במעבר בזגוגית זאת או אחרת.
אך לא התיחסו לחלק הראשון בדבריו של האדון.שהוא בעייתי יותר בשאלה.
אם לא שינו את החוק,אז לי לא ידוע כי זריקת אבנים נכנסת לקטגוריה של סכנת חיים,כך שאסור לפתוח באש.
כמו כן רשום כי הרכב ממוגן אבנים,אז פה נסגר עניין סכנת החיים.

זה לא מדוייק, ההוראה בצבא הייתה לירות לכיוון מחבלים שזרקו אבנים בעיקר על מנת להבריח אותם ולעצור בהמשך על מנת שישתחררו אחרי יומיים, לרוב גם לא מדובר ב"חצץ", אלא בבלוקים משולבים ואבנים כבדות שיכולות לגרום לאבדות בנפש, אבן שפוגעת ברכב לא משנה כמה הוא ממוגן יכול להוציא אוו מאיזון ולגרום לתאונה\התהפכות של הרכב או מה שלא יהיה, כמו כן גם למיגון יש עמידות מסויימת ולא 100% לכל החיים, כמו כן לא תמיד מדובר בזכוכית, כבר יצא לי לראות חלונות מיגון לאבנים מפלסטיק, כך שכל הנתונים יכולים להיות שונים עד כמה שידוע לי, והפלסטיק לא מתנפץ לרסיסים אלא משאיר סימן מקומי (חלק מהעמידות), אז במידה ואתה יכול לירות באותה נקודה והחלו הוא לא חלון זכוכית אז אולי....

יונתן.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.

וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי טולדו » 12 מרץ 2009, 23:19

כמות מקרי האבנים רבה , וכל מקרה שונה מחברו . הן בתגובה והן בתוצאה.
לכולכם יש תשובות הגיוניות , מקצועיות , נכונות .

יש זורקי אבנים שגם דריכת אקדח במפגיע לא תזיז להם - ואין מה לעשות חוץ מלקבל את הבלטה.
( או על האוטו , או על הראש חס ושלום ) .

הכל שאלה של פילוסופיה, גם בקבוק תבערה בסופו של דבר יכול להיות סוג נשק שאין להתמודד עמו , כמו אבן .
העקרון הוא איך תתמודד עם חוסר האונים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 13 מרץ 2009, 10:48

טולדו כתב:הכל שאלה של פילוסופיה, גם בקבוק תבערה בסופו של דבר יכול להיות סוג נשק שאין להתמודד עמו , כמו אבן .
העקרון הוא איך תתמודד עם חוסר האונים.

בטח לא ע"י ירי לא מבוקר :!:
אקדח הוא בראש ובראשונה אמצעי הגנה עלך חייך וחיי משפתך ,אחרי זה הוא יכול לשמש לכיף במטווח .
הוא לא ערוץ לפריקת מתחים עצבים אוו תגובה לתחושות כאלו ואחרות .
תיתן לאחד מהנ"ל להשתלט עלך ?
יהיו לך הרבה בעיות להתמודד איתם ,כמו איך אני שורד את הלילה הקרוב בקרבת צואת האנושות במעצר ,איך אני ישן
כל הלילה ,איך אני מתקלח וכ"ו .
כי תהיה בטוח שאים ירי "התרעתי" שכזה פוגע במקרא במישהוא שנראה לכאורה אפילו לא מעורב בתקרית
אתה מתמודד עם תביעה בגין משהוא שבין גרמת חבלה חמורה לבין הריגה .
נגזרים מאלה מעצר ממושך משפט ממושך עוד יותר אולי אפילו כמה שנים מאחורי הסורגים ותביעה אזרחית של המשפחה.
זה במישור החוקי נטו ,תיקח בחשבון גם שלום לנשק לצמיתות בו בזמן שיש לך חמולה שלמה שאולי מתכננת ניקמת דם .
איך זה עומד מול תחושת חוסר העונים :?:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל ח. » 13 מרץ 2009, 13:16

הייתי רוצה להתחצף ולעשות סדר:
1. מהבחינה המשפטית: אין כל דרך לנבא מה תהיה החלטתו של שופט. אתה תצטרך לדקלם: "אמצעי-כוונה-יכולת" ולקוות לטוב.
2. כל נסיון, ולו הקטן ביותר, להתעסק עם האקדח בזמן נסיעה יגרום לאובדן שליטה מיידי על הרכב ולתאונה. זכור שרוב הפיגועים נגרמו מהלחץ הראשוני שגרם לאובדן שליטה (ע"ע מקרה משפחת חטואל...). צריך להתאמן הרבה מאוד, מאוד, כדי להיות מסוגל לשלוף אקדח ו/או לכוון תוך כדי נסיעה.
3. נסיונות של ירי דרך חלונות פוליקרבונט או זכוכית מלמדים שלא זוהתה פגיעה אפילו במטרות שהוצבו 2 מטרים מהרכב! במטרה שהוצבה מטר וחצי מהרכב זוהה בדל של חיכוך בקצה...הקליע פשוט טס לכיוון בלתי מזוהה.
4. ירי מבעד לזכוכית ו/או חלונות פוליקרבונט יכולים לגרום לנזק חמור: הקליע מתיך חלק מהזכוכית / פלסטיק וקיימת סכנת שאיפה של חלקיקי זכוכית זעירים לריאות.
5. באירוע של סכנת חיים האפשרויות הן: או לתת גז ולהימלט או לעצור בצד ולנהל קרב. כל פיתרון אחר הוא הרה אסון עבורך.
("June '67 taught them respect..." (Sabaton"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviran » 13 מרץ 2009, 14:50

לוליק כתב:הייתי רוצה להתחצף ולעשות סדר:
1. מהבחינה המשפטית: אין כל דרך לנבא מה תהיה החלטתו של שופט. אתה תצטרך לדקלם: "אמצעי-כוונה-יכולת" ולקוות לטוב.
2. כל נסיון, ולו הקטן ביותר, להתעסק עם האקדח בזמן נסיעה יגרום לאובדן שליטה מיידי על הרכב ולתאונה. זכור שרוב הפיגועים נגרמו מהלחץ הראשוני שגרם לאובדן שליטה (ע"ע מקרה משפחת חטואל...). צריך להתאמן הרבה מאוד, מאוד, כדי להיות מסוגל לשלוף אקדח ו/או לכוון תוך כדי נסיעה.
3. נסיונות של ירי דרך חלונות פוליקרבונט או זכוכית מלמדים שלא זוהתה פגיעה אפילו במטרות שהוצבו 2 מטרים מהרכב! במטרה שהוצבה מטר וחצי מהרכב זוהה בדל של חיכוך בקצה...הקליע פשוט טס לכיוון בלתי מזוהה.
4. ירי מבעד לזכוכית ו/או חלונות פוליקרבונט יכולים לגרום לנזק חמור: הקליע מתיך חלק מהזכוכית / פלסטיק וקיימת סכנת שאיפה של חלקיקי זכוכית זעירים לריאות.
5. באירוע של סכנת חיים האפשרויות הן: או לתת גז ולהימלט או לעצור בצד ולנהל קרב. כל פיתרון אחר הוא הרה אסון עבורך.

לא יודע למה, לנהל קרב עם אקדח כשלצד השני עלול להיות AK-47 לא נראה לי הדבר הכי נעים.. למרות שהרוב זה בעצם מיידי אבנים אז זה לא הכי נורא אם הם מספיק טיפשים ולא מתחבאים..
אתאיזם ישראל:
http://www.atheism-israel.org
כי מדע היא לא מילה גסה :-)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל ח. » 13 מרץ 2009, 15:22

"הרוב זה מיידי אבנים"? לפני רגע כתבת שמדובר בקלצ'ניקוב. אולי תחליט? כך או כך, אני לא יודע כמה פעמים נסעת אתה בכבישי יהודה ושומרון בשנה/עשור האחרונים, אבל כתושב האיזור אני יכול לומר שעיקר האיומים הם בקת"בים וכאלה אנחנו חוטפים השכם והערב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aviran » 14 מרץ 2009, 16:44

לוליק כתב:"הרוב זה מיידי אבנים"? לפני רגע כתבת שמדובר בקלצ'ניקוב. אולי תחליט? כך או כך, אני לא יודע כמה פעמים נסעת אתה בכבישי יהודה ושומרון בשנה/עשור האחרונים, אבל כתושב האיזור אני יכול לומר שעיקר האיומים הם בקת"בים וכאלה אנחנו חוטפים השכם והערב.

התכוונתי שבמידה ויש להם AK-47..
האמת, אני לא יודע למה אנשים בכלל בוחרים לגור שם..
בכל מקרה, אם אתה אומר שהרוב זה בקת"בים, אז זה קצת חדש לי.. חשבתי שזה בדר"כ אבנים..
אתאיזם ישראל:
http://www.atheism-israel.org
כי מדע היא לא מילה גסה :-)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל ח. » 14 מרץ 2009, 19:39

"האמת, אני לא יודע למה אנשים בכלל בוחרים לגור שם..." ? אולי כדי שאנשים כמוך יוכלו להשמיע הערות מטופשות (ועוד בשפה עילגת!) בפורומים באינטרנט בשקט...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד