חשד: מפעל נשק בת"א ייצר אקדחים עבור עבריינים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשד: מפעל נשק בת"א ייצר אקדחים עבור עבריינים

על ידי spy » 12 מרץ 2009, 18:11

נוסע מתמיד כתב:...ובקשר להידוק הפיקוח כבר היה מקרה של מכירת תחמושת לא חוקית לערבים על ידי סוחר נשק (נשפט והורשע) ולא צמצמו את מכירת התחמושת או אסרו אותה בגלל מקרה זה.

דווקא כן צמצמו. פעם בכל חידוש רשיון היית יכול לקנות 100 כדורים, אח"כ - 50 כד', עכשיו - מותר לאדם להחזיק 50 כד' בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נוסע מתמיד » 12 מרץ 2009, 19:34

SPY כתב
דווקא כן צמצמו. פעם בכל חידוש רשיון היית יכול לקנות 100 כדורים, אח"כ - 50 כד', עכשיו - מותר לאדם להחזיק 50 כד' בסך הכל.

משרד הפנים אכן צמצם אבל ללא קשר לאותה מכירה לא חוקית.
המדיניות היום היא למנוע מאזרחים להחזיק נשק אני מקווה שזה לא הדבר שיגביר את מדיניות משה"פ.
ובכלל תמיד יהיו לעבריינים כלי נשק, אם לא מחנות או גניבה מאזרחים אז מגניבה מצה"ל.

אבל הדבר המענין הוא שאם יש עבריין שהוא משת"פ של המשטרה הם יסדרו לו רשיון וישנם לא מעט מקרים שהם גל יהיו מוגבלים ברכישת תחמושת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 מרץ 2009, 22:09

נוסע מתמיד כתב:עלפי הכתוב בוואלה לכאורה יוצרו מאות אקדחים לא חוקיים על ידי גניבת חלקים מחברת בול.
אם כך הדבר תמוהה שהבעלים לא ידעו שנעלמים חלקים ובודאי חלקים כמו צינות וגופים.
אני לא מכיר את הכעלים של בול אבל אני מקווה בשבלם שהכמויות מופרחות ושהם לא ידעו דבר.

אני לא יודע אם הבעלים היו מעורבים או לא, אבל בקשר לייצור צינות וגופים העניין יותר פשוט מאשר אתם חושבים.

כל צינה מתחילה את החיים שלה בתור בלוק סתמי של מתכת. מישהו בכלל סופר כמה כאלה מקיא ה-CNC ביום?
פועל ליד המכונה יכול לזרוק לארגז של החלקים הפסולים (שהולכים אחר כך למחזור) כל פעם כמה צינות כאלה בכל יום בלי שאף אחד ירגיש ואחר כך לאסוף אותם בזמנו החופשי. אותו כנ"ל לגבי קנים שמתחילים את החיים שלהם בתור מוט פלדה סתמי.. מישהו סופר אם ייצרת 100 קנים ביום או 105?
ולגבי גופים פולימריים זה בכלל בדיחה... אתם יודעים כמה חומר הולך לאיבוד? גוף פולימרי מקבל את החיים שלו כגוף של אקדח אחרי שהוטבעה בתוכו פחית עם מסט"ב.
רק אחרי שהחלקים מיוצרים, מוטבעים ועברו ביקורת איכות רק אז מתחילים לספור אותם..

לגבי מעורבות הבעלים או לא - ימים יגידו..
אבל לא אתפלא אם הם היו נתונים לסחיטות ולחצים של גורמים בעולם התחתוו שאמרו להם "או שתמכרו לנו או שתמכרו"...וכמובן עם איך שהמשטרה עובדת פניה אליה ישר תזמין מטען בתוך המכונית..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 13 מרץ 2009, 17:47

איתמר,

אני לא מבין את הזלזול שלך בתהליכי עבודה מכנים. לגבי חלק מהחלקים שציינת כנראה שבאמת אין הקפדה על כמויות. אבל צינות וקנים מייצרים מסגסוגות מסוימות שעוברות תהליכים תרמיים מסוימים ונדרשת אחידות חומר מאוד גבוהה. כל הדברים האלו מהווים שיקול כספי בהזמנת חומר (יקר יקר יקר!), להעלים אפילו אחוזים בודדים מהייצור יורגש מיד.

גם ב CNC כאשר מבצעים עיבודי מתכת מדויקים (מקבילות מישוריות טולרנסים וטיב פני שטח) ונדרשים כרסומים קטנים, העבודה לוקחת זמן, אפילו אם היא אוטומטית לחלוטין עדיין ירגישו מהר מאוד אם המכונה עבדה 8 שעות אבל יוצרה כמות מחלקים שמתאימה לזמן עבודה של 6 שעות.

לחריצת קנים נדרש להבנתי ציוד ייעודי, האם קיימות בבול יותר מעמדת חריצה אחת? מפעיל הציוד יכול בקלות לעקוב כמה יחידות בוצעו בכל יום.

מה שכתבת מתאים יותר לדעתי למפעל שמייצר חלקים בפאנצ' בכמויות של אלפי יחידות ביום - לא למפעל נשק.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 13 מרץ 2009, 20:16

גיא,

אני לא מזלזל בשום דבר.
בזמנו עבדתי במפעל שעסק בייצור ביטחוני שייצר פריטים הרבה יותר יקרים, גדולים ומסווגים מאשר אקדחים. מאז כבר עברו כמה ליטרים של ביוב בירקון - אבל אני מניח שהדברים נשארו כמו שהם. למפעל היה גם פס ייצור שעסק בשיבוב ב-CNC, מחרטות וכל מה שאתה מעלה בדמיונך.
למרות כל מה שאתה אומר הקלות שבה מכלולים שלמים הגיעו לערמה של ה"פסולים" בחצר הייתה בלתי נסבלת.
הקלות שבה מישהו לקח גוש חומר ועשה איתו כרצונו גם הייתה בלתי נסבלת.
מה לעשות, כשאתה עוסק בייצור המוני אף אחד לא בדיוק סופר את הדברים האלה..
ועוד לא נכנסנו לייצור של גופי אקדחים בהזרקת פלסטיק בלחץ. מה בדיוק תספור שם? את ה"אינסרטים" ממתכת של המסילות? הם מגיעים בארגזים כמו זבל.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 13 מרץ 2009, 20:29

לא כולם מייצרים. בד"כ מפעלים קטנים, עובדים לפי "עונות השנה"=CYCLES בהם הם מייעדים חודש או חודשיים בשנה לייצור, ולאחר מכן פשוט קונים אחד מן השני בכמויות להשלים פערים/חוסרים. כמו כן, יותר קל לקנות מיצרן גדול קנים/צינות BLANK ולעשות התאמות, מאשר להתחיל ליצר לבד או לחלופין לתת ייצור למיקור חוץ במפעל בסין(לדוגמה).
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 13 מרץ 2009, 21:00

איתמר,

כדי שלא יהיה אקדח בסוף תהליך מספיק שחלק אחד חסר. אם יש לך את הזרקות הפלסטיק והצינות אבל אין קנה - אפילו לעולם הפשע כזו יחידה חסרה לא תעזור.

בלי חלילה לזלזל, אבל העובדה שהזכרת שמדובר בתעשייה בטחונית (אולי אפילו לפני שהופרט - אם בכלל ?) מרמז על מנטליות מסוימת ומוכרת. מ"בול" שהוא גוף פרטי קשה לי להאמין שכמויות של חומר ושעות אדם יעלמו כ"כ בקלות מעיני ההנהלה. אני גם מניח ש"בול" לא ירשו שבתהליך הייצור אחוז גדול של חומר ייפסל ויהפוך לסקראפ.

כאשר אני מזמין חלק (יחידות בודדות לא מאס פרודקשן) מבית מלאכה אצלנו בחברה, אני עובר חקירת שתי וערב מדוע חשוב שהוא ייוצר מפלדה ולא מאלומיניום, מחירי המתכות מכים חזק - ובודקים טוב טוב שאתה לא מגזים עם הדרישות.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 מרץ 2009, 00:15

Neon Golden כתב:איתמר,

מ"בול" שהוא גוף פרטי קשה לי להאמין שכמויות של חומר ושעות אדם יעלמו כ"כ בקלות מעיני ההנהלה. אני גם מניח ש"בול" לא ירשו שבתהליך הייצור אחוז גדול של חומר ייפסל ויהפוך לסקראפ.

גיא, עם עובדות קצת קשה להתווכח נכון?
אז בוא דבר ראשון נסכים עם העובדה כי הדבר הזה אכן קרה, ואכן יוצרו אקדחים באופן מחתרתי תחת אפה של ההנהלה, תוך כדי שימוש בכח האדם, הכלים והחומרים שהיו במפעל (בול) מבלי שהדבר הזה התגלה על ידי הביקורת הפנימית של ההנהלה.
עכשיו איך זה בדיוק קרה? ימים יגידו..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 14 מרץ 2009, 04:55

I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי YARIV.M.COHEN » 14 מרץ 2009, 07:44

חברים שלום.
על פי הבנתי במפעל החוקי המדובר לא מייצרים לא קנים ולא צינות הכל מגיע מחו"ל ומורכב בארץ.זו אינה הפעה הראשונה שעובד במפעל נחשד בפלילים,בעבר שוכפלו אקדחים לאחר שהמקוריים נעלמו בדרך לציפוי ולמעשה פשוט "טבעו" באמבטית האלקטרוליזה.לאחר מכן שניקו את האמבט מצאו את האקדחים המקוריים.
אתה יכול לרוץ אך לא להסתתר...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 15 מרץ 2009, 11:42

itamar כתב: גיא, עם עובדות קצת קשה להתווכח נכון?
אז בוא דבר ראשון נסכים עם העובדה כי הדבר הזה אכן קרה, ואכן יוצרו אקדחים באופן מחתרתי תחת אפה של ההנהלה, תוך כדי שימוש בכח האדם, הכלים והחומרים שהיו במפעל (בול) מבלי שהדבר הזה התגלה על ידי הביקורת הפנימית של ההנהלה.
עכשיו איך זה בדיוק קרה? ימים יגידו..

א.

קודם כל אני מיצעה לכולנו לא לקפוץ למסכנות והענין רחוק מלהיות "עובדות" כרגע הוא "חשדות" שנתמכות (אולי) ב"ראיות".

לענין עצמו :
1)עד כמה שאני מכיר יש רק מפעל אחד בארץ שמיצר קנים וצינות ,הגופים גם שם נקנים מספק חיצוני .וזה לא בול
2)כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי לא תהיה זאת הפעם הראשונה שבה סיפור שמתחיל בטאררם גדול יגמר
בקול ענות חלושה שיתגלה שהיה מדובר בסה"כ באי הבנה אוו טעות רשיום ............
3)לא ניתן לא מבחינה פיזית ולא מבחינה חוקית לבקר כל פועל 24 שעות ביממה
4)לרוב אין לך סיבה לחשוד בעובדים שלך ,אים היתה לך כבר היתה מטפל בענין
בעיקר שהנ"ל עברו סינון וביקורת קפדנית כמו שמקובל בשוק הביטחוני ,כאשר אתה מעסיק זעיר כמו בול למשל
היכולת שלך לבקר את העובדים מוגבלת עוד יותר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 15 מרץ 2009, 13:01

היגט,

סתם לסבר את האוזן. יצא לי לבקר במפעל אחד או שניים בגודלם של בול בחו"ל. נכון שחו"ל זה לא אנחנו, אבל סתם בשביל לספר איך זה שם...כל המפעל(יש פרונט, חדר מלאכה מאחור, ועוד חדר בדיקות)מנותר ע"י מצלמות במעגל סגור שמחוברת לסניף המשטרה הקרוב. למקום עצמו בכניסה, ישנו שומר שלא נותן להיכנס אלא אם כן קיבלת אישור. כניסה אל המפעל ותזוזה בתוכו(חלקיו השונים-לא רבים)מחייב אישורים מיוחדים מהמשטרה עוד לפני שהגעת. אין מצב שסיכה נופלת ומישהו לא בודק.

אבל זאת מנטליות אחרת.

מקומות כמו בול ודומיו, לעיתים רחוקות מייצרים לבד. כמו שכתבתי, מעדיפים לקנות ממקור חוץ/חיצוני, כמויות, ובזול.

לגבי שאר הסעיפים, מסכים איתך ועם איתמר.

ההר אכן הוליד עכבר...בהתחלה דיברו על המפעל בכלליות, כאשר ציינו מאות אקדחים ואלפי שקלים, ועכשיו פתאום מדובר בפריטים בודדים(לא פחות חמור)ומספר חלקים.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 15 מרץ 2009, 13:50

אם אינני טועה, הבעלים של מטווח באזור מגוריי נעצר בחשדות הדומים מאוד לאלה, אך לא הוכח דבר ולפיכך הבן אדם חף מפשע. זה לא מנע רצח אופי תקשורתי והעבה קשה על הענף שלנו.

לא אתפלא אם בסוף מישהו מכר גוש של עץ ועיתונאי אחד סבר שזה דומה לנרתיק-מכתוף לאקדח FN (מהדגם הראשון).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד