המון המון DQ

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

Re: המון המון DQ

על ידי הצעדן » 16 מרץ 2009, 17:06

חידוד קטנטן ידידי בעל הג'יקסר..

yoavp כתב:ישנם מקרים בהם השופטים לפני התרגיל נותנים דרש מיוחד בכדי להסב את לב היורים למגבלות נקודתיות אך לדעתי זה לא חובתם.

כשאתה נכנס למטווח או לפני תרגיל תוודא כי אכן מותר לך לבצע את התרגיל כפי שאתה רוצה ורצוי גם לשאול שאלות את השופטים בתדרוך.

ייטב אם השופטים לא ידריכו את היורה באשר לדרך הביצוע אלא יצמדו להנחיית התרגיל הכתובה, ככה לא משנים את מתווה התרגיל בין סקווד לסקווד ולא מעניקים יתרון ליורה אחד על פני משנהו.

הם יכולים להפנות אותו לחוקה ולהגדרת התרגיל כפי שניתן ע"י הנהלת התחרות.

כמובן שלעתים שופטים משתמשים בשיקול דעת, אבל כדאי לשמור את זה במשורה ובכל אופן שלא לאפשר ביצוע תרגיל באופן שיכול לסכן אדם. (מילא לסכן את הניקוד)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי yoavp » 17 מרץ 2009, 11:49

פוצי
אכן אכן, אני מחזק את דבריך.
בנוגע לך זיגי, אני לא יודע על חוקים שהשתנו אבל זאת האחריות שלך לדעת על כך, גם בפורום הזה מפורסם מידי שנה תקנון החוקה ולדעתי זה גם משהו שאתה מתעדכן מהמועדון שלך לפחות כך היה במועדון הישן שלי.
בלי כל קשר ברגע שאתה הולך לירות במטווח וזה לא משנה איזה רצוי שתדע את חוקי המטווח לפני שאתה מוציא את הכלי מהנרתיק (זה נשמע אירוטי מידי אבל אתה מבין את כוונתי :lol: ).

תגיד צעדני מתי אנחנו עושים מפגש פסגה בין הג'יקסר שלי ל-CBR RR RR RRRRRRRR שלך (ברח לי כמה R ים בדרך אני מתנצל, זה מההתרגשות).
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי cmax » 22 מרץ 2009, 07:17

חברים,
ראשית תודה על התגובות הענייניות,
עדיין כל השבוע אני הולך במחשבה שמשהו לא בסדר אם הסעיף הנ"ל ונראה לי שירד לי האסימון:
זויות הירי המצויינות בסעיף 10.5.2 אינן חייבות להיות אותן זויות המצויינות בסעיף 10.4.1,
ז"א יכול להיות מצב שאסור לירות מעבר לזוית מסויימת אבל להחליף מחסנית כשהאקדח מכוון לאותו מקום יהיה ניתן.

אני משוכנע שאם הזוית בשני הסעיפים אמורה להיות זהה במקום לכתוב : or specific safe angles היו כותבים :
or as specified in 10.4.2

עכשיו זה עושה לי שכל. בהנחה שמנהלי התחרויות לא יחמירו במקומות שאין צורך ז"א שיבינו שצריך להגביל זויות רק כשאין ברירה ולא כמבחן ליורים נוכל להתמודד עם השינויים בחוקה.

דעתכם?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי זיגי » 23 מרץ 2009, 19:36

שאלות ליואב
מה ההסבר שלך לכמות האדירה של הנפסלים בתחרות, מעבר לכל מה שאי פעם היה
מה ההסבר שלך שלמחרת היום נפסלו הרבה פחות
כמה היו נפסלים אם ראשי המועדונים או המאמנים היו מדברים, מסבירים, מסבים תשומת לב למה שעומד לקרות. ברור שזה הרבה יותר מהוגן ממה שנעשה בפועל.
נראה שמישהו בלנדסמן הכין מארב וכנראה שכח לעדכן את אנשיו
בבנין ירושלים הבנויה נתנחם
הכי חשוב לפגוע בכדור ראשון ואחר כך לדייק יותר
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoavp » 24 מרץ 2009, 15:40

זיגי,

אני מכיר לא מהיום את כל סרני או רב סרני שמועתי על נסיונות של כל מני מועדונים לתת עדיפות ליורים כאלו או אחרים, אני יכול להגיד לך שמעולם לא נתקלתי בזה במו עיני ואת המקרה של התחרות אני לא מכיר כי לא הייתי שם, יכול להיות שפשוט היורים שירו ביום קודם נתנו התראה על הסכנה בתרגיל מסויים או בכמה תרגילים ליורים שירו למחרת, אני לא יודע.
לא פעם ולא פעמיים ניגשו אלי יורים שסיימו תרגיל שעמדתי לירות בו ואמרו לי שבמבחן התוצאה בתרגיל מסויים עדיף לך לירות מפה או משם כי זה יותר מהר או יותר בטוח ובתרגיל עצמו השופטים קראו מילה במילה את פרטי התרגיל ולא הוסיפו מאומה.

אבל...מה שאני כן יכול להגיד לך זה ש 99 אחוז מהשופטים עושים עבודתם נאמנה ומאוד מקפידים על מתן הזדמנות שווא לכל היורים, אני אפילו יכול לספר לך שבאליפות הארץ אחד השופטים היותר מוכרים התעקש מול ה-RD בשביל למנוע שינויים בתרגיל מסויים אחרי שיום שלם ירו בו בצורה שונה, בדיוק בשביל הסיבה שרשמתי קודם.

תמיד ישנם סיפורים מעניינים על "כוכבי" הליגה ומעללם, יכול להיות שחלקם נכונים ויכול להיות שאלו בובא מיסס, אני בעיני מעולם לא ראיתי אי שיוויון או שיפוט מגמתי מול יורים ממועדון מתחרה.

אני אכתוב משהו נוסף שאולי חלק מהיורים לא יסכימו איתי עליו וזה שאתה כיורה צריך להיות יסודי (כך לימדו אותי), אתה ניגש לתרגיל, תיגש אליו בנסיון למצוא את הדרך הטובה (הקצרה והקולעת) ביותר לתרגיל במסגרת מגבלות המטווח,התרגיל והמגבלות שלך.
זאת אומרת אם אתה יכול לירות כדור ממרחק של 20 מטר בתנועה מזוית מסוימת שהיא קרובה למגבלה של התרגיל\מטווח וזה יהיה חוקי ובכל זאת לפגוע וזה יקצר לך את זמן התרגיל...תירה!! אם אתה לא מסוגל לזה תמצא נק' נוחה יותר או זוית טובה יותר שתתאים למגבלות של המטווח\תרגיל וגם שלך.

המקרה היחידי שבו מה שאתה אומר נכון זה רק במקרה בו לא קיבלת את כל פרטי התרגיל כפי שפורסם לכלל היורים או לחילופין קיבלת תשובה לא נכונה עבור שאלה ששאלת שופט, במקרה כזה...תערער!!
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 25 מרץ 2009, 10:40

yoavp כתב:זיגי,

אבל...מה שאני כן יכול להגיד לך זה ש 99 אחוז מהשופטים עושים עבודתם נאמנה ומאוד מקפידים על מתן הזדמנות שווא לכל היורים, אני אפילו יכול לספר לך שבאליפות הארץ אחד השופטים היותר מוכרים התעקש מול ה-RD בשביל למנוע שינויים בתרגיל מסויים אחרי שיום שלם ירו בו בצורה שונה, בדיוק בשביל הסיבה שרשמתי קודם.

פוציל'ה,

בדיוק על זה הוא מדבר :|
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 25 מרץ 2009, 18:20

חברים,

קצת סדר בבלאגן.

אף מועדון לא עושה אמבוש למועדונים אחרים או לאנשיו, ומי שחושב שכך, לא מכיר את תחום הספורט הנ"ל ומשתתפיו במדינת ישראל.

לכל המתלוננים שלא היו שם, אנא ממכם. רצוי להיות פיזית במקום להבין על מה מדובר מאשר להתחיל לכתוב סתם.

כולם תמיד מתלוננים על השופטים, ואכן הם בני אדם שעושים טעויות. אך הם נותנים מעצמם 99-100% ומזמנם, ואל לנו לשכוח שבלעדיהם לא היו מתקיימות כלל תחרויות. על כך צריך להודות להם ולהוקיר אותם.

היו מספר מועט של תרגילים בהם השופטים, שרצו לעזור, הוסיפו הרבה מעבר למה שכתוב בדף, ובכך בילבלו חלק מן היורים. יתרה מכך, בתרגיל ספציפי אחד-מספר 5, היתה הגזמה מוחלטת עד כדי צחוק של חלק מן היורים. דומה מאוד לסיקור עיתונאי של רשות חדשות, שבאה לצלם ו"לתפוס את הרגע". לדעתי, פשוט לא יפה ואף מכוער.

יואב, אם התכוננת לתרגיל, ביצעת מספיק יבשים פיזית ומנטלית, ואתה מוכן לפני ירי ומגיע מישהו ואומר לך "תירה ככה", סבירות גבוהה שיתחרבש לך כל התכנון. כל יורה צריך לדעת את רמתו ועל פי כך להחליט איך הוא מבצע את התרגיל, דרך 1, 2 או 3. בנוסף, יורים לא מסתובבים עם מד זוית בעת ירי.

לעניות דעתי, היה צריך להעביר בשרשרת הפיקוד, מה-RD אל ראשי מועדונים, את השינויים האחרונים, גם אם האחריות היא שלנו(היורים, כביכול), ולהתריע על כך מבעוד מועד, באותה מגמה כמו שעשו ליורי PRODUCTION.

התשובה הרשמית שניתנה לגבי מספר היורים שנפסלו ביום הראשון אל בין היום השני, היא שביום השני היו יותר יורים מנוסים.

בכל מקרה, אוסיף ואגיד, שבענף שלנו בטיחות היא מעל הכל.

יואב, שים לב למה שנועם כתב.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoavp » 26 מרץ 2009, 14:07

Cybrosh כתב:חברים,

יואב, אם התכוננת לתרגיל, ביצעת מספיק יבשים פיזית ומנטלית, ואתה מוכן לפני ירי ומגיע מישהו ואומר לך "תירה ככה", סבירות גבוהה שיתחרבש לך כל התכנון. כל יורה צריך לדעת את רמתו ועל פי כך להחליט איך הוא מבצע את התרגיל, דרך 1, 2 או 3. בנוסף, יורים לא מסתובבים עם מד זוית בעת ירי.

לעניות דעתי, היה צריך להעביר בשרשרת הפיקוד, מה-RD אל ראשי מועדונים, את השינויים האחרונים, גם אם האחריות היא שלנו(היורים, כביכול), ולהתריע על כך מבעוד מועד, באותה מגמה כמו שעשו ליורי PRODUCTION.

התשובה הרשמית שניתנה לגבי מספר היורים שנפסלו ביום הראשון אל בין היום השני, היא שביום השני היו יותר יורים מנוסים.

בכל מקרה, אוסיף ואגיד, שבענף שלנו בטיחות היא מעל הכל.

יואב, שים לב למה שנועם כתב.

ראיתי, אבל יכול להיות לא הבנת אותי, אני אנסה שוב...

אני לא מכיר את המקרה של יום שבת, מנסיוני השופטים עושים עבודה מעולה!! יש טובים יותר וטובים פחות כמו בכל דבר אחר בחיים.
בנוגע לזה שאם אתה עשית יבש ובא מישהו לאמר לך תעשה אחרת ובגלל זה הלך לך התרגיל...זבש"ך אתה צריך להבהיר לחבריך שלפני תרגיל ובזמן יבשים לא מדברים איתך כי אתה עסוק מאוד (ראה ערך יש לי רק שאלה אחת :lol: ), בנוגע לזוית...נכון אתה לא הולך עם מד זוית במטווח אבל אני ואתה אמרנו אותו הדבר, המגבלות של התרגיל הם נגזרת חד משמעית למגבלות המטווח והיכולות שלך כיורה, אני בטוח שאתה כמי שמדורג למעלה יודע בצרה ברורה ביותר מה אתה יכול לעשות ומה לא גם בלי מד זוית, תקן אותי אם אני טועה.

בקשר למה שנועם רשם...שוב אחי לא הייתי שם ואני לא מכיר את המקרה והתגובה שקיבלתם מהנציגים יכולה גם להיות (בטעות) נכונה, מה לעשות...אבל שוב אני לא מכיר את המקרה כי לא הייתי שם!!!!!!!!!!!

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד