התבטאות מעניינת בנושא חברות שמירה ואבטחה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: התבטאות מעניינת בנושא חברות שמירה ואבטחה
אילן ב כתב:donduck כתב:ברינקה,
אתה רוצה לראות מה יהיה בפועל?
תסתכל שבועיים אחורה, בקניון לב המפרץ.![]()
כל אחד מאיתנו נכנס לקניונים ולכל אחד מאיתנו "בודקים" את האוטו.
לא חושב ששצריך לפתח פה דיון על שיטות ואמצעים, אבל, יש רק יצוור אחד שיכול לגלות מכונית כזו, גם אם הוא לא ממש שולט בשפה העברית, או בכלל בלסת התחתונה.
לדרוש בדיקת מכוניות עם חזיר
זו חזירות?
איזה מוסלמי יסכים שחזיר יריח לו את הרכב ?
אילן!! גבע צין יכול להתחיל לחמם ת'פיגיה?? אמסור לו מה כתבת והוא ינשק אותך...לא שזה כבוד גדול, אבל הרעיון מעולה!
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
קודם כל ובראש כל החלטה ובוודאי בביצוע בפועל יש מקום להכניס ערך מוסף של מקצועיות. הבעיה בפיחות הזוחל (רוצה לומר המשתולל) שבין הפתרון התיאורטי המקצועי ליישומו בשטח, החל משיקולי פוליטיקה, יוקרה וכמובן.... תקציב. הרי מפריטים הכל היום ומגלגלים את העלות על האזרח ישירות או בעקיפין.
וכן, הולכי על ארבע יכולים בהחלט לשמש כפתרון מקצועי, בין אם מדובר באחיה של לאסי ובין אם בכבשה עם מסיכת גז.
יש לי הרגשה שלא ישתמשו בשירותיהם הטובים (המצויינים אפילו)
וכן, הולכי על ארבע יכולים בהחלט לשמש כפתרון מקצועי, בין אם מדובר באחיה של לאסי ובין אם בכבשה עם מסיכת גז.
יש לי הרגשה שלא ישתמשו בשירותיהם הטובים (המצויינים אפילו)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
donduck כתב:אישגדול כתב:ולשאלתך, אילן - האיש נכנס לתפקידו ביוני האחרון, ולא עסק בתחום לפני כן.
זה, לדעתי, המשפט המטריד ביותר.
את הנאום הזה צריך היה לשאת חודשיים אחרי שנכנס למשרד ולא עכשיו
האיש עוד מעט שנה בתפקיד, וזה כל מה שיש לו להגיד?
לקח לו שנה רק לגלות מיהן חברות השמירה ומהם התכנים שמועברים בקורס 9 שעות?
.
שנה? לקח לו 10 דקות. ונאומים כאלה הוא נשא כבר חודש אחרי שנכנס לתפקיד, רק שלא היו שם עיתונאים.
החוכמה היא לא לשאת נאומים חוצבי להבות, אלא למצוא פתרון שיהיה ישים - מצד אחד שתהיה אבטחה סבירה, ומצד שני שהקניון לא יפשוט את הרגל, או שאנשים לא יבואו בגלל הבידוק המטריד. פתרון כזה הוא תהליך ארוך ומורכב, בדיוק מהסיבות שפורטו כאן. מי ישקרא את הראיון אתו ב"קליבר קרבי", יראה שהכוונה היא להגדיר מחדש את הצורך באבטחה, מתוך כוונה שתהיה אבטחה רק במקומות שיוגדרו רגישים (וכן, קניון הוא מקום רגיש יותר - ריכוז קהל, מקום סגור וכן הלאה). לא צריך אבטחה בכל מקום.
אבל במקומות בהם יוחלט שצריך אבטחה - לא יהיה יותר דחליל לבוש מדים לקישוט. יהיה שם מישהו שעבר הכשרה ברמה סבירה, ויכול לתת אבטחה.
זה תופס גם לגבי קב"ט הקניון, שיעבור הכשרה בנושא ניהול האבטחה, וכמובן חברות השמירה, שכיום אין שום שיניים כלפיהן, וכרגע יש תהליך השחזת שיניים כדי לאפשר עליהן בקרה יעילה.
אני מציע שנפגש שוב בעוד כשנה, ונראה אם ומה השתנה. יש לי הרגשה שהמצב יהיה הרבה יותר טוב.
I think, therefore I am. I think
אני אשמח להיפגש איתך בעוד שנה וגם הרבה לפני כן
מקווה שבפגישה בעוד שנה אתה ושכמותך ינהלו את המחלקה הזו ולא אחד שלא עסק מעודו בתחום האבטחה.
מקווה שבפגישה בעוד שנה אתה ושכמותך ינהלו את המחלקה הזו ולא אחד שלא עסק מעודו בתחום האבטחה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
עדן23 כתב:איש גדול צודק....
ולגבי השערים גם שערי גורן כמו בXXX וגם שערים פניאומטיים לחסימת רכב מתפרץ.
צריכים להיות מחויבים כחלק מרישוי העסק בדיוק כמו שמחייבים מערכת כיבוי אש ודלתות בהלה!
ללא כל השתתפות של איזה הוא גורם ממן מלבד בעל הנכס!!!!
יש מישהו שלא מסכים עם זה?!
העניין צריך להיות בטיפול של קצין רישוי עסקים במטאר.
עדן ידידי
למה כוונתך שער פניאומטי ?
אני התכוונתי שמהקרקע מתרוממת פלטה מפלצתית בעזרת מערכת הידראולית ובוכנות.
בגדול ,המערכת הזאת עובדת בצורה הבאה:
יש מנוע חשמלי שמניע מש' לחץ שמן שבונה לחץ ומכניסה אותו לתוך סלקטור {מחלק} ,המחלק מחלק את השמן שווה בשווה לבוכנות ,בנוסף יש בשתי קצותיה של הפלטה שני זרי שיניים בכל צד שעוזרות גם הן לפלטה להתרומם .
מה זה שער גורן?
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
דורון - "גורן" - חברה לייצור שערים ועוד.
ראה בנושא השערים :
http://www.goren.co.il/HTMLs/article_en ... 2&BSCP=826
אתה ועדן מדברים פחות או יותר על אותו דבר, אתה נתת תיאור טכני ומכני של המערכת ..
ראה בנושא השערים :
http://www.goren.co.il/HTMLs/article_en ... 2&BSCP=826
אתה ועדן מדברים פחות או יותר על אותו דבר, אתה נתת תיאור טכני ומכני של המערכת ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם ידידי המלומד צודק , אכן דיברנו על אותו הדבר .
שער גורן או כמו שמופיע בלינק שנועם צירף כשער ANTI TEROR G150 (בצבע כחול)
הרבה יותר מיעיל כנגד כלי רכב מתפרץ וזאת אני אומר ע"ס ידע אישי ומקרים שנתקלתי בהם במסגרת העבודה...
העניין לא דגם השער העניין הוא שיתקינו מערכות זהות (ע"פ תואי השטח והתנאים במקום) בכל מתקן ציבורי שבשעריו באים המוני בני אדם.
וזאת לכפות באמצעות חוק רישוי עסקים!!!
אין אמצעי מיגון כנדרש... אין רשיון עסק...
שער גורן או כמו שמופיע בלינק שנועם צירף כשער ANTI TEROR G150 (בצבע כחול)
הרבה יותר מיעיל כנגד כלי רכב מתפרץ וזאת אני אומר ע"ס ידע אישי ומקרים שנתקלתי בהם במסגרת העבודה...
העניין לא דגם השער העניין הוא שיתקינו מערכות זהות (ע"פ תואי השטח והתנאים במקום) בכל מתקן ציבורי שבשעריו באים המוני בני אדם.
וזאת לכפות באמצעות חוק רישוי עסקים!!!
אין אמצעי מיגון כנדרש... אין רשיון עסק...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
כלי רכב מתפרץ זה רק אחד האיומים ולא תמיד שער כזה או אחר הם הפיתרון.
מה יעזור שער כזה בקניון איילון לדוגמא?
לדעתי בקניון איילון האיום העיקרי זה מכונית תופת שתפרוץ לאחד הכניסות לתוך בניין הקניון עצמו ותתפוצץ בפנים - ולכן צריך חסימה יעילה בכניסות השונות.
בעייה נוספת, מטען. לי בתא המטען יש לעיתים קרובות שקים גדולים של אוכל וחול לחתולים.
אני מגיע לקניון עזריאלי, שומר פותח לי את תא המטען מסתכל וסוגר. מאיפה לו לדעת מה יש בשקים האלה?
אני לא אומר שצריך להפוך את הקניונים ליעדים מבוצרים כמו שגרירות ארה"ב אחרת אף אחד לא יגיע לשם.
אבל צריכים להיות אמצעים סבירים כדי לשמור על בטחון הציבור.
מי יממן? אותם בעלי עסקים שגם ככה חותכים רווחים של מאות אחוזים על מה שהם מוכרים.
במקום שירוויחו 1300 שח על ג'ינס קרוע שהם מוכרים ב-1500 שירוויחו רק 1200...
א.
לדעתי בקניון איילון האיום העיקרי זה מכונית תופת שתפרוץ לאחד הכניסות לתוך בניין הקניון עצמו ותתפוצץ בפנים - ולכן צריך חסימה יעילה בכניסות השונות.
בעייה נוספת, מטען. לי בתא המטען יש לעיתים קרובות שקים גדולים של אוכל וחול לחתולים.
אני מגיע לקניון עזריאלי, שומר פותח לי את תא המטען מסתכל וסוגר. מאיפה לו לדעת מה יש בשקים האלה?
אני לא אומר שצריך להפוך את הקניונים ליעדים מבוצרים כמו שגרירות ארה"ב אחרת אף אחד לא יגיע לשם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:כלי רכב מתפרץ זה רק אחד האיומים ולא תמיד שער כזה או אחר הם הפיתרון.
א.
לקניון איילון יש תשובה מאוד פשוטה...
הקמת עמודי ביטחון בגובה של כ 60ס"מ מעל פני הקרקע ועם אותו העומק תחת פני הקרקע (כמובן עם ביטון מתאים)
העמודים ימוקמו בטווחי ביטחון ע"פ הנחיות גורמי אג"מ אבטחה...
בנושא השקי אוכל של בעלי החיים...
יש כמה פתרונות חלקם יעילים ביותר אך עלותם בהתאם...
* רכישת אמצעים לגילוי חנ"פ (יש ידניים...)
* קביעת דפאו"ת לכל מתקן ותקיפתן בהתאם (הכשרה)
* הצטיידות בכלבי חנ"פ (עם טרקטורון קטן ) מאפשר הגעה מהירה לרכבים עם רמת חשד...
והרשימה עוד ארוכה.
כמו שאמרתי האחריות חייבת להיות מוטלת על בעלי המתקן.
(אחים עזריאלי, מנופים, אפריקה ישראל...)
וזאת לאחר שאיש מקצוע מטעם הרשות המוסמכת קבע את הדפאו"ת של המתקן.
אין שום מחיר שבעולם ששוה ערך לחיי אדם.
להזכירכם המדינה משלמת סכומים נכבדים של כסף למשפחות ששכלו את יקירהם בפעולות אייבה.
אני לא מאמין שתהיה למישהו בעייה עם החמרת אמצעי הבידוק בקניונים להיפך.
עובדה במעברי הגבול... ישנם בידוקים מחמירים מאוד ועדיין ישנה כמות נוסעים יוצאים ונכנסים לא מבוטלת מליוני נוסעים נכנסים ויוצאים....
אנחנו הישראלים מקטרים תמיד גם שטוב...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
עדן23 כתב דמגוגיה:
איתמר הוסיף דמגוגיה משלו:
השאלה מי משלם אותו - אתה? אני? המדינה? העסקים?
אני יושב וקורא את השירשור, ובעיני התרחקנו מאוד מגבולות הסביר.
הכל, אבל הכל, הוא שאלה של עלות-תועלת. אין מה לעשות - יש כמות משאבים מוגבלת וצריך להשתמש בה בהתאם. אם הסוחרים ייאלצו לשלם יותר - ולפי ההצעות שאני רואה כאן אז הרבה יותר - אז הם לא יתמחרו ג'ינס ב-1200 אלא ב-5000 ש"ח (אגב, זה אולי נכון לחלק קטן מאוד של החנויות, אבל הרוב המכריע לא נוקט בזה). ומי ייפגע? נכון, הצרכן, שישלם יותר, או הסוחרים שלא יעמדו בזה ויקרסו - ואז גם הצרכן נפגע וגם הוספנו עוד כמה למעגל האבטלה....
תרגיל קטן - עד כמה אתה מוכן אישית לעמוד מאחורי הקביעה שלך? יש לי רשימה של אנשים שצריכים תרופות, רשימה של מקומות שאין בהם מאבטח. מתי אתה מעביר לי צ'ק לתרופות ולוקח משמרת כל יום בשערי המקום? אגב, הם לא ישלמו לך כי הם מקומות יחסית לא יוקרתיים, אבל אין לי ספק שתסכים להתנדב - אחרי הכל אין מחיר בעולם ששווה חיי אדם.
הכל שאלה של מחיר, וסדר עדיפויות, ורצוי לעומת מצוי. האידיאלי היה שומרים בכל מקום וציבור לובש אפוד קרמי, עם כלביה מאומנת מסביב למתחם (נו טוב לדיזנגוף סנטר יש את גן מאיר הקרוב...), שערי שיקוף בכל מקום וטראומטולוג בכל עסק. קשה לי להאמין שנגיע לזה אי פעם ואני לא חושב שבריא לחברה שלנו להגיע לכך.
נורא פשוט וקל לומר שלחיים אין ערך כלכלי - זו ססמה תופסת, זה מעורר הזדהות ורחמים ורגש שקשה ולא פופולרי להתווכח איתה, אבל עצוב לדעת שיש. אם יש לי כמות X של משאבים, אני יכול להציל מישהו על סף המוות או לשמור על חייהם של 50 באותו כסף - מה עדיף?
זה נכון ברפואה, זה נכון באבטחה ובפדיון שבויים, זה נכון בכל אספקט של החיים. כל מי שטוען אחרת הוא או עיוור, או דמגוג, או בעל אינטרס בתחום.
אין שום מחיר שבעולם ששוה ערך לחיי אדם.
איתמר הוסיף דמגוגיה משלו:
השאלה מי משלם אותו - אתה? אני? המדינה? העסקים?
אני יושב וקורא את השירשור, ובעיני התרחקנו מאוד מגבולות הסביר.
הכל, אבל הכל, הוא שאלה של עלות-תועלת. אין מה לעשות - יש כמות משאבים מוגבלת וצריך להשתמש בה בהתאם. אם הסוחרים ייאלצו לשלם יותר - ולפי ההצעות שאני רואה כאן אז הרבה יותר - אז הם לא יתמחרו ג'ינס ב-1200 אלא ב-5000 ש"ח (אגב, זה אולי נכון לחלק קטן מאוד של החנויות, אבל הרוב המכריע לא נוקט בזה). ומי ייפגע? נכון, הצרכן, שישלם יותר, או הסוחרים שלא יעמדו בזה ויקרסו - ואז גם הצרכן נפגע וגם הוספנו עוד כמה למעגל האבטלה....
תרגיל קטן - עד כמה אתה מוכן אישית לעמוד מאחורי הקביעה שלך? יש לי רשימה של אנשים שצריכים תרופות, רשימה של מקומות שאין בהם מאבטח. מתי אתה מעביר לי צ'ק לתרופות ולוקח משמרת כל יום בשערי המקום? אגב, הם לא ישלמו לך כי הם מקומות יחסית לא יוקרתיים, אבל אין לי ספק שתסכים להתנדב - אחרי הכל אין מחיר בעולם ששווה חיי אדם.
הכל שאלה של מחיר, וסדר עדיפויות, ורצוי לעומת מצוי. האידיאלי היה שומרים בכל מקום וציבור לובש אפוד קרמי, עם כלביה מאומנת מסביב למתחם (נו טוב לדיזנגוף סנטר יש את גן מאיר הקרוב...), שערי שיקוף בכל מקום וטראומטולוג בכל עסק. קשה לי להאמין שנגיע לזה אי פעם ואני לא חושב שבריא לחברה שלנו להגיע לכך.
נורא פשוט וקל לומר שלחיים אין ערך כלכלי - זו ססמה תופסת, זה מעורר הזדהות ורחמים ורגש שקשה ולא פופולרי להתווכח איתה, אבל עצוב לדעת שיש. אם יש לי כמות X של משאבים, אני יכול להציל מישהו על סף המוות או לשמור על חייהם של 50 באותו כסף - מה עדיף?
זה נכון ברפואה, זה נכון באבטחה ובפדיון שבויים, זה נכון בכל אספקט של החיים. כל מי שטוען אחרת הוא או עיוור, או דמגוג, או בעל אינטרס בתחום.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:אני אשמח להיפגש איתך בעוד שנה וגם הרבה לפני כן![]()
דווקא אני מקווה מאד שהוא ימשיך בתפקידו עד סוף הקדנציה, ורצוי שתהיה קדנציה ארוכה. כשיש מישהו שלא רק מדבר, אלא גם עושה, ונראה שעושה נכון - כדאי שימשיך.
I think, therefore I am. I think
איש יקר, מה דמגוגיה?
אף אחד לא מדבר על אמצעים בלתי סבירים, וכפי שאמרתי אף אחד לא מדבר על להפוך קניונים ליעד מבוצר. כפי שאמרת, הכל יחס של עלות תועלת. האוכלוסיה שבאה לקנות בעזריאלי היא לא אותה אוכלוסיה שקונה ביד יצחק. אפשר וניתן להעלות את רמת האבטחה בסדר גודל מבלי להעלות את ההוצאות בצורה בלתי נסבלת.
א.
אף אחד לא מדבר על אמצעים בלתי סבירים, וכפי שאמרתי אף אחד לא מדבר על להפוך קניונים ליעד מבוצר. כפי שאמרת, הכל יחס של עלות תועלת. האוכלוסיה שבאה לקנות בעזריאלי היא לא אותה אוכלוסיה שקונה ביד יצחק. אפשר וניתן להעלות את רמת האבטחה בסדר גודל מבלי להעלות את ההוצאות בצורה בלתי נסבלת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אישגדול כתב:donduck כתב:אני אשמח להיפגש איתך בעוד שנה וגם הרבה לפני כן![]()
דווקא אני מקווה מאד שהוא ימשיך בתפקידו עד סוף הקדנציה, ורצוי שתהיה קדנציה ארוכה. כשיש מישהו שלא רק מדבר, אלא גם עושה, ונראה שעושה נכון - כדאי שימשיך.
אני מוכרח לאמר
שאני אילן בן נון הגר בצפון
לא יודע על מה אתה מדבר.
ממה שאני רואה
שום שינוי
הלוואי ויהיה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
איתמר, הדמגוגיה היא שלא כל, אפילו לא רוב הקניונים הם רמת אביב (או ארנה, נניח).
ולא כל, אפילו לא רוב החנויות עובדות במתח רווחים כפי שאתה מתאר (ואלה שכן - היקף העסקים לא ענק). לקחת מקרה קיצון והקשת ממנו לגבי כולם ולא כך הוא.
רוב החנויות אינן מהסוג שמרוויח 30000 נטו לחודש כמשכורות, ושדרוג האבטחה תלוי לא רק ברצון הטוב ובהשקעה של המאבטח והקניון אלא גם בקונים (כמה אנשים ראית שמתעצבנים על המאבטח "מה הוא מחטט לי בפגאז' הקרציה הזה") ואחרי הכל בקונים חייבים הסוחרים להתחשב...
יש סיבה למה האבטחה בקינויום יעילה יותר ממה שנראה לנו, ולא - זה לא המקום להיכנס להסברים עליה - אהל התוצאות שהיא מביאה טובות יותר ממה שנראה בניסויים.
ולא כל, אפילו לא רוב החנויות עובדות במתח רווחים כפי שאתה מתאר (ואלה שכן - היקף העסקים לא ענק). לקחת מקרה קיצון והקשת ממנו לגבי כולם ולא כך הוא.
רוב החנויות אינן מהסוג שמרוויח 30000 נטו לחודש כמשכורות, ושדרוג האבטחה תלוי לא רק ברצון הטוב ובהשקעה של המאבטח והקניון אלא גם בקונים (כמה אנשים ראית שמתעצבנים על המאבטח "מה הוא מחטט לי בפגאז' הקרציה הזה") ואחרי הכל בקונים חייבים הסוחרים להתחשב...
יש סיבה למה האבטחה בקינויום יעילה יותר ממה שנראה לנו, ולא - זה לא המקום להיכנס להסברים עליה - אהל התוצאות שהיא מביאה טובות יותר ממה שנראה בניסויים.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אני בטוח שברמה הטכנית כל הפתרונות שהוצעו הם המילה האחרונה בתחומם. אני בטוח באותה מידה שהמקום הכי מאובטח הוא תמיד הכניסה הרשמית. בבסיס צבאי יכולים להיות כל הפתרונות שאמרתם ועדיין 30 מטר מהש.ג. תהיה הפרצה בגדר. אני רוצה להזכיר שאת הפיגוע בקמפוס הר הצופים ביצע עובד המקום ולא סטודנט אורח. בכל מקום הומה אדם הסכנה הכי גדולה היא השגרה, ספקי השירות שרואים כל יום, העובדים שמכירים בשם הפרטי, אנשי תחזוקה וספקי משנה - כולם כולם צוברים רמה מסוימת של אמון. כל הכלים שהזכרתם לא יפתרו את האיום הזה - התמודדות איתו דורשת מערכי אבטחה ברמה בטחונית שאף אחד לא יכול (ולא צריך) לשלם עליו. קל להתלונן על קניונים ועל מדיניות התמחור שלהם - חסרים מקומות שרווח לא נמצא בראש מעייניהם? הייתם לאחרונה במוזיאון? גם שם לשים עמודי מתכת מתרוממים? או אולי מסביב לכל מקום הומה אדם ליצור אזור ברדיוס 300 מטר ושם לשים את האבטחה (כמו בכנסת?). ולמי שמטיל ספק בדבריי, במו עיני ראיתי בשער נווה שאנן באוניברסיטה העברית שני מקרי קיצון תוך כמה דקות, סטודנט (נמוך קרח עם משקפיים כמאמר הגשש) על אופניים עובר חיפוש יסודי בתיק הגב, ומשאית אספקת בשר עברה בשלום שלום בלי להגיע אפילו לעצירה מלאה.
צריך לעצור את מירוץ החימוש הבטחוני הזה ולחזור אחורה. גם כי אין אפשרות להגיע לאטימה מלאה, גם כי יחס עלות תועלת כבר מזמן לא תקין גם כי להגיע לקניון לעבור מחסומים שומרים בידוק ברכב ואחר כך בידוק אישי בהחלט לא תורם לתחושת הבילוי - אבל בעיקר, אין שום סיבה שבעולם שאני אסתובב בכנסת בביטחון יחסית טוב, יצעד משם למוזיאון ישראל שמאובטח לא רע בכלל ובדרך "שבדי" פקאקאט עם גרזן יברך אותי לשלום (אללה הוא גדול ?) וישלח אותי לעולם הבא. פעם היתה תקופה "נחמדה" שלערים היתה חומה, בשעת ערב היו סוגרים את השערים לעיר וידעו כולם שמחוץ לחומה - הפקר - שודדים, מחבלים, אנסים, ו"שבדים" עם גרזן. היום אפילו את זה אין האם זה נאיבי לרצות לחזור למצב בטחון של 300 שנה אחורה?
גיא
צריך לעצור את מירוץ החימוש הבטחוני הזה ולחזור אחורה. גם כי אין אפשרות להגיע לאטימה מלאה, גם כי יחס עלות תועלת כבר מזמן לא תקין גם כי להגיע לקניון לעבור מחסומים שומרים בידוק ברכב ואחר כך בידוק אישי בהחלט לא תורם לתחושת הבילוי - אבל בעיקר, אין שום סיבה שבעולם שאני אסתובב בכנסת בביטחון יחסית טוב, יצעד משם למוזיאון ישראל שמאובטח לא רע בכלל ובדרך "שבדי" פקאקאט עם גרזן יברך אותי לשלום (אללה הוא גדול ?) וישלח אותי לעולם הבא. פעם היתה תקופה "נחמדה" שלערים היתה חומה, בשעת ערב היו סוגרים את השערים לעיר וידעו כולם שמחוץ לחומה - הפקר - שודדים, מחבלים, אנסים, ו"שבדים" עם גרזן. היום אפילו את זה אין האם זה נאיבי לרצות לחזור למצב בטחון של 300 שנה אחורה?
גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד