העילה של לפני 1996 מוקצית מחמת מיאוס

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

העילה של לפני 1996 מוקצית מחמת מיאוס

על ידי guyweisz » 02 אפריל 2009, 00:33

רציתי לדעת מדוע העילה של לפני 1996 מוקצית מחמת מיאוס (עפ"י מה שקראתי באתר).
לאחר שנים רבות אני חוזר לארץ, ויש לי רשיון אקדח (שדאגתי בשקדנות לחדש כל פעם בביקור בארץ).
שמחתי לשמוע שלבעלי רשיון יש אפשרות לקבל רשיון רובה אויר (היה לי כשהייתי בן 18, אבל איבדתי אותו לאחר שהפסקתי לשלם). אבל קראתי באתר שזה בלתי אפשרי עם העילה של 96. האם ניתן להחליף את העילה בתבחין "פעיל"?
תודה מראש
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: שלום

על ידי ליאור45 » 02 אפריל 2009, 04:50

גיא, ברוך הבא לסליק.

התבחין "לפני 1996" נחשב לפי משרד הפנים כ"תבחין משמר" - כלומר אם אתה עומד בו, אתה יכול להמשיך להחזיק בכלי הנוכחי ולהחליפו ויחדשו לך את הרישיון.

על מנת להיות זכאי להוציא רישיון לרובה אוויר, עליך לעמוד בתבחין כלשהו הקיים היום להוצאת רישיון לאקדח. לחלופין, קיים התבחין של ספורטאי, אך לא לגבי זה שאלת.

בהצלחה - ליאור

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תודה על התשובה

על ידי guyweisz » 02 אפריל 2009, 11:28

מצער מאוד לדעת שאצטרך לוותר על תחביב שליוה אותי בשנים האחרונות.
קשה לי מאוד להבין את מדיניות הרישוי בישראל (לא רק נשק, נתקלתי בקשיים גם בתחומים אחרים המצריכים רישוי).
אני לא מבין בכלל מדוע רובי אויר דחוס מצריכים רישוי, כשלא מדובר בנשק.
אם רובה אויר דחוס הוא נשק, כך גם אמור להיות אקדח סיכות שניתן למצוא באופיס דיפו.
בכל אופן, כאן ניתן לקנות רובי אויר דחוס בחנויות למזכרות, הם אינם נחשבים לנשק ואינם מצריכים רישוי. רציתי מאוד להביא לארץ את רובי האויר שלי, עכשיו אצטרך למכור אותם.
אני גם לא מבין את שיטת התבחינים, כשבמדינות נורמאליות אדם זכאי לרכוש נשק אם הוא נורמטיבי. במקרה של ספרדעליו לעבור מבחן פסיכולוגי, להיות בעל עבר פלילי נקי, בריא וכו', אבל אין כזה דבר תבחין של יישובי ספר או מה שלא יהיה.
האם משרד הפנים חושש שישראלים פראים יותר וחסרי שליטה יותר מאזרחים של מדינות אחרות? כי אם זו הסיבה, אני מכיר כמה מיישובי ספר שלא הייתי נותן להם נשק בדיוק.
בכל אופן, שפכתי את מה שהיה לי לומר. מקווה שמישהו מתישהו ישנה את המדיניות הזאת שמבחינתי היא פגיעה בחופש הפרט. לא צריך להיות כל-כך קל כמו בארה"ב, אבל גם לא צריך להיות קיצוני לצד השני.
תודה, גיא
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: העילה של לפני 1996 מוקצית מחמת מיאוס

על ידי אחד במטרה » 02 אפריל 2009, 23:36

guyweisz כתב:קשה לי מאוד להבין את מדיניות הרישוי בישראל (לא רק נשק, נתקלתי בקשיים גם בתחומים אחרים המצריכים רישוי).

העקרון הוא פשוט - במקרה של אי בהירות לפקיד ממשלתי תמיד יהיה עדיף לתת תשובה שלילית, מאשר להפעיל שיקול דעת ולהסתכן בהחלטה מוטעית. במלים אחרות - "לא" הוא תמיד הפתרון הבטוח. זה מזכיר לי שלפני כמה שנים רציתי לייבא לארץ רחפות וכשפניתי למשרד התחבורה הודיעו לי שאין שום כוונה לאשר כלי כזה כי הוא מסוגל לנוע גם ביבשה אבל אין לו בלמים....

guyweisz כתב:אם רובה אויר דחוס הוא נשק, כך גם אמור להיות אקדח סיכות שניתן למצוא באופיס דיפו.

פה אני דווקא לא מסכים. יש רובי אויר שבהחלט יכולים לשמש כנשק (תעשה חיפוש קטן ביו-טיוב ותופתע) ולכן יש צורך בבדיקה ואישור של הפריט הספציפי. האבסורד, מתבטא בשני נושאים אחרים:
1. למרות שרובה אויר דורש רישוי, אין צורך ברישוי לקשת או רובה קשת שבד"כ הרבה יותר קטלניים.
2. למרות דרישת הרישוי, המשרד לא מנסה אפילו להלחם בסחר הנרחב. פתח לוח "יד שניה" תחת סיווג "כלי נשק" ותראה את מגוון הכלים המוצעים שם - דיוק הוא לא הצד החזק שלהם אבל פוטנציאל הפגיעה קיים.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Hungarfield » 03 אפריל 2009, 19:04

אחד במטרה כתב:
פתח לוח "יד שניה" תחת סיווג "כלי נשק" ותראה את מגוון הכלים המוצעים שם

אתה בטוח ששניכם מדברים על אותם הכלים?
יש לי הרגשה שהשירשור מדבר על רובה אוויר "קלאסי", ומה שמוכרים באתרים הללו הם רובי AIRSOFT - אמנם גם הם לא חוקיים, אבל זה לא רובה אוויר של ממש...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי אחד במטרה » 04 אפריל 2009, 20:43

באתרים האלו מוכרים מגוון גדול של כלים. חלקם צעצועי פלסטיק, אבל חלקם מופעלים בבלוני גז ועשויים מתכת מה שהופך אותם למסוכנים - בין אם במצבם המקורי ובין אם לאחר "שדרוג" - עוד יותר מרובי אויר תחרותיים.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 04 אפריל 2009, 22:48

לדעתי צריך להיות גבול למה שדורש רשיון. ברוב המדינות מדובר בכלי נשק שיורים תחמושת נפיצה. כל דבר יכול לשמש כנשק, גם פטיש וגם עט. כמו שכבר נכתב כאן, למה רובה אויר כן וקשת לא? כי קוראים לו "רובה", כי הוא נראה כמו רובה רגיל? זה לא הגיוני, ואני חושב שאם במדינות אחרות, רבות וטובות (כמובן לא כמו המדינה שלנו, אבל בכל זאת) החליטו, בצדק, לא להגדיר כלים אלה כנשקים, אז בכל זאת משהו הם גם מבינים.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 04 אפריל 2009, 23:50

גיא,

קיים חוק במדינת ישראל, וכל עוד לא יתוקן, ההגדרה לכלי נשק הקיימת בחוק כלי ירייה 1949 מכילה בתוכה גם רובי אוויר(זאת לא פעם ראשונה או אחרונה שדנים פה בנושא). קרא את החוק.

לגבי כלי AIRSOFT וכו', מוגדרים כ"צעצועים מסוכנים"(וגם זה לא נידון פה פעם ראשונה או אחרונה).

קיימים יוצאי דופן, לדוגמה, אם היית ספורטאי אולימפי פעיל וחבר בהתאחדות הקליעה, אתה יכול להחזיק רובה אוויר ברישיון ואחרים.

מדינת ישראל היא לא כמו מדינות אחרות!
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 05 אפריל 2009, 13:13

guyweisz,
הרבה אנשים מתבלבלים בין "נשק" weapon לבין "כלי יריה" - firearm
החוק כלי היריה שעל בסיסו ניתנים רשיונות לאחזקה ונשיאה של כאלו - מדבר רק על כלי יריה לא על נשק.
לכלי יריה מתוקף הגדרתו צריך שיהיה לו קנה. לקשתות, חרבות, סכינים כידונים ושאר כלי לחימה כאלו אין קנה ולכן אין הם נחשבים מבחינת החוק ככלי יריה, ולכן גם אינם חיבים ברשיון לכלי יריה. זה לא אומר שמותר להחזיק בהם בכל עת ומצב, אבל האיסור לא שייך לחוק כלי הירייה.

לAIRSOFT אמנם יש קנה אך הוא אינו עונה לקריטריון אחר של כלי יריה - כלי שיש ביכולתו להרוג אדם - ולכן גם הוא אינו חייב ברישוי כמו של כלי יריה, אך מכירתו נאסרה ע"י משרד התמ"ס כי הוא "צעצווע מסוכן".

אז מה אם רובה אויר? יש לו קנה? יש.
מסוגל להרוג אדם? בית משפט בישראל החליט בצורה גורפת וישימה לכל רובי האויר למינהם שכן! :( ולכן הוא דורש רישוי לכלי יריה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי davida » 28 אפריל 2009, 09:16

ואני בכלל לא מבין, אם אתה בכלל לא גר בארץ למה משאירים לך את הרשיון ???
שמה ? שיפרצו לך את הבית ויגנבו את האקדח ?
למה אתה בכלל צריך רשיון לאקדח אם אתה רוב הזמן בחו"ל ???

דווקה דוגמה כזו יכולה לשמש כטיעון שאין אפשרות להתמודד מולו על הסיבות לצמצום מספר רשיונות לכלי נשק... !!!@#$
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 29 אפריל 2009, 04:15

ואני בכלל לא מבין, אם אתה בכלל לא גר בארץ למה משאירים לך את הרשיון ???

דווקה דוגמה כזו יכולה לשמש כטיעון שאין אפשרות להתמודד מולו על הסיבות לצמצום מספר רשיונות לכלי נשק... !!!@#$

ואני בכלל לא מבין את הגישה שלך...
על אכסון האקדח בבית מסחר לכלי יריה שמעת?
והוא צריך את הרשיון בשביל התקופה שהוא כן בארץ.
אם הוא יוותר על הרישיון...לך תוציא חדש.
ושים לב על ההסבר על חידוש הרשיון בכל הגעה לארץ...מראה על חשיבות העניין לבעל האקדח.

אז קצת מחשבה בבקשה ,ולא להתלהם.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 29 אפריל 2009, 07:16

אגרא תירגע :wink:
להלחם עם דוידה מנהל "פורום הלוחמה"
זה מסוכן
לך תדע מה הוא עוד ישלוף לך........... :wink:
חג עצמאות שמייח
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 29 אפריל 2009, 11:01

davida כתב:ואני בכלל לא מבין, אם אתה בכלל לא גר בארץ למה משאירים לך את הרשיון ???

"למה אתה צריך" תגובה כל כך ישראלית טיפוסית...
בשום מקום בעולם לא היו מעיזים לשאול אותך שאלה כזו - כי הנחת היסוד היא שאתה זכאי שיהיה לך כל מה שבא לך בחיים ואפילו יותר מזה, מבלי שתצטרך לתת דין וחשבון לאף אחד, מבלי לחוש רגשות אשמה שיש לך ומבלי להתקל בכזו צרות עין!!
על אותו משקל, מדוע שיהיה לך רשיון נהיגה ישראלי אם אתה חי בחו"ל? התשובה היא למה לא? כל עוד אתה משלם את האגרה ומחדש את הרשיון. ולמה שהממשלה לא תחלט לך את הדירה? אתה מימלא לא משתמש בה? ואיך אתה מעיז להרוויח כל כך הרבה כסף כשיש כל כך הרבה רעבים ברחוב?

אני חייתי בחו"ל תקופה מסויימת וחזרתי לארץ, ואני מאד שמח שיכולתי לשמור על הרשיון שלי - אחרת לא היה לי נשק היום. הנשק היה מופקד כל אותה תקופה אצל קל-וי ברמת גן (כך שלא הייתה סכנה של גנבה) והייתי דואג לשלם את האגרה ולחדש את הרשיון במועד.

ולגביך, במקרה ויצא לך להשלח לאיזו שליחות מטעם מקום העבודה שלך, אתה בהחלט מוזמן להוות דוגמה לכולם, ללכת לתחנת המשטרה ולוותר על הרשיונות שלך.. :evil:

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 29 אפריל 2009, 12:07

itamar כתב:
"למה אתה צריך" תגובה כל כך ישראלית טיפוסית...
בשום מקום בעולם לא היו מעיזים לשאול אותך שאלה כזו - כי הנחת היסוד היא שאתה זכאי שיהיה לך כל מה שבא לך בחיים ואפילו יותר מזה, מבלי שתצטרך לתת דין וחשבון לאף אחד, מבלי לחוש רגשות אשמה שיש לך ומבלי להתקל בכזו צרות עין!!

words to live by !

איתמר ברשותך אני מדפיס את דבריך על כרטיס, עושה למינציה ומציג אחר כבוד לכל ספק שירות שחוקר אותי כמו "למה לך לקנות קולה, תאמין לי 30 שנה אני במקצוע ולא ראיתי פעם אחת שמישהו הבדיל בין קולה לסופר דרינק וזה גם עולה לך חצי מחיר!"

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Oficial y Caballero » 29 אפריל 2009, 16:39

תומך בכל ההערות האחרונות ולא מבין את ההתקפות של מחברי ההערות הראשונות, כאילו מדובר במועדון אקסקלוסיבי של בעלי נשקים שלא רוצים "שלאחרים גם יהיה". תגידו מה שתגידו, זה מגוחך שבמדינה שבה שרות צבאי חובה ארוך ביותר (יחסית למדינות אחרות עם שרות כזה, אם בכלל), שבה יש יותר אנשים באופן יחסי שירו בנשק כלשהו בחייהם אולי מבכל מדינה אחרת, ושאמורה להיות דמוקרטית, החזקת כלי יריה בידי אזרח נאמן, כשיר ובריא בגופו ובנפשו אינה אפשרית. מצד אחר אני גם לא מבין למה מרוצי מכוניות אסורים (זה הרי לא פשע אם זה לא נעשה בכבישים) ועוד דברים רבים אחרים וטובים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד