ירי מעשי כחייל סדיר ביחידה לא זכאית

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

ירי מעשי כחייל סדיר ביחידה לא זכאית

על ידי YoavZ » 11 אפריל 2009, 15:17

שלום לכולם,

אני חייל, בשירות סדיר, בן 19, משרת כטכנאי אלקטוניקה באחד הבסיסים החימושיים באזור המרכז.

מאז שנפגשתי עם יורם שטיינר בנסיבות כאלו ואחרות, אני שוקל ברצינות להכנס לתחום הירי המעשי.

מה שעניין אותי בכל העניין של ירי מעשי זה האפשרות לקבל רשיון נשיאה\החזקה לנשק וללמוד איך להשתמש בו במצבים יומיומיים.

עכשיו ניסיתי לחפור קצת בפורומים פה והתשובות חלוקות בנושא. שכן איני תושב ישוב זכאי, תפקידי הצבאי לא מחייב אותי לשאת אקדח, אני משרת בבסיס עורפי וכרגע אינני עובד מאחורי הקו הירוק.

אבקש מהמומחים פה בפורום לעזור לי לעשות סדר בבלאגאן הן מבחינת רישוי כחייל סדיר
ההבדלים בין רשיון נשיאה להחזקה
וכל עניין העלויות, שקצת כבדות על חייל סדיר

תודה רבה לכל המשיבים,

יואב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ירי מעשי כחייל סדיר ביחידה לא זכאית

על ידי higt-power » 11 אפריל 2009, 16:40

השאלה של הצרפות לחוג יורי המעשי ולספורט ירי בכלל עולה לפחות אחת לחודש באתר
חיפוש קצר יביא אותך להמון אשכולות שעוסקים בנושאים אלו בדיוק .
כמו למשל זהוזה

כמו שאמרנו באשכולות להנ"ל הירי המעשי הוא לא מנוף לעקיפת מסוכת הרשיון והוא דרך מיכשולים לא פשוטה בכלל
כדי להיות זכאי לרשיון בתבחין מתאמן ירי פעיל עלך להיות יורה פעיל במועדון מסודר במשך 2 עונות לפחות כאשר
בכל עונה אתה חייב להשתתף במספר מינימום של 3 תחריות לאחר עמידה בקרטיריון זה ראשי ראש המועדון שלך
להמליץ אים ירצה בכך לפני התאחדות הקליעה להמליץ (גם כן אים תרצה) לפני משרד הפנים לאשר לך רשיון "חריג"
בתבחין "מתאמן פעיל" משרד הפנים ראשי לדחות ולא לקבל את הבקשה ע"פ שיקולו ........
והיה וקיבלתה את הרשיון המיוחל הוא יהיה בתוקף כל עוד אתה ממשיך את פעולתך בענף ברגע שאתה מפסיק
להשתתף באופן פעיל בתחירויות (יש עדכון שוטף בין התאחדות הקליעה למשרד הפנים ) תתבקש יפה למכור את הכלי
ולהחזיר את הרשיון .

רשוי נשק בסדיר -נכון להיום מדובר ברשוי אזרחי לכל דבר לכלי אזרחי לכל דבר .
נשיאתו במסגרת התפקיד הצבאי ע"פ הנוהל המעודכן באותו יום לענין .
מחוץ לצבא אתה ראשי לשאת את הכלי במגבלות הרשיון אים יש .

הבדל בין רשיון נשיא לאחזקה -אני לא בטוח שמשרד הפנים סגור עלהם בעצמו אבל גם לא מענין מכיוון שהיום מרבית
הרשיונות הן לנשיאה ממילאה ,שזה אומר במילים פשטות שאתה זכאי להסתובב עם הנשק ותחמושת עלך .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 11 אפריל 2009, 18:40

בכל מקרה, גיל הסף לרשיון לאקדח פרטי הוא 21 לבנים (20 לבנות).
מומלץ לעבור קורס, להרשם כיורה פעיל ולהתחיל להשתתף בתחרויות. אפשר לעשות את זה עם אקדח של המטווח. כאשר תצבור שנתיים עם שלוש תחרויות לשנה, ואז גם תגיע לגיל, תוכל לרכוש אקדח. כמובן שההתניה להמשך החזקתו היא המשך פעילות של לפחות שלוש תחרויות לשנה.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי YoavZ » 12 אפריל 2009, 01:48

higt-power כתב:השאלה של הצרפות לחוג יורי המעשי ולספורט ירי בכלל עולה לפחות אחת לחודש באתר
חיפוש קצר יביא אותך להמון אשכולות שעוסקים בנושאים אלו בדיוק .
כמו למשל זהוזה

כמו שאמרנו באשכולות להנ"ל הירי המעשי הוא לא מנוף לעקיפת מסוכת הרשיון והוא דרך מיכשולים לא פשוטה בכלל
כדי להיות זכאי לרשיון בתבחין מתאמן ירי פעיל עלך להיות יורה פעיל במועדון מסודר במשך 2 עונות לפחות כאשר
בכל עונה אתה חייב להשתתף במספר מינימום של 3 תחריות לאחר עמידה בקרטיריון זה ראשי ראש המועדון שלך
להמליץ אים ירצה בכך לפני התאחדות הקליעה להמליץ (גם כן אים תרצה) לפני משרד הפנים לאשר לך רשיון "חריג"
בתבחין "מתאמן פעיל" משרד הפנים ראשי לדחות ולא לקבל את הבקשה ע"פ שיקולו ........
והיה וקיבלתה את הרשיון המיוחל הוא יהיה בתוקף כל עוד אתה ממשיך את פעולתך בענף ברגע שאתה מפסיק
להשתתף באופן פעיל בתחירויות (יש עדכון שוטף בין התאחדות הקליעה למשרד הפנים ) תתבקש יפה למכור את הכלי
ולהחזיר את הרשיון .

רשוי נשק בסדיר -נכון להיום מדובר ברשוי אזרחי לכל דבר לכלי אזרחי לכל דבר .
נשיאתו במסגרת התפקיד הצבאי ע"פ הנוהל המעודכן באותו יום לענין .
מחוץ לצבא אתה ראשי לשאת את הכלי במגבלות הרשיון אים יש .

הבדל בין רשיון נשיא לאחזקה -אני לא בטוח שמשרד הפנים סגור עלהם בעצמו אבל גם לא מענין מכיוון שהיום מרבית
הרשיונות הן לנשיאה ממילאה ,שזה אומר במילים פשטות שאתה זכאי להסתובב עם הנשק ותחמושת עלך .

קודם כל - תודה רבה על התשובה הסבלנית והמפורטת!

רק רציתי לציין שכוונתי היתה קודם כל ללמוד ירי מעשי, להחזיק אקדח בלי לדעת להשתמש בו כמו שצריך רק מסכן אותי, את הסובבים אותי ואת הציבור הרחב.

עכשיו לשלב הבא, מאיפה מתחילים?

מה עלי להכין לפני שאני נגש לכל העניין?

מה העלות הכספית לשלב הראשון?

תודה למשיבים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 12 אפריל 2009, 23:08

יואב אני שמח לראות שאתה רואה כך את הדברים.
אז איפה מתחילים ?
פה זה מקום טוב .
עשה חיפוש פה בפורום ותראה אילו מועדונים /מטווחים פתחו קורסים בעבר תרים טלפון ותברר מול הנ"ל אים ומתי נפתח קורס חדש .
מנסוני העגום חשוב גם לבדוק שמדובר שלקורס יש אישור ורישום בפועל (היום!, לא תוך כמה ימים והתחמקיות אחרות )
בהתאחדות הקליעה .
מעבר לזה אתה תקבל את כל המידע וההנחיות במקום אבל בגדול מה שאתה צריך להכין זה מצב רוח טוב
רצון ללמד ולב חזק להתמודד עם המצב בארצנו בכל מה שקשור בתחביב הירי ,אהה וכסף כמובן .

כמה עולה השלב הראשון ?
הקורס +תחמושת כ3000 ש"ח
חברות במועדון- 500-1500 ש"ח לשנה
ציוד נלווה כמה מאות שקלים בודדות
השתתפות בתחרות 130 ש"ח (אים אני לא טועה)
עלות כל כדור ברכישה מרוכזת 1-1.2 ש"ח
ויש עוד עלות רישום וביטוח שמשולמת להתאחדות לא זכור בדיוק כמה .
בגדול אנחנו מדברים סה"כ של כמה אלפי שקלים לשנה תלוי בכמות אימונים המועדון וכ"ו .

עוד כמה מילות אזהרה שאני מוצא לנכון להביא לידיעת כל מתענין בתחום
הירי המעשי הוא לפני הכל אחרי הכל ובסה"כ ספורט (כיף מאד ).
כן בהחלט יש בו מרכיבים רבים שיהפכו אותך לאוחז נשק הרבה יותר יעיל ובטיחותי אבל הוא לא בשום אופן תחליף לשיקול דעת ובטח לא מיצג את הדרך הנכונה שימוש נשק בזמן אמת .
מה אני מתכוון ???
כאשר אתה מגיעה לאימון/תחרות אתה מגיעה במטרה להעמיד את הכישורים שלך במבחן אתה מגיעה להנות ובמילה אחת לירות .
נוצר מצב שבו ב99.99999% מהמקראים אתה תגיעה לתרחיש ישמע זימזום ואתה שולף וירה במציאות המצב הפוך בדיוק .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי YoavZ » 13 אפריל 2009, 01:04

higt-power כתב:יואב אני שמח לראות שאתה רואה כך את הדברים.
אז איפה מתחילים ?
פה זה מקום טוב .
עשה חיפוש פה בפורום ותראה אילו מועדונים /מטווחים פתחו קורסים בעבר תרים טלפון ותברר מול הנ"ל אים ומתי נפתח קורס חדש .
מנסוני העגום חשוב גם לבדוק שמדובר שלקורס יש אישור ורישום בפועל (היום!, לא תוך כמה ימים והתחמקיות אחרות )
בהתאחדות הקליעה .
מעבר לזה אתה תקבל את כל המידע וההנחיות במקום אבל בגדול מה שאתה צריך להכין זה מצב רוח טוב
רצון ללמד ולב חזק להתמודד עם המצב בארצנו בכל מה שקשור בתחביב הירי ,אהה וכסף כמובן .

כמה עולה השלב הראשון ?
הקורס +תחמושת כ3000 ש"ח
חברות במועדון- 500-1500 ש"ח לשנה
ציוד נלווה כמה מאות שקלים בודדות
השתתפות בתחרות 130 ש"ח (אים אני לא טועה)
עלות כל כדור ברכישה מרוכזת 1-1.2 ש"ח
ויש עוד עלות רישום וביטוח שמשולמת להתאחדות לא זכור בדיוק כמה .
בגדול אנחנו מדברים סה"כ של כמה אלפי שקלים לשנה תלוי בכמות אימונים המועדון וכ"ו .

עוד כמה מילות אזהרה שאני מוצא לנכון להביא לידיעת כל מתענין בתחום
הירי המעשי הוא לפני הכל אחרי הכל ובסה"כ ספורט (כיף מאד ).
כן בהחלט יש בו מרכיבים רבים שיהפכו אותך לאוחז נשק הרבה יותר יעיל ובטיחותי אבל הוא לא בשום אופן תחליף לשיקול דעת ובטח לא מיצג את הדרך הנכונה שימוש נשק בזמן אמת .
מה אני מתכוון ???
כאשר אתה מגיעה לאימון/תחרות אתה מגיעה במטרה להעמיד את הכישורים שלך במבחן אתה מגיעה להנות ובמילה אחת לירות .
נוצר מצב שבו ב99.99999% מהמקראים אתה תגיעה לתרחיש ישמע זימזום ואתה שולף וירה במציאות המצב הפוך בדיוק .

תודה רבה,

ועכשיו לגבי השאלה האחרונה שראיתי כמה אשכולות אחורה שקיבלה תשובה קצת מעורפלת ולא ברורה, אולי כי העניין עצמו לא ברור מול משרד הפנים, אבל אני אנסה את מזלי באשכול כאן -

1. כמה כדורים ניתן לרכוש בשנה?
2. אחרי שמקבלים רשיון נשיאה\החזקה - כמה כלים אפשר להחזיק במקביל והאם כל הכלים מוגבלים ל9mm?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 13 אפריל 2009, 13:07

לגבי השאלה הראשונה :
אין מגבלה על כמות הכדורים שאתה יכול לרכוש במטווח לצרכי אימון .
על מנת לרכוש כדורים ולהוציא אותם מתחומי המטווח יש צורך באישור רכישה שגם אותו אתה מקבל ע"י פניה דרך ראש המועדון שלך להתאחדות הקליעה ומשם למשרד הפנים .....
כעיקרון אין מגבלה שכתובה איפה שהוא אבל כל הקצאה היא ל1000 כדורים.
לאחר שהשתמשתה בכל ההקצאה
יש לך שתי אפשריות אוו לפנות שוב באותו מסלול לקבלת הקצאה חדשה אוו להתיצב במשרד הפנים עם אישור ממטווח מאושר שמאשר שאכן צרכתה את התחמושת בשערו ואז תקבל הקצאה חדשה .
(זה נשמע מסובך יותר ממה שזה באמת ,אבל התהליך לוקח זמן מסויםלפחות במסלול הראשון)

לגבי השאלה השניה :
אחזקה של כל כלי נשק מחיבת רשיון נפרד לאותו כלי ספציפי כלומר עבור כל רשיון נוסף אתה צריך ללכת שוב באותו מסלול ,בגדול בשנים האחרונות משרד הפנים נוטע להתחשב ולאשר אבל חשוב שוב להזכיר שאף פעם האישור הוא לא אוטומטי והמשרד יכול בכל בקשה גם לסרב .
ככל שמספר הרשיונות שבידך גדול יותר תהיה האצבע על הדק הסירוב קלה יותר .
ככך שיהיו בידך יותר רשיונות (ונשקים) ידרשו ממך אמצעי אבטחה מחמירים יותר .
בגדול עד 3 כלים כולל אין חובה בשום אמצעי מיוחד ורוב רובם של היורים משתדלים להשאר באיזור הזה .
לגבי הקוטר ממש לא חובה להחזיק רק 9מ"מ ויש יורים שמחזיקים כמה וכמה קטרים שונים .
כמובן שהכלי שאתה רוכש חייב להתאים למטרה המקורית עבורה ניתן הכלי מהתחלה .
למשל לא תוכל לרכוש אקדח 9 מ"מ קצר אוו 7.65 כי אינם עומדים בתבחין הפקטור המינימלי לירי מעשי .
(ככה זה לפחות בעיקרון זה לא אומר שלא נראו מעולם גם דברים אחרים)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד