בקשר למחשב
בקשר למחשב
זה לא קשור לנשק אבל בשביל זה קיים פורום אחים לנשק
טוב אז ככה יש לי פנטיום 4 1700 ולפעמים המחשב נתקע לי והמאוורר של המעבד עושה רעש של פעולה מהירה יותר
אם מישהו מכיר את הבעיה או שהוא יודע למה זה קורה בבקשה תעזרו לי אני משתגע מזה
טוב אז ככה יש לי פנטיום 4 1700 ולפעמים המחשב נתקע לי והמאוורר של המעבד עושה רעש של פעולה מהירה יותר

Be carefull what you are wishing for
תנסה להוריד את המאוורר ולנקות את האבק שהצטבר שם....
אם זה לא עוזר,יכול להיות שצריכים להחליף חומר שנמצאה בין מעבד לרדיאטור (מה שמו?) שעוזר למעבר חום בינהם.
אם זה לא עוזר,יכול להיות שצריכים להחליף חומר שנמצאה בין מעבד לרדיאטור (מה שמו?) שעוזר למעבר חום בינהם.
נערך לאחרונה על ידי Boltik בתאריך 29 מרץ 2003, 13:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
Boltik כתב:תנסה להוריד את המאוורר ולנקות את האבק שהצטבר שם....
אם זה לא עוזר,יכול להיוד שצריכים להחליף חומר שנמצאה בין מעבד לרדיאטור (מה שמו?) שעוזר למעבר חום בינהם.
BOLTIK ככל שידוע לי, כוונתך לחומר הזה:
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... ts_id=1192
ניצן
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
ניצן בנק 054-5553438
פירוט
GUNMAN 07 כתב:זה רק אני או שזה נראה כמו שאתם עוזרים לי בתקלת רכב
גריז בלאגן
שלום GUNMAN.
כפי שזה נראה, אכן הבעיה במאוורר (ייתכן המאוורר שבספק כח).
תפתח את המחשב, תנקה טוב את המאווררים (ובאותה הזדמנות את שאר החלקים) מומלץ בעזרת אוויר בלחץ.
אם עדיין יש רעש מהמאווררים, ניתן להחליפם בעלות נמוכה (40-80 ש"ח).אלא אם כן צריך להחליף את המאוורר של המעבד או את הספק.
תנסה להקשיב לאזור הספק ולשמוע אם המאוורר עובד. לא עובד - להחליף ספק.
גריז זה לצרכים מתקדמים יותר.
תעדכן,
ניצן
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
ניצן בנק 054-5553438
Gunnman,
הבעייה שאתה מתאר יכולה לנבוע מהתחממות יתר של המעבד, מה שיסביר את פעילות היתר של המאורר שלו.
איך ניתן לפתור את הבעייה ? יש כמה דרכים:
1. קודם כל תתקין איזושהי תוכנה שתוכל לתת לך את טמפרטורת המעבד והמארז ב Realtime (צריכה להיות אחת כזו על הדיסק שהגיע עם ה MotherBoard)
2. אחרי שעשית את זה תסתכל מה הטמפרטורה הממוצעת של המעבד/מארז שלך, טמפרטורה מעל 45 מעלות זה כבר לא טוב.
3. כמו שכבר נאמר כאן, תנקה את המאוורר את המעבד. לא חובה להסיר אותו לשם כך, אתה יכול לשאוב ממנו את הליכלוך עם שואב אבק (שים לב לא להגזים כי השאיבה גורמת למאורר להסתובב וסיבוב מהיר מדי יגרום נזק למיסב)
4. האם יש לך מאוורר נוסף במארז? האם יש רק אחד או שיש שניים (חוץ מהמאוורר של המעבד). אני ממליץ שיהיו שני מאווררים, אחד קדמי ואחד אחורי כאשר המאוורר הקדמי מותקן כך שיכניס אוויר והמאוורר האחורי מותקן כך שיוציא אוויר. קומבינציה כזו של מאווררים תיצור סירקולציה תמידית של אוויר בתוך המארז, מה שיכול להוריד את הטמפרטורה הפנימית של המארז/מעבד בעד 10 מעלות, וזה המון !!
אם אתה צריך להתקין מאווררים נוספים ואתה לא מכיר את המבנה הפנימי והחיבורים במארז, אל תתעסק איתו לבד. בסוף זה יעלה לך יותר מלקחת אותו למעבדה כדי שירכיבו לך מאוורר.
בהצלחה
הבעייה שאתה מתאר יכולה לנבוע מהתחממות יתר של המעבד, מה שיסביר את פעילות היתר של המאורר שלו.
איך ניתן לפתור את הבעייה ? יש כמה דרכים:
1. קודם כל תתקין איזושהי תוכנה שתוכל לתת לך את טמפרטורת המעבד והמארז ב Realtime (צריכה להיות אחת כזו על הדיסק שהגיע עם ה MotherBoard)
2. אחרי שעשית את זה תסתכל מה הטמפרטורה הממוצעת של המעבד/מארז שלך, טמפרטורה מעל 45 מעלות זה כבר לא טוב.
3. כמו שכבר נאמר כאן, תנקה את המאוורר את המעבד. לא חובה להסיר אותו לשם כך, אתה יכול לשאוב ממנו את הליכלוך עם שואב אבק (שים לב לא להגזים כי השאיבה גורמת למאורר להסתובב וסיבוב מהיר מדי יגרום נזק למיסב)
4. האם יש לך מאוורר נוסף במארז? האם יש רק אחד או שיש שניים (חוץ מהמאוורר של המעבד). אני ממליץ שיהיו שני מאווררים, אחד קדמי ואחד אחורי כאשר המאוורר הקדמי מותקן כך שיכניס אוויר והמאוורר האחורי מותקן כך שיוציא אוויר. קומבינציה כזו של מאווררים תיצור סירקולציה תמידית של אוויר בתוך המארז, מה שיכול להוריד את הטמפרטורה הפנימית של המארז/מעבד בעד 10 מעלות, וזה המון !!
אם אתה צריך להתקין מאווררים נוספים ואתה לא מכיר את המבנה הפנימי והחיבורים במארז, אל תתעסק איתו לבד. בסוף זה יעלה לך יותר מלקחת אותו למעבדה כדי שירכיבו לך מאוורר.
בהצלחה

גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
Boltik כתב:Guyk
תיקון קטן...חייבים לפרק מאוורר מהרדיאטור ולנקות את שניהם.שואב אבק לא יעזור במקרה כזה.אם רדיאטור יהיה סתום עם אבק ולא יהיה שטח מספיק לפיזור חום אז שום מאוורר לא יעזור.
בולטיק,
אם לא הייתי יודע שאפשר לנקות את המאוורר ללא הסרתו, לא הייתי כותב זאת.
ניתן לשאוב את האבק מהמאוורר ע"י שואב אבק ולאחר מכן לשאוב את האבק גם מחריצי הרדיאטור (מהצד, לא מלמעלה)
הסיבה שאני מציע לשאוב את האבק ולא לפרק את המאוורר היא כדי שאנשים שלא יודעים מה הם עושים לא יפרקו את המאוורר וירכיבו אותו לא כראוי, מה שיגרום להם אח"כ נזק למעבד עקב קירור לא יעיל.
אה כן, שכחתי לכתוב מקודם וזה מאוד מאוד חשוב (צעדן, תודה על ההארה): תמיד תמיד לנתק את המחשב ואת המסך מהחשמל (גם את המסך כי הוא מחובר למחשב ואז הוא יכול עקב תקלה לתת מכת מתח לתוך המחשב) ולהאריק חשמל סטטי מהגוף ע"י נגיעה בחלק חשוף של המארז.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
Re: בקשר למחשב
GUNMAN 07 כתב:זה לא קשור לנשק אבל בשביל זה קיים פורום אחים לנשק
ידיד סלח נא לכולנו על "המתקפה" של הרצון לעזור.
עם כל זה נשמע לך סינית ומעולם לא הרכבתה ופרקתה מחשב.
צור קשר בפרטי ונראה מה ניתן לעשות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד