כניסת נושאי נשק לאירועים ציבוריים

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: כניסת נושאי נשק לאירועים ציבוריים

על ידי spy » 22 אפריל 2009, 20:11

חברים, לדעתי - חבל על המאמץ, הזמן והכסף של כולכם, עדיף שתשקיעו אותו באימוני קליעה.
דיברתי רבות בנושא עם נציגי משטרת ישראל. אין להם כל כוונה "לעזור" לנושאי נשק ולהקל להם את החיים.
סיפרתי כאן בעבר, אני לא הורשאתי להיכנס למרכז ראשון לציון בערב יום העצמאות, גם אחרי שהצגתי רשיון נשק+תעודת קצין בשרות קבע+תעודת מדריך ירי צבאי, קרי - רוב הסיכויים שלא נשקף ממני סיכון בטחוני או בטיחותי כלשהו. פניתי במקום לשני קציני משטרה (סמכות מקצועית במקום, כן?), אחד בדרגת רפ"ק, השני בדרגת סנ"צ וכלום לא עזר.
בימינו אנו אדם עם נשק הינו persona non-grata, לא חשוב למה יש לו נשק.
בקשות לשאת נשק בכל מיני מועדים? אירועים בהם אזרח חמוש מחסל מחבל? הצחקתם אותי. "הכושי עשה את שלו, הכושי יכול לעוף לכל הרוחות!"
לדעתי, עלינו לעשות שלושה דברים:
1. להנמיך פרופיל ולצמצם שח"מ ע"מ לבלות כמה שפחות ולא "להרגיז" את הסביבה
2. לדאוג למסגרות בילוי חליפיות, כאלה שבהם אנו לא נטפסים כ"פריקים מסוכנים"
3. לנסות ולהשפיע בעדינות על אנשים בשיטת "אחד מול אחד", "חבר מביא חבר" וכו' ע"מ ליצור "מסה קריטית" של תומכים וגם זה לא קל בימינו.
כל דבר אחר עלול להביא לדעתי לסנקציות נוספות נגדנו.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 22 אפריל 2009, 23:27

spy כתב:3. לנסות ולהשפיע בעדינות על אנשים בשיטת "אחד מול אחד", "חבר מביא חבר" וכו' ע"מ ליצור "מסה קריטית" של תומכים וגם זה לא קל בימינו.

למען האמת אני די מתלבט בקשר לגישה הזו. מצד אחד, אם לא נעשה יותר מדי גלים ואם לא נרגיז יותר מדי את הדוב - הוא לא יטרוף אותנו.
מצד שני, הסנקציות הנוספות יבואו בכל מקרה ובאופן גורף ולא פרופורציונאלי ולא משנה כיצד בתור ציבור נורמטיבי ושומר חוק ננהג.
מספיק שתפוח אחד רקוב יעשה איזה מעשה פזיז ובלתי אחראי כדי שכולנו נסבול מזה באופן קולקטיבי.
רוצה תזכורת? רצח רבין.
נכון הייתה ועדת ברינקר שנתיים או שלוש קודם, אבל בהסטוריה של מדינת ישראל יש עוד הרבה ועדות שמסקנותיהן נקברו תחת שכבה עבה של אבק ואני מאמין שזה גם היה המצב עם המסקנות של הועדה הזו אם הרצח הזה לא היה קורה.
בתכלס היישום נעשה ב-1995 - 1996 (מכאן תבחין 96) אחרי הרצח ואחרי הקפאה ארוכה וגורפת של מתן רשיונות לצורך עידכון כל מערכות התוכנה והערכה מחדש של המצב.
אם באותה תקופה היתה קיימת נציגות חזקה ופעילה של בעלי נשק בארץ אני מאמין שלמרות מה שקרה, לא היינו נמצאים במצב אומלל כזה כפי שאנחנו נמצאים בו היום.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צ'ומפי » 23 אפריל 2009, 13:26

spy כתב:חברים, לדעתי - חבל על המאמץ, הזמן והכסף של כולכם, עדיף שתשקיעו אותו באימוני קליעה.
דיברתי רבות בנושא עם נציגי משטרת ישראל. אין להם כל כוונה "לעזור" לנושאי נשק ולהקל להם את החיים.
סיפרתי כאן בעבר, אני לא הורשאתי להיכנס למרכז ראשון לציון בערב יום העצמאות, גם אחרי שהצגתי רשיון נשק+תעודת קצין בשרות קבע+תעודת מדריך ירי צבאי, קרי - רוב הסיכויים שלא נשקף ממני סיכון בטחוני או בטיחותי כלשהו. פניתי במקום לשני קציני משטרה (סמכות מקצועית במקום, כן?), אחד בדרגת רפ"ק, השני בדרגת סנ"צ וכלום לא עזר.
בימינו אנו אדם עם נשק הינו persona non-grata, לא חשוב למה יש לו נשק.
בקשות לשאת נשק בכל מיני מועדים? אירועים בהם אזרח חמוש מחסל מחבל? הצחקתם אותי. "הכושי עשה את שלו, הכושי יכול לעוף לכל הרוחות!"
לדעתי, עלינו לעשות שלושה דברים:
1. להנמיך פרופיל ולצמצם שח"מ ע"מ לבלות כמה שפחות ולא "להרגיז" את הסביבה
2. לדאוג למסגרות בילוי חליפיות, כאלה שבהם אנו לא נטפסים כ"פריקים מסוכנים"
3. לנסות ולהשפיע בעדינות על אנשים בשיטת "אחד מול אחד", "חבר מביא חבר" וכו' ע"מ ליצור "מסה קריטית" של תומכים וגם זה לא קל בימינו.

תודה. חיזקת את דעתי בחשיבותה של הפניה הרשמית. העובדה כי בערב יום העצמאות נמנעה כניסתך למרכז רשל"צ היא, לדעתי, פגיעה מהותית בזכות יסוד שלך, שאינה מוצדקת בוודאי מול האפשרות של צימצום הפגיעה באמצעות הפקדה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Hungarfield » 23 אפריל 2009, 14:22

צ'ומפי כתב:
תודה. חיזקת את דעתי בחשיבותה של הפניה הרשמית. העובדה כי בערב יום העצמאות נמנעה כניסתך למרכז רשל"צ היא, לדעתי, פגיעה מהותית בזכות יסוד שלך, שאינה מוצדקת בוודאי מול האפשרות של צימצום הפגיעה באמצעות הפקדה.

ושאלתי היא - האם תעביר זקנה את הכביש בניגוד לרצונה? אמנם לדעתך נפגעה זכות יסוד שלו, אבל לעניות דעתי, חשוב יותר מה הוא חושב ומה הוא רוצה לעשות בעניין.
אין לי ספק שהכוונה טובה, אבל לפני שמתחילים תהליך של פניה רישמית (שיכול אחרי הכל להסתיים בעתירה לבית המשפט, תהליך שכולם יודעים איך הוא מתחיל אך אין כל דרך לדעת כיצד יסתיים) ראוי לחשוב שוב ושוב, להתייעץ באנשים שחשבו על העניין ו/או ניסו את העניין, לראות אם יש מישהו שעשה עבודת מטה על העניין, אחרת עלול להיגרם יותר נזק מתועלת.
את כל אלה אני חושב שניתן לעשות על גבי הפלטפורמה כאן.
זכותך האזרחית כמובן לפנות למי ולאן שאתה רוצה - אבל אם העניין עלול להשפיע על כלל האוחזים בנשק בארץ - מן הראוי שתתחשב בדעתם במידה מסויימת ותיתן להם להתעקש על הזכויות לפי בחירתם.
אגב, כתבת משהו על לוגיסטיקה פשוטה וכספת שנמצאת בכל משרד ממשלתי - אך הכספת כלל אינה פשוטה, וקל וחומר שבשטח ציבורי כשהיא מעוגנת לרכב - היא לא הפתרון העדיף בעיני. מספיקה מכה אחת למאבטח שלה (שלא תמיד הוא הקנה הכי פולימרי בנשקיה) ומישהו יכול להתניע את הרכב ולהפליג אל השקיעה עם מחסן נשק שלם...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי צ'ומפי » 23 אפריל 2009, 16:18

Hungarfield כתב:צ'ומפי כתב:

ושאלתי היא - האם תעביר זקנה את הכביש בניגוד לרצונה? אמנם לדעתך נפגעה זכות יסוד שלו, אבל לעניות דעתי, חשוב יותר מה הוא חושב ומה הוא רוצה לעשות בעניין.
אין לי ספק שהכוונה טובה, אבל לפני שמתחילים תהליך של פניה רישמית (שיכול אחרי הכל להסתיים בעתירה לבית המשפט, תהליך שכולם יודעים איך הוא מתחיל אך אין כל דרך לדעת כיצד יסתיים) ראוי לחשוב שוב ושוב, להתייעץ באנשים שחשבו על העניין ו/או ניסו את העניין, לראות אם יש מישהו שעשה עבודת מטה על העניין, אחרת עלול להיגרם יותר נזק מתועלת.
את כל אלה אני חושב שניתן לעשות על גבי הפלטפורמה כאן.
זכותך האזרחית כמובן לפנות למי ולאן שאתה רוצה - אבל אם העניין עלול להשפיע על כלל האוחזים בנשק בארץ - מן הראוי שתתחשב בדעתם במידה מסויימת ותיתן להם להתעקש על הזכויות לפי בחירתם.
אגב, כתבת משהו על לוגיסטיקה פשוטה וכספת שנמצאת בכל משרד ממשלתי - אך הכספת כלל אינה פשוטה, וקל וחומר שבשטח ציבורי כשהיא מעוגנת לרכב - היא לא הפתרון העדיף בעיני. מספיקה מכה אחת למאבטח שלה (שלא תמיד הוא הקנה הכי פולימרי בנשקיה) ומישהו יכול להתניע את הרכב ולהפליג אל השקיעה עם מחסן נשק שלם...

ובכן, כצופה בפורום, אך (עד כה) לא משתתף, חשובה לי מאוד דעתם של הנוכחים בו. זו בדיוק הסיבה שפתחתי כאן את האשכול - בשביל לשמוע וללמוד מניסיונם של אחרים.
אני מתכוון לפנות בשם עצמי בלבד ואיני סבור כי התוצאה תהיה הפוכה בתכלית מן המטרה שלשמה היא נועדה.
נערך לאחרונה על ידי צ'ומפי בתאריך 23 אפריל 2009, 16:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צ'ומפי » 23 אפריל 2009, 16:22

מצורף נוסח המכתב שישלח ביום א' (הערות ותוספות יתקבלו בברכה):

לכבוד
משטרת ישראל
אגף מבצעים
המטה הארצי
ירושלים בפקס _______ ובדואר

א.ג.נ.,
הנדון: כניסת אזרחים נושאי נשק לאירועים ציבוריים
הריני לפנות אליכם בענין הנדון כדלקמן:
באירועים ציבוריים רבים, אשר הנחיות האבטחה לגביהם ניתנות על ידי משטרת ישראל, נקבע כי אסורה הכניסה למתחם האירוע לאזרחים נושאי נשק כדין.
מניסיוני, המדובר באירועים ציבוריים שונים כגון: שבוע הספר, תערוכות, מופעים וכנסים כמו גם משחקי ספורט שונים.
מניעת כניסת אזרחים נושאי נשק כדין לאירועים ציבוריים היא פעולה שלטונית הפוגעת באופן חמור ובלתי הפיך בזכות יסוד של האזרח. לא נראה כי בעת קביעת האיסור, נלקח בחשבון מלוא עוצמת הפגיעה באזרחים רבים ולא נשקלה כל חלופה או אמצעי לצמצום הפגיעה.
דרך אפשרית לצמצום הפגיעה היא דרישה ממארגני האירוע הציבורי, באמצעות חברת האבטחה מטעמו או באמצעות משטרת ישראל, להעמיד בפתח הכניסה לאירוע הציבורי כספת ושומר המיועדים להפקדת כלי יריה, כפי שהדבר נעשה בכל מתקן ממשלתי. באמצעות אמצעי פשוט וזול זה, ניתן לצמצם משמעותית את הפגיעה בזכויות האזרח.
יצוין כי אזרחים רבים נאלצים לשאת נשק כתוצאה מסיכון הנשקף להם באיזור מגוריהם. בנוסף, בתקופה האחרונה אירעו מספר אירועי פח"ע, אשר סוכלו על ידי אזרחים נושאי נשק, ומשטרת ישראל, לא פעם, מעודדת את נושאי הנשק לשאת עימם את כלי הנשק על מנת לסייע בסיכול פיגועים.
לפיכך ולאור האמור, אודה באם תשיבני כדלקמן:
1. מהם הקריטריונים לסגירת אירוע ציבורי לכניסת נושאי נשק כדין.
2. האם נשקלים/נשקלו חלופות או הוצגו דרכים לצמצום הפגיעה באזרחים, בטרם קבלת ההחלטה?
3. במידה והוחלט לסגר אירוע ציבורי לכניסת נושאי נשק, מדוע לא יחוייבו מארגני האירועים הציבוריים ו/או חברות האבטחה ו/או משטרת ישראל להעמיד אמצעים להפקדת כלי יריה בפתח האירוע.
אודה על קבלת תגובתך בהקדם.

בכבוד רב,
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 23 אפריל 2009, 20:42

צ'ומפי כתב:מצורף נוסח המכתב שישלח ביום א' (הערות ותוספות יתקבלו בברכה):

לכבוד
משטרת ישראל
אגף מבצעים
המטה הארצי

א.ג.נ.,
באירועים ציבוריים רבים, אשר הנחיות האבטחה לגביהם ניתנות על ידי משטרת ישראל, נקבע כי אסורה הכניסה למתחם האירוע לאזרחים נושאי נשק כדין.
מניסיוני, המדובר באירועים ציבוריים שונים כגון: שבוע הספר, תערוכות, מופעים וכנסים כמו גם משחקי ספורט שונים.
מניעת כניסת אזרחים נושאי נשק כדין לאירועים ציבוריים היא פעולה שלטונית הפוגעת באופן חמור ובלתי הפיך בזכות יסוד של האזרח. לא נראה כי בעת קביעת האיסור, נלקח בחשבון מלוא עוצמת הפגיעה באזרחים רבים ולא נשקלה כל חלופה או אמצעי לצמצום הפגיעה.
דרך אפשרית לצמצום הפגיעה היא דרישה ממארגני האירוע הציבורי, באמצעות חברת האבטחה מטעמו או באמצעות משטרת ישראל, להעמיד בפתח הכניסה לאירוע הציבורי כספת ושומר המיועדים להפקדת כלי יריה, כפי שהדבר נעשה בכל מתקן ממשלתי. באמצעות אמצעי פשוט וזול זה, ניתן לצמצם משמעותית את הפגיעה בזכויות האזרח.
יצוין כי אזרחים רבים נאלצים לשאת נשק כתוצאה מסיכון הנשקף להם באיזור מגוריהם. בנוסף, בתקופה האחרונה אירעו מספר אירועי פח"ע, אשר סוכלו על ידי אזרחים נושאי נשק, ומשטרת ישראל, לא פעם, מעודדת את נושאי הנשק לשאת עימם את כלי הנשק על מנת לסייע בסיכול פיגועים.
לפיכך ולאור האמור, אודה באם תשיבני כדלקמן:
2. האם נשקלים/נשקלו חלופות או הוצגו דרכים לצמצום הפגיעה באזרחים, בטרם קבלת ההחלטה?
3. במידה והוחלט לסגר אירוע ציבורי לכניסת נושאי נשק, מדוע לא יחוייבו מארגני האירועים הציבוריים ו/או חברות האבטחה ו/או משטרת ישראל להעמיד אמצעים להפקדת כלי יריה בפתח האירוע.

בכבוד רב,

להלן נוסח עם תיקונים מוצעים שלי. אני מציע נוסח יותר דיפלומטי (בין היתר אני מוריד את נושא סיכול פח"ע, כי המכותבים לא מתלהבים מזה בלשון המעטה). את התוספות שלי סימנתי בכחול. יש עוד כמה תיקונים (מחיקות בעיקר) שבטח תמצא לבד:
לכבוד
משטרת ישראל
אגף מבצעים
המטה הארצי

א.ג.נ.,
באירועים ציבוריים רבים, אשר הנחיות האבטחה לגביהם ניתנות על ידי משטרת ישראל, נקבע כי אסורה הכניסה למתחם האירוע לאזרחים נושאי נשק כדין. מדובר באירועים ציבוריים שונים כגון: שבוע הספר, תערוכות, מופעים וכנסים כמו גם משחקי ספורט שונים. לצערי, במרבית המקרים בהם נתקלתי לא הועמדו לרשות הציבור סידורי הפקדת נשק במקום האירוע.
האיסור מצד אחד והיעדר סידורי הפקדה מצד אחר מונעים את הכניסה לאירוע מאזרחים רבים הנאלצים לשאת נשק לאור הסיכון הנשקף לחייהם באיזור עבודם או באיזור מגוריהם. ללא מעט מהם השארת הנשק בבית היא בבחינת סיכון חיים ממשי. המצב פוגע באופן חמור בזכויות אזרחים אלה ומפלה אותם לרעה.
אודה אפוא באם תשיבני כדלקמן:
2. האם נשקלים/נשקלו חלופות או הוצגו דרכים לצמצום הפגיעה באזרחים נושאי נשק, בטרם קבלת ההחלטה?
3. במידה והוחלט לסגור אירוע ציבורי לכניסת נושאי נשק, מדוע לא יחוייבו מארגני האירועים הציבוריים ו/או חברות האבטחה ו/או משטרת ישראל להעמיד אמצעים להפקדת כלי יריה בפתח האירוע.

בכבוד רב

סוף נוסח מוצע

מעבר למה שדובר עליו עד כה, עוד חלופה היא לשחוט פרה קדושה ולאפשר השארת נשק באוטו, כפי שמקובל במדינות מפותחות אחרות. אפשר להתנות את זה למשל בהתקנת כספת ייעודית בתא המטען.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 23 אפריל 2009, 20:46

במסגרת קבלתי הסמכה כנביא דרג ב' הרשיני לנחש כי:

1. לא תקבל תשובה.
2. אם תתקבל תשובה היא תהיה בנוסח הקרוב לזה המובא כאן -
משטרת ישראל פועלת על מנת לבצע את תפקידה בשמירה על בטחון האזרחים ושמירת הסדר הציבורי.
בכלל פעולות אלו משטרת ישראל פועלת באופן גלוי וסמוי באירועים ציבוריים מתוחמים.
על מנת להמנע מטעויות בזיהוי של כוחות הבטחון הגלויים והסמויים את נושאי הנשק במקרה בו יתבצע שימוש בכלי נשק הננשא על ידי אזרחים הלוקחים חלק כמבקרים באירועים המדוברים נתקבלה החלטה על הגבלת כניסת נושאי נשק לארועים אלו.
במסגרת המשאבים המוגבלים העומדים בידי מ"י ולאור שיקולים נוספים אין למ"י את היכולת להעמיד לרשות הציבור מתקן הפקדה שיעמוד בסטנדרטים הדרושים.
כוחות השיטור והבטחון במקום מספקים מענה מספק ומומלץ לנושאי נשק ברשיון להשאיר את נשקם מאובטח בביתם כחוק. (כי נבוא לבדוק אח"כ :mrgreen: ) יש להבהיר כי השארת הנשק ברכב מהווה עבירה חמורה.

בברכה,
רב פקד מוישה זוכמיר

שתי דקות לקח לי למרוח תשובה.. כל מה שיבוא בין אופציה "1" לאופציה "2" לא יפתיע אותי. מה שיחרוג מהם יפתיע.
נדמה לי שיש מידה של תמימות בפניה אבל בלב שלם אני מקווה שאני טועה ומאחל הצלחה מול טחנות הרוח.

(הלוואי שאני כותב שטויות ושאתבדה)

עדכון אודות התשובה יתקבל בברכה כמובן.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Neon Golden » 23 אפריל 2009, 23:37

האם אפשר לחדד את הסיבה מדוע רוצים להכנס לאירועים כמו שבוע הספר עם נשק?
מצד אחד כתב נועם
נועם כתב:מה החוכמה בקריאה לציבור לשאת את הנשק ביום כיפור ובחגי ישראל, בבואם לבתי הכנסת, על מנת לסייע באבטחה ?
(אבל לא בשאר ימות השנה ?)

מצד שני כותב צ'ומפי בטיוטת המכתב
צ'ומפי כתב:יצוין כי אזרחים רבים נאלצים לשאת נשק כתוצאה מסיכון הנשקף להם באיזור מגוריהם.

אז מי מהם? הראשון הוא לאפשר לאזרח נושא נשק להיות חלק מכח האבטחה גם באירועים כאלה, השני אומר ההגנה שמספקת לי אבטחת האירוע טובה אך אני זקוק לפתרון עבור הנשק כי הוא מספק לי הגנה באיזור מגורי.

הפתרון לראשון הוא דרישה להכנס לכל אירוע עם הנשק - דרישה שכנראה תדחה על הסף. הפתרון לשני יכול להיות מאוד פשוט, עמדת פריקה, והפקדה של המחסנית בלבד. הפקדת המחסנית והתחמושת תמנע ממחזיק הנשק את זכות התגובה בזמן אירוע (דרישת המשטרה) אבל תהווה פתרון עבור נושא הנשק לדרך לאירוע וממנו (דרישת נושא הנשק). היתרון הנוסף בפתרון כזה הוא שמערך ההפקדה למחסניות יכול להיות הרבה יותר פשוט ממערך הפקדה של כלי נשק והנזק שיגרם מניטרול השומר הפולימרי (פוליגוני?) ימוזער.

התשובה שתקבל תהיה יותר הגיונית ומפורטת ממה שהעריכו בתגובות הקודמות, קודם כל כי קיים סיכוי שעל מכתב התשובה מהמשטרה יהיה חתום אחד מבאי הפורום וגם אם לא הוא נראה שהרוח שנושבת עכשיו במערך האבטחה היא רוח של שינוי בכיוון הנכון.

בתקווה שלא אצטרך ללעוס את הכובע...

גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי zvika » 24 אפריל 2009, 05:00

הפתרון לראשון הוא דרישה להכנס לכל אירוע עם הנשק - דרישה שכנראה תדחה על הסף. הפתרון לשני יכול להיות מאוד פשוט, עמדת פריקה, והפקדה של המחסנית בלבד. הפקדת המחסנית והתחמושת תמנע ממחזיק הנשק את זכות התגובה בזמן אירוע (דרישת המשטרה) אבל תהווה פתרון עבור נושא הנשק לדרך לאירוע וממנו (דרישת נושא הנשק). היתרון הנוסף בפתרון כזה הוא שמערך ההפקדה למחסניות יכול להיות הרבה יותר פשוט ממערך הפקדה של כלי נשק והנזק שיגרם מניטרול השומר הפולימרי (פוליגוני?) ימוזער.

Neon Golden
או שאתה תמים או שאתה צעיר או שניהם גם יחד
מחסנית השאירו בכניסה לקולנוע בידי שומר הג"א
ומי שזוכר עדיין מחסנית נוספת נשארה בכיס (כי מי מאיתנו מוכן לסמוך בעיניים עצומות על הג"א או מ"י)

בארועים מפוקחים ע"י גורמים אחרים לא חוששים מאזרחים נושאי נשק והסידורים פשוטים להפליא אבל זה דורש "ביצ... מברזל" מאחראי על האבטחה (במ"י לא תמצא כאלו)
אבל בהצלחה למנסים ומה כבר יכול להיות יותר גרוע מעכשיו? :lol:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 24 אפריל 2009, 07:04

מתי קרה בדיוק בתולדות מדינת ישראל שאזרחים חמושים קיבלו הוראות, בכניסה לאירוע מאובטח, שלא לפתוח באש במקרה של אירוע אמת, ובכל זאת הם התחילו לתפור חפים מפשע בשוגג?

חזקה שאדם חמוש שהוא נורמטיבי בצד אחד של כניסה לאירוע יהיה נורמטיבי גם בצד האחר של הכניסה לאירוע. די לראות עשרה אזרחים חמושים שעומדים מחוץ לאירוע מאובטח ממוצע על מנת להבין כמה שהגזירה אבסורדית.

זה הגיוני בערך כמו לאסור על אנשים להכניס סכינים למסעדה מטעמי ביטחון.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 24 אפריל 2009, 07:09, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 24 אפריל 2009, 07:08

צביקה,

תפסת אותי, אני לא מהתקופה שהמגנומטרים היו מאבן עם ציפור מצייצת כשמישהו נכנס עם כידון למנגל של בשר נא לפני מציאת האש. ותמים ? נו מילא נניח...

הפתרון מבוסס על כך שהמשטרה לא רואה במחזיק הנשק איום לשלום האירוע, בפתרון הזה המשטרה מעריכה את התפקיד שממלא מחזיק הנשק ביום-יום. במסגרת הסכם ג'נטלמני המשטרה תאמר אני לא לוקחת ממך את הנשק אבל אני מבקשת שלא תשתתף בתפעול אירוע, זה אירוע הומה אדם, הכוחות בשטח יחשבו שאתה המחבל, אתה לא מיומן מספיק, ובאירוע כמו פסטיבל בירה אני גם חוששת שאתה עלול קצת להתלהם ולעשות שטות או שתיים (הנושא נדון בשרשור אחר והושווה לנהיגה - אני לא נכנס לזה).

הפקדת מחסניות ובדיקה במגנומטר שאין מחסניות נוספות בכניסה לאירוע מספיקות עבור ההסכם הגנטלמני. תקשה ותאמר שיזרקו מחסניות מעבר לגדר? יכולים באותה מידה לזרוק נשק מעבר לגדר.

בקיצור צביקה, משהו השתנה באבטחת מקומות הומי אדם מתקופת חיילי הג"א בכניסה לקולנוע ומטעני חבלה בכיכרות לחם. אבטחה נאותה בכניסה לאירוע מוצאת אצלי לדרמן, אבטחה לקויה תפשפש בתיק של מקספדישן ועדיין לא תמצא את הנשק (אם בא לך לתפוס רגשי עליונות על מאבטח - זו דרך נהדרת להוכיח שהוא תמים וצעיר).

מבחינת נושאי הנשק זהו פתרון אופטימלי.

גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 24 אפריל 2009, 16:08

מה אתם מערבים כאן שיקולי הגיון ובטחון? ממתי שיקולים אלה קשורים למדיניות הקשורה לנשק בישראל?
יש אמירה ברורה וחד משמעית: מדינת ישראל מעוניינת לצמצם את כמות כלי הנשק אצל האזרחים עד כמה שרק אפשר. לטובת העניין היא גם תיצור קשיים שונים ומשונים לציבור זה, עד שיווטרו על נשיאת אקדח ביום-יום, ומכאן הדרך קצרה לוויטור על רשיון.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי zvika » 24 אפריל 2009, 19:58

תפסת אותי, אני לא מהתקופה שהמגנומטרים היו מאבן עם ציפור מצייצת כשמישהו נכנס עם כידון למנגל של בשר נא לפני מציאת האש. ותמים ? נו מילא נניח...

סרקזם לא מחזק את טענותיך
אבל אפשר לזרום הלאה יפרקו לכל נושא נשק את הנוקר ואולי יתחבו לתעלה גם חתיכת בדיל :lol:
ואם זה קשה יחייבו כל נושא נשק ללכת עם כובע מחודד

לידיעה בלבד, מחסנית של נשק דינה כנשק לכל דבר, לא משאירים ברכב ולא מוסרים למאבטח ו/או שומר

במסגרת הסכם ג'נטלמני המשטרה תאמר אני לא לוקחת ממך את הנשק אבל אני מבקשת שלא תשתתף בתפעול אירוע

לדעתי אדם זקוק למנה גדושה של תמימות לערוך הסכם עם מ"י שבקושי מסתדרת עם עצמה :wink:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי c425x » 24 אפריל 2009, 20:29

ליאור45 כתב:מתי קרה בדיוק בתולדות מדינת ישראל שאזרחים חמושים קיבלו הוראות, בכניסה לאירוע מאובטח, שלא לפתוח באש במקרה של אירוע אמת, ובכל זאת הם התחילו לתפור חפים מפשע בשוגג?

כמה אירועים רלוונטיים כאלה היו (כאלה שלא רק תדרכו, אלא היה אירוע בפועל)?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד