שאלה על סוג של FN
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה על סוג של FN
מה ההבדל בין שני האקדחים:
1.

2.

ואיזה עדיף?
1.

2.

ואיזה עדיף?
- סליקאי ארד

Re: שאלה על סוג של FN
על פניו מדובר בשני אקדחי FN דגם 3 (או BHP דגם 3). ההבדל נעוץ בכוונות. כוונות מתכווננות גדולות או Target sights מכניסות אלמנט של עדינות וקושי במציאת נרתיק המתאים לנשיאה להגנה עצמית.
לירי כיפי הייתי מעדיף כוונות target. לנשיאה יומיומית הייתי מעדיף את הכוונות הקטנות יותר.
(אילו הייתי צריך למתוח ביקורת על הכלי, זה היה על "משבת מחסנית טרור", "הדק בילוש", ו"טבעת שרוך אבטחה אקסטרים").
לירי כיפי הייתי מעדיף כוונות target. לנשיאה יומיומית הייתי מעדיף את הכוונות הקטנות יותר.
(אילו הייתי צריך למתוח ביקורת על הכלי, זה היה על "משבת מחסנית טרור", "הדק בילוש", ו"טבעת שרוך אבטחה אקסטרים").
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יש ל-FN HP-35 הותיק והטוב הרבה גרסאות, עם שינויים קלים לאורך השנים (מ-1935 ועד היום).
בשנת 1995 ביקרתי במעבדת הנשק המרכזית של גרמניה ושם היו להם 35 דגמים שונים של האקדח, עם וריאציות קלות, שחשובות למומחי מז"פ ופחות לאוחזים בנשק.
העובדה שהאקדח מחזיק מעמד עד היום, אומרת משהו לגביו. זוהי הבחירה האולטימטיבית שלי!
בשנת 1995 ביקרתי במעבדת הנשק המרכזית של גרמניה ושם היו להם 35 דגמים שונים של האקדח, עם וריאציות קלות, שחשובות למומחי מז"פ ופחות לאוחזים בנשק.
העובדה שהאקדח מחזיק מעמד עד היום, אומרת משהו לגביו. זוהי הבחירה האולטימטיבית שלי!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ליאור45 כתב:על פניו מדובר בשני אקדחי FN דגם 3 (או BHP דגם 3). ההבדל נעוץ בכוונות. כוונות מתכווננות גדולות או Target sights מכניסות אלמנט של עדינות וקושי במציאת נרתיק המתאים לנשיאה להגנה עצמית.
ההבדלים בין הMK2 לMK3 הם פנימים ולא ניתן להבחין בהם ללא פירוק האקדח מדובר ניצרת נוקר אוטומטית(שקיים גם בסדרות האחרונות של MK2 כדי לבלבל עוד יותר) ,שיפור ניצרת המחסנית לטובת נפילה חופשית של מחסניות,ושינוי קל
במימדים הפנימים של הגוף לטובת שימוש בקוטר 0.40 .
אבל הכוונת המיקרומטרית הספציפית שבתמונה יוצרה רק בדגם MK3 מתוצרת בראונינג ,לא שזה אומר משהוא לאור מעבר החלקים הנפוץ בכלים אלו .
לדעתי הבעיה היותר גדולה של כוונות אלו היא הרגישות שלהם למכות ופגיעות מה שעלול להוציא את האקדח מאיפוס לגמרי
לא משהוא שהיתי מוכן להשלים איתו האקדח לחימה .
- סליקאי ארד

לא - האקדח הראשון לא חורג מכללי הכתיבה והאקדח הנוכחי כן.
(זהו MK2 אם אינני טועה)
(זהו MK2 אם אינני טועה)
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:לא - האקדח הראשון לא חורג מכללי הכתיבה והאקדח הנוכחי כן.
(זהו MK2 אם אינני טועה)
וזה אקדח טוב יחסית?
ואם אפשר לדעת מאיזה שנה הוא?
- סליקאי ארד

kuntas כתב:ליאור45 כתב:לא - האקדח הראשון לא חורג מכללי הכתיבה והאקדח הנוכחי כן.
(זהו MK2 אם אינני טועה)
וזה אקדח טוב יחסית?
ואם אפשר לדעת מאיזה שנה הוא?
אקדחי FN הם אקדחים מעולים ללא קשר לשנתון.
מה שמשנה הוא עד כמה האקדח שבו אתה מעוניין הוא טחון ושחוק ולא באיזה שנה הוא יוצר וגם לא כל כך איזה MARK הוא.
קח בחשבון ש-FN, הוא אחד מאקדחי השירות הפופולארים ביותר בעולם.
בארץ, FN היה אחד מאקדחים הרב כדוריים הנפוצים ביותר. הוא היה בשימוש בשירותי הביטחון, נמצא עדיין בשימוש בצה"ל, חברות שמירה וכל מיני גופים מוסדיים כאלו ואחרים.
הרבה מאד מהגופים האלו שידרגו במהלך השנים את הארסנל שלהם ופלטו את הכלים האלו לשוק החופשי ואתה יכול למצוא אותם בחנויות נשק כאלו ואחרות.
ברוב המקרים האקדחים האלו טחנו עשרות ואפילו מאות אלפי כדורים, חלקם כדורי עוזי חזקים, ולא טופלו כהלכה. אתה צריך לבדוק שלא מנסים לדחוף לך אחד כזה, ושווה שתביא איתך נשק שמבין כדי שיבדוק את הנשק לפני שאתה רוכש. אחרי שרכשת - אתה תקוע ויהיה לך קשה למכור.
אם אני הייתי במקומך, הייתי מחפש כלי שנראה חדש חיצונית, עם השחמה אורגינאלית ולא מחודשת, בלי הרבה סימני שחיקה ואותו הייתי מראה לנשק כדי שיתן חוות דעת אחרונה. MKII או MKIII לא חשוב, אלא אם נצרה דו צדדית זה משהו שאתה מאד רוצה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

בתמונה האחרונה מוצג דגם MK3 1001 - דגם שנמכר למערכת הביטחון בעבר, יתרונותיו הגדולים הם בקנה אחוד (בית בליעה מחוזק ולא כזה הבנוי משני חלקים כמו בכלים ה"רגילים" של FN ) וחיזוק הגוף (ראה תוספת משמורת ההדק לכיוון מכסה האבק)
שים לב - כלים כאלו המסתובבים בשוק האזרחי בדרך כלל פליטים של מערכת הביטחון - בדוק היטב את הכלי !!! סביר להניח שכלים אלו עבדו לא מעט, עם זאת, הם סוסי עבודה ב "הא הידיעה".
שים לב - כלים כאלו המסתובבים בשוק האזרחי בדרך כלל פליטים של מערכת הביטחון - בדוק היטב את הכלי !!! סביר להניח שכלים אלו עבדו לא מעט, עם זאת, הם סוסי עבודה ב "הא הידיעה".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
תודה רבה לשניכם!
עזרתם לי מאד
עזרתם לי מאד
- סליקאי ארד

10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד