ירי בשעת הצורך ??

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי בשעת הצורך ??

על ידי avia.levy » 06 מאי 2009, 17:11

בזמן האחרון יש לי הרבה שאלות בנוגע לאפשריות שונות של שימוש בנשק בשעת הצורך ורציתי לדעת אם זה אפשרי מבחינת החוק .
1) אני גר בירושלים ולעיתים קרובות נוסע לאיזור השומרון עם המשפחה , ועוברים גם באיזורים מסוכנים יותר או פחות
מה קורה אם ערבי זורק עלי או על רכב שלפני ( או על קבוצת רכבים ישראליים ) אבנים או בקת"ב ואני איני הנהג ברכב כך שאני פנוי להגיב בירי האם יש לי אפשרות להגיב בירי מפני שזה מסכן בוודאות חיי אדם ( אני זוכר מספר מיקרים שאזרחים נהרגו או נפצעו ילדים אנושות מאבנים שנזרקו בכביש 6 ובשומרון ) במטרה למנוע או להבריח אותם משם?

2) יש באיזור שלי בירושלים הרבה עבריינים שמשחררים את הכלבים שלהם בחוץ ללא השגחה ופיקוח , אני מדבר על כלבי זאב או כלבים שאינם סימפטים ביכלל וקורה שהם נובחים בפראות על אנשים שעוברים ,ולדעתי יום אחד הם ממש יתקפו משהו
בנוגע לזה האם במקרה שכלב כזה מנסה לנשוך אותי או לתקוף אותי או משהוא אחר ( משפחה או לא ) האם מותר לי לירות בו?
איזה אמצעי הגנה אפשרי במקרה זה ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ירי בשעת הצורך ??

על ידי Hungarfield » 06 מאי 2009, 17:39

השאלות שלך מצוינות אבל אין להן תשובה של ממש.
החוק (או יותר נכון - הפסיקה) מאפשר פתיחה באש לצורך הגנה על החיים - שלך או של אחרים, אבל די מדגיש שתהיה זו האפשרות האחרונה ושלא ניתן היה למנוע את הסכנה בדרך אחרת (רושם שלי מדיונים קודמים כאן ומקריאה - אינני משפטן).
לעניות דעתי, אם מישהו מיידה בקת"ב הרבה יותר הגיוני לתת גז ולזנק משם ולא לנסות להשיב אש - וכמובן לעדכן מיידית את כוחות הביטחון, היות והנשק ניתן לנו להגנה עצמית ולא לענישה.
במקרה של כלב - שוב, השאלה היא האם מדובר בסכנת חיים מיידית שלא ניתן למנוע אותה בדרך אחרת. חשוב לזכור שבסיטואציה כזו עלול להפגע גם מי שהכלב נושך אותו.
בקיצור - אין כאן תשובות חד משמעיות - הכל החלטה של האיש במקום באותו הרגע ואח"כ החלטה של השופט - כפונקציה של עורך הדין שלך ושל המשטרה.
בתקווה שלעולם לא נזדקק להפעיל את הנשק באירוע אמת!
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי צורי » 06 מאי 2009, 18:02

כדי לפתוח באש, אתה צריך לזהות גורם עוין שמבצע תקיפה שלא כדין, יש לו בו זמנית אמצעי, כוונה ויכולת....אבל פתיחה באש תעשה תמיד כאמצעי האחרון.

אנסה להקצין מעט....נהג הרכב בו אתה נוסע נפגע מבקת"ב, עוצר את הרכב, אתה יורד ומזהה את הזורק. אם הוא עומד ומסתכל אליכם, אסור לך לירות בו.

אבל נניח שאתה מנסה להגיש ע"ר לנהג הפצוע והתוקף ממשיך לזרוק בקת"בים שמסכנים אותכם, אתם לא יכולים להסתלק מהמקום....אז לדעתי הירי יהיה מוצדק. אמרתי לדעתי בלבד!!

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי c425x » 06 מאי 2009, 19:28

לגבי אבנים ובק"תבים היו כאן הרבה דיונים.
לגבי כלבים וחיות אנושיות שמשחררות אותם, תשקול נשיאת תרסיס פלפל איכותי. עובד לא רע על שניהם. אמנם נשיאת התרסיס חוקית, אבל השימוש בו שוב כפוף לכללי הגנה עצמית. זה שהכלב נובח עליך אינה סיבה מספקת כדי לרסס אותו (הרי ככה הוא מדבר). אם הוא תוקף, זה כבר סיפור אחר.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 06 מאי 2009, 19:58

c425x כתב:לגבי אבנים ובק"תבים היו כאן הרבה דיונים.
לגבי כלבים וחיות אנושיות שמשחררות אותם, תשקול נשיאת תרסיס פלפל איכותי. עובד לא רע על שניהם. אמנם נשיאת התרסיס חוקית, אבל השימוש בו שוב כפוף לכללי הגנה עצמית. זה שהכלב נובח עליך אינה סיבה מספקת כדי לרסס אותו (הרי ככה הוא מדבר). אם הוא תוקף, זה כבר סיפור אחר.

אבנים ובקת"בים באותה נשימה?? :o

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי c425x » 06 מאי 2009, 20:15

צורי כתב:
c425x כתב:לגבי אבנים ובק"תבים היו כאן הרבה דיונים.

אבנים ובקת"בים באותה נשימה?? :o

צורי.

אמרתי שהיו כאן הרבה דיונים בשני הנושאים וזה נכון.
זה לא אומר ואף לא מרמז שהתייחסותי לשתי הסוגיות דומה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד