שאלת חוקה - מצב היכון ב- production עם shadow
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלת חוקה - מצב היכון ב- production עם shadow
בוקר טוב!
קניתי לאחרונה CZ Shadow ואני מקווה לעשות את העונה הבאה ב- production (בתקווה שיהיו מספיק יורים כדי שהקטגוריה תיפתח).
2 שאלות לגבי מצב היכון ב- shadow:
א. האם הורדת הפטיש צריכה להתבצע עד למדרגה הראשונה או ממש עד הסוף?
ב. ממה שאני מבין מקריאת החוקה, אחרי השמטת הפטיש אין צורך לנצור את האקדח, למרות שטכנית הדבר אפשרי. האם זה נכון?
תודה מראש!
קניתי לאחרונה CZ Shadow ואני מקווה לעשות את העונה הבאה ב- production (בתקווה שיהיו מספיק יורים כדי שהקטגוריה תיפתח).
2 שאלות לגבי מצב היכון ב- shadow:
א. האם הורדת הפטיש צריכה להתבצע עד למדרגה הראשונה או ממש עד הסוף?
ב. ממה שאני מבין מקריאת החוקה, אחרי השמטת הפטיש אין צורך לנצור את האקדח, למרות שטכנית הדבר אפשרי. האם זה נכון?
תודה מראש!
Re: שאלת חוקה - מצב היכון ב- production עם shadow
הורדת הפטיש - עד הסוף
אין צורך בנצירה.
אין צורך בנצירה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ככלל, בכל אקדח פרודקשן, אשר לו משמיט פטיש - הנקודה, אליה הפטיש יגיע בתום ההשמטה (בין אם בחצי הדרך ובין אם לא) - היא הנקודה בה היורה יתחיל את התרגיל.
אקדח אשר יש לבצע בו השמטה ידנית (כגון רוב ה-CZים למיניהם) - הפטיש יושמט עד הסוף.
אקדח אשר יש לבצע בו השמטה ידנית (כגון רוב ה-CZים למיניהם) - הפטיש יושמט עד הסוף.
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
aronh כתב:אקדח אשר יש לבצע בו השמטה ידנית (כגון רוב ה-CZים למיניהם) - הפטיש יושמט עד הסוף.
donduck כתב:הורדת הפטיש - עד הסוף
מאחר וב- shadow אין אבטחת נוקר (או שאני טועה בתרגום המושג firing pin block), האם אין כאן סיכון מוגבר לפליטת כדור בעת ההשמטה עד הסוף?
מנגנון אבטחת הנוקר (לא רק ב-CZ) נועד למנוע פליטת כדור במקרה של נפילת האקדח/מכה חזקה, אשר תגרום להפלת הפטיש על הנוקר.
מאותו הרגע, בו נסחט ההדק אחורה ע"י היורה, מנגנון אבטחת הנוקר אינו רלבנטי עוד.
במקרה של השמטת פטיש ידנית, אשר "משתבשת", והפטיש מחליק מידי היורה - ייפלט כדור, בין אם יש לאקדח מערכת אבטחת נוקר, ובין אם לאו.
הסיכון היחידי כאן, כמו בכל ענף הנשק - הוא היורה בלבד.
אקדחים ללא מערכת אבטחת נוקר אינם מסוכנים יותר, אלא פחות "מכוסת"חים" (מלשון כיסוי ת
ת) במקרה של תאונה.
מאותו הרגע, בו נסחט ההדק אחורה ע"י היורה, מנגנון אבטחת הנוקר אינו רלבנטי עוד.
במקרה של השמטת פטיש ידנית, אשר "משתבשת", והפטיש מחליק מידי היורה - ייפלט כדור, בין אם יש לאקדח מערכת אבטחת נוקר, ובין אם לאו.
אקדחים ללא מערכת אבטחת נוקר אינם מסוכנים יותר, אלא פחות "מכוסת"חים" (מלשון כיסוי ת

ארי הרשלום.
ולכן על היורים ב-PRODUCTION לעבור הדרכה בנושא השמטת/הורדת פטיש. אם אני זוכר נכון, ראשי מועדונים קיבלו מזכר שכזה לפני מספר חודשים(אל תתפסו אותי במילה).
SPS - מתקרב לשלמות...
Cybrosh כתב:הסיכון היחידי כאן, כמו בכל ענף הנשק - הוא היורה בלבד.
ולכן על היורים ב-PRODUCTION לעבור הדרכה בנושא השמטת/הורדת פטיש. אם אני זוכר נכון, ראשי מועדונים קיבלו מזכר שכזה לפני מספר חודשים(אל תתפסו אותי במילה).
על כל בעל נשק לעבור הדרכה על השימוש בו, ולא לעשות בו שימוש אלמלא הבין תירגל ושולט היטב בתפעולו.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם,
האם זה המצב בפועל במדינת ישראל?
SPS - מתקרב לשלמות...
חברים יקרים,
לפני שאתם נסחפים ומשנים פה את הנושא הלגיטימי בהחלט שהועלה ע"י פותח האשכול, היו סמוכים ובטוחים שכל יורי הירי המעשי מיומנים ומתורגלים היטב בשימוש בכלי היריה שלהם, ואין מקום להשוות בינם לבין מחזיק כלי יריה מצוי בישראל.
נושא הפרודקשן חדש בארץ ונכנס בינתיים רק בצורה נסיונית לליגה. רוב המדריכים, אם לא כולם, אינם מקדישים זמן לנושא במסגרת הקורס הבסיסי, ולכן יצאה ההוראה אותה ציין סייברוש בפוסט הקודם. הסילבוס של הקורס הבסיסי ישונה והנחיות מתאימות יועברו למדריכים הרשומים בהתאחדות.
ברצוני לציין שכל יורי הפרודקשן שיורים בליגה קיבלו את ההסמכה המבוקשת.
לפני שאתם נסחפים ומשנים פה את הנושא הלגיטימי בהחלט שהועלה ע"י פותח האשכול, היו סמוכים ובטוחים שכל יורי הירי המעשי מיומנים ומתורגלים היטב בשימוש בכלי היריה שלהם, ואין מקום להשוות בינם לבין מחזיק כלי יריה מצוי בישראל.
נושא הפרודקשן חדש בארץ ונכנס בינתיים רק בצורה נסיונית לליגה. רוב המדריכים, אם לא כולם, אינם מקדישים זמן לנושא במסגרת הקורס הבסיסי, ולכן יצאה ההוראה אותה ציין סייברוש בפוסט הקודם. הסילבוס של הקורס הבסיסי ישונה והנחיות מתאימות יועברו למדריכים הרשומים בהתאחדות.
ברצוני לציין שכל יורי הפרודקשן שיורים בליגה קיבלו את ההסמכה המבוקשת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
Cybrosh כתב:נועם,
מה לא ככה ?

אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן,
אתה יודע יותר טוב ממני...
אתה יודע יותר טוב ממני...
SPS - מתקרב לשלמות...
לעניין זה אני מתייחס לנושא שימוש במנגנוני הבטיחות ומערכת הנשק ללא התייחסות לנושא התפעול המבצעי / קליעה למטרה.
ההכשרה הנדרשת כיום מאדם פרטי, שומר בסיסי ונושא נשק בארגון מאושר, היא בדיחה גרועה ורעה מאוד. (גם לגבי חלק מההכשרות הסביביות ה"מתקדמות יותר" מאשר 9 שעות)
אולי ראוי לשנות את הסיווג המקצועי של העוסקים בתחום לענף הבידור, ככה הנושא יועבר טוב יותר בכנסת ?
ההכשרה הנדרשת כיום מאדם פרטי, שומר בסיסי ונושא נשק בארגון מאושר, היא בדיחה גרועה ורעה מאוד. (גם לגבי חלק מההכשרות הסביביות ה"מתקדמות יותר" מאשר 9 שעות)
אולי ראוי לשנות את הסיווג המקצועי של העוסקים בתחום לענף הבידור, ככה הנושא יועבר טוב יותר בכנסת ?

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד