שאלה על סוגי תחמושת + תמונות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה על סוגי תחמושת + תמונות

על ידי kuntas » 27 מאי 2009, 14:19

אוקי,
ברי תודה רבה על המידע שיהיה לכולם סופ"ש מהנה
:mrgreen:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי riko » 27 מאי 2009, 20:42

הצעדן כתב:תחמושת HP סופר הידרה טאלון שוק +++PPP+

יש כזה ב 0.22 לברטה טוטו שלי?
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 28 מאי 2009, 15:20

בשמחה וחג שמח ידידי.

ריקו, אם יש לך מספיק מקום בבית הבליעה (לאוווווורך) הכל אפשרי. מה, לא ?
שלח לי בבקשה את המספר של אופיר בפרטי. יש לי קליינט צעיר עבורו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי higt-power » 28 מאי 2009, 23:02

lyuv כתב:לדעתי היתרון של FMJ ביכולת חדירת מחסות בטל בשישים לעומת כח העצירה. הרי בסיטואציות הרלוונטיות לישראל לא מדובר בקרב יריות כשהמחבל מסתתר מאחורי מחסה חצי קשיח.

כמו שבוודאי שמת לב בחודשים האחרונים מרבית התקריות שבהן נדרש ירי הן תקריות דריסה ע"י טרקטורים וכלי רכב אחרים
וכמו שאתה בוודאי יודע שמשה מחוסנת כזאת האופינית לכלים הללו היא אחד המחסומים הקשים ביותר ובעלי ההשפעה
הגדולה ביותר על ביצועי הכדור .
ולכן התרחיש של ירי לעבר מחבל מאחורי מכסה מאד רלוונטי לאזורנו .

lyuv כתב:לדעתי אפשר להתפשר על בדיקת אמינות התחמושת באקדח עם כמה עשרות כדורים

השאלה היא כמה עשרות כדורים זה מספיק ?
לי אין באמת תשובה אמיתית לזה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 28 מאי 2009, 23:23

הצעדן כתב:ככל שאתה יורה ומתאמן יותר (ובהתאם קצב המטרת האש שלך והאינטרוולים בין כדור לכדור) ההבדלים בין התחמושות באים יותר לידי ביטוי. תחמושת HP לא בהכרח תהיה יעילה יותר, תלוי מה היא פוגשת בדרך ואף אחד לא מבטיח פריסה אופטימלית של הקליע. אם HP אז כבר +P+ מה שיעלה דווקא את סיכוי הפתיחה של ראש הקליע באופן ניכר (ולא יגרום בהכרח לחדירות יתר למרות תוספת האנרגיה).

ככלל הדבר המשמעותי ביותר הוא היכן הפגיעות. אני מצדד בכלל אצבע שאומר תשקיע ביכולת שלך כיורה ולא בפירוטכניקה.
רוצה כח עצירה (מי אמר אשליה ?! :wink: ) לך על קורבון 45 המאפרה המעופפת, תחמושת שקשה להתווכח איתה (וקשה מאוד למצוא).

יש הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על בחירת התחמושת, אבל ברמה המעשית תחמושת סטנדרטית -שגם מתאמנים איתה- תהיה הבחירה האופטימלית.

כמות האגדות ששמעתי על תחמושות אקזוטיות \ יעילות במיוחד \ מיוחדות (במלים אחרות: יקרות) היתה מפרנסת את האחים גרים עד לפנסיה מכובדת.

אני מודה שבעבר הייתי מסתובב עם מחסניות טעונות בתחמושת ששווה פחות-או-יותר את משקלה בזהב, אחרי כמה פעמים שיריתי במטווח את התחמושת הזו במקום תחמושת סטנדרטית נשבר לגמל הגב. זה אמנם הקש (המחיר) ששבר אותי אבל הסיבות האחרות לא פחות תקפות.

בשורה התחתונה, אם תפגע מהר ומדוייק (כי תשקיע בזה את הזמן והכסף שלך) התוצאה תהיה בד"כ טובה לא פחות מאשר אם תירה תחמושת HP סופר הידרה טאלון שוק +++PPP+ בתגובה איטית ולא מדוייקת בפגיעות.
[/quote]

ברי ידידי
כמו בפעמים נקודמות שהנושא עולה על הפרק אני חוזר לשאלה שלי שעדין אנני מבין .
מה הקשר בין סוג התחמושת שאתה יורה לבין יכולת הפגיעה ?
הרי ניתן לפגוע פגיעה טובה על כל כדור HP נתון בכל יום בשבוע בדיוק כמו שניתן להחטיא עם כדור FMJ בכל יום בשבוע.
הבדלים בין הנפ"מ של סוגי התחמושת השונים (ברוב הכלים ,אני לא מדבר על מיקרי קיצון כמו כל אקדחי התוף קצרי הקנה
למנהם ששם גם לי יש בעיות אים שינוי הנפ"מ כתוצאה משינוי תחמושת ) הוא סביב ה1-1.5 ס"מ וממילא בטל בהתחשב
בפיזור של האקדח +יורה .
והוכחנו לא פעם במעשה שמי שיודע לשים כדור מסוג א במקום הנכון ישים גם את סוג ב וג .

לענין הביצועים של תחמושת הHP ,אני מסכים בהחלט שיש מצבים כאלו ואחרים שבהם כל ה"סופר כדורים " לא מספקים את הסחורה אבל אי אפשר להתוכח עם העובדה שברוב המקראים הם מראים בהחלט ביצועים משופרים ע"פ הFMJ .
שלא לדבר על הסיכון הנמוך יותר לחדירות יתר ופגיעות נלוות ........
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 29 מאי 2009, 10:09

אני מאמין שהכוונה היא בעיקר לאותם האנשים שממלאים את המחסניות שלהם בתחמושת יקרה מאוד אך לא מתאמנים באופן תדיר "כי זה עסק יקר". אני יכול לפתח את הגישה באמירה שעדיף לקנות star ישן תקין ב-400 ש"ח ולהשקיע עוד 3500 באימונים, מאשר לקנות glock 19C כ"ד ש"ג מ"ק ויתר ראשי תיבות מוזרים או איזה HK USP ב-5000 ש"ח וצפונה ולירות 50 כדורים במסגרת חידושי רשיון גם כן "כי זה עסק יקר".
אני מתאמן עם תחמושת רגילה, אני נושא תחמושת "מתוחכמת" ויקרה, אותה אני מקפיד לרענן מדי 2-3 שנים. אגב, את אותה תחמושת מתוחכמת "ישנה" אני יורה במטווחים פתוחים (כי בסגורים אסור) ומעולם לא נתקלתי בבעיות כגון מעצורים, פיזור פגיעות חריג וכד'.
בעיניי - הרעיון המסדר הוא זה:
תחמושת מתוחכמת לא מחליפה בשום אופן אימונים סדירים.
מי שמוכן להשקיע באימונים - נשיאת תחמושת מתוחכמת לא תזיק אלא רק תוסיף. למרות שלא מתקלתי בבעיות - עדיף לרענן גם אותה מפעם לפעם ובהזדמנות זאת גם "להרגיש" אותה בירי. מי שזה יקר לו - שלא ישקיע באקדח ובתחמושת יקרים אלא יקנה אקדח פשוט ותחמושת בסיסית וישקיע את הכסף באימונים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 29 מאי 2009, 10:40

spy כתב:אני מאמין שהכוונה היא בעיקר לאותם האנשים שממלאים את המחסניות שלהם בתחמושת יקרה מאוד אך לא מתאמנים באופן תדיר "כי זה עסק יקר". אני יכול לפתח את הגישה באמירה שעדיף לקנות star ישן תקין ב-400 ש"ח ולהשקיע עוד 3500 באימונים, מאשר לקנות glock 19C כ"ד ש"ג מ"ק ויתר ראשי תיבות מוזרים או איזה HK USP ב-5000 ש"ח וצפונה ולירות 50 כדורים במסגרת חידושי רשיון גם כן "כי זה עסק יקר".
אני מתאמן עם תחמושת רגילה, אני נושא תחמושת "מתוחכמת" ויקרה, אותה אני מקפיד לרענן מדי 2-3 שנים. אגב, את אותה תחמושת מתוחכמת "ישנה" אני יורה במטווחים פתוחים (כי בסגורים אסור) ומעולם לא נתקלתי בבעיות כגון מעצורים, פיזור פגיעות חריג וכד'.
בעיניי - הרעיון המסדר הוא זה:
תחמושת מתוחכמת לא מחליפה בשום אופן אימונים סדירים.
מי שמוכן להשקיע באימונים - נשיאת תחמושת מתוחכמת לא תזיק אלא רק תוסיף. למרות שלא מתקלתי בבעיות - עדיף לרענן גם אותה מפעם לפעם ובהזדמנות זאת גם "להרגיש" אותה בירי. מי שזה יקר לו - שלא ישקיע באקדח ובתחמושת יקרים אלא יקנה אקדח פשוט ותחמושת בסיסית וישקיע את הכסף באימונים.

אני מסכים איתך ב100% וכך גם אני נוהג .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 29 מאי 2009, 11:13

גם אני נוהג כך

גם ב9MM וב0.45
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 29 מאי 2009, 23:20

כבר קלעו לדעתי (SPY), פעמים רבות הבחירה בתחמושת יקרה בעלת סןג כזה או אחר של יכולת עצירה משופרת (הכל יחסי ויחסי מאוד למספר פרמטרים) מהווה קיצור דרך ותחליף לאימון.

שמתי -כמאמר הגשש- "ככה וככה" תבין ותקילין על תחמושת יקרה וזה כבר פותר הכל.

אם מדובר באדם מיומן שיודע לשים את הכדור במטרה, סביר שיוכל במידה רבה לפגוע באותה מידת דיוק או קרוב מאוד לה עם תחמושת מהסוג המדובר. המציאות מוכיחה שבמרבית המקרים לא זה המצב ורכישת תחמושת HP יקרה מהווה סוג של קיצור דרך.

מעבר לכך יש השפעה של התחמושת על הפגיעה (+P בעיקר +P+) אבלזו כבר תהיה התקטננות מצדי והיא בהחלט לא מהותית כמו השקעת ממון וזמן בתחמושת או ביכולת של היורה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי higt-power » 30 מאי 2009, 17:53

ברי אני שמח שאנחנו מסכימים פה לחלוטין .
ומכיוון שאני כן קטנוני ואפילו מנסה להתפרנס מזה :D אז הלכתי לטבלאות בלסטיות מרכזות נתונים על עשרות
סוגי תחמושת (לרבות מחוזקות )מרוב היצרנים הגדולים ומה גיליתי ?
שבקוטר 9X19 כאשר אורך הקנה הוא 4 אינטש וצפונה הסטיה המרבית שהתקבלה היתה של אינץ' אחד ב50 יארד (פחות מ3 סמ על 50 מטר)וזאת כאשר משקל הקליע נע בין 64 גרין ל158 גרין .
כאשר מסתכלים על משקלים היותר קונבנציונאלים שבין 115 גרין ל147 גרין הסטיה יורדת ל 0.7 אינטש ב50 יארד אוו כ2 ס"מ
ב50 מטר .
כלומר בטווחים האופיניים להגנה עצמית ההבדל מתבטא במילימטרים בודדים בלבד .
מה שכן ניתן לדון בתגובה של היורה לתחמיש המוגבר שעלו הוא לא רגיל אך גם פה קשה לי להאמין שזה יגרום לאיזשהוא הבדל משמעותי בתוצאות ,למעשה כאשר לוקחים בחשבון את מצבו של היורה בזמן ארוע אמת קשה לי להאמין שהוא בכלל ישים לב להבדל .

כמו שאמרתי קודם כאשר מקצרים את הקנה ההשפעה גוברת אבל אפילו באקדחי תוף קצרי קנה (2 אינטש ופחות ) ההשפעה
תהיה כאינטש ל 25 יארד תאורית זה המון ,מעשית זה עדין מספיק טוב כדי להשיג פגיעה "טובה ".

הסוגיה הבעיתית היחידה שאני רואה בנשיאה של תחמושת אחת ואימון בתחמושת אחרת היא כאמור האמינות .
מצד אחד ב3 העשורים האחרונים הושקעו מאמצים רבים הן בפיתוח תחמושת וכן בשיפור ההזנה כך שסביר להניח
שאים האקדח שלך יוצר בעשרים שנה פלוס האחרונות ואתה משתמש בתחמושת טובה מיצרן מוכר וטוב 99.9% שהעסק
ידפוק בלי בעיות .
מצד שני אני לא מכיר הרבה בעלי נשק שישקיעו אפילו 500 ש"ח כדי לאמת את אמינות ה"חבילה" שבידהם ...........
מה גם שאים בעית זמינות התחמושת בארצנו אף אחד לא מבטיח לך שכאשר בשנה הבאה תרצה לחדש את המלאי
התחמושת הנ"ל תהיה זמינה ואז מה?,נתחיל מהתחלה אם תחמושת אחרת ?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד