לקראת הוצאת רישיון נשק - צריך קצת ייעוץ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לקראת הוצאת רישיון נשק - צריך קצת ייעוץ

על ידי ameralis » 12 יוני 2009, 18:11

שלום,

אני כרגע שוקל להוציא רישיון אקדח.
ת'כלס ה"שימושים" שלי הולכים להיות מטווחים פעם בכמה זמן (סתם בשביל הכיף, לא חושב שאני אכנס לתחרויות וכאלה) ונשיאה בעיקר בתוך מתנדב במשטרה.
ההוצאה תהיה בעזרת תבחין של קצין בצה"ל.
רציתי לדעת קודם כל איזה אביזרים מומלץ לקנות לנשק (כספת? שרוך אבטחה? דברים אחרים?)
אם זה ריאלי לקנות נשק + כל האביזרים הנלווים בסביבות ה1500 שקל.
כמה בערך עולות האגרות וכמה עולה מטווח?
ובכללי, אם יש איזה מדריך לקניית נשקים שיכול להכיר לי קצת מונחים ולתת לי איזה אמדן על כמה דברים סבירים (לדוגמא, ראיתי בפורום מכירה שאנשים כותבים כמה כדורים ירה הנשק, איך אני יודע כמה כדורים זה סביר וכמה כדורים זה כבר "גמרו את האקדח הזה")

תודה על המענה,
ליאור.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: לקראת הוצאת רישיון נשק - צריך קצת ייעוץ

על ידי ליאור45 » 12 יוני 2009, 18:55

ליאור, שבת שלום וברוך הבא.

1. ירי כתחביב וכאורח חיים הוא תחום שאפשר להמעיט בהשקעה בו או להוציא המון.
2. אין צורך ברישיון לכלי ירייה על מנת לירות כאוות נפשך במטווחים, אבל זה עוזר להיות מיומן בכלי שאתה נושא ביומיום (הרבה מאתנו יורים על כלים נוספים מלבד שלנו).
3. ב-1,500 ש"ח ניתן בהחלט למצוא אקדח 9 מ"מ משומש, נרתיק, 50 כדורים ושרוך אבטחה - משהו בכיוון היריחו הטוב והכבד. עם זאת, בחירת אקדח היא תהליך ששווה להתלבט בו על מנת שהאקדח יתאים לצרכים שלך. אקדח שיורה נהדר לא שווה המון אם הוא כבד או בולט מדי לנשיאה יומיומית.
4. כמו כן, כדאי לחשוב כמה אתה מוכן להשקיע בציוד שמיועד להציל את חייך ואת חיי יקיריך. אישית השקעתי יותר כאשר באתי לתחום - כ-5,000 ש"ח לאקדח חדש, הרבה נרתיקים ומחסניות והרבה אימון. כיום אחרי 6 שנים אני יורה רק 50 כדורים בחודש ואני נושא את האקדח כל יום, אך אני נחשב לסליקאי לא-פעיל יחסית. אבל כל אחד ומה שטוב לו.

עוד חברים יגיבו כאן בקרוב - יש הרבה דברים שניתן להציע לך בתור רוכש כלי חדש.

בברכת שבת שלום,
ליאור (45)

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: לקראת הוצאת רישיון נשק - צריך קצת ייעוץ

על ידי צורי » 12 יוני 2009, 20:28

ליאור ידידי!! ברוך הבא :)

בסכום שציינת ניתן למצוא אקדחים טובים ואפילו בפחות כסף. לך למקום אמין, נסה כמה כלים ולמד מה נוח וטוב לך. אם לא תעשה כך זה יהיה בערך כמו להגיע לחופה עם כלה שרק שמעת עליה בנט.

כאן, תמצא כמה חברים שיעזרו לך, ידריכו ויהיו הוגנים ביותר....דבר עם נועם, שרקן, מאיר רוט או דידי ממטווח העיר נתניה.

לי אישית יש גלוק 17 עם כל השיפורים האפשרים. נהדר לפוזה, אבל ביום יום הנני מסתובב עם יריחו זקן, כבד ו"מכוער" אבל כזה שאיתו אני פוגע!!

בהצלחה.....

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד