יש עליך נשק?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

יש עליך נשק?

על ידי lyuv » 21 יוני 2009, 11:47

יש מקומות ציבוריים שבכניסה אני נשאל אם יש לי נשק (במקום בדיקה עם מגנומטר). אם אני אומר שיש, אני נדרש להציג רשיון.

אולי מישהו כאן יצליח לעזור לי להבין למה בדיוק רוצים לראות רשיון? שאלתי כמה פעמים את השומרים, ולא קיבלתי תשובה, או שקיבלתי תשובות אדיוטיות ("כדי לבדוק שיש לך רשיון"...).

נניח שאני מחבל (הרי זו מהות הבדיקה הביטחונית), או סתם עבריין. האם אגיד שיש לי נשק? לא סביר. כך שאם "הודתי" בנשיאת נשק, ברור שאין לי כוונות זדון. אז מה זה משנה אם יש לי רשיון? (ואם הוא בתוקף, ואם הוא צמוד לתעודת זהות, ואם יש אישור אימון...)

מה בדיוק מנסים להשיג ע"י הבדיקה הזו, שמטרידה את המבקר, מעמיסה על השומר, ומפריעה לו לבצע בדיקות היכן שצריך?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: יש עליך נשק?

על ידי donduck » 21 יוני 2009, 12:18

lyuv כתב:מה בדיוק מנסים להשיג ע"י הבדיקה הזו, שמטרידה את המבקר, מעמיסה על השומר, ומפריעה לו לבצע בדיקות היכן שצריך?

כסת"ח. :evil:
חשבתי שכולם כבר יודעים את זה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רגלי 22 » 21 יוני 2009, 12:51

ברגע שהצהרתי שיש לך נשק השומר פטור מלבדוק אותך. במילים אחרות: יש לך נשק תביא רשיון, אין לך בא נבדוק! אריה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 21 יוני 2009, 13:02

העניין הוא לא ההצהרה אם יש או אין נשק, העניין הראשי כאן הוא שלשומר בכניסה לקניון אין שום סמכות חוקית לביצוע תפקיד זה, כולל עיכוב, חיפוש ובדיקת רישוי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 21 יוני 2009, 15:17

אפשר לשאול אחרת: מה יותר נוח לך אישית, שתהיה נתון לחיפוש בלתי מוגבל בכל מקום שמור אליו תחפוץ להיכנס, רגלית או ברכב, או להציג לשומר רישיון כלי ירייה ותעודה מזהה? לי אישית יותר נוח להציג רישיון, אך כל אחד ומה שבא לו. לא מתאים לי שמרכז מסחרי שדיממתי על מנת להגן על האדמה עליה נבנה יעשה עליי חיפושים כתנאי לקבלת כספי.

חזקה היא שמי שאושר על ידי גוף רשמי של ממשלת ישראל לשאת כלי ירייה בפומבי עושה זאת ללא כוונות שליליות בהיכנסו למקום שמור בו מותר לשאת כלי ירייה. אינני מדבר בעד כולם, אך לי יש אינטרס שסטטוס קוו זה יימשך.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 21 יוני 2009, 16:22

וחלקם של הדחלילים החמושים המוצבים בכניסה למקומות ציבוריים לא מסוגלים לראות או להבין מה כתוב בתעודות שמציגים להם!! :shock: כמו שדון אמר: לפרוטוקול בלבד.

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי higt-power » 21 יוני 2009, 21:41

במקור לעצם יצירת המגע עם הלקוח/מבקר באתר המאובטח בהחלט יועד תפקיד חשוב והוא נועד לאפשר
למסנן/בודק ביטחוני לקבל התרשמות ראשונית על אותו אדם האים מדובר בלקוח תמים אוו מחבל בפוטנציה.
וזה בכלל לא משנה מה ישאל אותו איש ביטחון את ה"חשוד" (לצורך הענין ) ,יש נשק ,יש אש ,כמה עלו הנעלים שלך ,
איזה יום יפה היום .......
ובהחלט יש מקומות מסוימים שבהם השיטה מיושמת מזה עשרות שנים ועובדת יופי .
מה שקרא לשיטה הזאת תחת ניצוחו של אגף אבטחה במשטרת ישראל :? :? :roll: :roll:
כמו כל דבר בארגון הזה ....ישראבלוף אחד גדול .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shandsh » 21 יוני 2009, 22:18

טיפ לבעלי הרשיונות
אני מציג רישיון גם כשאין עלי נשק כלל
זה חוסר התעכבות ובדיקה בתיק....
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 22 יוני 2009, 08:31

אני דווקא לא אומר שיש עלי נשק אם הם לא שואלים, ורואה אם הם מגלים לבד. הם בדרך כלל לא :D .
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Kfitzi » 22 יוני 2009, 10:47

כמו שנאמר כאן למעלה, גם כשאינני עם הנשק עלי - אני מציג רישיון (יש לי מגפיים כבדות והם תמיד תמיד מצפצפות בגלאים), עובר בשקט וחוסך לכולם זמן.

תוהה אני, כמה חוקי למקום לאסור כניסה עם נשק, למשל פאב תל אביבי סטנדרטי ?
ניסיתי להכנס לאחד הפאבים החביבים עליי בדרום תל אביב, אמצע שבוע, לא עמוס, הכל סבבה, המכסת"ח בכניסה שואל אם יש עליי נשק,
"כן" - אמרתי והצגתי רישיון תקף ומחוייך :D
"אין כניסה עם נשק" - אומר לי הבחור :evil:

"מדוע?" - שאלתי אותו בנימוס,
"אלכוהול ונשק לא הולכים יחד" - אמר בטון של מבין עיניין.
הודתי לו בנחמדות, על שיעור בטחון בנשק (למרות שטרם הגיע מועד חידוש הרישיון שלי), ותהיתי מדוע, אם כן, אין חוק שאוסר על הגעה עם רכב פרטי לפאב, הרי נהיגה ואלכוהול, גם הם, צמד שעתיד להפגש על מדרגות הרבנות מצויידים בגט.

"אחי(למרות שאין ביננו קשר דם), גם אם היה פה שוטר לא הייתי נותן לו להכנס עם הנשק!" 8) - אמר הגברתן הרופס.
- אחרי תשובה כזאת מפורטת, הבנתי שהקופסא שלו לא מחוברת כראוי והוא צריך לבדוק את חיבורי הממיר לשקע בקיר בזהירות, כי אין קליטה אצלו בארגז.

החבאתי את הנשק מאחורי שיח גדול ומבוטח ונכנסתי לפאב.

סתם,
פשוט הלכתי, עם זוגתי וצמד ארנקינו, למקום אחר.

עכשיו אני תוהה,
האם זה חוקי?
האם מותר למקום לאסור כניסה עם נשק מבלי לאפשר לי מקום הולם להפקיד\ר אותו בכניסה? (לא שהייתי עושה את זה, אבל תוהה אני).
מהו האינטרס\מניע של בעל המקום, שאדם הנושא נשק כחוק, שהמדינה מאשרת לו לשאת נשק לאחר שבדקה והוא נמצא אחראי דיו, למנוע ממנו כניסה?
מדוע כל טיפש\כסיל יכול לנהוג באוטו שיכור כלוט, להכנס לכל פאב, לחולל מהומה ולעשות ככל העולה על רוחו, ולאדם הנושא נשק ברישיון - אסור? כי "נשק ואלכוהול לא הולכים...? יחד...!!!" יפה ילדים!

הזוי.
Practice Makes Perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 22 יוני 2009, 11:49

במסגרת רשיון העסק הרשות המקומית ומשטרת ישראל בדרך כלל יורו לבעל העסק להתנות כניסה לבית העסק בבדיקה / בדיקת חפצים ולאסור כניסת נושאי נשק.

בדרך כלל זה לא בא מבעל המקום אלא מנותני הרשיון ואי עמידה בתנאי זה תגרום לסגירת המקום מידית ... ויתכן גם העמדה לדין...
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 22 יוני 2009, 12:08

ב 95 אחוז מהמיקרים, הגלאי של הדחליל לא מצפצף אפילו מנגינה של מארש ...

לפעמים, כשנחה עליי הרוח אני שואל אותו מה זה המקל שבידך?
בדרך כלל הוא מסביר בנימוס ואז אני מראה את הנשק ושואל אותו למה זה לא גילה ???
נו, טוב, אין בטריות ... הוא אומר.
העיקר שאת התיק הקטנטן של אישתי הוא בודק ביסודיות. מכסימום נכנס שם המפתח לאוטו + 4 טישיו.

חוויה נחמדה. שווה לנסות.

במקום מסוים, די רגיש, יש ממש שער מגנטי.
אני עובר. השער מצפצף. והשומר - כלום.
ש.ת.: ביציאה אני מיתמם ושואל אותו מה זה השער הזה.הוא מסביר כנ"ל. זה מגלה נשק.
ש.ת.: למה זה ציפצף עליי? - זה בטח הפלאפון, הוא עונה.

אחלה.

אוליי זה הפלאפון של יחיה עייש? ... לא יכול להיות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 22 יוני 2009, 12:58

רבותיי, יש כאן יותר מדי ירידות על השומרים עצמם ולא על הכללים שהם נאלצים לאכוף. אנא גלו יותר סימפתמיה לאנשים אלה שעובדים בעבודה מחורבנת בלית ברירה.

פאב או מקום אחר שלא רוציה אותי חמוש - שיבושם לו. כספי ימצא דרכים שלא להישאר בכיסי בעוד שפעמוני על מותני. (= גלוק)

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 22 יוני 2009, 17:03

ליאור ידידי.....הדמוי "דחליל" לא בא לזלזל באף אחד. אבל נפש ילדודית כמו שלי לא יכולה להתנתק ממראות הילדות בשדות ערבות הבלקנים.....אותם דמוי בובות חמושות במטאטא "המפחידות" את ציפורי הלקט.

לי אישית לא היתה שום כוונה רע.....ההיפך, הוא הנכון. אני מצדיע להם שמוכנים להיות דחלילים ובשר תותחים מבלי לקבל שום הכשרה הולמת. אני אישית, לאחר דו שיח עם אילן בן נון ( הרפתן המכובד ) מעל דפי הפורום, הפסקתי להדריך בקורסים 9 שעות.

העובדה שכואב הלב לראותם חסרי אונים, חסרי חשק ועניין בעבודתם, מקורה ביחס הישיר והבלתי הפיך של השלטונות כלפינו האזרחים! :shock: גם לנו כואב שמי שאמור לשמור עלינו, רק מפרנס בעלי חברות עבדים!!

הם לא אשמים....אשם רק מי שבחר באלה שמוכרים אותנו עבור מריצת סלעים או זוזים!!

ליאור!!

התחום של השמירה וה"אבטחה" בשוק הפרטי הינו כולו קומבינה......מכיר את זה מקרוב! ומכיר אחד שאכל איתי מאותו מסטינג במשך שנים שמנהל שוק עבדים הגדול במדינה..............רק "אתמול" היה ילד כפות והיום הוא טייקון :(

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי עדן23 » 22 יוני 2009, 18:09

כמו שכתב ידידנו המלומד "היגט פאוור" מטרת השאלה "יש נשק..." היא כלי מצויין לאנשי הביטחון הממוקצעים בתשאול ובגילוי סמח"ים בהתנהגות והופעה , לכן על אותו משקל אני יכול לשאול אותו "אפשר לסחוב לך את המזוודה ..."

פשוט מקומות אחרים אימצו את העניין ...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד