המלצה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יש רק כמה דברים שבאמת גורמים לכל חייל להזיל ריר כאשר הם מתבוננים באמריקאים:
1) הם מצויידים מכף רגל ועד ראש בציוד הכי משוכלל והכי חדיש שכסף יכול להשיג
2) יש להם אוכל מצויין וציוד שחבל על הזמן
3) לוגיסטיקה שלאף אחד אין בכלל את היכולת להתחרות איתה
4) משאבים בלתי נידלים, לא חוסכים בשום דבר (השתמש וזרוק, או תזרוק יש אחר)
5) עבודה לפי הספר ובהתאם לחוקים (יתרון + חיסרון)
ההתרשמות שלי, החיילים הבריטיים מאומנים יותר, נחושים יותר ומקצוענים יותר מהחיילים האמריקאים.
את היתרון שלנו במלחמות, הייתי מוכן להעביר לגורם אחר בחפץ לב (הרי עם זה כולם מסכימים).
שאת כל המלחמות ניראה רק אבל רק ב TV.
1) הם מצויידים מכף רגל ועד ראש בציוד הכי משוכלל והכי חדיש שכסף יכול להשיג
2) יש להם אוכל מצויין וציוד שחבל על הזמן
3) לוגיסטיקה שלאף אחד אין בכלל את היכולת להתחרות איתה
4) משאבים בלתי נידלים, לא חוסכים בשום דבר (השתמש וזרוק, או תזרוק יש אחר)
5) עבודה לפי הספר ובהתאם לחוקים (יתרון + חיסרון)
ההתרשמות שלי, החיילים הבריטיים מאומנים יותר, נחושים יותר ומקצוענים יותר מהחיילים האמריקאים.
את היתרון שלנו במלחמות, הייתי מוכן להעביר לגורם אחר בחפץ לב (הרי עם זה כולם מסכימים).
שאת כל המלחמות ניראה רק אבל רק ב TV.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
יש לי תחושת בטן (מאוד חזקה..) שצה"ל היה גומר עניין בקצת פחות מ- 70 מילארד דולר (70000000000$).
אחרי כל הבלאגן שעשו שם לפני 12 שנה, וההפקות המרהיבות של מסיבות עיתונאים וטילים מונחים, הסתבר שהפגיעה היתה מינימאלית. גם הסקאדים הפסיקו ליפול, יותר בגלל רצונם של העיראקים ופחות בגלל מאמצם של האמריקאים.
אחרי כל הבלאגן שעשו שם לפני 12 שנה, וההפקות המרהיבות של מסיבות עיתונאים וטילים מונחים, הסתבר שהפגיעה היתה מינימאלית. גם הסקאדים הפסיקו ליפול, יותר בגלל רצונם של העיראקים ופחות בגלל מאמצם של האמריקאים.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
אני התכוונתי ש...נכון יש לנו (לצערנו) נסיון וידע רב יותר ואולי הרב בעולם,
אז אם היה לאמריקאים האלה קצת שכל לא הרבה ואגו קצת יותר קטן, או פחות נפוח, היו פונים לצה"ל לבקש ללמוד משהו שהם עוד לא למדו ובצה"ל כבר שכחו, וככה היו פחות נפגעים ויותר מועילים בכל תנועה, ולא היו משתוללים על עיתונאים שלא רק שהם לא חמושים, הם גם נושאים תעודות של עיתונאים ועוד ישראלים.
ו....ראובן, יש הרבה בדבריך, וגם בדבריך חברי הטייס.
אוי........מה שאגו יכול לעשות
אז אם היה לאמריקאים האלה קצת שכל לא הרבה ואגו קצת יותר קטן, או פחות נפוח, היו פונים לצה"ל לבקש ללמוד משהו שהם עוד לא למדו ובצה"ל כבר שכחו, וככה היו פחות נפגעים ויותר מועילים בכל תנועה, ולא היו משתוללים על עיתונאים שלא רק שהם לא חמושים, הם גם נושאים תעודות של עיתונאים ועוד ישראלים.
ו....ראובן, יש הרבה בדבריך, וגם בדבריך חברי הטייס.
אוי........מה שאגו יכול לעשות

"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
שלום חברים.
רואובן, דניאל וכל השאר, אומרים: אל יתהלל חוגר כמפתח.
אני דווקא חושב שצהל לא היה גומר עניין בפחות מ...., בואו לא נשכח שעניינים קצת יותר קטנים לא גמרנו למרות שהתחלנו איתם אוהו מזזזזזזמן.
עם כל הכבוד למבצע אנטבה, נו יש מעט הבדל. להטיס שתי פלוגות חי"ר מרחק כמה אלפי קילומטר ללחום בארבעה חוטפים ועוד 20 חיילים, זה לא כמו להטיס 300,000 חיילים, טנקים, צבא שלם וללחום במדינה שהיא יותר גדולה מכל מקום שאי פעם היינו בו, וללחום שם מול צבא סדיר.
האם אנחנו היינו מסוגלים לבצע 1000 גיחות הפצצה ביום ?, אני מסופק. האם יש לנו תשובה טובה יותר מה -טומהוקים ?, אני מסופק. ואם אתם חושבים שהיינו מסוגלים לשלוח את כל הצבא שלנו לצור על בצרה, מוסול, ובגדד. אז אני חולק עליכם.
להשתמע.
רואובן, דניאל וכל השאר, אומרים: אל יתהלל חוגר כמפתח.
אני דווקא חושב שצהל לא היה גומר עניין בפחות מ...., בואו לא נשכח שעניינים קצת יותר קטנים לא גמרנו למרות שהתחלנו איתם אוהו מזזזזזזמן.
עם כל הכבוד למבצע אנטבה, נו יש מעט הבדל. להטיס שתי פלוגות חי"ר מרחק כמה אלפי קילומטר ללחום בארבעה חוטפים ועוד 20 חיילים, זה לא כמו להטיס 300,000 חיילים, טנקים, צבא שלם וללחום במדינה שהיא יותר גדולה מכל מקום שאי פעם היינו בו, וללחום שם מול צבא סדיר.
האם אנחנו היינו מסוגלים לבצע 1000 גיחות הפצצה ביום ?, אני מסופק. האם יש לנו תשובה טובה יותר מה -טומהוקים ?, אני מסופק. ואם אתם חושבים שהיינו מסוגלים לשלוח את כל הצבא שלנו לצור על בצרה, מוסול, ובגדד. אז אני חולק עליכם.
להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
חברה , עם כל הכבוד לאירגון, לוגיסטיקה, אמל"ח ומנות קרב משובחות ( ידעתם שיש להם בקבוקי טבסקו קטנים במנות קרב ???? ), בינתיים הם גורמים לעצמם יותר נזק ממה שהעירקים עושים .
אם לסדאם היה שכל הוא היה מושיב את הצבא שלו בצד ומחכה שהאמריקאים והבריטים יהרגו את עצמם לבד בכל מיני תאונות ודו"צים מטומטמים שמתאימים למחלקת טירונים בשבוע השני של הטירונות.
טנה יורה על משאית אספקה, אפצ'י יורה על הטנק, פטריוט אמריקאי מוריד מטוס בריטי, מטוס אמריקאי מפציץ סוללת פטריוט אמריקאית שננעלה עליו ועמדה לשגר עליו טיל והיד עוד נטויה.
נו באמת עם כל הכבוד צבא זה לא רק ציוד וארגון, קודם צריך לדעת על מי יורים ועל מי לא.
אם לסדאם היה שכל הוא היה מושיב את הצבא שלו בצד ומחכה שהאמריקאים והבריטים יהרגו את עצמם לבד בכל מיני תאונות ודו"צים מטומטמים שמתאימים למחלקת טירונים בשבוע השני של הטירונות.
טנה יורה על משאית אספקה, אפצ'י יורה על הטנק, פטריוט אמריקאי מוריד מטוס בריטי, מטוס אמריקאי מפציץ סוללת פטריוט אמריקאית שננעלה עליו ועמדה לשגר עליו טיל והיד עוד נטויה.
נו באמת עם כל הכבוד צבא זה לא רק ציוד וארגון, קודם צריך לדעת על מי יורים ועל מי לא.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
המלצה
מתנדב
אני חושב הפעם כמוך , אבל לא בגלל מי מסוגל ומי לא.
תסמונת ההסתבכות של מעצמות ידועה משחר המלחמות ואם מדובר כבר באשכול ושמו המלצה , אז כדאי לקרוא את ספרה של ברברה טוכמן "מצעד האיולת".
ריכוז הכח והיכולות הטכנולוגיות לא עזרו בעת החדשה לאמריקאים בקוריאה,לצרפתים בהודו סין,לאמריקאים בוייטנאם,לרוסים באפגניסטן, ואף לא במבצעים קטנים יותר כמו מוגדישו וטהרן.
האמריקאים נאשמים בעיני אך ורק בביטחון עצמי מופרז, שחצנות, ונאיביות אמריקאית ידועה. לצערינו הרב , העיראקים לא יתמוטטו בהכנעה אלא ישיבו מלחמה שערה וילמדו את הקואליציה פרק חדש בהסתבכות.
האמריקאים ראו יותר מידי סרטי רמבו וסטיבן סיגל בו בזמן שהעיראקים רואים רק את תוצאות האגרסיה.
מי שחושב שהאיסלאם הולך לנער מעצמו את אבק הפונדמנטליזם או הרודנות, או משלה את עצמו שמצרים היא רפובליקה גם מתחת לצימרו של הכבש.. טועה בגדול, כמו מי שחושב שהערבים בג'לג'וליה הינם משבט נפתלי ותורמים לבונדס ול-JNF.
בינתיים קורא מצב שבו "האמריקאים יילחמו לכם ואתם תחרישון".
אל תחרישו.. צריך להתפלל ולהשתוקק להצלחתם כי אחרת , למרות כל הבטחון ב-"כוחי ועוצם ידי", המצב שבו קיים איזון מסויים בין עמית לטורף, יחמיר לטובת הטרור, האיסלאם והפונדמנטליזם.
נ.ב. האמור לעיל אינו מקטין את ההערכה ליכולת האמריקאית בעבר ובהווה, וניתן להוסיף לכך את כתבתו של עבדכם הנאמן בכתב העת "שריון" על אודות התארגנות האמריקאים ליצור טנקים לאחר מתקפת היפנים בפרל הארבור.
וקצת בנימה מבודחת, הכל באשמת משה רבינו, אם משה היה פונה לאחר חציית ים סוף ימינה במקום שמאלה , אז לנו היה נפט ולערבים היו תפוזים וים כנרת במינוס..
אני חושב הפעם כמוך , אבל לא בגלל מי מסוגל ומי לא.
תסמונת ההסתבכות של מעצמות ידועה משחר המלחמות ואם מדובר כבר באשכול ושמו המלצה , אז כדאי לקרוא את ספרה של ברברה טוכמן "מצעד האיולת".
ריכוז הכח והיכולות הטכנולוגיות לא עזרו בעת החדשה לאמריקאים בקוריאה,לצרפתים בהודו סין,לאמריקאים בוייטנאם,לרוסים באפגניסטן, ואף לא במבצעים קטנים יותר כמו מוגדישו וטהרן.
האמריקאים נאשמים בעיני אך ורק בביטחון עצמי מופרז, שחצנות, ונאיביות אמריקאית ידועה. לצערינו הרב , העיראקים לא יתמוטטו בהכנעה אלא ישיבו מלחמה שערה וילמדו את הקואליציה פרק חדש בהסתבכות.
האמריקאים ראו יותר מידי סרטי רמבו וסטיבן סיגל בו בזמן שהעיראקים רואים רק את תוצאות האגרסיה.
מי שחושב שהאיסלאם הולך לנער מעצמו את אבק הפונדמנטליזם או הרודנות, או משלה את עצמו שמצרים היא רפובליקה גם מתחת לצימרו של הכבש.. טועה בגדול, כמו מי שחושב שהערבים בג'לג'וליה הינם משבט נפתלי ותורמים לבונדס ול-JNF.
בינתיים קורא מצב שבו "האמריקאים יילחמו לכם ואתם תחרישון".
אל תחרישו.. צריך להתפלל ולהשתוקק להצלחתם כי אחרת , למרות כל הבטחון ב-"כוחי ועוצם ידי", המצב שבו קיים איזון מסויים בין עמית לטורף, יחמיר לטובת הטרור, האיסלאם והפונדמנטליזם.
נ.ב. האמור לעיל אינו מקטין את ההערכה ליכולת האמריקאית בעבר ובהווה, וניתן להוסיף לכך את כתבתו של עבדכם הנאמן בכתב העת "שריון" על אודות התארגנות האמריקאים ליצור טנקים לאחר מתקפת היפנים בפרל הארבור.
וקצת בנימה מבודחת, הכל באשמת משה רבינו, אם משה היה פונה לאחר חציית ים סוף ימינה במקום שמאלה , אז לנו היה נפט ולערבים היו תפוזים וים כנרת במינוס..
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
מר דניאל1.
אני הוצאתי את דבריך מהקשרם ?????, (המציאות עולה על כל דמיון).
הנה אביא מעט מכתביך :
נו, ואני הוצאתי את דבריך מהקשרם.
מה אגיד לך איש יקר, קראתי את דבריך שוב. אני נחוש בדעתי כי, מי שמסיק מסקנות על יכולות של צבא כלשהו מצפיה בכתבה בטלוויזיה, מי שסופר את כל ההצלחות בצד אחד, ואת כל הכישלונות בצד השני, מי שבטוח שהוא יותר טוב מכווולם, ושהם צריכים לבוא לבקש ממנו את אשר הוא כבר מזמן שכח, ..... אני לא הייתי מקבל ממנו עצה ללכת להחליף את האמריקאים במערכה בעיראק.
לעניות דעתי, ניצחון, לא יגיע לעולם מנקודת השקפתו של מי שחושב שהוא יודע הכל יותר טוב מכולם.
אם זה ממש חשוב לך, אני יכל למנות הרבה יותר מדי כשלונות שלנו בשדה הקרב, חלקם אגב טפשיים ממש כמו של האמריקאים.
אז נותרתי בשלי לאמר אל יתהלל חוגר כמפתח.
להשתמע.
אני הוצאתי את דבריך מהקשרם ?????, (המציאות עולה על כל דמיון).
הנה אביא מעט מכתביך :
דניאל1 כתב:...
לא פעם ולא פעמיים נתקלנו בהתנהגות מטופשת ומטומטמת של האמריקאים במצבי לחץ, ...
אולי הם מנסים להראות לנו שהם טובים יותר ומבינים יותר מאיתנו בלחימה ובטרור, אבל בעצם בתוך תוכם הם יודעים שהם פאשלונרים רציניים ואין להם שמץ של מושג בלחימה וזה בא לידי ביטוי בכל הפעולות והמבצעים שהם עושים (מי שראה אתמול בחדשות את הלחימה בשטח בנוי שלהם בעיראק מבין על מה אני מדבר).
נכון, הם טובים רק בדבר אחד. בציוד שלהם, אבל גם להפעיל ציוד מתוחכם צריך לדעת, וגם את זה הם לא יודעים לעשות.
הם בעיקר מומחים בלחימה בסרטים ובכאילו אבל לא יותר מזה.
בקיצור ולעניין,
האמריקאים טובים בלדבר והרבה רעש וצילצולים, אה כן ובצביעות, זה המומחיות שלהם, של כל האמריקאים, עם זה הם נולדים.
אז אם היה לאמריקאים האלה קצת שכל לא הרבה ואגו קצת יותר קטן, או פחות נפוח, היו פונים לצה"ל לבקש ללמוד משהו שהם עוד לא למדו ובצה"ל כבר שכחו, וככה היו פחות נפגעים ויותר מועילים בכל תנועה
נו, ואני הוצאתי את דבריך מהקשרם.
מה אגיד לך איש יקר, קראתי את דבריך שוב. אני נחוש בדעתי כי, מי שמסיק מסקנות על יכולות של צבא כלשהו מצפיה בכתבה בטלוויזיה, מי שסופר את כל ההצלחות בצד אחד, ואת כל הכישלונות בצד השני, מי שבטוח שהוא יותר טוב מכווולם, ושהם צריכים לבוא לבקש ממנו את אשר הוא כבר מזמן שכח, ..... אני לא הייתי מקבל ממנו עצה ללכת להחליף את האמריקאים במערכה בעיראק.
לעניות דעתי, ניצחון, לא יגיע לעולם מנקודת השקפתו של מי שחושב שהוא יודע הכל יותר טוב מכולם.
אם זה ממש חשוב לך, אני יכל למנות הרבה יותר מדי כשלונות שלנו בשדה הקרב, חלקם אגב טפשיים ממש כמו של האמריקאים.
אז נותרתי בשלי לאמר אל יתהלל חוגר כמפתח.
להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
מתנדב ידידי,
יש לי הרגשה שמישהו כאן התעצבן, ואני מתנצל אם זה מה שגרמתי.
בסך הכל שוחחנו באופן כללי.
לא התכוונתי שאנחנו החכמים מכולם והידענים מכולם, התכוונתי לכך שהאמריקאים יכלו להיוועץ בנו בשל נסיוננו הלא קטן בלוחמת גרילה.
אנחנו אננו חפים מטעויות ומתקלות אבל אני כן חושב שאם היה לנו את המשאבים שיש לאמריקאים ואת הציוד שיש להם, היינו עושים זאת יותר טוב, ולא בנימה שחצנית אלא מתוך נסיון רב יותר.
יום נעים לכולם
יש לי הרגשה שמישהו כאן התעצבן, ואני מתנצל אם זה מה שגרמתי.
בסך הכל שוחחנו באופן כללי.
לא התכוונתי שאנחנו החכמים מכולם והידענים מכולם, התכוונתי לכך שהאמריקאים יכלו להיוועץ בנו בשל נסיוננו הלא קטן בלוחמת גרילה.
אנחנו אננו חפים מטעויות ומתקלות אבל אני כן חושב שאם היה לנו את המשאבים שיש לאמריקאים ואת הציוד שיש להם, היינו עושים זאת יותר טוב, ולא בנימה שחצנית אלא מתוך נסיון רב יותר.
יום נעים לכולם
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
לאילן שלום
הסיפור עם משה הוא מעט יותר מורכב:
רצה לאמר ...כנען
חבל שלא יצא לו....קנדה,
ולכן נשארנו ....כאן ולא ב-קאן
ובנושא דומה, ישראלי מגיע לכלבו אמריקאי וממתין למעלית כדי לרדת לקומת הכניסה, כשנפתחה הדלת הוא שמע זוג מדבר עיברית, "יורדים?" הוא שואל......"לא, שליחות"
הסיפור עם משה הוא מעט יותר מורכב:
רצה לאמר ...כנען
חבל שלא יצא לו....קנדה,
ולכן נשארנו ....כאן ולא ב-קאן
ובנושא דומה, ישראלי מגיע לכלבו אמריקאי וממתין למעלית כדי לרדת לקומת הכניסה, כשנפתחה הדלת הוא שמע זוג מדבר עיברית, "יורדים?" הוא שואל......"לא, שליחות"
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
מיכאל אפרופו שליחות
פר הרבעה ישראלי משובח נמכר לחוואי ביבשת אמריקה.
הוטס בתנאי לוקסוס הגיע למקומו החדש ניגש לאבוס אכל והלך לרבוץ.
כך עבר לו יום שבוע והפר אינו עושה דבר,
למרות שכאן בארץ הוכיח ביצועים של קזנובה.
מתקשר החוואי האמריקאי ושואל מה קורה? אומרים לו תקופת הסתגלות.
אחרי חודש בצר לו מתקשר שוב האמריקאי ואומר מה עושים?
עונים לו דבר אליו תן לו מוטיבציה.
ניגש החוואי ואומר לו שמע השקעתי בך הטסתי אותך בתנאים טובים נתתי לך את הסככה הכי טובה והמזון הכי משובח, למה אתה לא נותן לי את התפוקה שאתה יכול ורק נח?
עונה לו הפר - עכשיו אני שליח!
פר הרבעה ישראלי משובח נמכר לחוואי ביבשת אמריקה.
הוטס בתנאי לוקסוס הגיע למקומו החדש ניגש לאבוס אכל והלך לרבוץ.
כך עבר לו יום שבוע והפר אינו עושה דבר,
למרות שכאן בארץ הוכיח ביצועים של קזנובה.
מתקשר החוואי האמריקאי ושואל מה קורה? אומרים לו תקופת הסתגלות.
אחרי חודש בצר לו מתקשר שוב האמריקאי ואומר מה עושים?
עונים לו דבר אליו תן לו מוטיבציה.
ניגש החוואי ואומר לו שמע השקעתי בך הטסתי אותך בתנאים טובים נתתי לך את הסככה הכי טובה והמזון הכי משובח, למה אתה לא נותן לי את התפוקה שאתה יכול ורק נח?
עונה לו הפר - עכשיו אני שליח!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד