יש לך רובה זעיר? לא! היה לך רובה זעיר (או ציד ברשיון אחזקה)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

יש לך רובה זעיר? לא! היה לך רובה זעיר (או ציד ברשיון אחזקה)

על ידי שרקן » 24 יוני 2009, 10:20

זהו. משרד הפנים לא מחדש רשיונות לרובה זעיר ולרובה ציד עם רשיון אחזקה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

Re: יש לך רובה זעיר? לא! היה לך רובה זעיר (או ציד ברשיון אחזקה)

על ידי הצעדן » 24 יוני 2009, 10:31

עוד מסמר
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 24 יוני 2009, 11:07

זה test case.
אם זה עובר בלי התערבות משפטית - הדרך סלולה לאי חידוש של כל הכלים באחזקה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יריב11 » 24 יוני 2009, 11:08

נו אולי מישהו ייקח את העניינים לידיים ויילך איתם ראש בראש לבג"צ??
אני מוכן לשים 2000 ש"ח
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 24 יוני 2009, 11:23

אני שם 500 ש"ח, על אף שאין לי כלים כאלה.

נטילת רכוש פרטי ללא פיצוי וללא כוונת החזרתו נקראת בלשון העם גניבה.

מחר זה כלים להחזקה, מחרתיים זה כלים לנשיאה בעילה "שאינה פופולרית".
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 24 יוני 2009, 11:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 24 יוני 2009, 11:32

אני חושב שלפני בג"צ יש דברים אחרים שיכולים לעזור והם יותר פשוטים מבג"ץ. אני חושב שאפשר ללמוד מהמאבק המוצלח של רוכבי הדו גלגלי שהצליחו לכופף את האוצר ולשנות סעיף בחוק ההסדרים.את חוק ההסדרים הם שינו בלחץ ציבורי נטו, בלי בג"ץ ובלי בלגן.
המאבק שלנו הוא יותר פשוט לדעתי(לא צריך להלחם בחברות הביטוח).
לדעתי צריך להקים איזשהו איגוד\עמותה\מועדון שיהיה איזושהיא אופזיציה (גם אם תקשורתית בלבד) להחלטות של משרד הפנים. כדי שמשרד הפנים יחשוב טוב לפני כל גזרה.

אני מאמין שאפשר לשנות משהו בעזרת לחץ ציבורי. במיוחד לאור העובדה שאת הפיגועים האחרונים בירושלים עצרו אזרחים נושאי נשק.
רישום עמותה זה עסק זול ולא מסובך(850 ש"ח דמי רישום, ויש פטור מאגרה שנתית).
וגם אני מוכן לתרום כסף.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי lyuv » 24 יוני 2009, 11:33

באיזה אופן נעשה "אי החידוש"? האם פשוט לא נשלחה הודעת חידוש בדואר? או האם נשלחה הודעה האומרת שהרשיון נשלל (אם כן, אנא פרסם את נוסח ההודעה).

יכולה להיות לזה רלוונטיות לאופן ההתמודדות עם הבעיה.

ובלי קשר - האם יש הבדל משמעותי בעבירה/עונש בין החזקת נשק, שהמחזיק לא חידש את רשיונו, לבין מי שמחזיק נשק לאחר שרשיונו נשלל?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ben1 » 24 יוני 2009, 22:35

יש לי רובה טוטו במצב אחזקה ובעוד שנה וקצת צריך לחדש רשיון. האם רישום לאגודת קליעה והשתתפות
בתחרוית יאפשרו לי לשנות את הסטטוס לנשיאה?
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ben1 » 24 יוני 2009, 23:05

ודרך אגב, אני גם מוכן לתרום כסף ומאמצים לאיזושהי התארגנות בנושא.
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 25 יוני 2009, 06:30

מה שהורג את הענף, למעט פיקוח ממשלתי הדוק הוא:

1. האדישות שלנו.
2. הנאמנות שלנו כאזרחים, שמשתמשים בה נגדנו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 25 יוני 2009, 10:08

אני פעיל בנושא אחר, ובמסגרת זו אני רוצה לשנות מדיניות של משרד ממשלתי.
לאחרונה ביקשתי פגישה עם השר (כולם חדשים, כך שיש מקום להציג להם את עמדת הציבור).
הפגישה נקבעה והתקיימה (אמנם לא עם השר אלא עם עוזרו), בה הגשנו אני ועמית נייר עמדה ושטחנו את טענותינו. אני מאמין שתהיינה לכך תוצאות.
אני מציע לפעול בנושא רישוי נשק באותה דרך.
לדעתי, טוב יהיה אם יטופל ע"י שני חברי הפורום, שהנם משפטנים בהשכלתם.
אם תגישו מצע לדיון (לא יותר מעמוד אחד!) ותהיו ממוקדים בנושא בזמן הפגישה, אני מאמין שהעמדה שלנו תחלחל ותניב תוצאות.
מלכתוב בפורום בוודאי לא יצא כלום.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 27 יוני 2009, 15:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 25 יוני 2009, 14:27

היו פגישות בעבר, ויהיו גם בעתיד. ניסו להרים את הכפפה לא מכבר, ע"י אנשים מפה ואף ארגון שהוקם - שום דבר לא יצא מכך. עקב אי התחייבות מספקת של אנשים בתחום/אתר מצד אחד, ואטימות מצד שני, לא יהיה ניתן לעשות כלום. חבל שמנוע החיפוש לא עובד. כל מי שמגלה את הנולד מחדש, מציע את אותן דרכי הפעולה בדיוק כמו שהוצעו עשרות פעמים בעבר. קורה כל כמה חודשים באופן קבוע(משרד הפנים, מחירי תחמושת, שמירה וכו'). לא הופתעתי לראות את הודעתו של שרקן(ואני מודה לו על כך שפרסם זאת), כי גזירות משרד הפנים ממזמן כבר לא מפתיעות אותי :) וגם ידעתי שיהיו אותן תגובות כמו שיש תמיד.

יוגב - המדיניות של המשרד היא לצמצם את מדיניות הנשק. נקודה. שום דיבורים(ואני שוב חוזר על כך שהיו פגישות לא מכבר בנושא)לא עזרו. את אף אחד חוץ ממך וממני, ושאר החברים פה, לא מעניין אם ייקחו לך את הנשק. ההיפך, רוב החברה מברכת על כך. אם אתה חושב שניתן להשוות את הענף הדו גלגלי אל ענף הנשק, לדעתי טעות בידך. ענף אחד פופלארי ביותר, בעוד השני, גוסס לאיטו ונחשב לזן נכחד ואף לא רצוי בחברה הישראלית.

ניסו להקים אגודה בעבר, אנשים טובים, אך עקב מספר סיבות, לא אפרט, מכיוון שאני לא רוצה להעיר מתים, ולמחזר אשכולות, לא צלחה הדרך.

על בעלי הרישיונות שנלקחים מהם, לתבוע את משרד הפנים. אני לא יודע אם אפשר להוכיח "אי כוונה", אף באותה גישה כמו שליאור כתב, וזאת, דרך אגב, אחת הסיבות שלא לקחו לנו את הכלים עד היום(לפחות לספורטאים) - הפן הכלכלי שמתלווה אל הפן המשפטי. משרד הפנים לא יכול להרשות לעצמו לפצות כספית כל מחזיק רישיון נשק במדינת ישראל בסכום X על הכלי/ם(במיוחד בספורט שמחיר הכלים גבוה).

אם בני מיעוטים זוכים בתביעות מול משרד הפנים לקבלת רישיונות נשק, גם בעלי רישיונות יכולים.
נערך לאחרונה על ידי Cybrosh בתאריך 25 יוני 2009, 15:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי lyuv » 25 יוני 2009, 14:48

Cybrosh כתב:משרד הפנים לא יכול להרשות לעצמו לפצות כספית כל מחזיק רישיון נשק במדינת ישראל בסכום X על הכלי/ם(במיוחד בספורט שמחיר הכלים גבוה).

אם בני מיעוטים זוכים בתביעות מול משרד הפנים לקבלת רישיונות נשק, גם בעלי רישיונות יכולים.

בגדול, ובצער רב, אני מסכים עם מה שכתבת, אבל:
1. בכלל לא בטוח שהממשלה תצטרך לפצות מישהו בגין נזק כספי בעקבות שלילת רשיון נשק, בדיוק כמו שהיא לא מפצה נהג שרשיון הנהיגה שלו נישלל/פג/לא חודש, עבור ריכבו. זה שיש שמועה על הנקודה הזו לא אומרת שהיא נכונה. לדעתי ה"עיכוב" כביכול בשלילת רשיונות גורפת אינה מטעמים כספיים, אלא מדובר בשיטת הסלאמי. כל פעם נוגסים עוד קצת. בית משפט לא יפסול שינוי כזה "קטן".

2. בני מיעוטים זוכים כאשר התביעה היא למימוש זכות המוקנה להם עפ"י החוק/התקנות/הנוהלים הקיימים. אם משרד הפנים משנה את התקנות (או-איך-שקוראים-לזה), בית המשפט יפעל על פי התקנות המעודכנות. גם אם יהיה כתוב שם שאתה צריך לצבוע את האקדח שלך בכחול ולזרוק אותו לים...

אני מניח שעתירה יכולה רק לתקוף את סבירות ההחלטות. ומה שדרוש זה להראות "חוסר סבירות קיצוני". לא סתם "חוסר סבירות".
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 25 יוני 2009, 15:16

lyov,

רשיון הנהיגה שלו נישלל/פג/לא חודש
לא מדובר על אותו CASE. אלה אנשים שעדיין מחזיקים ברישיון, אמנם באחזקה, אך אלה רישיונות 'פעילים'.

הנ"ל חל יותר על ספורטאים מכיוון שהם יכולים להוכיח "נזק כלכלי" לעומת "אזרח" מן השורה. מדובר על אלפי שקלים לתחמושת בחודש, תחרויות ואימונים, השקעה בכלים עצמן שהיא גבוהה מן הרגיל ואחזקה.

שמועה

האדם שפירסם את הידיעה, הוא סוחר נשק ובעל מטווח שמתעסק עם משרד הפנים תכופות(יותר ממה שהיה רוצה :) ). אני מתאר לעצמי שהוא פרסם את הידיעה עקב משהו קונקרטי שראה בעיניו/שמע באוזניו ולא על פי רס"ר שמועתי.

אני לא משפטן - אך לגבי בני המיעוטים, משרד הפנים שינה את התקנות(בפעם באחרונה)בשביל למנוע מהם להחזיק רישיונות נשק. אותו בן מיעוטים שזכה בתביעה(פורסם פה לא מזמן), לא עמד בתקנות החדשות. יתקנו אותי החברים אם אני טועה, אך זה מה שאני זוכר. פורסם באחד מאתרי החדשות.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 25 יוני 2009, 16:19

lyuv" כתב:
בגדול, ובצער רב, אני מסכים עם מה שכתבת, אבל:
1. בכלל לא בטוח שהממשלה תצטרך לפצות מישהו בגין נזק כספי בעקבות שלילת רשיון נשק, בדיוק כמו שהיא לא מפצה נהג שרשיון הנהיגה שלו נישלל/פג/לא חודש, עבור ריכבו. זה שיש שמועה על הנקודה הזו לא אומרת שהיא נכונה. לדעתי ה"עיכוב" כביכול בשלילת רשיונות גורפת אינה מטעמים כספיים, אלא מדובר בשיטת הסלאמי. כל פעם נוגסים עוד קצת. בית משפט לא יפסול שינוי כזה "קטן".

אני לא בטוח שאני מסכים איתך.
כשהמשטרה מחליטה לשלול ממך את רשיון הנהיגה/טייס/או כל עיסוק אחר היא עושה את זה בתגובה לאיזה מעשה שעשית.
המעשה יכול להיות עברה על החוק שהעונש שלה שלילה, או המעשה יכול להיות משהו פרוצדורלי כמו אי תשלום אגרה, אי חידוש רשיון וכו וכו...
לעומת זאת כשהממשלה מחליטה להפקיע ממך רכוש או זכות כזו או אחרת שזו פעולה שרירותית לחלוטין היא צריכה לפצות אותך. אותם אנשים שצריכים להפרד עכשיו מהנשק שלהם לא עשו שום עברה.
הם חידשו את הרשיון במועד בכל תקופה, ויותר מכך עד לפני מספר שנים הם נחשבו לראויים וזכאים מבחינת המדינה שהעניקה להם את הרשיון לשאת נשק בזכות וברשות.

לעניות דעתי האישית בלבד, אני חושב שמשרד הפנים עובד פה לפי שיטת מצליח וכל מי שיבוא עם גיבוי משפטי מתאים רשיונו ישאר ואפילו ישודרג לנשיאה רק כדי שזה לא יהפוך לתקדים משפטי.
המדינה תצטרך לנמק לפני בית המשפט מדוע מישהו נורמטיבי, שלדוגמא היה לו רשיון במשך 10 שנים ללא שום בעיה הופך פתאום ללא ראוי וצריך לקחת ממנו את הנשק בלי לתת לו פיצוי מתאים. למרות שבתי המשפט לא מתים כל כך על נושא הנשק, הם מתים עוד פחות על החלטות שרירותיות של פקיד כזה או אחר וכבר היו דברים מעולם.

בשורה התחתונה, מי שחשוב לו הרשיון לרובה צייד או קליבר זעיר, שלא יחכה להתארגנות כזו או אחרת אלא יקח לעצמו סיוע משפטי ויערער על ההחלטה כי הרבה אין לו מה להפסיד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד