כתבה על התנהגות וחינוך ילדים בנוגע לסכנות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כתבה על התנהגות וחינוך ילדים בנוגע לסכנות
הציר העיקרי במאמר הוא סביב נושא הנשק בבית. דעת המחבר היא נייטרלית למדי (אולי מישהו עשוי לחשוב שהוא אוהד את נושא הנשק בגלל שהוא לא פוסל אחזקת נשק).
המסקנה הלא אופיינית שלו היא שיותר מרצוי להכיר לילדים את הסכנות הנשקפות מנשק. זה סותר טענה מוכרת...לגזור ולשמור לפעמים הבאות.
המסקנה הלא אופיינית שלו היא שיותר מרצוי להכיר לילדים את הסכנות הנשקפות מנשק. זה סותר טענה מוכרת...לגזור ולשמור לפעמים הבאות.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

Re: כתבה על התנהגות וחינוך ילדים בנוגע לסכנות
כתבה יפה מאוד לטעמי.
רק לא לשכוח לשים תותב ב"תירגול" שהוא מציע ("בלי כדורים" כהגדרתו זה עדיין נשק טעון מבחינתי).
עוד דבר שאני מנסה להרגיל את הילדים, זה שעל זה שיש נשק בבית לא מדברים עם זרים (בעצם עם אף אחד חוץ מבני הבית). לא רוצה שיגידו לחברים "לאבא שלי יש אקדח...".
רק לא לשכוח לשים תותב ב"תירגול" שהוא מציע ("בלי כדורים" כהגדרתו זה עדיין נשק טעון מבחינתי).
עוד דבר שאני מנסה להרגיל את הילדים, זה שעל זה שיש נשק בבית לא מדברים עם זרים (בעצם עם אף אחד חוץ מבני הבית). לא רוצה שיגידו לחברים "לאבא שלי יש אקדח...".
הבעיה הראשונית מתחילה מזה שלילד יש גישה לנשק! אצלי, כלי הנשק מחוברים לקיר באופן שמונע את לקיחתם ואפילו שייפלט מהם קליע, במידה והוטען כדור באיזה שהוא אופן ללא ידיעתי.
בכל מיקרה, ע"פ ניסיוני בחקירות של עשרות מיקרי תאונות עם ילדים, הסברים לא תמיד עוזרים. יש לחשוב על המיתווה הרע מכולם ואז לחשוב איך למנוע אותו.
לדוגמה: לא לסמוך על מפסקי פחת אלא לסגור כל פתח של שקע עם סוגר ייעודי.
חיזוק וריתוק של רהיטים כבדים אל הקירות (כולל הטלויזיה "42 שבסלון!)
הרחקת מדרגות, סולמות, כסאות וכד' מפתחי חלונות. בקומות גבוהות - הוספת סורגים.
הרחקה של חומרים מסוכנים מהישג ידי הילדים או נעילתם בארון שאין לילד אפשרות לפתוח.
כמובן, מרגע שיליד מגיע לגיל של מודעות לסכנות, כדאי להתחיל ולהסביר לו את משמעותן.
אחרי כל זה, מה שנשאר זה להתפלל והרבה....
שתהיה לכולנו שבת שלום שלווה ובטוחה
בכל מיקרה, ע"פ ניסיוני בחקירות של עשרות מיקרי תאונות עם ילדים, הסברים לא תמיד עוזרים. יש לחשוב על המיתווה הרע מכולם ואז לחשוב איך למנוע אותו.
לדוגמה: לא לסמוך על מפסקי פחת אלא לסגור כל פתח של שקע עם סוגר ייעודי.
חיזוק וריתוק של רהיטים כבדים אל הקירות (כולל הטלויזיה "42 שבסלון!)
הרחקת מדרגות, סולמות, כסאות וכד' מפתחי חלונות. בקומות גבוהות - הוספת סורגים.
הרחקה של חומרים מסוכנים מהישג ידי הילדים או נעילתם בארון שאין לילד אפשרות לפתוח.
כמובן, מרגע שיליד מגיע לגיל של מודעות לסכנות, כדאי להתחיל ולהסביר לו את משמעותן.
אחרי כל זה, מה שנשאר זה להתפלל והרבה....
שתהיה לכולנו שבת שלום שלווה ובטוחה
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
האמנם יסתפק הפרופסור בהסבר ותירגול וישאיר את אקדחו כך נגיש?
- סליקאי זהב

במהלך משחק עם חברים נכנס דניאל בן ה-10 לחדרם של ההורים בכדי לחפש כלי כתיבה. לפתע הבחין באקדחו של אבא שבצבץ מאחת המגרות העליונות. דניאל לא היסס לרגע, עלה על כיסא, לקח את האקדח, חזר לסלון ותוך התרגשות רבה.
מעניין מכמה סרטים מושפע "הברופסור" !
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
נראה לי שחלק מהמגיבים לא טרח לקרוא את הכתבה במלואה, ורץ לנגח את מה שבעיניו נראה ככתבה נוספת נגד נושאי הנשק.
הכתבה אובייקטיבית לחלוטין, היא מציינת מקרה (שלצערי הרב ארע יותר מפעם אחת) ואת דרכי החינוך הפסיכולוגיות בנושא.
הטיפול החינוכי נכון בהחלט, הוא מדבר על תרגול שלושת הכללים עליהם מדובר בהכשרת ילדים בנושא (ואני מצטט מהכתבה, בדיוק את המשפט אותו אני משנן באוזני ילדי): "זכור: לא נוגעים, יוצאים במהירות מן החדר ומספרים על כך מיד למבוגר הראשון שרואים."
אני מסכים לחלוטין עם התובנה בה תרגול, תרגול ועוד תרגול, יהפכו גם את הילד למודע לסכנות העומדות מאחורי כלי יריה שהפך בטעות לנגיש (בבית חברים או עקב טעות באחסונו).
אני דווקא הייתי לוקח את הכתבה, וברשותו של הכותב, מאלץ כל הורה המחזיק בנשק, ללמוד בע"פ.
הכתבה אובייקטיבית לחלוטין, היא מציינת מקרה (שלצערי הרב ארע יותר מפעם אחת) ואת דרכי החינוך הפסיכולוגיות בנושא.
הטיפול החינוכי נכון בהחלט, הוא מדבר על תרגול שלושת הכללים עליהם מדובר בהכשרת ילדים בנושא (ואני מצטט מהכתבה, בדיוק את המשפט אותו אני משנן באוזני ילדי): "זכור: לא נוגעים, יוצאים במהירות מן החדר ומספרים על כך מיד למבוגר הראשון שרואים."
אני מסכים לחלוטין עם התובנה בה תרגול, תרגול ועוד תרגול, יהפכו גם את הילד למודע לסכנות העומדות מאחורי כלי יריה שהפך בטעות לנגיש (בבית חברים או עקב טעות באחסונו).
אני דווקא הייתי לוקח את הכתבה, וברשותו של הכותב, מאלץ כל הורה המחזיק בנשק, ללמוד בע"פ.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:אני דווקא הייתי לוקח את הכתבה, וברשותו של הכותב, מאלץ כל הורה המחזיק בנשק, ללמוד בע"פ.
אולי אפשר, ברשותו של המחבר כמובן, לפרסמה במדור הכתבות של הסליק?
נשלחה אליו בקשה ברגע שקראתי את הכתבה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
הכתבה כל כך בסדר שאני מתחיל לחשוש לשלומו של הכותב.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד