יש לך רובה זעיר? לא! היה לך רובה זעיר (או ציד ברשיון אחזקה)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: יש לך רובה זעיר? לא! היה לך רובה זעיר (או ציד ברשיון אחזקה)
Cybrosh כתב:
יוגב - המדיניות של המשרד היא לצמצם את מדיניות הנשק. נקודה. שום דיבורים(ואני שוב חוזר על כך שהיו פגישות לא מכבר בנושא)לא עזרו. את אף אחד חוץ ממך וממני, ושאר החברים פה, לא מעניין אם ייקחו לך את הנשק. ההיפך, רוב החברה מברכת על כך. אם אתה חושב שניתן להשוות את הענף הדו גלגלי אל ענף הנשק, לדעתי טעות בידך. ענף אחד פופלארי ביותר, בעוד השני, גוסס לאיטו ונחשב לזן נכחד ואף לא רצוי בחברה הישראלית.
אני יכול להסכים איתך על הכל חוץ מהעובדה שלדעתך החברה מברכת על כך שמצצמים את מספר הרשיונות. אני חושב שהיות ויש חצי מליון יהודים מעבר לקו הירוק ועוד 450 אלף יהודים בירושלים , ואותה אוכלוסיה בוודאי נגד צמצום כמות הנשק בידיים פרטיות (בין אם הוא נשק אישי או דרך הקבטיה של הישוב) אז כבר יש כמות לא מבוטלת של אנשים (חמישית מהאוכלוסיה) שככל הנראה תומכת בנשק בידיים פרטיות. גם בחיפה, העיר בה אני מתגורר, אנשים די היו שמחים לראות יותר נשק בידיים יהודיות (אני מצטער עם ההודעה לא פוליטקלי קורקט אבל זאת המציאות).
אני בטוח שאם היה אפשר לנצל את המומנטום אחרי פיגוע הטרקטור ולהדגיש שזה נמנע ע"י אזרח שנשא נשק זה היה עוזר.
הפיגועים בתקופה האחרונה עברו שינוי, מפיגועים המוניים לפיגועים של מחבל בודד. כל הפיגועים האלו נעצרו \ יכלו להעצר רק ע"י אזרחים שבמקרה היו במקום. צריך לדעתי לנצל את זה.
אני לא זוכר איזה בכיר במשטרה התבטא בעניין הזה אחרי פיגוע הטרקטור אבל הוא הציג עמדה אוהדת.
Cybrosh
אתה כנראה יודע טוב על מה אתה מדבר כי היית שותף לנסיונות הקודמים, אבל אולי שווה לנסות שוב כי בעלי התפקידים מתחלפים כל הזמן. וגם המצב השתנה במעט.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
יוגב,
לדעתי דיברת על מיקי לוי. וממה שאני זוכר רק פיגוע הטרקטור במלחה נעצר ע"י נהג מונית שעבר במקום - השאר נמנעו ע"י כוחות הבטחון. ואולי כדאי להזכיר באותה נשימה את הפסיכי החמוד מכיכר צה"ל שהחליט בזמן מדיטציה לשלוף את הנשק שלו ברשיון ולירות על ערבים ויהודים כאחד. נושא נשק ברשיון...
וגם בנושא זה, חכה ליום (לא עלינו - טפו טפו) שאזרח נושא נשק יפגע בעובר אורח ולא במחבל. האם למיקי לוי עדיין יהיה אומץ להגיד שצריך לעודד אזרחים נושאי נשק? בעיני זו היתה הצהרה פופולסיטית ומסוכנת.
אני לא מעוניין לראות עוד נשק בידיים יהודיות כמו שאתה מגדיר את זה, לפחות אצלי לא הגיעה תובנה מדהימה באחיזת נשק ויכולות טקטיות של איש ימ"מ כשקרה מה שקרה בגיל שמונה ימים. אני בהחלט מעוניין לראות נושאי נשק אחראים ומיומנים יותר, כן כן, גם אם הם נוצרים (שמעתי שלמים בטבילה דווקא יש ניחוח אבש"ר).
שנינו יודעים, שתנאי הכרחי (אבל לא מספיק) למיומנות ולאחריות הם הדרכות ואימונים שוטפים. עוד תנאי הכרחי הוא בריאות פיזית ונפשית. והתנאי האחרון הוא הוכחת בגרות ואחריות. וכן בהחלט, בריוויזיה שנדרשת במתן רשיונות לשאת נשק, חייבים למצוא את הקריטריונים שמלמדים על התאמתו של האדם לשאת נשק ובמקביל, לבטל את כל התבחינים שקשורים באופן עקיף (או בכלל לא) למיומנות ולאחריות האדם. והראשון והעיקרי שבהם הוא ביטול תבחין ע"פ מקום מגורים - זו דעתי.
הייתי שמח אם סך כל הרשיונות שיש היום היה נותר על כנו, ושמשרד הפנים היה מוצא דרך אינטילגנטית לקחת רשיון מאדם פחות ראוי ולתת אותו לאדם יותר ראוי. אבל המצב הנוכחי לא יכול לדעתי להמשך.
האם אפשר להוסיף למשפט חברה חמושה היא חברה מנומסת, את המשפט חברה לא מנומסת אינה ראויה שתהיה חמושה?
לדעתי דיברת על מיקי לוי. וממה שאני זוכר רק פיגוע הטרקטור במלחה נעצר ע"י נהג מונית שעבר במקום - השאר נמנעו ע"י כוחות הבטחון. ואולי כדאי להזכיר באותה נשימה את הפסיכי החמוד מכיכר צה"ל שהחליט בזמן מדיטציה לשלוף את הנשק שלו ברשיון ולירות על ערבים ויהודים כאחד. נושא נשק ברשיון...
וגם בנושא זה, חכה ליום (לא עלינו - טפו טפו) שאזרח נושא נשק יפגע בעובר אורח ולא במחבל. האם למיקי לוי עדיין יהיה אומץ להגיד שצריך לעודד אזרחים נושאי נשק? בעיני זו היתה הצהרה פופולסיטית ומסוכנת.
אני לא מעוניין לראות עוד נשק בידיים יהודיות כמו שאתה מגדיר את זה, לפחות אצלי לא הגיעה תובנה מדהימה באחיזת נשק ויכולות טקטיות של איש ימ"מ כשקרה מה שקרה בגיל שמונה ימים. אני בהחלט מעוניין לראות נושאי נשק אחראים ומיומנים יותר, כן כן, גם אם הם נוצרים (שמעתי שלמים בטבילה דווקא יש ניחוח אבש"ר).
שנינו יודעים, שתנאי הכרחי (אבל לא מספיק) למיומנות ולאחריות הם הדרכות ואימונים שוטפים. עוד תנאי הכרחי הוא בריאות פיזית ונפשית. והתנאי האחרון הוא הוכחת בגרות ואחריות. וכן בהחלט, בריוויזיה שנדרשת במתן רשיונות לשאת נשק, חייבים למצוא את הקריטריונים שמלמדים על התאמתו של האדם לשאת נשק ובמקביל, לבטל את כל התבחינים שקשורים באופן עקיף (או בכלל לא) למיומנות ולאחריות האדם. והראשון והעיקרי שבהם הוא ביטול תבחין ע"פ מקום מגורים - זו דעתי.
הייתי שמח אם סך כל הרשיונות שיש היום היה נותר על כנו, ושמשרד הפנים היה מוצא דרך אינטילגנטית לקחת רשיון מאדם פחות ראוי ולתת אותו לאדם יותר ראוי. אבל המצב הנוכחי לא יכול לדעתי להמשך.
האם אפשר להוסיף למשפט חברה חמושה היא חברה מנומסת, את המשפט חברה לא מנומסת אינה ראויה שתהיה חמושה?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
אתה כנראה צודק בהרבה ממה שאתה אומר, אבל אתה מוציא את הדברים שלי מהקשר. מה שניסיתי להגיד זה שלדעתי יש אופזיציה ציבורית לא כל כך קטנה נגד המגמה של הקטנת כמות הרשיונות, מבלי להכנס לנושא של מי צריך לקבל רשיון למה ומדוע.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
יוגב,
הרוח הפוליטית כמו הרוח בחברה היא נגד נשק. אני חושב שחמישית - הקצנה. המספר קטן יותר. בסופו של דבר, רוב האזרחים שמחזיקים ברישיונות, אנשים שקיבלו כלים לפני הרבה שנים ועכשיו שוכב/ים אצלהם באיזה מגירה בבית. הם לא מחדשים בזמן, ומבחינתם, היו מוותרים על הנשק ברגע שיהיה "קשה מדי". מישהו בעבר ניסה לארגן פה חתימות, נדמה לי? לא יותר כמה ממאות או אלפים, נדמה לי, וזה לא מספיק.
זה יפה מאוד כ"עטיפה", אך בסופו של יום זה לא מעניין אף אחד. מספר פעמים קיבלו קרדיט על ירי במחבל, משטרת ישראל או הצבא, כאשר בסוף התברר שהירי בוצע ע"י אדם פרטי(ובסוף גם לוקחים לו את הנשק).
לגבי חברה ומדיה - כל כתבה שנוצרה אי פעם על ירי מעשי, ניסתה למצוא את הרובד הלוחמני והאסור של אנשים מטורפים שמתעסקים בירי. כל יום הולדת שהיתה במטווחים לילדים ובכלל כל הנושא של ירי של ילדים במטווח זכה לסיקור תקשורתי נגטיבי רחב ידיים(עיתונים, טלוויזיה, רדיו), למרות כל ההסברים של אנשינו הטובים ביותר.
אני מסכים איתך ועם אחרים, לא מספיק לשבת ולכתוב באתר, צריך לעשות משהו. ניסיון עבר מראה, שרובנו(נושאי הנשק)לא מוכנים להתחייב/להירתם ב-100% למטרה. מתוך חצי/רבע מיליון נושאי נשק, כמה אלפים, פשוט לא מספיק.
הרוח הפוליטית כמו הרוח בחברה היא נגד נשק. אני חושב שחמישית - הקצנה. המספר קטן יותר. בסופו של דבר, רוב האזרחים שמחזיקים ברישיונות, אנשים שקיבלו כלים לפני הרבה שנים ועכשיו שוכב/ים אצלהם באיזה מגירה בבית. הם לא מחדשים בזמן, ומבחינתם, היו מוותרים על הנשק ברגע שיהיה "קשה מדי". מישהו בעבר ניסה לארגן פה חתימות, נדמה לי? לא יותר כמה ממאות או אלפים, נדמה לי, וזה לא מספיק.
אני בטוח שאם היה אפשר לנצל את המומנטום אחרי פיגוע הטרקטור ולהדגיש שזה נמנע ע"י אזרח שנשא נשק זה היה עוזר.
זה יפה מאוד כ"עטיפה", אך בסופו של יום זה לא מעניין אף אחד. מספר פעמים קיבלו קרדיט על ירי במחבל, משטרת ישראל או הצבא, כאשר בסוף התברר שהירי בוצע ע"י אדם פרטי(ובסוף גם לוקחים לו את הנשק).
יוגב - אחרי כל פיגוע, קמה לה דמות משטרתית או ציבורית וטוענת כי יש להגדיל את נושא הרישיונות נשק לאנשים פרטיים. כל פעם!!!! זה לא חדש, זה קורה שנים. אך שהעשן מתפזר, שום דבר לא נעשה. זה עובר טוב ויפה במדיה, אך לא יותר מהצהרה.אני לא זוכר איזה בכיר במשטרה התבטא בעניין הזה אחרי פיגוע הטרקטור אבל הוא הציג עמדה אוהדת.
לגבי חברה ומדיה - כל כתבה שנוצרה אי פעם על ירי מעשי, ניסתה למצוא את הרובד הלוחמני והאסור של אנשים מטורפים שמתעסקים בירי. כל יום הולדת שהיתה במטווחים לילדים ובכלל כל הנושא של ירי של ילדים במטווח זכה לסיקור תקשורתי נגטיבי רחב ידיים(עיתונים, טלוויזיה, רדיו), למרות כל ההסברים של אנשינו הטובים ביותר.
אני מסכים איתך ועם אחרים, לא מספיק לשבת ולכתוב באתר, צריך לעשות משהו. ניסיון עבר מראה, שרובנו(נושאי הנשק)לא מוכנים להתחייב/להירתם ב-100% למטרה. מתוך חצי/רבע מיליון נושאי נשק, כמה אלפים, פשוט לא מספיק.
SPS - מתקרב לשלמות...
כל הויכוחים כאן מתפתחים לכיוונים שונים ואני סבור שחייבים לפעול ומהר ולעשות משהו פרודוקטיבי!
ועלינו לזכור שאנחנו חייבים לענות /להלחם בלובים שונים ומשונים
ארגוני נשים למיניהם
אמצעי תקשורת ועיתונאים מהשמאל ויפי נפש למיניהם שלרוב גם אינם יודעים על מה המהומה אותה הם עצמם מחוללים וחברי כנסת שמקושרים אליהם!
אז ??????????????
ועלינו לזכור שאנחנו חייבים לענות /להלחם בלובים שונים ומשונים
ארגוני נשים למיניהם
אמצעי תקשורת ועיתונאים מהשמאל ויפי נפש למיניהם שלרוב גם אינם יודעים על מה המהומה אותה הם עצמם מחוללים וחברי כנסת שמקושרים אליהם!
אז ??????????????
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
- סליקאי כסף

אני בהחלט חושב שצריך להתאחד ולהוביל מהלך בנושא,אולם לדעתי כל עוד אין התחייבות של מספיק אנשים להתאגד בהגשת עתירה ולשים את הכסף הנחוץ, להעמיד לטובת העניין עורך דין רציני וטוב אין סיכוי לכן אני לא רואה את זה קורה.
אני מוכן לשים את הכסף שהבטחתי ולגייס עוד כמה אלפי ש"ח לטובת כל אדם שייקח על עצמו לנהל את המשימה ובתנאי שייבצע אותה ברצינות והמסירות הנאותים.
ראה זאת כהתחייבות מצידי
אגב משיחות שלי עם שני ידידים סוחרי נשק כל אחד מהם יהיה מוכן לסייע כלכלית בעין יפה למי שיירתום עצמו לעניין.
אלווי אלווי והפעם יזוז משהו (או שבסוף איזה בעל נשק שרוצה לשמור עליו יעשה לנו את העבודה)
אני מוכן לשים את הכסף שהבטחתי ולגייס עוד כמה אלפי ש"ח לטובת כל אדם שייקח על עצמו לנהל את המשימה ובתנאי שייבצע אותה ברצינות והמסירות הנאותים.
ראה זאת כהתחייבות מצידי
אגב משיחות שלי עם שני ידידים סוחרי נשק כל אחד מהם יהיה מוכן לסייע כלכלית בעין יפה למי שיירתום עצמו לעניין.
אלווי אלווי והפעם יזוז משהו (או שבסוף איזה בעל נשק שרוצה לשמור עליו יעשה לנו את העבודה)
- סליקאי כסף

הלוואי במהרה בימינו אמן!!!!!!!!!!!!!
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
- סליקאי כסף

אני שוקל הגשת בג"ץ בנושא, אבל ברשותכם - מספר שאלות מקדימות:
1. האם מישהו ראה את הנחית משרד הפנים בנושא?
2. האם למישהו יש מושג בכמה בעלי רשיונות מדובר?
3. אם הבנתי נכון, אי החידוש הוא רק לגבי מי שהרשיון אצלו הוא "החזקה" בלבד. אלו עילות נוספות (פרט לאימונים בקליעה) קיימות לגבי רובה זעיר?
3. אם הבנתי נכון, אי החידוש הוא רק לגבי מי שהרשיון אצלו הוא "החזקה" בלבד. אלו עילות נוספות (פרט לאימונים בקליעה) קיימות לגבי רובה זעיר?
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
אחד במטרה כתב:3. אם הבנתי נכון, אי החידוש הוא רק לגבי מי שהרשיון אצלו הוא "החזקה" בלבד. אלו עילות נוספות (פרט לאימונים בקליעה) קיימות לגבי רובה זעיר?
הדברת מזיקים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אחד במטרה כתב:אני שוקל הגשת בג"ץ בנושא, אבל ברשותכם - מספר שאלות מקדימות:
אתה הולך להגיש בג"צ בשם כולם או בגלל שלא מחדשים לך את הרשיון?
אם זה רשיון אישי שלך שלא מחודש הייתי מציע לך לעשות את הצעדים הבאים לפני, כדי לקצר תהליכים.
1. אם לא קיבלת הודעת חידוש - תכתוב למשרד הפנים ותבקש מהם התייחסות בכתב לכך שלא מחדשים רשיונות אחזקה.
2. אחרי שקיבלת מהם התייחסות כזו - תגיש בקשת ערר להשאיר לך את הרשיון או להסב אותו לרשיון נשיאה במידה ורשיונות אחזקה בוטלו. תחכה כמה שצריך לתשובה ממשרד הפנים שב-99% תהיה שלילית.
3. עם הניירת הנ"ל תפנה לבג"צ.
אתה לא יכול להתחיל שום הליך משפטי על סמך "רב סרן שמועתי" ואם אין לך תיעוד מתאים ביד.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

yotamravid כתב:כל הויכוחים כאן מתפתחים לכיוונים שונים ואני סבור שחייבים לפעול ומהר ולעשות משהו פרודוקטיבי!
נו עכשו אתה יודע מה קרא בעשרות הפעמים הקודמות שניחתו עלינו גזרות שונות ומשונות ???
אין לי רובה זעיר ולכן אם אגיש בג"ץ הוא לא יהיה עבורי. אני בודק את העובדות כדי לראות אם כדאי לנקוט בהליך הזה. אם רוצים להשיג הישג עבור כלל בעלי הרשיון, צריך לוודא שהתנאים של המקרה הסםציפי טובים, כי דחיית העתירה תגרום נזק לכווווולם.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד