ירי תחושת "קצרה" בגלוק 17/19

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי תחושת "קצרה" בגלוק 17/19

על ידי net » 30 יוני 2009, 11:09

צהריים טובים,
אני אהיה בעליו המאושרים של גלוק 17 השבוע (בשאיפה) ולאחי יש גלוק 19.
כשאח שלי קנה את האקדח הוא קיבל כדורים קצרים (בתמונה).
השאלה שלי היא אם אפשר לירות אותם ואם זה מזיק לנשק?
אני הבנתי שזה לא מזיק, אולם כנראה שאצטרך לדרוך לפני כל ירי.
תמונה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: ירי תחושת "קצרה" בגלוק 17/19

על ידי Webart » 30 יוני 2009, 11:17

חס וחלילה וחס!!!

אין לירות באקדח, או בכלי נשק אחר, תחמושת שאינה מיועדת לו, אתה מסכן את חייך וחיי הסובבים אותך!
מי שסיפר לך את השטות הזאת, הוכיח כי אינו מבין דבר וחצי דבר בתחום הנשק ועצתי לך, אל תשמע לעוד שטות אחת שיצאה מפיו מפיק המרגליות.

זאת תחמושת המיועדת לאקדחים בקוטר "0.380, המכונה גם "9 קצר" ורק לאקדחים בקוטר הזה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי יריב11 » 30 יוני 2009, 11:19

הדבר אסור ומסוכן מאוד

גש לחנות ממנה קיבלת את התחמושת ודאג להחליף אותה בתחמושת מתאימה 9x19

אל תמלא מחסניות ואל תנסה לירות את התחמושת באקדחים שלך או של אחיך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי net » 30 יוני 2009, 11:23

תודה רבה וסחטיין על מהירות התגובות :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי HaNcH » 30 יוני 2009, 11:35

אני האח, בעליו המאושר של הגלוק 19.
רציתי לשאול- לגבי הדק מינוס- השחמה וכוונות זוהרות.
שני הגלוקים- גם שלי וגם של אחי שיתחדש ביום חמישי- הם גלוקים דור שני ולכן פחות "מאובזרים" מבחינת הכוונות, המקום לאגודל, הקת ללא המגרעות לאצבעות (ששמים לה גומי, בקיצור) וכדומה.
האם כדאי להשקיע בכוונות זוהרות?
ובהנחה שיורים בגלוק פעם באף פעם- כי זה יקר רצח- האם הדק מינוס הוא באמת חשוב, במצבי סטרס או אפילו במטווח חופשי- האם זה ישפר את הפגיעות לדעתכם באופן שיהיה שווה להשקיע בהדק?
השחמה- לצעצוע מתחיל לרדת הצבע וזה לא מוצא חן בעיני. קראתי פה כלמיני פוסטים על השחמה כימית בבית- וגם הם לא מצאו חן בעיני מי יודע מה... מבחינת חלודה- הטניפר מגן- וזה מיותר לחלוטין- ואם כבר אז רק אסטתית, נכון?

מקווה ששאילת השאלות הנוספות בנושא הנדון של "ירי תחמושת קצרה" לא מהוות בעיה פה, לא יודע איך זה עובד כאן ונרשמתי רק היום (אז מזל טוב לי!)

אודה לכם אם תענו על השאלות הללו, בתוספת מחיר לדברים (הדק מינוס, כוונות, השחמה אם בכלל, ומחיר כדורים שהוא סביר. בירושלים במגנום השודדים לוקחים 2.5 ש"ח על כל כדור לא כולל כניסה למטווח ועוד עושים לך טובה שאתה נכנס לטווח, ואם אתה לא קונה אצלם תחמושת אתה יכול לירות רק שלושים כדורים. ממש זוועה!)

תודה מראש,
חנץ'.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 30 יוני 2009, 11:54

חנץ', ברוך הבא ותתחדש - ברשותך אקדח מדהים.

1. לגבי אבזור גלוק 19 דור שני שנורה לעתים רחוקות - מספיק לך כוונות זוהרות, בפרט מתוצרת מפרולייט. אני נושא גלוק 19 מזה יותר מחמש שנים, בו ההדק סטנדרטי לגמרי. יריתי מעט פעמים באקדח דומה המצויד בהדק מינוס, ועל אף שהתחושה קצת יותר נחמדה, לי אישית זה לא משנה. אני נושא את הכלי להגנה עצמית ולדעתי התחושה הסובייקטיבית היא שהדק מינוס אינו תורם לכוח העצירה של המערכת יורה-אקדח-תחמושת (אם כי אתה עשוי לקבל מקבץ קטן יותר). עם זאת, ייתכן שמישהו אחר ייתן לך תשובה אחרת, תוך המלצה בחום על אביזר זה כדבר חיוני.

2. לגבי המחיר של תחמושת - המחיר אותו ציינת הוא סטנדרטי למדי.

3. השחמה - לדעתי אין צורך. דרושה הזחנה פושעת על מנת לגרום לאקדח כלשהו להחליד והדרך היחידה להותיר את הצינה (המחלק) בצבע שחור היא לא להוציא את האקדח אי פעם מקום אחסנתו בבית. הכלי שלי בן החמש מתפאר ב"פסי שליפה" על הצינה שאינם מביישים את בעלו.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 30 יוני 2009, 16:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 30 יוני 2009, 11:59

net כתב:צהריים טובים,
כשאח שלי קנה את האקדח הוא קיבל כדורים קצרים (בתמונה).

אנא הגדר "קיבל" - לא נראה לי שסוחר כלי ירייה אחראי היה נותן ללקוח תחמושת שאינה תואמת את האקדח.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי HaNcH » 30 יוני 2009, 12:04

תודה על האיחולים, ולגבי הפסים בצינה-תרשה לי להוסיף פסים שלא מביישים את בעליו, אלא אף מכבדים אותו!
:)

לגבי מחיר הכוונות- שם אני לא אקנה כי עדיף לי לנסוע אפילו לאריאל בהזדמנות, או למעלה אדומים או משהו ולא אצלם כי לא נעים שם, אבל כמה סביר לשלם על כוונות כאלה?

לא כ"כ בא לי להוציא כסף, אבל אם זה יעזור וישפר את האקדח בצורה שבאמת תעזור לו (ולי) לבצע את תפקידו טוב יותר.. כנראה שזה נדרש, אחרי הכל אני מסתובב איתו יום יום וגר בשטחים.

תודה ליאור ותודה מראש על התגובות!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צלנר ערן » 30 יוני 2009, 12:30

חביבי
יש לך אקדח נהדר.
הכי חשוב אם ברצונך לשאת אותו יום יום הוא שתשקיע את הכסף בתחמושת ובאימון,
עד לשלב שבו תרגיש שבע רצון מהתוצאות ובטוח בשימוש באקדח.
ברור שכדאי למצוא מקום שיאפשר לך לעשות זאת ביחס מתאים.
לצערנו מחירי התחמושת גבוהים בארץ אך אין הרבה מה לעשות בעניין. אולי תוכל לקבל הנחה על
רכישת כמות משמעותית לאימונים מראש ש"תחכה" לך במחסני המטווח שבו תבחר להתאמן.
כוונת של מפרו כולל התקנה עולה כמעט 500 ש"ח - קצת פחות. אולי עדיף שבשלב הראשון תשקיע זאת באימון ורק מאוחר יותר תתפנק בכוונת. חוץ ממנה אין ממש צורך לגעת או לשנות משהו באקדח. אמרתי כבר להתאמן ? .......
נערך לאחרונה על ידי צלנר ערן בתאריך 30 יוני 2009, 12:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי lyuv » 30 יוני 2009, 12:35

גם אני משתמש בגלוק 19 להגנה עצמית. לדעתי אין ערך ממשי לכוונות זוהרות, מפני שיש סיכוי קלוש מאוד שתזדקק לאקדח כשתנאי התאורה שלך ושל המטרה הם בדיוק כאלה שכוונת זוהרת עוזרת, ובנוסף תהיה במצב שאתה בכלל משתמש בכוונות. עם זאת, אני מאוד לא אוהב את כוונת הפלסטיק המקורית עם הפס הלבן. הייתי ממליץ כן להחליף. ואם האופציה האטרקטיבית ביותר היא מפרולייט, שיהיה. זה בטח לא יזיק.

החלפתי להדק מינוס מפני שחשבתי להשתמש באקדח גם לספורט. לטעמי אין לו ערך במצבי הגנה עצמית. אבל כמו מפרולייט, זה לא יכול להזיק. אם מישהו נותן לך במתנה, קח. אבל אני לא הייתי משקיע בזה כסף.

לגבי השחמה - גם אצלי הצבע דוהה בכמה מקומות, אבל לא צצה חלודה, כך שנראה שההגנה לא פסה. ההשחמות הביתיות ירדו מהר מאוד, כך שחבל על הטירחה. ובטח שאין מה לדבר על הסרת ה"השחמה" המקורית (הטנפיר המעולה) לטובת השחמה חדשה.

מחיר התחמושת נראה לי שערורייתי בהשוואה למה שאני מכיר, אבל אני קונה דרך הסדרים מיוחדים כך שאני לא יודע להגיד כמה בדיוק עולה איפה. אבל בכמה דקות תוכל לעשות סקר מקיף.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צלנר ערן » 30 יוני 2009, 12:48

אין ערך לדעתך לשימוש בכוונות זוהרות ?
קודם כל הם מברזל ולכן לא עפות או נופלות מכל מכה.
הסטטיסטיקה אומרת שמעל לשמונים אחוז מתקריות הירי להגנה עצמית ובכלל מתרחשות באור נמוך/לילה. תעשה את החשבון. כמובן שלא יורים על מטרה שלא ניתן לזהות אותה בודאות אך אם זיהינו מטרה וחיינו בסכנה ,יורים - רק בירי מכוון וס-ל-ק-ט-י-ב-י-!!!
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי HaNcH » 30 יוני 2009, 12:59

אתה רוצה להגיד לי שהכוונות שיש לי עכשיו הן מפלסטיק ויכולות להתעופף לי מבאקדח בחבטה כלשהיא??
:shock:
ואי זה דיי יקר, אני קראתי במקום כלשהוא שעולה עם התקנה 240 בנתניה אבל אולי אלה סתם כוונות זוהרות ולא מפרולייט ואולי המחיר לא עדכני?
ואגב, נראה לי שאם אני נוסע ומישהו זורק עליי אבנים (לא, באמת בבקשה אל תתחילו פה עם "אסור לך לירות עליו, הוא לא מהווה איום כי הוא כבר שחרר את האבן וכולי) למרות שלילה וחשוך ואני לא רואה אותו טוב אני ארסס לכיוון...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 30 יוני 2009, 13:28

למרות שלילה וחשוך ואני לא רואה אותו טוב אני ארסס לכיוון..

:shock:

ביקשת שלא נגיב, אז אני לא אגיב.

*יש שני מטווחים בנתניה, כאשר האחד הוא המפיץ של הכוונות בארץ(מטווח העיר נתניה-מומלץ ביותר לבקר שם ולהתרשם). המחירים מתעדכנים, ו-יש גם את עלות ההתקנה. בוודאי שלא 240 ש"ח למפרו' או טריטיום איכותית אחרת(מפרו' נחשבים לזולים יותר ומכיוון שהם כחול לבן, הזמינות שלהם גבוהה הרבה יותר וחוץ מזה, והאחריות ארוכה יותר).
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי HaNcH » 30 יוני 2009, 13:45

התכוונתי לא תגובות בנוסח "זה אסור חוקית" וכד', כי במצב לחץ אני לא חושב שאשקול הרבה מה אני עושה כשאני נוהג ומתעופפות לכיווני אבנים (וזה קורה פה לא מעט...).
על הכיפאק, תודה! אתכנס לאתר שלהם להתרשם קודם כל, ואז נראה אם מצדיק נסיעה אליהם.. (רק דלק הלוך ושוב יצא יותר ממאה שקל..)
:wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 30 יוני 2009, 13:49

תגיד את זה לסלבו - viewtopic.php?f=1&t=14285

אם יש לך עוד שאלות, זה המקום.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא