עזרה בבחירת מצלמה DSLR

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: עזרה בבחירת מצלמה DSLR

על ידי itamar » 05 יולי 2009, 12:54

נוסע מתמיד כתב:יש לזכור שישנן חנויות אשר מוכרות מצלמות ועדשות ניקון מיבוא "מקביל" לנציג הרשמי הדר.
מחירי מצלמות ועדשות זולים לעומת מחירי החנויות שמוכרות ציוד של הדר.
מצלמות ועדשות אלו הן לא באחריות הדר ועשויה להיות עם זה בעיה.

אני אישית ממליץ לקנות אצל יוגנד, השרות מקצועי אדיב ואמין.

שבת שלום

לפי הנסיון שיש לי עד היום בקניית מוצרי אלקרוניקה ומצלמות בפרט - ללכת למי שנותן את המחיר הנמוך ביותר עבור אותו מוצר, או אם אפשר להביא לבד מחו"ל.
1. המוצרים שמוכרים היום הם כל כך מורכבים ומסובכים כך שאו שהוא עובד או שלא ואם יש לך בעיה במוצר, במרבית המקרים היא מתגלה סמוך לקניתו ועד תום תקופת האחריות שלו. אם המוצר מתקלקל במסגרת שנת האחריות, יחליפו לך אותו או יתקנו אותו ולא משנה אצל מי קנית. במקרה של שבר או קורוזיה, לא משנה אצל מי קנית - האחריות מימלא לא תכסה את זה.

2. במידה והמוצר התקלקל אחרי תקופת האחריות, כבר לא משנה אצל מי קנית את המצלמה כי כולם יגבו ממך כסף. תוכל לתקן את המצלמה שלך אצל הדר, או יגאל ארליך או כל אחד אחר שאתה סומך עליו.

3. לפעמים בארץ המחירים של המצלמות הם פי 2 ויותר מאשר בארהב או במזרח הרחוק כך שבאותו מחיר אתה יכול לקנות לך שני גופים אם אתה רוצה. לפני פחות משנה קניתי לאשתי מצלמה CANON G9 פה בארץ המצלמה עלתה יותר מ-800$ עם אחריות 3 שנים של קראט. בארה"ב אותה המצלמה בדיוק עלתה $450.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daon » 08 יולי 2009, 12:36

הפונקציו של המצלה פחות חשובות לעומת העדשה שאתה קונה...
הרעיון המרכזי בקניית DSLR היא היכולת להחליף עצמיות, כשאתה הולך לצלם אתה מגדיר את הצרכים שלך ובוחר בעיקר את העדשה ופחות את הגוף, נכון שהיכולות של הגוף משמעותיות, אבל רוב החברות מספקות היום פחות או יותר את אותה הסחורה, יכולת צילום בגריוניות נמוכה ב800 איזו ומעלה (אם כי תמיד עדיף לצלם עם פחות), ומהירות, כך שבמידה ואתה מחפש פיתרון לצילומי בבית ולתחרויות ספורט הייתי אומר לך ללכת אולי על כיוון של דמוי SLR דוגמאת SX1IS שהיא מצלמה מעולה שכוללת גם וידאו, טווח זום מרשים, וצילום בצמצם בין 2.8 ל 8 ...
מצלמת DSLR היא מצלמת וידאו, הוידאו הוא פיצ'ר נחמד אבל הוא לא הכי אכותי, למרות ששמעתי דברים טובים על ה5D אבל זאת מצלמה שבאופן כללי היא ברמה אחרת....
נקודה נוספת שלפי דעתי חשובה עבורך היא מהירות הצילום, ברגע שאתה הולך לצלם תחרויות וארועי ספורט אתה חייב מצלמה מהירה, דהיינו מצלמה שיורה בקצת של 4-6 תמונות בשניה...
צילום באיזו כמה שיותר נמוך, תמיד עדיף, בכל מקרה לצלם ב800 איזו זה כבר די גבוה, וכמובן עדיף עדשה עם מפתח צמצם כמה שיותר גדול כךשבמידה ואתה הולך לצלם ארועיים לך על עדשה שהיא ל עדשה קיט אלא עדשה בעלת מפתח צמצם של 2.8 על סוגיהןף לדוגמא הטמרון 17-50 שהיא אחלה עדשה...
מומלץ בחום להוסיף פלאש חיצוני, עוד יותר מומלץ לצלם איתו מהצד...

בנוגע לתיק, אני באופן אישי פחות אוהב את הלאו, הKATA די נחמד, אבל באופן אישי אני מאודאהב את הקראמפלר, שיש להם תיקים מעולים...

בכל מקרה שהיה בהצלחה.
יונתן
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.

וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 08 יולי 2009, 13:14

daon כתב:עדיף עדשה עם מפתח צמצם כמה שיותר גדול כךשבמידה ואתה הולך לצלם ארועיים לך על עדשה שהיא ל עדשה קיט אלא עדשה בעלת מפתח צמצם של 2.8 על סוגיהןף לדוגמא הטמרון 17-50 שהיא אחלה עדשה...

האם תוכל לפרט ולהסביר מה היתרון במפתח צמצם גדול יותר? גם אני בעוונותי שוקל לרכוש לי מצלמת DSLR מתישהו בעתיד הקרוב.

******עריכה**********
מצאתי את זה:http://takriv.com/aperture
בכל אופן תודה
******עריכה**********

תודה, אורן
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 08 יולי 2009, 13:48

מפתח צמצם גדול יותר מאפשר כניסת יותר אור לתוך העדשה.
היתרון - ביצועים טובים יותר בתנאי תאורה קשים.
- צילום ללא פלש במצבים בהם היית רגיל להדליק פלש בעדשה בעלת אותו אורך מוקד אבל מפתח אופטי קטן יותר.
- פחות געיניות של התמונה (צילום ב-ISO יותר נמוך)
- פחות רעש בתמונה
- גם במצבי תאורה טובים, איכות התמונה תהיה טובה יותר כיוון שמדובר לרוב בעדשות באיכות מאד גבוהה.

חסרונות?
- מחיר. עדשות מאד יקרות. עדשה 200-80 X2.8 יכולה לעלות לך יותר מהבודי של המצלמה.
- כובד וגודל: ניסית פעם ללכת עם עדשה כזו על המצלמה ולצלם איתה אובייקטים מרוחקים ביד חופשית? להרבה עדשות כאלה יש חיבור לחצובה על העדשה עצמה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דוד69 » 08 יולי 2009, 14:06

כבר הייתי "נעול" על ניקון D90 אבל עכשיו אני מבולבל.
היתי היום החנות מאד מקצועית שהצליחה לגרום לי להבין שבכסף שיש לי לא אוכל להשיג מה שאני רוצה.
המטרה היתה להיות מסוגל לצלם אומנות לחימה- בחינת צילומים מקצועיים ובאיכות טובה מבחינתי בארץ, מתחרויות הראתה שיש צורך במהירות מעל 250 ו- ISO 1600 בעדשה 70-200 2.8
הבעיה- אף אחת מהמצלמות בתחום המחיר שיש לא לא יכולה לבצע זאת בצורה מושלמת
בכל מקרה: ניקון D90- צילום ב- ISO 1600 טוב אבל גרגרי- מספר תמונות מעל 4 בשניב, מיקוד 11 נקודות מאפשר מיקוד טוב בתמונה, אבל יחסית יכולת המיקוד של העדשה ומהירות המיקוד שלה (גם עדשת VR עם מנוע) איטית , צילום וידאו של קרבות אפשרי, מחיר גבוהה עם עדשה מרחב זוית עד 135MM עם ייצוב תמונה ומנוע- 6000 ש"ח~
קנון D500- צילום ב- ISO 1600 פחוט טוב מניקון גרגרי- מספר תמונות מעל 3 בלבד, בשניב, מיקוד 9 נקודות מאפשר מיקוד טוב בתמונה, יחסית יכולת המיקוד של העדשה ומהירות המיקוד שלה טובות יותר מיניקון ועדשת USM מהירה יותר מזו של ניקון, צילום וידאו של קרבות אפשרי, מחיר נמוך בהרבה, עלות עדשות נוספות תמיד 10% מתחת לניקון, יותר קלה במשקל, פחוט ""מקצועי". עם עדשה מרחב זוית עד 135MM עם ייצוב תמונה ומנוע- 5200 ש"ח~

מבולבל- מה אתם מציעים?
סליקאי כסף

על ידי itamar » 08 יולי 2009, 14:36

ניקון מפגרת אחרי קנון בעדשות עם מנוע משולב בכמה שנים טובות.
כשקנון יצאו עם סדרת ה-EOS, הם זנחו את ה-BAYONET הישן שלהם ויצאו עם תכנון חדש לגמרי של העדשה שכולל מנוע בפנים.
הרבה מאד מהמשתמשים הותיקים שלהם (אז במצלמות הפילם עם פוקוס ידני) חטפו את הקריזה של החיים כי הם לא יכלו להשתמש בעדשות הישנות על הגופים החדשים.

ניקון לעומת זאת שמרו על תאימות אחרונית כך שמי שהיה מושקע בסט של עדשות טובות ידניות, יכל להשתמש בהן על גופי ה-AUTO FOCUS שלהם. כתוצאה מכך, הם נשארו תקועים הרבה זמן עם מנגנון מיקוד אוטומטי שבו יש מנוע ותמסורת בגוף ועדשה חסרת מנוע. זה עבד אחלה בעדשות קטנות וקלות - בעדשות רציניות המיקוד היה איטי ביותר. כשניקון התחילו לצאת עם עדשות משולבות מנוע - רק בעדשות המקצועיות והיקרות שלהם, לקנון היו כבר עדשות USM למרבית העדשות הטובות שלהם.

מבחינה של חדשנות ואלקטרוניקה, לדעתי האישית קנון הרבה יותר חדשניים מאשר ניקון ששומרת על קו הרבה יותר שמרני.

לי אישית יש בבית ניקון F4 (על פילם), הסיבה שקניתו אותה בזמנו הייתה החוזק של המצלמה וכמובן תאימות אחורנית לעדשות ידניות.
בשורה התחתונה אני לא חושב שיש מישהו שיצטער אם יקנה ניקון או קנון. שניהם יצרנים מעולים עם מוצרים מעולים.
צריך פשוט לבדוק את הצרכים והדרישות ולבחור בדגם שנותן את מרבית האפשרויות במחיר הנמוך ביותר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי baraks78 » 08 יולי 2009, 15:12

Nailicq כתב:כבר הייתי "נעול" על ניקון D90 אבל עכשיו אני מבולבל.
היתי היום החנות מאד מקצועית שהצליחה לגרום לי להבין שבכסף שיש לי לא אוכל להשיג מה שאני רוצה.
המטרה היתה להיות מסוגל לצלם אומנות לחימה- בחינת צילומים מקצועיים ובאיכות טובה מבחינתי בארץ, מתחרויות הראתה שיש צורך במהירות מעל 250 ו- ISO 1600 בעדשה 70-200 2.8
בכל מקרה: ניקון D90- צילום ב- ISO 1600 טוב אבל גרגרי- מספר תמונות מעל 4 בשניב, מיקוד 11 נקודות מאפשר מיקוד טוב בתמונה, אבל יחסית יכולת המיקוד של העדשה ומהירות המיקוד שלה (גם עדשת VR עם מנוע) איטית , צילום וידאו של קרבות אפשרי, מחיר גבוהה עם עדשה מרחב זוית עד 135MM עם ייצוב תמונה ומנוע- 6000 ש"ח~
קנון D500- צילום ב- ISO 1600 פחוט טוב מניקון גרגרי- מספר תמונות מעל 3 בלבד, בשניב, מיקוד 9 נקודות מאפשר מיקוד טוב בתמונה, יחסית יכולת המיקוד של העדשה ומהירות המיקוד שלה טובות יותר מיניקון ועדשת USM מהירה יותר מזו של ניקון, צילום וידאו של קרבות אפשרי, מחיר נמוך בהרבה, עלות עדשות נוספות תמיד 10% מתחת לניקון, יותר קלה במשקל, פחוט ""מקצועי". עם עדשה מרחב זוית עד 135MM עם ייצוב תמונה ומנוע- 5200 ש"ח~

מבולבל- מה אתם מציעים?

אי אפשר להשוות בין הקנון 500D לניקון D90, אלו מצלמות ברמות שונות.

"המקבילה" של קנון ל- D90 היא ה- 50D, לי יש כזאת ואני מרוצה עד השמיים.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דוד69 » 08 יולי 2009, 16:40

baraks78 כתב:
Nailicq כתב:כבר הייתי "נעול" על ניקון D90 אבל עכשיו אני מבולבל.

מבולבל- מה אתם מציעים?

אי אפשר להשוות בין הקנון 500D לניקון D90, אלו מצלמות ברמות שונות.

"המקבילה" של קנון ל- D90 היא ה- 50D, לי יש כזאת ואני מרוצה עד השמיים.

אני לא משווה בין המצלמות- אלו שתי האפשרויות שעונות על הצרכים שלי...
סליקאי כסף

על ידי daon » 09 יולי 2009, 22:19

אני עדיין לא מבין למה אתה צריך לצלם באיזו של 1600 תוריד איזו, תוסיף פלאש ותעלה מהירות...
בכל מקרה זה לא ממש משנה מה תבחר, אני כבר אמרתי מה אני חושב, הוידאו לפי דעתי הא לא רעיון שהולך טוב בשילוב של מצלמת SLR למעט אולי את 5D, אבל זאת דעתי, לצורך צילומי קרבות אני מציע לך להשקיע קודם כל עדשה בעלת מפתח צמצם 2.8 תקבל תמונות הרבה יותר יפות, מיקוד לדמות ורקע מטושטש, להוסיף פלאש לצורך הקפאת התמונה, כך שכשאתה מצלם על 1/250 באיזו 100 או 200 או אפילו 400 יוצאת לך עדיין תמונות "מוקפאות" של הרגע...
הפתרון הבא אני לא יודע עד כמה הוא מתאים לך, אבל אני מציע לך ללכת על מצלמת יד שניה באופציה הפשוטה של 450D או באופציה היותר מתקדמת של 40D שכבר נותנת 6.5 תמונות בשניה... והכי חשוב להשקיע בעדשה ובפלאש...
דרך אגב ראיתי אתמול פלאשים של SUNPACK אצל אבי מפוטופריק, במחיר של 900 ש"ח לפלאש חדש שקורא TTL דיגיטאלי בהתאמה של קנוניקון...בהמשך ככל שתתקדם בתחום תוכל להשקיע עוד כסף לצורך העניין, לקנות עדשה יותר מתקדמת פלאש יותר חזק וכו'...
ושוב אני ממליץ לך ללכת ה17-50 2.8 של טמרון, עדשה מעולה, מבחינת יחס עלות תועלת, תיתן לך מצד אחד טווח רחב לצורך צילומי הזירה כולה בהכללה ומאידן יש לך פוקוס עד ל50 לקצת יותר תקריבים...

יונתן

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי דוד69 » 10 יולי 2009, 18:43

תודה יונתן על הרצון לעזור...
אבל...
עם הייתה קורא בעיון ביית רואה שאסור בתחרויות להשתמש בפלאש, אני לא חושב שמתחרה היה מעריך את זה לקבל פלש לעיניים בזמן קרב.
ולכן יש צורך מנסיחון וחינת כל התמונות המקצועיות של קרבות ב- ISO 1600 + צמצם 2.8 בכדי לצלם קרבות ועדיין להיות במהירות מספיק גבוהה...

ד.
סליקאי כסף

על ידי daon » 12 יולי 2009, 11:15

אל תתיתן פלאש לעיניים, אף אח לא אוהב לקבל פלאש לעיניין, גם לא בתחרות... במידה והמקום מאפשר זאת תקפיץ אותו מהתקרה...

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 12 יולי 2009, 12:42

לך על גוף סרט משומש, F5 \ F6. עדשה איכותית 2.8 ותראה פוקוס מהיר מהו.
רק אל תשתמש בעדשה "קלה" כי מנוע הפוקוס שלהן (F5\F6) מאוד מאוד חזק.

דרך אגב, מפתח צמצם גדול מצמצם את עומק השדה באופן רציני ולכן חשוב מאוד להיות ממוקד בדיוק היכן שצריך להיות הפוקוס. במקרים מסויימים עומק שדה רדוד הוא יתרון ולעתים חסרון.
עדשה חדה ומהירה על גוף מהיר וצלם מיומן... זה בומבה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 12 יולי 2009, 15:05

כמקורב ביותר לעולם הטקוונדו, וגם נושא הצילום די מדבר אלי, אני עוקב בהנאה רבה אחרי האשכול הזה :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 12 יולי 2009, 15:29

הצעדן כתב:לך על גוף סרט משומש, F5 \ F6. עדשה איכותית 2.8 ותראה פוקוס מהיר מהו.

דרך אגב, מפתח צמצם גדול מצמצם את עומק השדה באופן רציני ולכן חשוב מאוד להיות ממוקד בדיוק היכן שצריך להיות הפוקוס. במקרים מסויימים עומק שדה רדוד הוא יתרון ולעתים חסרון.
עדשה חדה ומהירה על גוף מהיר וצלם מיומן... זה בומבה.

דרך אגב,

בזמנו כשמצלמות DSLR היו בתחילת הדרך ומאד יקרות, הייתה בארץ בזמנו חברת סטארט-אפ שעסקה בפיתוח של גב דיגיטלי עבור מצלמות פילם מקצועיות. הם לא הספיקו לצאת עם המוצר הזה לשוק כי הרגו אותם מהר מאד ובשקט.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוסע מתמיד » 12 יולי 2009, 17:37

לך על גוף סרט משומש, F5 \ F6. עדשה איכותית 2.8 ותראה פוקוס מהיר מהו.

מצלמות פילם כבר עבר זמנן.
אני מצלם בקבוצה של צלמים שחלקם עד לפני מספר שבועות צילמו שיקופיות ולאחרונה עברו לצלם במצלמות דיגיטליות
מהסיבה הנ"ל.
יש היום בעיה של פיתוח הסרטים, חסר אצל המפתחים הרציניים חומרי גלם לפיתוח, קודאק הפסיקה ליצר סרטים וגם פוג'י
בדרך להפסקת היצור שלהם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד