איך להשתפר?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איך להשתפר?

על ידי ath1979 » 13 יולי 2009, 21:38

שאלה גדולה וכללית אז אפרט.
אני פחות מחודשיים עם נשק פרטי, כשהפעם האחרונה עם אקדח אישי הייתה לפני למעלה מארבע שנים - והכוונה היא לא לחדש רישיון במטווח פעם בשלוש שנים, אלא לשמור על כשירות חודשית לפחות ולהגיע לביצועים טובים+.

בפעמים שהייתי במטווח מאז שרכשתי נשק נראה שביצועי הירי שלי נעשים גרועים יותר מפעם לפעם. :?
כאשר ניגשתי לבחור נשק יריתי 50 כדורים במספר כלים והביצועים היו טובים יחסית להפסקה של 4 שנים - סביב 45 מתוך 50 ב-3 מטרות. לפני אותו ירי לא עברתי הדרכה טכנית מעבר לתפעול ובטיחות הנדרשת. יריתי ממה שהיה טמוע ובזיכרון מאז שעברתי קורס לעבודה ב-2005 (אבטחה אינטנסיבית אבל ברמה פחותה מקורס אחיד).
אחרי שקניתי את האקדח הלכתי עוד שלוש פעמים למטווח כולל ירי של 200, עם מדריכים שונים בכל פעם. בניתוח בדיעבד זה עשה לי נזק, כל מדריך אמר לי דברים שונים והתחלתי כל פעם לחשוב יותר מידי ולשנות בהתאם לעצה הרגעית - עמידה, אחיזה, הדק וכו' ובפעם האחרונה יריתי בצורה הגרועה מכולן.
חשוב לי לומר שאני לא מאשים את המדריכים. אני מעריך שמה שהם אומרים נכון לכל אחד בנפרד, והאחרון יעץ לי מספר דברים שמקובלים עלי ובעיקר שכל יורה מאמץ בסוף את מה שמתאים לו ומניב לו את התוצאות הטובות ביותר. אבל עכשיו יש לי יותר מידי דברים בראש, אני לא מצליח אפילו לרוקן את ה"שיטות" ולחזור למה ש"זכרתי" לפני חודשיים.

אני לא רוצה סתם להמשיך לגשת למטווח פעם-פעמיים בחודש ולקוות לטוב לאחר 50 כדורים.
חשבתי על קורס ירי מעשי, אבל אני לא בטוח אם זה לא מוקדם מידי. אני רוצה קודם לשפר עד כמה שאפשר את טכניקת הירי הסטטי,הטבעי והמדויק לפני שאני מתחיל תרגילים מסובכים ובכלל ירי הכולל מאמץ פיזי.
עצות?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: איך להשתפר?

על ידי אישגדול » 13 יולי 2009, 22:00

קודם כל, החשיבה שלך נכונה - להתאמן ולשמור על מיומנות.
קורס ירי מעשי מומלץ בחום, מתחילים שם מהבסיס, מתקדמים לאט לאט ורק בסוף מגיעים לתרגילים המורכבים. אני לא מכיר כיום בארץ קורס אזרחי שמקנה מיומנות טכנית טובה יותר מקורס ירי מעשי.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי c425x » 13 יולי 2009, 22:20

דעתי האישית:
1. קורס ירי מעשי ואח"כ אימונים במועדון ירי מעשי מסודר מומלצים ביותר. מסכים עם אישגדול שלמי שאינו משתייך לכוחות הביטחון למיניהם, זו הדרך הטובה ביותר לשמור על כשירות.
2. למרות שחוו"ד שניה זה טוב ולמרות שכדי להפוך לאומן, צריך ללמוד אצל מורים רבים, בהתחלה, תבחר לך מדריך טוב שתאמין בו ותתאמן רק איתו עד שתגיע לרמה סבירה. כאן בפורום יוכלו להמליץ לך על מדריך בהתאם למיקומך בארץ.
3. הרבה (מאוד) אימונים יבשים. כמובן תוך שמירה קפדנית על כללי הבטיחות (תותב, הפרדת תחמושת, כיוון קנה וכו'). אני חסיד של הרבה אימונים קצרים (5-10 דקות מספר פעמים בשבוע) לעומת אימון ארוך לעיתים רחוקות.
4. הירידה בביצועים מוסברת לעניות דעתי בזה שאתה מתחיל לחשוב. בפעם הראשונה שירית המוח שלך היה עסוק בחוויה החדשה ולא הפריע לאקדח לעבוד. עכשיו כשהחוויה כבר לא כ"כ חדשה, הוא (המוח) מתחיל להתערב, למשל מנסה למנוע מהאקדח לקפוץ למעלה. אפשרות נוספת היא שהתחלת להעלות מהר מדי את קצב האש. תשקיע בדיוק, המהירות תבוא אח"כ. עדיף כדור אחד מדויק במטרה מחמישה שירית מהר ולא פגעת (או פגעת בחפים מפשע). המבחן לרמה התחלתית שאני אוהב - שים דף A4 ב- 10 מטר. תכניס בו 10 כדורים מתוך 10. לא פגעת - אתה יורה מהר מדי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 14 יולי 2009, 00:22

ath1979 כתב:שאלה גדולה וכללית אז אפרט.
אני פחות מחודשיים עם נשק פרטי, כשהפעם האחרונה עם אקדח אישי הייתה לפני למעלה מארבע שנים - והכוונה היא לא לחדש רישיון במטווח פעם בשלוש שנים, אלא לשמור על כשירות חודשית לפחות ולהגיע לביצועים טובים+.

עצות?

השאלה....כשירות לצורך מה?? כשירות זה עניין של כל רגע!

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי GUSS » 14 יולי 2009, 09:40

אומנם כתוב "מכל מלמדי השכלתי". אבל צריך להזהר שלא יהיה זה הריון מרובה אבות,,, והילד יצא קצת איך לומר ,,,

לכן הוסיפו רבננו את הכלל "עשה לך רב !" ואני מדגיש רב אחד!

אתר לך מדריך אחד ,ולא משנה באיזו מסגרת ,שיש לך איתו כימיה. ולך על זה .

דווח לנו עוד ריבעון :D
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ליאור45 » 14 יולי 2009, 09:44

יש כאן מקום ל"סדנת ההדק המפורסמת של דביר".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 15 יולי 2009, 03:38

מאיפה אתה מגיע ואילו ימים ושעות נוחים לך לאימון?
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד