הקרבין עוזב את המשא"ז?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הקרבין עוזב את המשא"ז?

על ידי יריב11 » 15 יולי 2009, 08:50

האם זה נכון?

האם המתנדבים יקבלו משהו אחר או שפשוט יישתמשו בידיים?
קישור:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/916/895.html
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: הקרבין עוזב את המשא"ז?

על ידי sagy_g » 15 יולי 2009, 09:18

יריב11 כתב:האם זה נכון?

האם המתנדבים יקבלו משהו אחר או שפשוט יישתמשו בידיים?

לפי מה שאני מבין "המשטרה מצטיידת ברובי M-16 מקוצרים" ו-"המתנדבים יצויידו בנשקים חדישים יותר".

זה אומר שהמשא"ז יצוייד מחדש
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 15 יולי 2009, 11:29

בוא נאמר שלפחות היכן שאני מסתובב נכון ליום שישי האחרון הקראבין עדין פה ובגדול
כרגיל כתבות לחוד ומציאות לחוד .
אגב באותו איזור הימצאות הקראבין לא מונעת מהמתנדבים לצאת חמושים בעיקר בידים .....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 15 יולי 2009, 11:57

הקרבין אכן עוזב את משא"ז ואולי חבל שכך לחלק מאיתנו שמכירים ומוקירים את יכולותיו ותכונותיו של קרבין שמור ומטופל היטב.

כרגע מתנדבים עוברים הכשרה גם על M16 וגם על מגל כאשר גם המגל מתוכנן לצאת משרות בעתיד הקרוב והמשטרה תיישר קו עם M16 בלבד.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 15 יולי 2009, 22:52

trooperglock כתב:הקרבין אכן עוזב את משא"ז ואולי חבל שכך לחלק מאיתנו שמכירים ומוקירים את יכולותיו ותכונותיו של קרבין שמור ומטופל היטב.

מצטער אבל קשה לי מאד למצוא יותר מידי נקודות חוזק לקראבין על חשבון המקוצר אפילו "על הנייר" כלומר בלי לקחת בחשבון
את הגיל של הנשק+מצב האחזקה במשטרת ישראל מה שמביא למצב שבו (למרות דווח חוזר ונשנה שלי לפחות )מתנדבים
יוצאים לפעילות אים נשק פגום בגלל חוסר בחלקי חילוף .
את מצב המחסניות +כדורי הSP שגורמים למעצור כל כדור שלישי ..............
עדין אפילו במצב כחדש
הנשק יורה כדור יעיל פחות מבחינת כושר עצירה מזה של הM16 ,מסלול בליסטי תלול ,מערכת הכוונות מורכבת יותר לתפעול (לא מה שאני רוצה להתעסק איתו תחת אש ),מערכת הכוונות פגיעה יותר (בורג איפוס גס משוחרר לא ממש מחזה נדיר)
אין אבטחה למצב הכוונות ,אין איפוס אמיתי לגובה .
למעשה נקודת האור היחידה שאני מצליח למצוא היא מערכת הגזים שיהיו כאלו שיאמרו שהיא אמינה יותר מזאת של הM16
(אחרי הכל מתנדב הקלאסי המצוי לא שוחה מתחת פני המים כדי לחסל את נסרלה בפעולה חשאית )
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 16 יולי 2009, 07:30

תחת משטר של פיגור באחזקה מרכזית ובורות בפירוק וניקוי על ידי המשתמשים בשטח, אפשר להגיע לתוצאות גרועות בכל כלי ירייה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יריב11 » 16 יולי 2009, 08:28

Hight אני חושב שהמגרעות של הכדור כפי שמנית אותן הם הייתרונות של הכדור בשימוש המשא"ז
המשא"ז מתפקד ברובו בשטח עירוני רווי אוכלוסיה ושם קיימת חשיבות רבה לכדור אשר לא יעבור את המטרה וייסכן חפים מפשע ובזה אני מאמין שתסכים איתי שרוב הסיכויים שכדור SP הפוגע במטרתו רוב הסיכויים שלא יעבור את המטרה וייסכן חפים מפשע תמאידך כדור אשר לא פגע במטרתו לא יהיה מועד לריקושטים וחדירת מכשולים כמו קיר או רכב לעומת כדור 5.56 מ"מ הנורה במהירות אדירה מ M-16.
בנוסף קח בחשבון את טווחי העימות הנמוכים הצפויים בעיר ולכן הקשת של הכדור לא משפיעה על ייעילותו במתאר הנ"ל.
לתפיסתי כדור 0.30 קרבין הוא בסך הכל כדור החזק במעט מכדור אקדח אולי אפילו חלש יותר מכדור 9X23 ורובה הקרבין מהווה בפשטות פלטפורמת שיגור מעט יותר מדויקת וקלה להדרכה מאקדח ואלו היו בדיוק הסיבות לפיתוחו במקור כנשק לקצינים וכוחות מסייעים אני לא רוצה לדמיין תוצאות של קרב בנשקים כמו M-16 וקלצ' בשטח עירוני.
בקיצור אני באמת מאמין שבחירת הקרבין כנשק למשא"ז היתה נכונה מאוד גם אם לא כל השיקולים שהעלתי נילקחו בחשבון.
אם היתה מתבצעת במשטרה הערכת מצב תוך לקיחת הגורמים הנ"ל בחשבון אני מאמין שהיו נשארים עם הכדור הנ"ל בפלטפורמה חדשנית ויעילה יותר אבל במציאות במזרח התיכון נראה שכל מה שכתבתי שווה פחות מעלות האיחסון שלו על שרת הסליק
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 16 יולי 2009, 09:50

יש באנגלית ביטוי שאומר "שאתה יכול להוריד את החוטיני מהחשפנית, אבל לעולם לא תוכל להוריד את החשפנית מהחוטיני"...על אותו משקל, אתה יכול להוציא את הקרבין מהמשא"ז אבל לעולם לא תוכל להוציא את המשא"ז מהקרבין.

לגופו של עניין, גם ל-5.56 יש מגוון של תחמושות מסוגים שונים כולל תחמושות תת קוליות ו-SOFTPOINT. בשורה התחתונה זה קליע 0.22 קל שאם תוריד את מהירות הלוע שלו בצורה משמעותית הוא יהיה אפילו פחות קטלני ומזיק מהכדור של הקרבין.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יריב11 » 16 יולי 2009, 10:21

ואתה רואה את משטרת ישראל מאמצת בשביל המשא"ז תחמושת מתאימה לשימוש על כל הכרוך בהתאמתה לנשק וביצוע בחינה ודמ"צ ועמידה בהם
אולי אני סתם סקפטי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 16 יולי 2009, 18:21

higt-power כתב:
trooperglock כתב:הקרבין אכן עוזב את משא"ז ואולי חבל שכך לחלק מאיתנו שמכירים ומוקירים את יכולותיו ותכונותיו של קרבין שמור ומטופל היטב.

(אחרי הכל מתנדב הקלאסי המצוי לא שוחה מתחת פני המים כדי לחסל את נסרלה בפעולה חשאית )

הקלאסי אולי באמת לא..... אבל מה עם הית"מ? :lol:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 17 יולי 2009, 06:39

בואו ונחשוב על כך שנית :

"אולי המשא"ז לא צריך נשק ארוך ויכול להסתפק באקדחים בקליבר 9 מ"מ ? "

"נשק בידיים לא מיומנות ולא מאומנות, עשוי להביא להשגת תוצאות קטלניות ..."

"למתנדב המשא"ז (ולא רק הקלאסי, למעט יחידות מתמי"ד מג"ב הפועלות במרחב הפתוח) אין צורך בנשק להשגת מטרתו - שמירת סד"צ ובט"פ, כמו גם מניעת עבירות (תזכורת - זהו ייעוד המשטרה, המתנדבים ישמשו כמכפיל כוח) אלא שימוש בסמכויות החוק ובמידת הצורך שימוש בכוח"

"מתי בפעם האחרונה השתמש שוטר בנשקו להשגת מטרות סד"צ ומניעת עבירות ? "

"מדוע אין השוטר יכול לעשות שימוש באלה / משגר טייזר, במידה ויידרש להשתלט על מתפרע ? "

"האם יש לחמש מתנדבים צעירים שלא שירתו עדיין בצבא, בנשק ארוך / קצר ?"

"מה רמת ההכשרה הקיימת כיום במערכת, לשוטרים בשטח ולמתנדבים ? "

"האם הקליבר אותו מייעדת המשטרה לעבודת השטח, אכן מתאים ? מדוע לא להשתמש בגרסאת 9 מ"מ של M16 ? "

ישנן עוד הרבה תהיות ...

מי מהכותבים לעיל, למעט המתנדבים בפועל, או מהקוראים את האשכול, ראה לאחרונה את רמת התפעול והפגיעות במטווח של המערכת המשטרתית - רמת השטח, לא יח' מיוחדות. ?

קדימה הפועל.

שבת שלום,

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 17 יולי 2009, 11:39

יריב11 כתב:Hight אני חושב שהמגרעות של הכדור כפי שמנית אותן הם הייתרונות של הכדור בשימוש המשא"ז
המשא"ז מתפקד ברובו בשטח עירוני רווי אוכלוסיה ושם קיימת חשיבות רבה לכדור אשר לא יעבור את המטרה וייסכן חפים מפשע ובזה אני מאמין שתסכים איתי שרוב הסיכויים שכדור SP הפוגע במטרתו רוב הסיכויים שלא יעבור את המטרה וייסכן חפים מפשע תמאידך כדור אשר לא פגע במטרתו לא יהיה מועד לריקושטים וחדירת מכשולים כמו קיר או רכב לעומת כדור 5.56 מ"מ הנורה במהירות אדירה מ M-16.

ידידי לצערי כמו רבים אתה מתבסס על מיתוסים ולא על עובדות .
במציאות ,בנסוי ירי כל ג'ל בלסיטי שמשקף באפון "ממוצא" ציפופת אדם (כרי צפיפות עצם+צפיפות שיריר +......חלקי חלקם היחסי) נמצא שכדורי הקראבין חודרים כפול מכדורי 5.56 ,וכאשר אנחנו מדברים על סביבה עירונית הסיכון ברור....
זאת גם הסיבה שמשטרת ישראל עברה לכדורים SP .
מצד שני כאשר מדובר על חדירה של מיכשולים נפוצים כמו חלקי רכב ,שמשות וכ"ו כדור הקראבין מראה ביצועים משכנעים
פחות בגלל מבנה הכדור שנוטע להניתז ולא לחדור ומה לעשות לפעמים צריך לירות דרך מיכשול שכזה .....

בנוסף קח בחשבון את טווחי העימות הנמוכים הצפויים בעיר ולכן הקשת של הכדור לא משפיעה על ייעילותו במתאר הנ"ל.

הסיבה העיקרית שבגינה המשטרה אימצה מדיניות של נשיאת נשקים ארוכים היא (וזה ממש לא סוד ) שהיא עדין רואה
מתווה פיגוע של חדירת מחבלים מהים אוו האוויר כתרחיש רלוונטי ביותר ,ולאחר שהוכח פעם אחרי פעם בתרגילים
שטווחי המגע במקראים כאלו (למשל על חוף ים פתוח) עלולים בהחלט לעלות על הטווח היעיל של תת מיקלע (כ100 מטר)
לכן העוזי הוחלף בקראבין (בסיור תנועה ) ולאחר מכן ב M16 /מג"ל.
אלה שמה בגלל אותן בעיות יציאה מאיפוס בכוונות הקראבין שהזכרתי קודם החליט מי שהחליט במשטרה לרתך את כוונות
הקראבין ולמעשה בכך להגביל את הטווח היעיל ל150 מטר בקיצור תת מיקלע מאורך .
עד כמה באמת השוטרים ובטח המתנדבים מסוגלים לירות בטווחים ארוכים יותר ??
זאת כבר שאלה אחרת .
אבל לפחות על הנייר הטווח היעיל של הM16 כפול מזה של הקראבין אחרי ההסבה ,ולא מחייב התעסקות עם הכוונת
אפילו אם לא היתה מתבצעת הסבה .

אם היתה מתבצעת במשטרה הערכת מצב תוך לקיחת הגורמים הנ"ל בחשבון אני מאמין שהיו נשארים עם הכדור הנ"ל בפלטפורמה חדשנית

אז זהוא שניסו בשנות ה90 והתוצאה היתה ה"מג"ל" 0.3 שהיה למעשה מיקרו גליל פולימרי שירה כדורי קראבין
הגיעה האינטיפדה הארונה ובמשטרה הבינו את גודל הטעות שהם עשו כאשר המתפרעים בצד השני לא ממש
התרגשו מפגיעות הכדורים ,בנוסף לא נמצא תחמיש מתאים עבור הכלי שיאפשר שיגור אמצעי אלפ"א .....
והמשטרה זרקה את הכלים הללו לעזעזל והחליפה אותו ב5.56 .

שיהיה ברור לא שאני אומר שהקראבין לא טוב אלה שהיום בשיכלול של הרבה שיקולים שתקצר היריעה להרחיב פה על כולם
החלטה לרכוש כלים חדשים היא טובה .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 19 יולי 2009, 06:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 17 יולי 2009, 16:09

שמעתי לא מזמן דיבור על הsm1
או בעברית "חזי" שיוצר בשביל משטרת ישראל , זה מן קרבין בתוך גוף פולימרי בתצורת בולפאפ דומה מאוד לתבור
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 17 יולי 2009, 16:11

שמעתי לא מזמן דיבור על הsm1
או בעברית "חזי" שיוצר בשביל משטרת ישראל , זה מן קרבין בתוך גוף פולימרי בתצורת בולפאפ דומה מאוד לתבור
בינתיים בודדים מאוד המתנדבים שיכולים לעבור הסמכה לm16 או מג"ל לפחות אצלנו
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי צורי » 17 יולי 2009, 20:01

הקראבין M-1 הינו נשק טוב ואמין למרות כמה מומי לידה כגון כוונות עולות בזמן הירי, מהלך בוכנת גזים קצר והנטיה לפירוק ראשוני בעת דריכה לא נכונה.

תפעול הקראבין דורש הכרה ותרגול, תקינות והתאמה ליורה ובעיקר טיפול מסור שלצערי מעט מאוד מאנשי משטרה יודעים או רוצים לדעת לעשות.

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד