שלום! מבקש עזרה בקניית נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שלום! מבקש עזרה בקניית נשק

על ידי or aver » 21 יולי 2009, 09:49

שלום!

אני אור, בן 22, מתחיל עכשיו בתהליך להוצאת רישיון נשק (גר בישוב זכאי).

אני מתלבט איזה אקדח לקנות, בנתיים נראה לי שגלוק 19, החזקתי את הנשק והוא הרגיש נוח, לא היית לי הזדמנות לירות בו עדיין, הבנתי שהגלוק נפוץ מאוד.
אני גר באזור איו"ש כך שאני צריך אקדח שיהיה נוח ללכת איתו קבוע, שיהיה יעיל במצבי חרום.

איפה יש מטווח מומלץ וחנות זולה יחסית\ דיל טוב (לאקדח+ מטווח) באזור אריאל\ פ"ת\ ירושלים?

יש עוד המלצות או מדריך באתר?

בתודה מראש

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שלום! מבקש עזרה בקניית נשק

על ידי צוות מספר 3 » 21 יולי 2009, 10:34

ידידי.
בהצלחה בהוצאת הרישיון.
עשה מה שאני עשיתי חודשיים אחורה.
עבור על כל האשכולות אחורה(בסבלנות ובהנאה),ותמצא תשובות לשאלות שעוד לא חשבת שצריך לשאול.
איפה לקנות,איפה לטווח,כיצד לבחור נשק שיתאים לך,השוואות וויכוחים בין מותגי אקדח שונים,עצות בהקשר של משרד הפנים ועוד ועוד..
קרא תחכים ותהנה
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 21 יולי 2009, 16:57

עצה מעשית:
חפש מטווח/חנות עם מבחר סביר של אקדחים.
נסה לאחוז ביד את כולם. בחר שלשה ש"יושבים" הכי טוב ביד, קנה 50 כדור והכנס למטווח.
בחר את זה שבו הרגשת הכי נוח והירי היה מדויק.
שים לב לנקודה נוספת: כל האקדחים שתחזיק ביד בחנות יהיו, מן הסתם, פרוקים. אתה אמור, לעומת זאת, להסתובב ימים שלמים עם אקדח עם מחסנית מלאה. אקדח עם מחסנית מלאה הרבה יותר כבד ויושב אחרת ביד.
50 כדור יספיקו לשלוש מחסניות מלאות לשלשת האקדחים שבהם בחרת לירות. אני מאמין שכך תגיע לאקדח האופטימלי.
דרך אגב, שקול אקדח בקליבר 9 מ"מ קצר (380)- הוא הרבה יותר נוח בנשיאה והסלקה, ואינני חושב שהוא נחות בהרבה מקליבר 9 מ"מ לוגר.
(אל תסתכל על הלוגו שלי- ברטה 92; להגנה עצמית אני נושא ברטה 85F... ה-92 הוא בשביל הכיף במטווח)
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי or aver » 21 יולי 2009, 17:46

תודה על העזרה, הסתכלתי בנושאים אחורה וזה עזר מאוד.
רם, לא הבנתי את ההבדל בין 9 מ"מ קצר (380) לבין לוגר?!

הייתי גולש פעם באתר הזה והיו בו מלא מדריכים... עכשיו יש כאן רק פורומים... אפשר למצוא את המדריכים האלה איפשהו?

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 21 יולי 2009, 17:51

מה שהתכוונתי לומר הוא שאין ספק שכדור 9 קצר נחות מכדור 9 לוגר (באנרגיה, כושר נטרול וכו'). זה נתון שצריך להביא בחשבון כאשר בוחרים אקדח.
כמה נחות? יש תיאוריות שונות. אני טוען שלהגנה עצמית במציאות של היום - 9 קצר מספיק.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צורי » 21 יולי 2009, 18:12

380 או 9X17 הינו כדור 9 ממ' שאורך התרמיל הינו 17 ממ'. בשמו העברי 9 קצר. 9 לוגר או 9X19 או 9 ארוך זה בידיוק אותו קוטר אבל תרמיל ארוך בשני ס"מ.

מכאן......380' כדור יותר קטן, אקדח יותר קטן, שוקל פחות, נוח יותר להסלקה אבל: יותר קטן, פחות כדורים, קשה יותר לדריכה, כושר עצירה נמוך יותר, פס יצור תחמושת יותר קטן ( לכן מחיר גבוה ב-20-25 % מ-9 ארוך )!!

ידידי.......אם אתה לרוב מסתובב"בשטחים", אין משמעות להסלקה וגודל פיזי של האקדח. יש חשיבות לנשיאה מבצעית, תפעול מהיר בשעת הצורך, כמות התחמושת ויכולת העצירה שלה. כאשר אני נוסע "בשטחים" בתוך האקדח יש מחסנית 31 כדורים ונוספת של 19 כדורים . כמובן 9X19.

ממליץ לך לנסות במטווח הגבעה בגבעת זאב ליד ירושליים. יש להם מגוון רחב של אקדחים, ידע רב וגם סבלנות.
בהצלחה....

צורי.
נערך לאחרונה על ידי צורי בתאריך 22 יולי 2009, 03:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי צורי » 21 יולי 2009, 19:00

ramdishon כתב:מה שהתכוונתי לומר הוא שאין ספק שכדור 9 קצר נחות מכדור 9 לוגר (באנרגיה, כושר נטרול וכו'). זה נתון שצריך להביא בחשבון כאשר בוחרים אקדח.
כמה נחות? יש תיאוריות שונות. אני טוען שלהגנה עצמית במציאות של היום - 9 קצר מספיק.

כושר עצירה של קליע מחושב לפי זמן עצירת התוקף סטטי או מרחק בו עוצר תוקף דינאמי. מדובר בשלוש...3 שניות או שלוש מטר בכדור ראשון. נטרול התוקף זה סיפור אחר שלא קשור כל כך לסוג התחמושת!!

צורי.
משתמש חסום

על ידי אילן ב » 22 יולי 2009, 02:52

ממליץ לגשת למטווח במלון בכניסה לאריאל ולהתנסות שם.
*** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר ***
ירושליים תשאל את הברווזון.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 22 יולי 2009, 04:37

or aver כתב:הייתי גולש פעם באתר הזה והיו בו מלא מדריכים... עכשיו יש כאן רק פורומים... אפשר למצוא את המדריכים האלה איפשהו?

אור

האתר עובר סדרת שיפוצים נרחבת, ממש בקרוב יחזרו המדריכים והכתבות לאויר.
מבטיח.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי glockbuster » 22 יולי 2009, 05:34

צורי כתב
380 או 9X17 הינו כדור 9 ממ' שאורך התרמיל הינו 17 ממ'. בשמו העברי 9 קצר. 9 לוגר או 9X19 או 9 ארוך זה בידיוק אותו קוטר אבל תרמיל ארוך בשני ס"מ.

אני חושב שרצית לכתוב ארוך בשני מ"מ

נטרול התוקף זה סיפור אחר שלא קשור כל כך לסוג התחמושת!!

צורי אני חולק על דעתך, אני חושב שנטרול תוקף מאוד קשור לסוג התחמושת.
נכון שהיורה צריך לדעת איך לירות ומתי אבל עם כדור חלש הנטרול יהיה קשה יותר (מבלי להכנס לסוג תחמושת ספציפי).
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 22 יולי 2009, 11:09

glockbuster כתב:עם כדור חלש הנטרול יהיה קשה יותר (מבלי להכנס לסוג תחמושת ספציפי).

בגדול תפיסת העולם הנ"ל היא נכונה, אבל -
אירוע שי דרומי מראה באופן די ברור שכל תחמושת יכולה לעשות את העבודה, השאלה איפה פוגעים היא מאוד מהותית!..
זה דיון ללא קביעה מוחלטת, יש מי שיעדיף כדור חלש שאפשר לירות הרבה מהר ומדויק, יש מי שיעדיף כדור חזק שעושה בום גדול ולא משנה איפה יפגע יעצור את התוקף, ויש כאלו שיעדיפו את הכדור הנפוץ והזול כי הוא גם עושה בום וגם אפשר להתאמן...
בעייני מי שרוצה לרכוש אקדח צריך לנקוט בגישה הוליסטית ולשקלל את כל הפרמטרים (שחלקם הם נגזרות של פרמטרים אחרים) הקשורים לרכישת אקדח ובודאי שלא לקנות אקדח רק לפי הקוטר שלו.
מטרת הנשק, אופן השימוש / נשיאה, התאמה ליד ונוחות בירי, נוחות נשיאה, כמות כדורים/מחסניות נדרשת, עלויות ראשוניות ועלויות אימון, ערך שוק, כימיה עם האקדח, מראה האקדח ועוד ועוד... כל אלה צריכים להילקח בחשבון ורק אז ניתן להגיע להחלטה.

בהצלחה,
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 22 יולי 2009, 11:35

צורי אני חולק על דעתך, אני חושב שנטרול תוקף מאוד קשור לסוג התחמושת.

כפי ששחר כתב, יכולת נטרול בכדור ראשון תלויה באיזור הפגיעה, בהנחה שלא יורים קפצונים. פגיעה בראש, עמוד השדרה או הלב ( איברים חיוניים ) תגרום לנטרולו המיידי של התוקף.

שחר.....שי דרומי לא ניטרל את הפורץ, אפילו לא עצר אותו. רק גרם לפציעה שגרמה למותו.

צורי.
משתמש חסום

על ידי or aver » 22 יולי 2009, 12:48

תודה רבה על כל המידע

בהתחלה הייתי די נעול על גלוק 19 אבל עכשיו נראה לי שאני יעשה בדיקה של עוד כמה אקדחים, יש למישהו הצעה איזה אקדחים כדי לבחון? הכיוון הוא של הגלוק 19 איזה אקדחים דומים יש?

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צוות מספר 3 » 22 יולי 2009, 13:53

קיבלת הודעה בפרטי
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 22 יולי 2009, 13:56

אור
לא חסרות אלטרנטיבות

HS2000
CZ SP-07 DUTY
טאורוס 24/7 PRO

תירה בהם ותתרשם - הם אטרקטיביים גם במחיר, פקטור לא קטן בכלל
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד