מוצע תיקון בחוק כלי יריה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מוצע תיקון בחוק כלי יריה
רפתן כתב:השאלות שלי פשוטות...............
א. האם תושבת ישוב ראוי שעשתה צבא כחוק והשתחררה בגיל 20 צריכה להמתין שנה לנשק ?
ב. ספורט הקליעה למטרה - האם לא ראוי להחריג?
הלא משרד החינוך והספורט קבאו מגיל 12 הרשמה למועדוני קליעה. בגיל 16 כולם כבר יהיו תפוסים בחוגים אחרים ו 4 שנים של למידה מוטורית יילכו לאיבוד. תשכחו ממדליות לנוער או בעצם תשכחו מספורט הקליעה..............
ג. ב2006 לבנון 2 ב2008 עופרת יצוקה האם אנו מדינה נורמלית?
ואם אנו לא מדינה נורמאלית? האם זה לא יותר מסוכן לקחת נוער לתערכות נשק במועדי ישראל. ואח"כ לאסור עליהם לפגוש בנשק ולקבל הדרכה נכונה בזהירות בנשק, מאשר לספק את סקרנותם במסגרת חינוכית ראויה?
אילן,
בריטניה לדוגמא היא מדינה שהחליטה לוותר על כל נושא הנשק כולל ספורט הקליעה באופן גורף.
אם אני לא טועה, יש איזה סיפור שאפילו הקלעים שלהם צריכים ללכת להתאמן במדינות אחרות באירופה לקראת האולימפיאדה שתתקיים בלונדון. אם תקח את בריטניה שוב בתור דוגמא, ב-30 שנה האחרונות הם היו מעורבים ביותר עימותים צבאיים מאשר ישראל באותה תקופה (פוקלנד, המפרץ I, אפגניסטן, המפרץ II) כך שכנראה זה לא בדיוק פוגע ביכולות הלחימה של החיילים בשטח.
ובתכל'ס עם כל הצער והכאב והאהבה שלי לקליעה ונשק, אני לא חושב שזה פוגע ביכולות הלחימה בשטח של החיילים שלנו.
מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית, והנבחרים שלה מחוקקים חוקים שלראות עיניהם משרתים בדרך כלל את רצון וטובת הציבור. אתה רוצה שיחוקקו אחרת? בבקשה.
או שתחליף את המחוקקים בכאלה שיחוקקו חוקים שיתאימו לך (בחירות)
או שתגרום למחוקקים הנוכחיים להבין שהציבור רואה את הדברים אחרת מאשר הם (לובינג ולחץ ציבורי).
להוציא פה קיטור בפורום זה אחלה אבל לא יוביל לשום מקום.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
תרשה לי לתקן אותך מעט:
בריטניה וויתרה על כל נושא האקדח וקנתה את כל האקדחים של האזרחים כולל הציוד ההיקפי במחיר מלא-זה נכון ואכן כל ספורטאי הירי המעשי הבריטים שומרים את הנשק במועדונים בשוויץ או בצרפת במסגרת הסדרים בין מועדונים.
רובים-כל אזרח שמלאו לו 18 יכול לרכוש רובה בריחי בעל קנה סלילי,רובה אוויר ללא כל בעיה וללא מגבלת קליבר כולל" 0.5 הליך האישור מאוד פשוט עליך להוכיח למפקד המשטרה באיזור מגורייך כי אתה זקוק לנשק לצורך ציד/קליעה למטרה כמובן שעליך להוכיח חברות באיגוד ספורט או רשיון ציד עם האישור ממפקד המשטרה אתה ממלא בקשה לרשיון שעוברת למשרד הרישוי הרלוונטי ולאחר מכן מקבל את הרשיון אגב לעמעם אין צורך ברישיון מתוקף תקנות איכות הסביבה (הגנה מרעש).
אין בעיה עם טעינה מחדש של תחמושת ואין תקנות המזכירות את הקרקס שמתרחש כאן.
תרשה לי לתקן אותך מעט:
בריטניה וויתרה על כל נושא האקדח וקנתה את כל האקדחים של האזרחים כולל הציוד ההיקפי במחיר מלא-זה נכון ואכן כל ספורטאי הירי המעשי הבריטים שומרים את הנשק במועדונים בשוויץ או בצרפת במסגרת הסדרים בין מועדונים.
רובים-כל אזרח שמלאו לו 18 יכול לרכוש רובה בריחי בעל קנה סלילי,רובה אוויר ללא כל בעיה וללא מגבלת קליבר כולל" 0.5 הליך האישור מאוד פשוט עליך להוכיח למפקד המשטרה באיזור מגורייך כי אתה זקוק לנשק לצורך ציד/קליעה למטרה כמובן שעליך להוכיח חברות באיגוד ספורט או רשיון ציד עם האישור ממפקד המשטרה אתה ממלא בקשה לרשיון שעוברת למשרד הרישוי הרלוונטי ולאחר מכן מקבל את הרשיון אגב לעמעם אין צורך ברישיון מתוקף תקנות איכות הסביבה (הגנה מרעש).
- סליקאי כסף

יריב11 כתב:איתמר
תרשה לי לתקן אותך מעט:
נכון מאד!
שכחת רק שצריך להביא אישור מבעל אחוזה המרשה לך לצוד בשיטחו - לא בעיה כלל.
אם היחסים שלנו עם המדינות השכנות היו טובים יותר - גם אנו היינו יכולים להעביר את הכלים שלנו לשם ולהתאמן בימים מרוכזים, ממש כמו האנגלים. שמעתי שהמלך השכן אוהד מאד את נושא האקדח.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:יריב11 כתב:איתמר
תרשה לי לתקן אותך מעט:
נכון מאד!
שכחת רק שצריך להביא אישור מבעל אחוזה המרשה לך לצוד בשיטחו - לא בעיה כלל.
אם היחסים שלנו עם המדינות השכנות היו טובים יותר - גם אנו היינו יכולים להעביר את הכלים שלנו לשם ולהתאמן בימים מרוכזים, ממש כמו האנגלים. שמעתי שהמלך השכן אוהד מאד את נושא האקדח.
נכון בשביל האישור לצוד לא בשביל רשיון הציד עצמו!
גם בארץ צריך אישור מבעל "האחוזה" על מנת לתאם הציד
ובכל מקרה שם בכלל ניתן לקבל רשיון ציד דבר שבארץ אי אפשר גם לחלום עליו
רוצה שאספר לך תגובות של חברים מארה"ב ואירופה כשהם שומעים שצריך רשיון לרובה ציד או לרובה בריחי?
הם פשוט מתעלפים ולא מבינים למה עוד לא עזבתי אל אחת המדינות שלהם
לך תסביר מה זה אין לי ארץ אחרת
- סליקאי כסף

תראה, אישית אני מאד שמח שאין יותר רשיונות צייד, ומקווה שגם לא יחודשו אלו שישנם.
זה בגלל אהבתי לבע"ח בטבע באשר הם (לא, אני לא צמחוני
).
באשר להגירה למדינה אחרת רק בגלל מדיניות רישוי מתירנית יותר לכלי ירה, גם זה לא במקום ראשון.
לדעתי, הצעת החוק הזו, נושא האשכול, היא הצעה פופוליסטית זולה ותו לא. די אם נראה אילו הצעות חוק מנסה מר דנון לקדם, מה הרקע שלו ובעיני מי הוא מנסה למצא חן, נבין מייד את הכיון הכללי של הקנה שלו.
זה בגלל אהבתי לבע"ח בטבע באשר הם (לא, אני לא צמחוני
באשר להגירה למדינה אחרת רק בגלל מדיניות רישוי מתירנית יותר לכלי ירה, גם זה לא במקום ראשון.
לדעתי, הצעת החוק הזו, נושא האשכול, היא הצעה פופוליסטית זולה ותו לא. די אם נראה אילו הצעות חוק מנסה מר דנון לקדם, מה הרקע שלו ובעיני מי הוא מנסה למצא חן, נבין מייד את הכיון הכללי של הקנה שלו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
המוטו "כשאיש קטן מטיל צל גדול, סימן שהשמש שוקעת" כל כך מתאים כאן!
ההגבלה על רשון מגיל 21 קיימת מזה זמן, ומופיעה באתר של משרד הפנים.
זו הצעת חוק פופוליסטית, ללא מחשבה מעמיקה, התיעצות עם העוסקים בתחום או עבודת מטה מסודרת.
זו הרמה של נבחרינו. 120 מתחת לאפס.
ההגבלה על רשון מגיל 21 קיימת מזה זמן, ומופיעה באתר של משרד הפנים.
זו הצעת חוק פופוליסטית, ללא מחשבה מעמיקה, התיעצות עם העוסקים בתחום או עבודת מטה מסודרת.
זו הרמה של נבחרינו. 120 מתחת לאפס.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 23 יולי 2009, 20:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
- סליקאי זהב

לגבי הגבלת גיל למתן רשיון..... , אני מציע לשנות ל: לא יינתן רשיון להחזקה ולנשיאה של כלי יריה לפני תום שרות חובה מלא במערכת הבטחון. ניתן להחריג אזרחים אשר עלו לארץ באופן חוקי בגיל שהוא מעבר לגיל שבו שרות צבאי הוא חובה, בכפוף לקורס של כ40 שעות שבו ילמד המבקש הכרת נשק, תפעול, חובת הזהירות, היבטים משפטיים, ועזרה ראשונה."
- סליקאי ארד

צפיתי בעניין רב ובחרדה רבה עוד יותר.... שיטת הסאלאמי במיטבה.. רק כזה... וזה רק קצת... ופתאם נשאר כלום.
בסוף הסרט המרואיינים מציעים לכול בעלי הנשק האמריקנים לתמוך ב NRA..... אין דבר כזה INA ? International Rifle Association
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
אני מציע לשנות ל: לא יינתן רשיון להחזקה ולנשיאה של כלי יריה לפני תום שרות חובה מלא במערכת הבטחון.
אפשר גם לדרוש ששירתו בתפקיד לוחם וביצעו ירי לעבר אדם. שאז יש להם גם נסיון וגם חוו טראומה (אפשר להוסיף בעלי בלורית אדמונית)
מדריך / נשק
- מדריך ירי
אני חבר מועדון קליעה מגיל מצווה, וחבר בהנהלתה בשנים האחרונות. פעילות הנוער היא נדבך חשוב בפעילותנו, הן כהגשמת מטרות העמותה והן לשימור המשכיות המועדון. בהתאם, פעילות זאת תופסת אחוז ניכר מפעילותנו, כביתר המועדונים האולימפיים.
מובן שאני מתנגד להגבלת הגיל בחוק, אבל לאפשר לילדים כה קטנים לירות נראה לי בעייתי למדי. למרות שהמטווח הינו הבית השני שלי, ולמרות שאני רואה כמעט מדי יום קלעים מגיל נוער ועד לפנסיונרים, צורם בעיניי לראות ילד בן 4 מתאמן בכלי יריה. על אחת כמה וכמה, למי שאינו מעורה בתחום, ידמה הדבר בעיניו למעשה חסר אחריות, לא חינוכי, מופקר ושאר הסופרלטיבים, ואין דין מראה ילד בכתה אלף האוחז בקושי באקדח, כדין נער שמימדיו קרובים לזה של מבוגר, חנוט בחליפת קליעה ושאר הציוד המקצועי.
אולי אני מקובע, אבל מנסיוני אני גם לא רואה תועלת רבה בכך לעומת ילד שיתחיל להתאמן נכון בגיל 12 - 13. אני מתקשה להבין איזו תועלת תצמח לזאטוט, אבל מבין היטב את הנזק שעלול להגרם למועדוני הקליעה, כמו גם לבני הנוער שהגיעו לבשלות הנדרשת ע"מ לפעול בתחום הקליעה.
אני מניח שלא רבים כאן היו מפקידים את ילדיהם בידי מוהל בן 8, אפילו היה מאומן היטב במלאכה...
מובן שאני מתנגד להגבלת הגיל בחוק, אבל לאפשר לילדים כה קטנים לירות נראה לי בעייתי למדי. למרות שהמטווח הינו הבית השני שלי, ולמרות שאני רואה כמעט מדי יום קלעים מגיל נוער ועד לפנסיונרים, צורם בעיניי לראות ילד בן 4 מתאמן בכלי יריה. על אחת כמה וכמה, למי שאינו מעורה בתחום, ידמה הדבר בעיניו למעשה חסר אחריות, לא חינוכי, מופקר ושאר הסופרלטיבים, ואין דין מראה ילד בכתה אלף האוחז בקושי באקדח, כדין נער שמימדיו קרובים לזה של מבוגר, חנוט בחליפת קליעה ושאר הציוד המקצועי.
אולי אני מקובע, אבל מנסיוני אני גם לא רואה תועלת רבה בכך לעומת ילד שיתחיל להתאמן נכון בגיל 12 - 13. אני מתקשה להבין איזו תועלת תצמח לזאטוט, אבל מבין היטב את הנזק שעלול להגרם למועדוני הקליעה, כמו גם לבני הנוער שהגיעו לבשלות הנדרשת ע"מ לפעול בתחום הקליעה.
אני מניח שלא רבים כאן היו מפקידים את ילדיהם בידי מוהל בן 8, אפילו היה מאומן היטב במלאכה...
בברכה,
גלעד
גלעד
תרשה לי לחלוק עליך, במועדון קליעה מסויים בו אני מעורב, מתאמנים באופן סדיר ומוגדר בני נוער בגילאים חד ספרתיים, ואין עם כך כל בעיה.
ההבדל העיקרי לדעתי צריך להיות בהפרדה בין אימון במסגרת מועדון קליעה, או "חוג" קליעה, שצריך להיות מותר לכל מי שמנהל המטווח ימצא לנכון, ולבין ירי חופשי, או ירי כחלק מפעילות חד פעמית, שלטעמי יש להגביל בגיל (אבל עדיין, הרבה מתחת ל-16...)
ההבדל העיקרי לדעתי צריך להיות בהפרדה בין אימון במסגרת מועדון קליעה, או "חוג" קליעה, שצריך להיות מותר לכל מי שמנהל המטווח ימצא לנכון, ולבין ירי חופשי, או ירי כחלק מפעילות חד פעמית, שלטעמי יש להגביל בגיל (אבל עדיין, הרבה מתחת ל-16...)
נערך לאחרונה על ידי Coach בתאריך 24 יולי 2009, 11:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
Vector כתב:לגבי הגבלת גיל למתן רשיון..... , אני מציע לשנות ל: לא יינתן רשיון להחזקה ולנשיאה של כלי יריה לפני תום שרות חובה מלא במערכת הבטחון. ניתן להחריג אזרחים אשר עלו לארץ באופן חוקי בגיל שהוא מעבר לגיל שבו שרות צבאי הוא חובה, בכפוף לקורס של כ40 שעות שבו ילמד המבקש הכרת נשק, תפעול, חובת הזהירות, היבטים משפטיים, ועזרה ראשונה."
מצטער אם אני מקלקל למישהו, אבל מסכים בהחלט.
לדעתי צריך להפריד בין עיסוק בנשק כספורט לבין נשיאה לצורך הגנה עצמית. לעסוק בנשק כספורט יכול כל אחד אבל זה לא אומר שכל אדם (ותחשבו על זה במובן המאוד רחב של ההגדרה) צריך וזכאי להסתובב עם נשק ברחוב רק מתוקף היותו מתאמן בספורט הקליעה. לכן, לדעתי עיסוק בנשק כספורט לא צריך להקנות זכות מיידית לנשיאת נשק ביום-יום.
אגב, מה שאני מציע לא יפגע בנפח פעילות הגורמים העוסקים בנשק (מועדוני קליעה, מטווחים, מדריכי ירי וכו').
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:רפתן כתב:השאלות שלי פשוטות...............
א. האם תושבת ישוב ראוי שעשתה צבא כחוק והשתחררה בגיל 20 צריכה להמתין שנה לנשק ?
ב. ספורט הקליעה למטרה - האם לא ראוי להחריג?
הלא משרד החינוך והספורט קבאו מגיל 12 הרשמה למועדוני קליעה. בגיל 16 כולם כבר יהיו תפוסים בחוגים אחרים ו 4 שנים של למידה מוטורית יילכו לאיבוד. תשכחו ממדליות לנוער או בעצם תשכחו מספורט הקליעה..............
ג. ב2006 לבנון 2 ב2008 עופרת יצוקה האם אנו מדינה נורמלית?
ואם אנו לא מדינה נורמאלית? האם זה לא יותר מסוכן לקחת נוער לתערכות נשק במועדי ישראל. ואח"כ לאסור עליהם לפגוש בנשק ולקבל הדרכה נכונה בזהירות בנשק, מאשר לספק את סקרנותם במסגרת חינוכית ראויה?
אילן,
בריטניה לדוגמא היא מדינה שהחליטה לוותר על כל נושא הנשק כולל ספורט הקליעה באופן גורף.
אם אני לא טועה, יש איזה סיפור שאפילו הקלעים שלהם צריכים ללכת להתאמן במדינות אחרות באירופה לקראת האולימפיאדה שתתקיים בלונדון. אם תקח את בריטניה שוב בתור דוגמא, ב-30 שנה האחרונות הם היו מעורבים ביותר עימותים צבאיים מאשר ישראל באותה תקופה (פוקלנד, המפרץ I, אפגניסטן, המפרץ II) כך שכנראה זה לא בדיוק פוגע ביכולות הלחימה של החיילים בשטח.
ובתכל'ס עם כל הצער והכאב והאהבה שלי לקליעה ונשק, אני לא חושב שזה פוגע ביכולות הלחימה בשטח של החיילים שלנו.
מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית, והנבחרים שלה מחוקקים חוקים שלראות עיניהם משרתים בדרך כלל את רצון וטובת הציבור. אתה רוצה שיחוקקו אחרת? בבקשה.
או שתחליף את המחוקקים בכאלה שיחוקקו חוקים שיתאימו לך (בחירות)
או שתגרום למחוקקים הנוכחיים להבין שהציבור רואה את הדברים אחרת מאשר הם (לובינג ולחץ ציבורי).
להוציא פה קיטור בפורום זה אחלה אבל לא יוביל לשום מקום.
א.
איתמר בהודעה הפותחת שורה בשבילך "שלא תגידו שלא אמרתי"
אם לא הייתי אומר היית שואל למה לא אמרתי?
מה שעשיתי הוא בתחום הפוליטי וכן לא יכנס לאתר .
אם זה כל כך חשוב לך תחבור בפרטי ותקבל דווח.
יש ליידע - יש דיון. ויש קיטור.
זה לא אומר שאין עשיה. רק תזכור את כללי הסליק כפי שציינתי בהודעת הפתיחה - בלי פוליטיקה.
ודרך אגב מה אתה עשית בנדון אם מותר לשאול ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן,
את האמת, פרט להוצאת קיטור, ניסיון כושל לארגן בג"ץ ולדחוף להתארגנות כזו או אחרת של ציבור היורים לא עשיתי דבר.
אני עדיין מוכן להרתם לכל פעילות או יוזמה שרק תעלה.
א.
את האמת, פרט להוצאת קיטור, ניסיון כושל לארגן בג"ץ ולדחוף להתארגנות כזו או אחרת של ציבור היורים לא עשיתי דבר.
אני עדיין מוכן להרתם לכל פעילות או יוזמה שרק תעלה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר