שלום! מבקש עזרה בקניית נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שלום! מבקש עזרה בקניית נשק
אור ידידי!! לך על גלוק 19 יש שניה.....ישנם בשוק כלים כאלה חדשים ( אפילו לא ירו או ראו 200 כדור ) שנמכרים בסביבות 3000 ש"ח! לפני שאתה הולך על זה, בדוק אם הכוונות וההדק מתאימים לך.....אם כן אז זה סוף הדרך!
בהצלחה......
צורי.
בהצלחה......
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
תודה על העזרה!!!
התחלתי להתעניין קצת באופציות של מה יכול להתאים (בעיקר בעצתכם) אבל...
אני ממש "עיוור" בנוגע למחירי האקדחים יש דרך להתחיל לברר את כל זה לפני שאני מגיע למטווחים (אני אוהב לעשות הכנה ולבוא עם ידע מוקדם), הבעיה היא שבכלי נשק זה לא כ"כ פשוט כמו בטלוויזיות...(אי אפשר לפתוח את "זאפ" ופשוט לבדוק...)
שוב תודה
אור
התחלתי להתעניין קצת באופציות של מה יכול להתאים (בעיקר בעצתכם) אבל...
אני ממש "עיוור" בנוגע למחירי האקדחים יש דרך להתחיל לברר את כל זה לפני שאני מגיע למטווחים (אני אוהב לעשות הכנה ולבוא עם ידע מוקדם), הבעיה היא שבכלי נשק זה לא כ"כ פשוט כמו בטלוויזיות...(אי אפשר לפתוח את "זאפ" ופשוט לבדוק...)
שוב תודה
אור
- סליקאי ארד

ramdishon כתב:דרך אגב, שקול אקדח בקליבר 9 מ"מ קצר (380)- הוא הרבה יותר נוח בנשיאה והסלקה, ואינני חושב שהוא נחות בהרבה מקליבר 9 מ"מ לוגר.
.............................
מה שהתכוונתי לומר הוא שאין ספק שכדור 9 קצר נחות מכדור 9 לוגר (באנרגיה, כושר נטרול וכו'). זה נתון שצריך להביא בחשבון כאשר בוחרים אקדח.
כמה נחות? יש תיאוריות שונות. אני טוען שלהגנה עצמית במציאות של היום - 9 קצר מספיק.
לפי הספר האחרון של מארשל וסנאו ב12-15 אחוזים כאשר מדובר באותו סוג כדור והכאשר הוא נורה מקנה ארוך מספיק
כאשר הוא נורה מקנה קצר(כמו גלוק 26 למשל) ההפרש יורד לכ10% לכדורי HP וכמעט ונעלם עבור כדורי FMJ .
כאשר אנחנו בוחנים את הטובים ביותר בכל קליבר ההפרש עומד על כ20% .
כדי לחדד את הדברים הטוב שבכדורי ה9X17 מציג כושר עצירה דומה לFMJ ב9מ"מ פרבלום .
בספר שלי זה הפרש גדול מאד !
מצד שני אני לא מכיר אף תאוריה שטוענת שההבדל בין הנ"ל הוא פחות מ10% חוץ מהתאוריה של "אני אלוף סופר דופר
יוצא יחידת הנמר המקפץ /יורה 80 אלף כדור לשנה /יש לי דם עשוי חנקן נוזלי ועין עם טלסקופ מובנה (מחק המיותר אוו השאר הכל ),ואני שם לו כדור בול בפוני וזה כבר לא משנה איזה כדור זה "
ואת התאוריה הזאת שמעתי מעשרות אבל טרם פגשתי את ההוא שמסוגל להוכיח את נכונותה אפילו בתנאי מטווח סטרילים
.................
עכשו כאשר סגרנו מה אנחנו מקריבים נשאלת השאלה כמה הסלקהונוחות נשיאה אנחנו מרוויחים ????
ובמקרא של גלוק 19 מול ברטה 85 לפחות התשובה היא לא הרבה .
riko כתב:בגדול תפיסת העולם הנ"ל היא נכונה, אבל -
אירוע שי דרומי מראה באופן די ברור שכל תחמושת יכולה לעשות את העבודה, השאלה איפה פוגעים היא מאוד מהותית!..
שחר
שחר ידידי
אתה מבלבל בין יכולת הריגה ליכולת עצירה .
אים כבר מיקרא דרומי דווקא מראה את חשיבות כושר העצירה
אני מזכיר לך ששני הנפגעים הידועים נפגעו במספר כדורים כל אחד הראשון הספיק לרוץ כמה עשרות מטרים לדלג מעל גדר
ולהמשיך לרוץ ורק אחר כך נפל ומת ואילו השני הספיק להתרחק כמה קילומטרים מהחווה עד שנימצא בלי הכרה ע"י המשטרה
שאר בנפשך מה היה קורא אילו שלושת ה"אזרחים למופת" היו מחליטים להשאר ולהלחם במקום לברוח ......כנראה שלא היה
לנו "חוק דרומי" אלה חוק לזכר דרומי.
צורי כתב:ידידי.......אם אתה לרוב מסתובב"בשטחים", אין משמעות להסלקה וגודל פיזי של האקדח. יש חשיבות לנשיאה מבצעית, תפעול מהיר בשעת הצורך, כמות התחמושת ויכולת העצירה שלה. כאשר אני נוסע "בשטחים" בתוך האקדח יש מחסנית 31 כדורים ונוספת של 19 כדורים . כמובן 9X19.
צורי.
צורי ידידי כל אקדח ניתן לשאת בצורה "מבצעית " ואין זה גורע מחשיבות יכולת ההסלקה שהיא חיונית לכל אחד .
אחרי הכל כולנו מגיעים מדי פעם לאזורים שנשיאת נשק בצורה גלויה היא לא ממש "פוליטקלי קורקט" .
מנסיוני האישי אני יכול לספר שאפילו באריאל מקום מגורי נשיאת נשק בצורה מוחצנת גורמת להרמה של גבה אוו שתים .
מצד שני בטור בעלים של FN אני יכול להעיד שגם אקדח גדול אפשר להסתיר ......,לא שלא מתגנבת מידי פעם מחשבה
כופרת על החלפה למשהוא יותר קומפקטי .....
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד